Podcast Zoeker

Onze man in Deventer

Onze man in Deventer

Maatschappij & Cultuur  |  138 afleveringen

Schrijver en columnist Özcan Akyol presenteert iedere zaterdagnacht op NPO Radio 1 het interviewprogramma ‘Onze Man in Deventer’, live vanuit zijn woonkamer in het centrum vanuit zijn geliefde woonplaats Deventer. Terwijl zijn kinderen al lekker liggen te slapen en zijn vriendin nog wat rommelt in de keuken, neemt de gast plaats bij Özcan op de bank.

Journalist en presentator Lisette Wellens (22 mei 2022)Luister  

Het is volop lente in Deventer als journalist en presentator Lisette Wellens (Goede Morgen Nederland) bij Eus voor de deur staat. In de woonkamer van Eus praten ze over pesten, Lisette's ouders en het feit dat Lisette geen musical-ster is geworden. 

Televisiemaker Pernille la Lau (1 mei 2022)Luister  

Normaal vanuit de woonkamer bij Eus in Deventer, maar ditmaal door omstandigheden vanuit Hilversum. Televisiemaker Pernille La Lau schuift bij Eus aan in de studio.

Actrice Nazmiye Oral (17 april 2022)Luister  

De volle maan schijnt over De Brink in Deventer als actrice en theatermaakster Nazmiye Oral bij Eus voor de deur staat. Bij Eus in de woonkamer praten ze over Turkse roots, over familiebemoeienissen en over de Netflix-serie Undercover.

Schrijver Niña Weijers (27 maart 2022)Luister  

In het laatste weekend van de zonnigste maand maart ooit komt schijver Niña Weijers bij Eus thuis op bezoek. Samen praten ze natuurlijk over het schrijverschap en over Niña's laatste boek Zelf Doen.

Generaal buiten-dienst Mart de Kruif (20 maart 2022)Luister  

De cafés in Deventer zijn nog goed gevuld als generaal buiten-dienst Mart de Kruif bij Eus op bezoek komt. Mart is door de oorlog in Oekraine de laatste weken enorm vaak te zien en te horen in de media. Bij Eus op de bank praten ze gelukkig niet alleen over de oorlog.

CPNB-directeur Eveline Aendekerk 13 maart 2022Luister  

CPNB-directeur Eveline Aendekerk maakt vanavond de reis naar Deventer. Ze praat met Eus over haar nalatenschap, de commotie rondom het Boekenbal en een schoolbibliotheek in Bolivia.

Fractievoorzitter D66 Jan Paternotte (6 maart 2022)Luister  

Het is buiten in Deventer een paar graden onder nul als fractievoorzitter van de D66 Jan Paternotte bij Eus aanbelt. Onder het genot van een glas whisky warmt hij zich op in de huiskamer van Eus en praten zij over zowel lokale- als landelijke politiek.

Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder (27 februari 2022)Luister  

Op een koude avond waarbij het buiten licht vriest, komt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder bij Eus in Deventer langs. Ze praten over uitdagingen, angsten en hoe je daar mee om kunt gaan. Maar ze hebben het ook over papierrollen in de papierfabriek!

Culinair journalist Joël Broekaert (20 februari 2022)Luister  

Tijdens een natte, winderige nacht komt culinair journalist Joël Broekaert in Deventer langs. Binnen in de woonkamer bij Eus praten ze natuurlijk over eten. Maar Joël geeft Eus ook een culinair mini-college chocolade proeven.

Fractievoorzitter van de ChristenUnie Gert-Jan Segers (13 februari 2022)Luister  

Tijdens een koude nacht in Deventer komt ChristenUnie -  fractievoorzitter Gert-Jan Segers op bezoek. Bij Eus in de woonkamer praten ze over Egypte, rechts-populistsiche partijen en over een nog te schrijven roman.

Schrijver en columnist Natascha van Weezel (6 februari 2022)Luister  

Op een stormachtige avond komt schrijfster en columnist Natascha van Weezel bij Eus in Deventer. Daar settlet zij zich bij Eus op de bank en praten ze onder andere over haar vader Max van Weezel.

Schrijver Ronald Giphart (30 januari 2022)Luister  

Net nadat de cafés zijn leeggestroomd komt de Utrechtse schrijver Ronald Giphart op bezoek bij Eus in Deventer. Daar praten ze over het schrijverschap,  over schijven in de nacht en over taalgebruik.

Voorzitter Nationale Politiebond Jan Struijs (23 januari 2022)Luister  

Op een zeer rustige nacht in Deventer ontvangt Eus voorzitter van de Nederlandse Politiebond Jan Struijs. Bij Eus op de bank legt hij uit hoe criminelen zijn veranderd sinds de tijd dat hij agent was op bureau Marconiplein in Rotterdam. Ze praten over de problemen die de politie de laatste tijd onde…

Vogue-hoofdredacteur Yeliz Çiçek (16 januari 2022)Luister  

In een koud en donker Deventer komt Vogue-hoofdredacteur Yeliz Çiçek op bezoek bij Eus. Daar vertelt ze over haar jeugd in Nijmegen. En over stiekem uitgaan toen ze tiener was. Maar natuurlijk verhaalt ze ook over haar droom om te werken bij een groot modeblad. En dat laatste is zeker gelukt!

Sportjournalist Kees Jansma (9 januari 2022)Luister  

Op een kletsnatte avond komt nestor van de sportjournalistiek Kees Jansma bij Eus in Deventer langs. Op de bank bij Eus vertelt Kees over familie, over oude avonturen, maar ook over nieuwe avonturen. Zo schrijft hij op dit moment samen met Mart Smeets een nieuw boek. En hij analyseert vanaf komende …

Museum de Fundatie directeur Ralph Keuning (2 januari 2022)Luister  

In deze eerste aflevering van 2022, staat niemand minder dan directeur van Museum de Fundatie, Ralph Keuning bij Eus op de stoep. Eenmaal op de bank neergeploft, praten zij over de ingewikkelde relatie tussen Ralph en zijn vader, zijn studiejaren in Berlijn en de groei van de Fundatie onder zijn lei…

Feminist en oud-politicus Hedy D'Ancona (26-12-2021)Luister  

Midden in de winternacht klopt Hedy D'Ancona aan bij Eus op de Brink in Deventer. Ze wordt gezien als de aanjager van de tweede feministische golf in Nederland en is nog altijd even activisistisch als in de jaren 60. Bij Eus op de bank praat ze over verliefd zijn, ouder worden, en nalatenschap.

Culinair journalist Hiske Versprille (19 december 2021)Luister  

Aan de vooravond van een nieuwe lockdown komt culinair journalist Hiske Versprille langs bij Eus. Daar op de bank praten ze over de impact van recensies op restaurants,  de gespeelde dynamiek van de horeca en de vraag waarom wortels oranje zijn....

Kok, schrijfster en Presentatrice Yvette van Boven (12 december 2021)Luister  

Op een ijskoude avond staat kok, schijfster en tv-presentatrice Yvette van Boven bij Eus voor de deur. Eenmaal op de bank neergestreken vertelt Yvette over haar boektournee door Amerika, over werken met haar man en over de vele verschillende smaken die Nederland kent.

Documentairemaker Sinan Can (5 december 2021)Luister  

Hij is net terug uit Syrië en komt nu langs bij Eus in Deventer: Sinan Can. Als documentairemaker reist hij vaker naar plekken waar de meesten nooit aan zouden denken om naar af te reizen. Bij Eus op de bank vertelt hij over zijn soms gevaarlijke werk, de impact van zijn documentaires en nog veel m…

Dichter Gershwin Bonevacia (28 november 2021)Luister  

In deze nieuwe aflevering van Onze Man in Deventer is Gershwin Bonevacia te gast. Hij is de stadsdichter van Amterdam en spokenwordartiest. Bij Eus op de bank praat hij over dichten met dyslexie, racisme, en campings en liga. 

Journalist Liesbeth Staats (21 november 2021)Luister  

Twee dagen na haar debuut als schrijver komt journalist Liesbeth Staats langs. Zij schreef - na er eerder een documentaire over te hebben gemaakt - een boek over de vraag waarom vrouwen niet meer werken (en dat ook jouw probleem is). Samen met Eus bespreekt ze dit maatschappelijke gegeven en oppert …

Voetballer Bart Vriends (14 november 2021)Luister  

Na een turbulente voetbalavond schuift de centrale verdediger van Sparta aan: Bart Vriends. Naast zijn werk op Het Kasteel is hij ook podcasthost en kan je hem kennen van De Slimste Mens. Als speler van Go Ahead vierde hij het promotiefeest voor de deur van Eus, nu komt hij naar binnen voor een goed…

Rapper Fresku (7 november 2021)Luister  

Onze Man in Deventer is terug! Rapper, acteur, caberetier - wat is hij eigenlijk niet - Fresku komt vanuit zijn geliefde Eindhoven naar het door Eus geliefde Deventer. Bij Eus op de bank vertelt hij over instorten, motivatie en het beantwoorden van appjes. 

Advocaat Meike Lubbers (26 september 2021)Luister  

Deze week staat strafrechtadvocaat Meike Lubbers bij Eus op de stoep. In het gezellige centrum van Deventer, waar de anderhalvemetersamenleving een vaag begrip uit een ver verleden lijkt, ploft Meike bij Eus op de bank neer. Samen praten zij over haar liefde voor cricket, over haar drijfveren als st…

Reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge (19 september 2021)Luister  

Deze week is reptielenkundige en ecoloog Sterrin Smalbrugge te gast bij Eus. Ze is net terug van Expeditie Robinson en een verblijf in Spanje en dus is het best even wennen aan het rumoer van de binnenstad van Deventer. Bij Eus op de bank spreken ze over alle reptielen van de wereld, Sterrins religi…

Politiek journalist Floor Bremer (12 september 2021)Luister  

Na een politiek turbulente week schuift politiek verslaggever Floor Bremer op de bank aan bij Eus in Deventer. Samen spreken zij over de bijzondere uitdagingen en mores in het dagelijks leven van een binnenhof watcher. 

Onderzoeksjournalist Bas Haan (5 september 2021)Luister  

22 jaar geleden werd Deventer opgeschrikt door een brute moord op de oude weduwe Wittenberg: de Deventer Moordzaak. Deze week werd de nasleep en juridische zoektocht naar de dader verfilmd in de film De Veroordeling. Hierin staat de zoektocht van netwerk-journalist Bas Haan centraal. Voor deze nieuw…

Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen (29 augustus 2021)Luister  

Na een turbulente week komt oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen langs bij Eus in Deventer. Hij is "moe maar fit" na een week waarin hij hard zijn best heeft moeten doen om zijn Afghaanse tolk te evacueren uit het door de taliban ingenomen Kabul. Bij Eus op de bank spreken ze over het gedijen bij …

Oud-schaatser Mark Tuitert (22 augustus 2021)Luister  

Op een zwoele zomeravond staat niemand minder dan oud-schaatser en Olympisch kampioen Mark Tuitert bij Eus voor de deur. Eenmaal binnen vertelt Tuitert over de leer van het stoïcisme, zijn grote mond als Nederlands grootste schaatstalent en de band met zijn vader. Luisteren dus! 

Goedemorgen Nederland presentatrice Maaike Timmerman (15 augustus 2021)Luister  

Deze week komt Goedemorgen Nederland presentatrice Maaike Timmerman langs in Deventer. Bij Eus op de bank vertelt ze over haar jeugd in Vianen, over héél vroeg opstaan en het omgaan met kritiek.

Viroloog Amrish Baidjoe (8 augustus 2021)Luister  

Precies 527 dagen na de eerste vastgestelde coronabesmetting komt viroloog Amrish Baidjoe langs bij Eus. Samen spreken ze over de vele facetten van pandemiebestrijding, zijn jeugd in Amsterdam, en karate. 

Presentatrice Carrie ten Napel (1 augustus 2021)Luister  

Deze week komt presentatrice Carrie Ter Napel langs. Bij Eus op de bank bespreken ze alle kleine en grote levenszaken. Samen spreken ze over ambities, levensbepalende momenten, en over het dumpen van jongens.... 

Caberetier André van Duin (25 juli 2021)Luister  

Het is een speciale aflevering: de honderdste! En speciaal voor die gelegenheid komt er geen gast bij Eus op bezoek, maar gaat Eus zelf bij iemand langs! En wel bij een heel bijzonder iemand: André van Duin. Al lopende door het huis van André reist Eus door de decennialange carriere van André. En…

Hoofdredacteur van Libelle Hilmar Mulder (18 juli 2021)Luister  

Libelle is een van de oudste tijdschriften van Nederland, en Hilmar Mulder is daar hoofdredacteur van. Deze week komt ze langs bij Eus voor een onderhoudend gesprek over haar bijzondere vak.

Caberetier Jeroen Woe (11 juli 2021)Luister  

Onze Man in Deventer is weer terug! De eerste zomergast bij Eus in Deventer is caberetier Jeroen Woe. Hij is bekend van het duo Van der Laan & Woe, maar deze zomer heeft hij een bijzonder soloproject: een plaat. Samen met Eus praat hij over muziek maken met zijn onderburen, ijsberen tijdens de uitze…

Volt fractievoorzitter Laurens Dassen (30 mei 2021)Luister  

In deze nieuwe aflevering komt Volt lijsttrekker Laurens Dassen langs bij Eus. Hij zit nu sinds drie maanden in de Kamer. Bij Eus op de bank vertelt Laurens over de weg daar naartoe. Via ABN Amro, India, Knegsel, en het jeugdorkest in de bariton sektie. 

Voetbalcommentator Evert ten Napel (23 mei 2021)Luister  

In deze nieuwe aflevering van Onze Man in Deventer komt een man langs die eigenlijk geen introductie nodig heeft: sportcommentator Evert ten Napel. Hij mocht verschillende legendarische sportmomenten becommentariëren, zoals de halve finale van het EK '88. "Het Volksparkstadion is van Oranje", is de…

JA21 Kamerlid Nicki Pouw-Verweij (16 mei 2021)Luister  

In deze nieuwe aflevering van Onze Man in Deventer komt JA21-Kamerlid Nicki Pouw-Verweij langs. Bij Eus op de bank heeft zij een gesprek over haar politieke verleden en toekomst, haar eerste weken in Den Haag, haar ambities en over haar Katholieke geloof. 

TrailerLuister  

Ieder weekend ontvangt Özcan Akyol in het NPO Radio 1 programma een prominent iemand voor een goed gesprek. Dat doet hij niet vanuit een saaie radiostudio, maar gewoon bij hem thuis op de bank in Deventer. Abonneer nu en mis nooit meer een nieuwe aflevering. 

Wetenschapsjournalist Diederik Jekel (9 mei 2021)Luister  

Ooit speelde hij de doodsgraver tijdens het Dickens Festival in Deventer, maar de meeste mensen zullen Diederik Jekel kennen als wetenschapsjournalist. Op deze warme avond in mei komt hij bij Eus langs voor een goed gesprek over drijfveren, corona-ontkenners en over gepest worden tijdens de jeugd. …

Regisseur Will Koopman (2 mei 2021)Luister  

In deze nieuwe aflevering van Onze Man in Deventer ontvangt Eus regisseur Will Koopman. Ze draait al heel wat jaren mee in de film- en televisiewereld en dus kan je haar kennen van titels als Baantjer en Gooise vrouwen. Bij Eus op de bank spreken ze over haar werk, maar ook over haar persoonlijk gez…

Schrijfster Doortje Smithuijsen (25 april)Luister  

In deze aflevering van Onze Man in Deventer is journalist, filosoof, schrijver, podcastmaker en documentairemaker Doortje Smithuijsen te gast. Eenmaal op de bank neergeploft, vertelt Doortje over haar fascinatie voor sociale media, de verwachtingen van haar ouders, het lief en leed van een influence…

Wijnboer Ilja Gort (18 april 2021)Luister  

Ook dit weekend heeft Eus weer een gesprek met een interessante gast. Deze week staat wijnconnaisseur en levensgenieter Ilja Gort op hem te wachten. Uiteraard drinken de mannen samen een wijntje, keurt Ilja de wijncollectie van Eus, vertelt Ilja waarom slurpen belangrijk is en bespreken de heren de …

Voormalig Staatssecretaris Fred Teeven (11 april 2021)Luister  

In deze nieuwe aflevering van Onze Man in Deventer is Fred Teeven te gast. Op natte en druiligere Brink in Deventer staat de oud-staatssecretaris, die tegenwoordig vooral bekend is als buschauffeur, op Eus te wachten. Binnen in de warmte vertelt Fred over hoe hij als puber illegaal op een brommertje…

Presentatrice Janny van der Heijden (4 april 2021)Luister  

Onze man in Deventer is terug! En we trappen het af met een gast om van te smullen. Heel Holland Bakt jurylid Janny van der Heijden komt langs bij Eus in Deventer. Samen met Eus praat Janny over de populariteit van de avocado, waarom wij Nederlanders niet écht van eten genieten en onthult Janny dat…

Historicus Maarten van Rossem (28 februari 2021)Luister  

In de laatste aflevering van deze serie is Maarten van Rossem te gast! Deze keer niet vanuit Eus' woonkamer, maar vanuit de bibliotheek in Deventer. Samen met Maarten heeft Eus het over de aankomende verkiezingen, de erfenis van Rutte, maar ook over de seksuele voorlichting die een jonge Maarten ooi…

Sportjournalist Barbara Barend (21 februari 2021)Luister  

In deze nieuwe aflevering van Onze Man in Deventer komt sportjournalist en ondernemer Barbara Barend langs, ze brengt zelfs wijn mee! Samen met Eus heeft ze een gesprek over opgesloten worden in de bibliotheek, haar mediabedrijf in coronatijd en niet goed kunnen slapen door Barend en Van Dorp.

Ziekenhuisbaas Ernst Kuipers (14 februari 2021)Luister  

In deze nieuwe aflevering van Onze Man in Deventer is Ernst Kuipers te gast. Met het uitbreken van de coronacrisis werd hij opeens een bekender Nederlander, als voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg en bestuursvoorzitter van het Erasmus Ziekenhuis. Samen met Eus praat hij over zijn jeugd…

Voetbalcommentator Arman Avsaroglu (7 februari 2021)Luister  

Op het moment dat vanwege de sneeuw de code rood ingaat, komt NOS-voetbalcommentator Arman Avsaroglu bij Eus op bezoek. Hij vertelt over zijn radiowerk bij Langs de Lijn, opgroeien tussen de boeken, en over het noemen van een speler die helemaal niet op het veld stond...

Presentator Leonie Ter Braak (31 januari 2021)Luister  

Ooit was ze model, twee jaar later sprak ze voorbijgangers aan om geld aan goede doelen te geven, en nu is Leonie ter Braak presentator bij SBS 6. Bij Eus op de bank vertelt ze over de weg die ze achter zich heeft liggen. Over pesterijen op school, clubs in Milaan, en over het opgroeien in Buurse.

Klinisch Psycholoog Iva Bicanic (24 januari 2021)Luister  

Ook dit weekend heeft Eus weer een gesprek met een interessante gast. Deze week staat - op een volledig verlaten Brink in Deventer - Iva Bicanic op hem te wachten. Zij is landelijk coördinator centrum seksueel geweld, waar zij dagelijks met beschadigde en misbruikte kinderen en volwassen werkt. Bij…

Presentator Kefah Allush (17 januari 2021)Luister  

Dit weekend komt Kefah Allush langs in een besneeuwd Deventer. Gelukkig is het bij Eus lekker warm en staat de wijn klaar: de perfecte set-up voor een goed gesprek! Dat gesprek gaat over de jeugd van Kefah, zijn vader, maar ook over soms een eikel zijn. En Kefah legt uit waarom hij bij dit programma…

NPO Baas Frans Klein (10 januari 2021)Luister  

Ook dit weekend stelt Eus zijn woonkamer weer open voor een bijzondere gast. Vandaag is dat Frans Klein. Als directeur video bij de NPO is hij een van de machtigste mensen in Hilversum. Dat is de stad waar hij ook geboren is, hoewel de wieg van Frans ver weg stond van de bestuurskamers van de media.…

Politiek columnist Tom-Jan Meeus (3 januari 2021)Luister  

Onze Man in Deventer is terug! Aan het begin van dit verkiezingsjaar komt politiek columnist Tom-Jan Meeus langs bij Eus in Deventer. Samen met Eus heeft hij een interessant gesprek over de politiek, de spannende week die er op het Binnenhof aankomt en over de manier waarop hij als politiek journali…

De Geknipte Gast - Maarten van RossemLuister  

In het tv-programma De Geknipte Gast onvangt Eus Amerikakenner Maarten van Rossem. Bij Eus in de kapperstoel voeren ze een lang gesprek over Amerika en de verkiezingen, waarvan omwille van de tijd niet alles op televisie kan worden uitgezonden. Daarom kunt u hier luisteren naar het volledige gesprek…

Femke Merel van Kooten (30 augustus 2020)Luister  

Deze avond komt Kamerlid Femke Merel van Kooten langs. Op dit moment is ze onafhankelijk Kamerlid, na een roerige periode waarin ze lid werd van 50Plus en met Henk Krol de Partij voor de Toekomst begon. Bij Eus op de bank praat ze over deze periode en haar dromen en idealen voor de toekomst. Dit…

Viggo Waas (23 augustus 2020)Luister  

Vanavond te gast in de woonkamer van Eus is Viggo Waas. Want hij was al cabaretier, zanger, acteur, presentator, columnist, kinderboekschrijver maar sinds deze week kan hij zich ook romancier noemen. Hij schreef zijn eerste roman “Dordogne” over Zoran Velleman, een personage dat niet heel ver va…

Suzan & Freek (16 augustus 2020)Luister  

Voor het eerst in tachtig afleveringen ontvangt Eus niet één, maar twee mensen. Een duo én een stel. Suzan & Freek vertellen over hun plotselinge succes, over hoe het is om constant samen te zijn en hebben nieuws over nieuwe muziek. En over muziek gesproken: natuurlijk is de gitaar mee en wordt e…

Talitha Muusse (9 augustus 2020)Luister  

Vandaag schuift Talitha Muusse (Milennial-generatie) aan bij Eus (Patat-generatie). Talitha is generatie-expert en bedrijfskundige en ze geeft in die hoedanigheid lezingen en advies aan bedrijven over hoe om te gaan met de verschillende generaties in een bedrijf. Met Eus gaat ze in gesprek over haar…

Gregory Sedoc (2 augustus 2020)Luister  

Deze uitzending komt een echte duizendpoot langs: Gregory Sedoc. Hij was ooit Europees kampioen op de horden, nu is hij politieman, sport-analist bij de NOS en programmamaker. In het uurtje dat hij bij Eus op de bank zit spreken ze over het racismedebat, de depressie die Gregory heeft gehad, en over…

Robert Vuijsje (hh van 28 juli 2019)Luister  

Dit is een herhaling van de aflevering die nu vrijwel één jaar geleden op de radio te horen was. In deze aflevering ontvangt Eus collega-schrijver Robert Vuijsje. De roman 'Salomons Oordeel' blijkt een jaar na verschijning profetisch van karakter. De heren praten met elkaar over het boek én het r…

Govert Schilling (26 juli 2020)Luister  

Op een regenachtige en bewolkte juli-avond komt wetenschapsjournalist en sterrenkundige Govert Schilling langs bij Eus in Deventer. Sterrenkijken is er vanwege het weer niet bij, maar er is wel ruim de tijd voor een mooi en persoonlijk gesprek over de jeugd van Govert en hoe de fascinatie voor de ko…

Adriaan van Dis (HH: 18 juli 2020)Luister  

Vanwege verkoudheidsklachten presenteert Eus vandaag geen kakelverse aflevering van Onze Man in Deventer, maar kunt u naar een herhaling luisteren van het gesprek dat hij in 2018 voerde met Adriaan van Dis.

Charlotte Nijs (12 juli 2020)Luister  

Özcan Akyol ontvangt deze week parlementair verslaggever Charlotte Nijs in zijn Deventer woning. Sinds drie jaar verzorgt zij politiek nieuws in Hart van Nederland, het nieuwsprogramma van SBS. Een gesprek over het verschil tussen commerciële en publieke televisie, over opkomen voor kijkers die we…

Paul de Munnik (5 juli 2020)Luister  

Eus is weer terug in de zaterdagnacht en om deze serie met hem af te trappen komt Paul de Munnik langs. Het is ondertussen alweer vijf jaar geleden dat hij voor het laatst met Thomas Acda optrad als het duo 'Acda en de Munnik.' Met Eus gaat hij in gesprek over optreden in coronatijd, onzekerheid en …

Coen Verbraak (31 mei 2020)Luister  

In de laatste aflevering van deze reeks afleveringen is 'meesterinterviewer' Coen Verbraak te gast. Al jaren is hij bekend van interviewprogramma's. Nu zijn de rollen omgedraaid en wordt Coen zelf geïnterviewd door Eus; interviewers onder elkaar dus! Samen praten ze over Coens nieuwe boek 'Oorlogsk…

Japke D. Bouma (24 mei 2020)Luister  

De gast die deze aflevering bij Eus op de bank aanschuift, omschrijft zichzelf als “Rockstar, goeroe en kantooramazone.” Het gaat hier om NRC-columnist en schrijver Japke D. Bouma. Samen met Eus hebben ze een interessant en gezellig gesprek over het belangrijkste thema in Japkes stukken: het kan…

Ab Osterhaus (17 mei 2020)Luister  

Ab Osterhaus is als een van de beste virologen ter wereld tegenwoordig een van de meest geziene gasten aan de talkshowtafels. In deze aflevering schuift hij aan op de bank bij Eus. In anderhalf uur hebben zij een interessant en gezellig gesprek over de huidige crisis, Abs fascinatie voor het vak, en…

Freek de Jonge (10 mei 2020)Luister  

Al vijftig jaar staat hij op de caberetpodia van Nederland: Freek de Jonge. Deze nacht komt hij langs voor een goed radiogesprek. Samen hebben ze het over humor, de maatschappij, Albert Schweitzer en nog veel meer...

Eva Crutzen (3 mei 2020)Luister  

Eigenlijk zou ze nu met de try-outs van haar shows in de theaters moeten staan, in plaats daar van zit Eva Crutzen in de huiskamer van Eus. En dat hoeft helemaal niet minder interessant te zijn, want ze voeren anderhalf uur lang een openhartig en mooi gesprek.

Sven Kockelmann (26 april 2020)Luister  

Deze nacht is een vertrouwd stemgeluid voor Radio 1 te horen: Sven Kockelmann komt langs in de woonkamer bij Eus. Hij presenteert iedere werkdag het interviewprogramma 1op1 en wordt door sommigen beschreven als 'de meest gevreesde interviewer van Nederland.' Nu zijn de rollen omgedraaid en voeren Sv…

Micha Wertheim (19 april 2020)Luister  

Het theaterleven ligt plat en daarom heeft Micha Wertheim alle tijd om naar Deventer af te reizen voor een goed gesprek met Eus. Over Kafka, schaatsen op de schaatsbaan en achtste-groepers die theaterrecensent willen worden.

Lisa Westerveld (12 april 2020)Luister  

GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld reist voor deze aflevering vanuit haar geliefde Nijmegen af naar het Deventer van Eus. Bij hem op de bank praten ze over de combinatie GroenLinks en Zwarte Cross, Kamerlid zijn in tijden van corona en vragen ze zich af hoe inspirerend de Tweede Kamer eigenlijk is.

Marleen Stelling (5 april 2020)Luister  

Eus is weer terug in de zondagnacht met Onze Man in Deventer! In de eerste aflevering van dit seizoen ontvangt hij presentatrice, theoloog en aankomend schrijver Marleen Stelling. Bij de EO presenteert zij onder andere café Lazarus, wat nu op maandagavond te zien is op NPO 2. Bij Eus op de bank pra…

Leonne Stentler (29 december 2019)Luister  

Voor de laatste uitzending van dit seizoen schuift Leonne Stentler aan op de bank bij Eus. De voormalig topvoetbalster is tegenwoordig analist, onder andere bij Eredivisie op Vrijdag. Daarnaast heeft ze haar eigen kledinglijn gehad voor voetbalkleding voor vrouwen, tegenwoordig is ze sportconsultant…

Ruben Terlou (22 december 2019)Luister  

Ruben Terlou werd landelijk bekend na verschillende succesvolle documentaires die hij in China maakte. Samen met Eus praat hij over zijn werk, drijfveren én over de tafeltennistafel die vroeger in de aula van de school van hem en Eus stond.

Tijs van den Brink (15 december 2019)Luister  

Vannacht ontvangt Eus Tijs van den Brink. De afgelopen week werd hij genoemd als mogelijke presentator van de nieuwe talkshow op1. Op de bank in de woonkamer van Eus voert hij een openhartig gesprek over zijn geloof, een bezoek aan een buurthuis als lokale journalist en over hoe hij eerder die week …

Mario van der Ende (8 december 2019)Luister  

Vandaag is voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende te gast bij Eus. Van der Ende floot honderden voetbalwedstrijden op nationaal en internationaal niveau. Samen met Eus praat hij over deze lange carrière en over het huidige topvoetbal en de scheidsrechters.

Dione de Graaff (1 december 2019)Luister  

Vanavond ontvangt Eus televisiepresentatrice Dione de Graaff, die een echte nachtbraker blijkt te zijn. De kurk gaat van de fles, tijd voor een goed gesprek!

Karsu (24 november 2019)Luister  

De Nederlands-Turkse zangeres Karsu staat vanavond voor Eus' deur, rechtstreeks van een uitverkocht optreden elders in het land. Ze heeft cadeautjes meegenomen. De nacht kan niet beter beginnen. Schrijver en columnist Özcan Akyol presenteert iedere zaterdag het 1-op-1-interviewprogramma ‘Onze M…

Frits Barend (17 november 2019)Luister  

Vanavond ontvangt Eus journalist en presentator Frits Barend. En er is genoeg te bespreken.

Henk Krol (10 november 2019)Luister  

50PLUS-voorman Henk Krol is vanavond te gast bij Eus. En hij heeft wat meegenomen, maar niet voor Eus...

Daphne Deckers (3 november 2019)Luister  

Vanavond is schrijfster, presentatrice en voormalig fotomodel Daphne Deckers de gast van Eus.

Frank Westerman (27 oktober 2019)Luister  

Schrijver en journalist Frank Westerman is vanavond Eus' gast. Hij schreef het boek De wereld volgens Darp.

Snelle (20 oktober 2019)Luister  

Eus ontvangt vanavond een andere Deventer beroemdheid: Snelle. De 24-jarige Snelle, artiestennaam van Lars Bos, is rapper en kreeg deze zomer een carrièreboost dankzij zijn hit Reünie.

Floris van Bommel (13 oktober 2019)Luister  

Vanavond kruipt niemand minder dan schoenenmagnaat Floris van Bommel naast Eus op de bank. Zou hij wat van Eus' schoenen zeggen?

Manon Uphoff (6 oktober 2019)Luister  

Vanavond ontvangt Eus schrijfster Manon Uphoff. Ze praten over het schrijversvak en over Manons nieuwste boek Vallen is als Vliegen, dat werd genomineerd voor meerdere literatuurprijzen.

Onze man in Den Bosch - Theo Maassen (29 september 2019)Luister  

Eus verruilt zijn Deventer eenmalig voor het Noord-Brabantse Den Bosch. Zijn gast is niemand minder dan cabaretier Theo Maassen.

Sophie Frankenmolen (22 september 2019)Luister  

Televisietalent Sophie Frankenmolen is te gast, nadat eerder deze week bekend is geworden dat ze een van de nieuwe gezichten wordt van Na het Nieuws.

Emma Bruns (15 september 2019)Luister  

Arts en schrijver Emma Bruns ondernam vandaag de tocht naar het mooie Deventer. En dat deed ze op een manier die Eus erg verraste.

Theo Hiddema (11 augustus 2019)Luister  

Eus ontvangt vanavond Theo Hiddema, Tweede Kamerlid voor het Forum voor Democratie. Hij vertelt over zijn liefde voor de kat, Maastricht en de politiek. Uiteraard komt ook de kwestie-Otten aan bod.

Tom Lanoye (4 augustus 2019)Luister  

Het literair festival Het Tuinfeest vindt dit weekend plaats in Deventer. Schrijvers en dichters uit heel ons taalgebied trekken er voor uit. Zo ook de Vlaamse romancier Tom Lanoye. En als hij toch al in Deventer is, kan hij net zo goed even binnenwandelen bij Eus.

Robert Vuijsje (28 juli 2019)Luister  

Eus ontvangt ontvangt journalist en schrijver Robert Vuijsje.

Ronald de Boer (21 juli 2019)Luister  

Schrijver en columnist Özcan Akyol presenteert iedere zondag het 1-op1-interviewprogramma 'Onze Man in Deventer', live vanuit zijn woonkamer in het centrum vanuit zijn geliefde woonplaats. Terwijl zijn kinderen al liggen te slapen en zijn vriendin nog wat rommelt in de keuken, kruipt de gast bij Ö…

Jan Mulder (14 juli 2019)Luister  

Vanavond is ex-profvoetballer, columnist, schrijver, acteur en televisiepersoonlijkheid Jan Mulder te gast.

Leo Driessen (7 juli 2019)Luister  

Hij verslaat jaarlijks meer dan honderd voetbalwedstrijden, zat meermaals achterop de motor tijdens de Tour de France en schreef mee aan de megahits 'Dromen zijn bedrog' en 'Ik leef niet meer voor jou'. En dat allemaal terwijl hij pedagogiek studeerde en eigenlijk pater wilde worden. De gast van Eus…

Jan van Mersbergen (26 mei 2019)Luister  

Eus ontvangt collega-schrijver Jan van Mersbergen in zijn woonkamer. Ze hebben het over mooie zinnen, domme vragen die auteurs altijd krijgen, de belevenissen op het Boekenbal, Herman Brusselmans en Murakami.

Albert Verlinde (19 mei 2019)Luister  

Theaterproducent en 6 Inside-presentator Albert Verlinde is te gast bij Özcan. Het is een speciale avond. Albert en Eus wachten met spanning op de uitslag van het Eurovisie songfestival.

Debby Gerritsen (12 mei 2019)Luister  

Schrijver en columnist Özcan Akyol ontvangt in zijn eigen woonkamer VIVA-hoofdredacteur Debby Gerritsen.

Stef Bos (5 mei 2019)Luister  

Zanger Stef Bos komt langs bij Eus, nadat hij heeft gezongen bij de Dodenherdenking in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Bas Nijhuis (28 april 2019)Luister  

In het weekend van Koningsdag ontvangt Özcan Akyol voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis.

Angela de Jong (21 april 2019)Luister  

In zijn woonkamer in Deventer ontvangt Özcan Akyol vanavond televisiecolumnist Angela de Jong. En ze heeft een cadeautje meegenomen!

Youp van 't Hek (14 april 2019)Luister  

Özcan ontvangt cabaretier en columnist Youp van 't Hek, die net terugkomt van een optreden in Enschede.

Eva Koreman (7 april 2019)Luister  

Vandaag is Eus jarig. Radio-dj Eva Koreman komt op visite.

Frank Boeijen (31 maart 2019)Luister  

Muzikant Frank Boeijen is te gast bij Onze man in Deventer. Nadat hij diezelfde avond in de Deventer Schouwburg heeft opgetreden, geeft hij bij Eus de toegift.

Sander Schimmelpenninck (24 maart 2019)Luister  

Vanavond is Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck te gast. Samen met Ruben van Zwieten schreef hij het boek Elite Gezocht. Tijd voor een goed gesprek. En zou Eus zelf eigenlijk bij de elite horen?

Cornald Maas (17 maart 2019)Luister  

Schrijver en columnist Özcan Akyol presenteert iedere zondag het 1-op1-interviewprogramma 'Onze Man in Deventer', live vanuit zijn woonkamer in het centrum vanuit zijn geliefde woonplaats. Deze week is te gast: schrijver, presentator en programmamaker Cornald Maas. In het laatste half uur is De Kr…

Bas Heijne (10 maart 2019)Luister  

In deze nacht nestelt schrijver en essayist Bas Heijne zich op de bank van Eus.

Cecile Koekkoek (3 maart 2019)Luister  

Dit keer was schrijfster, columnist en VARAgids-hoofdredacteur Cecile Koekkoek te gast bij Eus.

Stefano Keizers (24 februari 2019)Luister  

Het is weer zaterdagnacht en tijd voor een gast om op de bank aan te schuiven naast Eus. Vannacht is dat niemand minder dan Stefano Keizers.

Ans Boersma (17 februari 2019)Luister  

Ans Boersma was journalist in Turkije, totdat ze werd uitgezet. Nu schuift ze bij Eus aan op de bank en doet haar verhaal.

Jan Vlug (10 februari 2019)Luister  

Jan Vlug, strafrechtadvocaat, schuift aan bij Eus. Hij werd landelijk bekend als raadsman van de moordenaar van Marianne Vaatstra en geeft zijn visie op de Nederlandse rechtsstaat.

Henk Spaan (3 februari 2019)Luister  

Hij is fan van Nouri en schreef een boek over hem: Henk Spaan. Hij schuift bij Eus aan om daarover te praten, en natuurlijk nog over veel meer.

Martha Riemsma (27 januari 2019)Luister  

Het is weer zaterdagnacht dus voor Onze Man in Deventer betekent dat maar één ding: tijd voor een gast op de bank. Deze avond is dat Martha Riemsma.

Humberto Tan (20 januari 2019)Luister  

Humberto Tan gaat beginnen met zijn nieuwe show VTBL. Over die show, RTL Late Night en over zijn broer vertelt hij in een bijzonder gesprek met Eus.

Renze Klamer - Matthijn Buwalda (13 januari 2019)Luister  

Eus is ziek dus Renze neemt het over! En wel met niemand minder dan zanger Matthijn Buwalda

Jan Heemskerk (6 januari 2019)Luister  

Eus en Jan Heemskerk (schrijver en journalist) hebben elkaar vier á vijf jaar geleden voor het laatst gezien: meer dan genoeg om over bij te praten dus.

Beatrice de Graaf (30 december 2018)Luister  

Dit keer kruipt Beatrice de Graaf naast Eus op de bank.

Bert Huisjes (23 december 2018)Luister  

Buiten is het koud, binnen bij Eus is het tijd om op te warmen. Bart Huisjes laat hem dat natuurlijk geen twee keer zeggen.

Achmed Akkabi (16 december 2018)Luister  

Vanavond schuift Achmed Akkabi naast Eus op de bank.

Lilian Marijnissen (9 december 2018)Luister  

Ze werd dit jaar fractievoorzitter van de SP, Lilian Marijnissen. Over haar rol als vrouwelijke fractievoorzitter, samenwerken met Rutte en een blik op de toekomst vertelt ze aan Eus.

Wilfred Genee (2 december 2018)Luister  

De kinderen slapen, het is koud en Wilfred Genee kruipt met een kopje thee naast Eus op de bank. Door de uitspraken de afgelopen week in zijn programma lag hij nogal onder vuur.

Lakshmi (21 oktober 2018)Luister  

Ze is singer songwriter en zit op de bank bij Eus: Lakshmi.

Marith Iedema (14 oktober 2018)Luister  

Schrijfster, journalist en oud-model Marith Iedema schuift aan bij Eus. Over de open relatie met haar ex en over de liefde vertelt ze in een bijzonder gesprek.

Jaap Robben (7 oktober 2018)Luister  

Schrijver Jaap Robben werd bekend door 'Birk' en leeft liever op het platteland dan in de stad. Maar voor nu is hij in de binnenstad van Deventer en kruipt hij bij Eus op de bank.

Johan Derksen (29 juli 2018)Luister  

Eus had hem nog nooit ontmoet maar ziet hem al wel 20 jaar op televisie: Johan Derksen. En nu zit hij daar in zijn eigen woonkamer.

Adriaan van Dis (22 juli 2018)Luister  

Eus heeft een boekenkast van meer dan vier meter hoog. Dus als Adriaan van Dis naar binnenloopt, neemt hij eerst wat titels daarvan door. Het is het begin van een mooi gesprek, wat veel te snel weer klaar is.

Murat Isik (15 juli 2018)Luister  

Hij won de Libris Literatuurprijs met zijn boek 'Wees Onzichtbaar'. Over hoe het boek nogal wat teweegbracht vertelt Murat Isik.

Ellen Deckwitz (8 juli 2018)Luister  

Ze is geboren in Deventer maar niet getogen: Ellen Deckwitz. Ze kruipt naast Eus op de bank en vertelt over waar ze wel is opgegroeid. En nog veel meer natuurlijk.

Diederik Ebbinge (1 juli 2018)Luister  

Diederik Ebbinge werd onderscheiden met de nibkovschijf. Eus is benieuwd of hij dat zelf had verwacht. Reden genoeg om eens een goed gesprek te voeren op de bank in Deventer.

Sadet Karabulut (24 juni 2018)Luister  

Schrijver en columnist Özcan Akyol presenteert iedere zaterdag het 1-op-1-interviewprogramma ‘Onze Man in Deventer’, live vanuit zijn woonkamer in het centrum vanuit zijn geliefde woonplaats. Terwijl zijn kinderen al lekker liggen te slapen en zijn vriendin nog wat rommelt in de keuken, kruipt …

Marcel van Roosmalen (17 juni 2018)Luister  

Schrijver en columnist Özcan Akyol presenteert iedere zaterdag het 1-op-1-interviewprogramma ‘Onze Man in Deventer’, live vanuit zijn woonkamer in het centrum vanuit zijn geliefde woonplaats. Terwijl zijn kinderen al lekker liggen te slapen en zijn vriendin nog wat rommelt in de keuken, kruipt …

Linda Hakeboom (31 december 2017)Luister  

Schrijver en columnist Özcan Akyol presenteert iedere zaterdag het 1-op-1-interviewprogramma ‘Onze Man in Deventer’, live vanuit zijn woonkamer in het centrum vanuit zijn geliefde woonplaats. Terwijl zijn kinderen al lekker liggen te slapen en zijn vriendin nog wat rommelt in de keuken, kruipt …

Matthijs van Nieuwkerk (24 december 2017)Luister  

Schrijver en columnist Özcan Akyol presenteert iedere zaterdag het 1-op-1-interviewprogramma ‘Onze Man in Deventer’, live vanuit zijn woonkamer in het centrum vanuit zijn geliefde woonplaats. Terwijl zijn kinderen al lekker liggen te slapen en zijn vriendin nog wat rommelt in de keuken, kruipt …

Nico Dijkshoorn (17 december 2017)Luister  

Schrijver en columnist Özcan Akyol presenteert iedere zaterdag het 1-op-1-interviewprogramma ‘Onze Man in Deventer’, live vanuit zijn woonkamer in het centrum vanuit zijn geliefde woonplaats. Terwijl zijn kinderen al lekker liggen te slapen en zijn vriendin nog wat rommelt in de keuken, kruipt …

Youri Mulder (10 december 2017)Luister  

Schrijver en columnist Özcan Akyol presenteert iedere zaterdag het 1-op-1-interviewprogramma ‘Onze Man in Deventer’, live vanuit zijn woonkamer in het centrum vanuit zijn geliefde woonplaats. Terwijl zijn kinderen al lekker liggen te slapen en zijn vriendin nog wat rommelt in de keuken, kruipt …

Franca Treur (3 december 2017)Luister  

Schrijver en columnist Özcan Akyol presenteert iedere zaterdag het 1-op-1-interviewprogramma ‘Onze Man in Deventer’, live vanuit zijn woonkamer in het centrum vanuit zijn geliefde woonplaats. Terwijl zijn kinderen al lekker liggen te slapen en zijn vriendin nog wat rommelt in de keuken, kruipt …