Op Zoek Naar Een Queer Boek

Op Zoek Naar Een Queer Boek

Kunst  |  29 afleveringen

Hi! Wij zijn Anne (zij/haar) en Artemisia (zij/haar), twee studenten die enorm van boeken houden en vooral boeken met lhbti+ personages. Die zijn niet altijd makkelijk te vinden dus vandaar deze podcast. In de podcast reageren we op jullie verzoeken die je kan insturen op www.queerboekpodcast.nl

Verras mij  


Nederlandstalige Queer Boeken

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  02-11-2022

In deze aflevering hebben we het weer over Nederlandstalige boeken! Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel! 


Genderfluïde & AroAce

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  06-10-2022

In deze aflevering zijn we op verzoek op zoek geweest naar genderfluïde personages en aseksuele/aromantische personages. Heel erg bedankt Eadin en Camalox!Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel!        


Nieuwe Favorieten

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  11-09-2022

Omdat we twee jaar geleden de podcast begonnen met over onze favorieten te praten, hebben we het nu over onze nieuwe favorieten!  Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel!       


Zuid-Korea & Argentinië

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  02-08-2022

Voor deze aflevering hebben wij weer allebei een land gekozen. Anne is op zoek gegaan naar lhbti+ boeken van Zuid-Koreaanse schrijvers. Artemisia heeft gezocht naar lhbti+ boeken van schrijvers uit Argentinië.  Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziek. Dankjewel!    


Historische Fictie (Afl.22)

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  05-07-2022

Vandaag gaat de aflevering over historische fictie. We hebben het ook even over waarom we moesten stoppen met de podcast, waardoor Artemisia het over longkanker, mantelzorg en de dood van haar moeder heeft in de laatste drie minuten. Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziek. Dankje...


Boeken Waarvan Je Niet Wist Dat Ze Queer Waren (Afl 21)

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  15-03-2022

 Deze keer hebben wij het over boeken waarbij je er niet snel achter komt dat het queer is. Het wordt bijvoorbeeld niet in de omschrijving genoemt, en het is ook niet duidelijk aan de cover te zien. Verder hebben we op het eind een mededeling over de voorlopige toekomst van de podcast. Spoiler: we...


Romance Boeken (Afl.20).

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  07-01-2022

Vandaag gaat onze aflevering over romance boeken, zowel hedendaagse romans, historische romans en historische fictie waar romance centraal staat. Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziek. Dankjewel!    


Boeken Uit Nigeria en India (Afl.19).

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  07-12-2021

Omdat we het normaliter heel veel over boeken uit de Verenigde Staten hebben, wilden we nu de spotlight op andere landen richten. Daarom heeft Anne het vandaag over boeken uit Nigeria en Artemisia heeft het over boeken uit India. Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel! ...


Fantasiewezens

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  05-10-2021

Vandaag hebben we  een aflevering over fantasiewezens zoals vampiers en zeemeerminnen .  Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziek. Dankjewel!     


Geesten en Fake Dating (Afl.17).

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  03-08-2021

Deze keer hebben wij het over boeken die wij recent gelezen hebben. Artemisia heeft Elatsoe gelezen, waarin de hoofdpersoon geesten kan oproepen en de geest van haar dode hond altijd bij zich heeft. Anne heeft twee boeken gelezen met de fake dating trope. Credit gaat naar www.bensound.com voor onz...


Middle-Grade Boeken (Afl.16).

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  06-07-2021

Vandaag hebben we weer een genre aflevering, namelijk Middle-Grade boeken oftwel kinderboeken voor de leeftijden 8-12. Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziek. Dankjewel!      


Bekendmaking van onze Readathon (Bonus Aflevering).

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  16-06-2021

Vandaag kondigen wij onze readathon , #LeesMetPride, aan! Van 12 Augustus tot 22 Augustus (world pride) kan je via instagram mee doen met onze readathon. We hebben diversiteit challenges en random challenges:De diversiteit challenges:- een boek van een schijver van kleur- een boek met een hoofdpers...


Mythologie & Fantasy (Afl.15).

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  02-06-2021

Deze week raden wij oude mythologie verhalen met queer thema's aan en gaan we op zoek naar fantasy boeken zonder veel romance.Bedankt iedereen die een verzoek heeft ingestuurd!Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel!      


Heksen, Tovenaars en Andere Magiërs (Afl 14).

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  04-05-2021

Vandaag hebben wij weer een genre aflvering: we gaan namelijk op zoek naar heksen, tovenaars en andere magiërs.  Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel!      


Informatieve Boeken voor Heteros

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  06-04-2021

Vandaag gaat onze aflevering over boeken met draken en saffische relaties, en informatieve boeken voor heteros. Bedankt iedereen die een verzoek heeft ingestuurd! Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel!     


Nederlandse Lhbti+ Boeken

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  02-03-2021

Deze week hebben wij onze eerste thema aflevering! We bespreken Nederlandse Lhbti+ boeken.  Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel!    


Podcast Update

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  16-02-2021

Deze week hebben we even geen nieuwe aflevering. In plaats daarvan hebben we een update over hoe we de podcast een beetje gaan veranderen.  Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziek. Dankjewel!      


Onze Allereerste Gast (Afl. 11)

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  02-02-2021

Deze week hebben we onze allereerste gast! We hebben het met Nanouk Kira over haar eerste boek 'Drakenhart', haar favoriete queer boeken en queer representatie. Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel!     


Horror & Musicals (Afl.10).

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  19-01-2021

In deze aflevering zijn wij op zoek gegaan naar horror met non-binaire personages en boeken die we als musical zouden willen zien( en andersom).  Bedankt iedereen die een verzoek heeft ingestuurd! Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel!    


Erg Specifieke Verzoeken (Afl. 9).

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  22-12-2020

Deze week waren onze verzoeken erg specifiek. We gaan namelijk op zoek naar vriendinnen die mythologie-gek zijn en verliefd worden, en aromantische personen in de middeleeuwen. Bedankt iedereen die een verzoek heeft ingestuurd! Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel!   


LHBTI+ Ambachtslieden (Afl. 8)

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  08-12-2020

Vandaag reageren wij op een verzoek van Tristan voor LHBTI+ ambachtslieden en op een verzoek van Anne's vader voor een graphic novel met Marten Toonder vibes.  Bedankt iedereen die een verzoek heeft ingestuurd! Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel!  


LHBTI Boeken Die Wij Lezen (Afl.7)

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  24-11-2020

Deze week hebben we de aflevering een beetje anders gedaan en bespreken we de boeken die wij recent hebben gelezen en de boeken die we aan het lezen zijn. Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel!  


Found Family (Afl.6)

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  10-11-2020

Deze aflevering gaan wij op zoek naar boeken met een found family voor Fieke en naar collecties voor coming out verhalen voor Artemisia's moeder. Bedankt iedereen die een verzoek heeft ingestuurd! Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel! 


LHBTI+ Boeken Voor De Lijst (afl. 5)

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  27-10-2020

In deze aflevering zochten wij naar lhbti+ boeken die Veerle op haar lijst kon zetten en lhbti+ kinderboeken waar dat niet het hoofdthema was voor Sjoske. Bedankt iedereen die een verzoek heeft ingestuurd! Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel!   


Fantasy (Afl 4)

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  13-10-2020

Deze aflevering gaat over fantasy boeken en boeken over vrouwen in de oudheid (aka Artemisia gaat helemaal wild). Bedankt iedereen die een verzoek heeft ingestuurd! Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro Dankjewel!  


Personen Die Hun Seksualiteit Uitvinden (Afl 3).

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  29-09-2020

In deze aflevering bespreken wij de eerste verzoeken! In deze aflevering hebben we het over geïnternaliseerde homofobie in combinatie met een journey met seksualiteit; een queer detective die hun seksualiteit aan het uitvinden is en Nederlandse young adult fantasy. Bedankt Amy, Maarten en Nanouk v...


Onze Favoriete LHBTI+ Boeken Deel 2 (Afl 2).

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  15-09-2020

 In deze aflevering hebben we het over de rest van onze persoonlijke favoriete lhbti+ boeken!Voor een lijst van alle boeken die we noemen in de podcast met trigger warnings en de transcriptie ga naar onze website. Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro Dankjewel!


Onze Favoriete LHBTI+ Boeken (Afl 1).

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  01-09-2020

In deze aflevering hebben we het over onze persoonlijke favoriete lhbti+ boeken!Voor een lijst van alle boeken die we noemen in de podcast met trigger warnings en de transcriptie ga naar onze website. Opmerking:In deze podcast bevelen we het boek Carry on van Rainbow Rowell aan en inmiddels weten we...


Teaser

Luister  

Op Zoek Naar Een Queer Boek  /  10-08-2020

Hier introduceren we onze podcast (en onszelf) en vertellen we hoe de podcast in elkaar steekt.