Podcast Zoeker

Op Zoek Naar

Op Zoek Naar

Maatschappij & Cultuur  |  18 afleveringen

In Op Zoek Naar beleef je van begin tot eind de meest spraakmakende zoektochten uit Adres Onbekend, het eerste zoekprogramma van Nederland.

#9 - Mijn Italiaanse vader Giorgio zwom baantjes met moeder (S02)Luister  

Mijn vader is een Italiaan, Giorgio. moeder Marjon had een kortstondige relatie met hem, samen zwommen ze baantjes in het Zuiderbad. Hij heeft me eens bewonderd in mijn buggy. Aimee zoekt haar vader.

#8 - Waarom werd mijn moeder op de Wallen Virginia genoemd? (S02)Luister  

Wie kan verhalen over Reina, de moeder van Lydia, bijkleuren? Moeder zwierf over de wallen, werd Virginia genoemd, zou uit het raam zijn gevallen van een hotel. En ze eindigde eenzaam met een teckel in een kelder.   

#7 - Is moeder tot inkeer gekomen? (S02)Luister  

Jane is meteen na geboorte afgestaan. Toen ze 23 was, vond ze het adres van haar moeder José. Zij stond spontaan met bloemen voor de deur, maar dat had ze toen beter niet kunnen doen!

#6 - Ware liefde op leeftijd (S02)Luister  

Onze eerste dating oproep ooit. Jan van 84 valt voor Stella van 92 als hij haar stem hoort, haar fotootje frommelt hij gauw in zijn portefeuille.  Ze gaan op vakantie en Jan gaat voor haar door de knieën.  

#5 - Vader die ik nooit heb gekend (S02)Luister  

Yetta wordt op school gepest en altijd nageroepen: “hoe kan het nou dat jij wit bent met een Surinaamse vader?” Uiteindelijk vertelt moeder dat zij en haar vader een tijdje uit elkaar zijn geweest en dat ze zwanger is geraakt van ene Tom, die werkte in de coffeeshop.    

#4 - Ons 12e Molukse broertje (S02)Luister  

Op een groot Moluks familiefeest waar Thomas is met 11 broers en zussen, staat een neef op: “jullie weten toch dat jullie nog een broertje moeten hebben, een jongen met een verstandelijke beperking?” Het begin van een zoektocht naar Johan, ergens in Zeeland.

#3 - Na jaren komt Emmy op straat haar verboden liefde tegen (S02)Luister  

Emmy winkelt met haar man in de Koopgoot in Rotterdam en ziet, weerspiegeld in een etalageruit, haar eerste liefde Han staan. Ze vraagt echtscheiding aan en gaat zoeken naar dat eerste vriendje dat destijds door haar moeder hardhandig op straat is gezet.           

#2 - Haagse pleegouders Scharroo (S02)Luister  

Dennis kwam vanuit Suriname naar Nederland met zijn moeder die aan drugs verslaafd was. Hij voelde zich heel gelukkig toen de kinderbescherming hem ophaalde en onderbracht bij de Haagse familie Scharroo. Wat een lieve mensen waren dat! Maar het geluk hield op toen het zoontje van de familie Scharroo…

#1 - Mijn vader en vergiffenis (S02)Luister  

Ze was een meisje van acht toen het gebeurde. De ouders van Lizzy gingen scheiden, vader hielp moeder bij het inpakken van haar auto, maar in de garage bracht hij haar om het leven. Bijna 40 jaar later gaat ze op zoek naar hem, naar vader Robert. Ze weet dat hij vrij loopt. Heeft hij spijt?  

#9 - Op zoek naar doodgewaande broer Cees (S01)Luister  

Susan Jager uit Dodewaard is op leeftijd en ze mist haar nog iets oudere broer Cees (83). Cees was er altijd voor haar, maar sinds er iets mis ging met de erfenis van het ouderlijk huis vertelt de rest van het gezin dat Cees allang is overleden. Wij komen erachter dat dat niet klopt!

#8 - Ik weet alleen dat hij Drago heet (S01)Luister  

Tanja Markovic heeft Kroatische ouders. Ze ziet na een ruzie haar moeder, broer en zus niet meer. Als kind van 3 zag ze haar vader Drago voor het laatst. Zou hij nog in Nederland wonen? Eens woonden ze als gezin in Nijmegen.

#7 - Jan wacht al 80 jaar op familie (S01)Luister  

Jan Weeda is door zijn moeder naar het weeshuis gebracht in Rotterdam in 1940. Zijn hele leven, al meer dan 80 jaar, hoopt hij dat er ergens familie opstaat. Als de naam Weeda ergens valt, veert hij op. En gaat weer zitten. Wij maken werk van zijn ultieme wens.

#6 - Ik had het spel nog nooit gespeeld (S01)Luister  

Ida van der Geest is een vrouw van 90, die eindelijk toekomt aan haar zoektocht naar haar onbekende zoon. Als meisje van 17 was ze in de kost als huishoudhulp. Ze gaat naar de dokter met klachten als misselijkheid en duizeligheid. De dokter weet meteen wat ze mankeert: “Ida, je bent zwanger.” Ze…

#5 - Op zoek naar het afgestane elfde kind (S01)Luister  

Milton – is de zoektocht naar het elfde kind van moeder Eline. Moeder bleef eind jaren 60 met tien kinderen achter in Paramaribo toen vader naar Nederland reisde om werk te zoeken. Drie jaar later reisde moeder hem na. Ze was zwanger van een vriend in Suriname. Onder druk stond ze haar kind af.

#4 - Op zoek naar de jongen die bij het ongeluk van mijn zus betrokken was (S01)Luister  

Katinka verloor in 1989 haar zusje Maeve. Op weg naar school is ze met haar fiets geschept door een jonge automobilist. Op de Franse Kampweg in Bussum. Het was niet zijn schuld. De familie vraagt zich al jaren af wie die jongen was en hoe het nu met hem is.

#3 - Op zoek naar de vader van Martijn (S01)Luister  

De moeder van Martijn heeft hem altijd verteld dat zijn vader een Spanjaard is, herkenbaar aan een blauw jasje en mocassins met kwastjes. Maar is dat wel zo?

#2 - Op zoek naar de broers en zussen van Teunis (S01)Luister  

We treffen Teunis op zijn 62 verjaardag waarbij zijn deur altijd open staat voor zijn 10 broers en zussen die allemaal ook zijn afgestaan.

#1 - Op zoek naar de vader van Diana (S01)Luister  

Diana zoekt haar hele leven naar die ene man die ze nooit gekend heeft: haar vader. Een naam heeft ze niet. Het enige dat ze weet is dat hij blond haar had vroeger, blauwe ogen en een gehandicapte broer.