Op Ons Bord

Op Ons Bord

Kunst  |  7 afleveringen

Biologisch, plantaardig, lokaal, vegetarisch: de termen vliegen je om de oren. We willen allemaal zo ‘goed’ mogelijk te eten. Maar wat dat is dat dan, goed eten? In ‘Op ons bord’ gaat Justin Verkijk langs bij boeren, telers, producenten en experts om er achter te komen waar ons eten vandaan komt en wat we in de toekomst op ons bord kunnen verwachten.

Verras mij  


Afl 6. Tot slot: zo kunnen we beter eten

Luister  

Op Ons Bord  /  03-12-2019

In deze laatste aflevering van Op Ons Bord blikt Justin kort terug op een seizoen vol nieuwe inzichten en kijkt hij met twee wetenschappers nog één keer naar het totale plaatje. Want wat kunnen we zelf doen, wat kan de supermarkt doen en welke verantwoordelijkheid heeft de overheid als het gaat om...


Afl 5. Heeft kweekvlees de toekomst?

Luister  

Op Ons Bord  /  02-07-2019

Justin duikt dieper in alle vleesopvolgende ontwikkelingen van nu en de toekomst. Hij spreekt Bert (manager van het vegaschap van Albert Heijn) bij Vega Fit over de ontwikkelingen in het almaar groter wordende vegaschap en neemt een kijkje bij de productie. Ook gaat hij langs bij Ira van Eel...


Afl 4. Eten we in de toekomst plantaardiger?

Luister  

Op Ons Bord  /  18-06-2019

Om beter te begrijpen waarom plantaardiger eten zo belangrijk is en hoe ons bord er dan uit gaat zien, spreekt Justin met Jeroen van de Green Protein Alliance en vegan journalist/ondernemer Cilla van Plantastic.


Afl 3. Waarom is kringlooplandbouw zo belangrijk?

Luister  

Op Ons Bord  /  14-05-2019

Op bezoek bij melkveehouder Koos leert Justin meer over kringlooplandbouw en wat nodig is om een volledig duurzame kringloop te sluiten.


Afl 2. Komt groente straks niet meer uit de grond?

Luister  

Op Ons Bord  /  30-04-2019

Wat is een vertical farm? Justin gaat langs bij ‘boer’ Willem Bas die sla op water teelt en verdiept zich in de technologische voedselontwikkelingen van vroeger en nu.


Afl 1. Is goed eten biologisch?

Luister  

Op Ons Bord  /  11-04-2019

In deze eerste aflevering start Justin zijn zoektocht bij bio-boer Gerjan om te leren wat biologisch precies inhoudt en of dit de toekomst is.


Op Ons Bord - Trailer

Luister  

Op Ons Bord  /  24-03-2019

Biologisch, plantaardig, lokaal, vegetarisch: de termen vliegen je om de oren. We willen allemaal zo ‘goed’ mogelijk te eten. Maar wat dat is dat dan, goed eten? In ‘Op ons bord’ gaat Justin Verkijk langs bij boeren, telers, producenten en experts om er achter te komen waar ons eten vandaan...