Podcast Zoeker

Op Zoek Naar

Op Zoek Naar

Maatschappij & Cultuur  |  9 afleveringen

In Op Zoek Naar beleef je van begin tot eind de meest spraakmakende zoektochten uit Adres Onbekend, het eerste zoekprogramma van Nederland.

#1 - Op zoek naar de vader van DianaLuister  

Diana zoekt haar hele leven naar die ene man die ze nooit gekend heeft: haar vader. Een naam heeft ze niet. Het enige dat ze weet is dat hij blond haar had vroeger, blauwe ogen en een gehandicapte broer.

#2 - Op zoek naar de broers en zussen van TeunisLuister  

We treffen Teunis op zijn 62 verjaardag waarbij zijn deur altijd open staat voor zijn 10 broers en zussen die allemaal ook zijn afgestaan.

#3 - Op zoek naar de vader van MartijnLuister  

De moeder van Martijn heeft hem altijd verteld dat zijn vader een Spanjaard is, herkenbaar aan een blauw jasje en mocassins met kwastjes. Maar is dat wel zo?

#4 - Op zoek naar de jongen die bij het ongeluk van mijn zus betrokken wasLuister  

Katinka verloor in 1989 haar zusje Maeve. Op weg naar school is ze met haar fiets geschept door een jonge automobilist. Op de Franse Kampweg in Bussum. Het was niet zijn schuld. De familie vraagt zich al jaren af wie die jongen was en hoe het nu met hem is.

#5 - Op zoek naar het afgestane elfde kindLuister  

Milton – is de zoektocht naar het elfde kind van moeder Eline. Moeder bleef eind jaren 60 met tien kinderen achter in Paramaribo toen vader naar Nederland reisde om werk te zoeken. Drie jaar later reisde moeder hem na. Ze was zwanger van een vriend in Suriname. Onder druk stond ze haar kind af.

#6 - Ik had het spel nog nooit gespeeldLuister  

Ida van der Geest is een vrouw van 90, die eindelijk toekomt aan haar zoektocht naar haar onbekende zoon. Als meisje van 17 was ze in de kost als huishoudhulp. Ze gaat naar de dokter met klachten als misselijkheid en duizeligheid. De dokter weet meteen wat ze mankeert: “Ida, je bent zwanger.” Ze…

#7 - Jan wacht al 80 jaar op familieLuister  

Jan Weeda is door zijn moeder naar het weeshuis gebracht in Rotterdam in 1940. Zijn hele leven, al meer dan 80 jaar, hoopt hij dat er ergens familie opstaat. Als de naam Weeda ergens valt, veert hij op. En gaat weer zitten. Wij maken werk van zijn ultieme wens.

#8 - Ik weet alleen dat hij Drago heetLuister  

Tanja Markovic heeft Kroatische ouders. Ze ziet na een ruzie haar moeder, broer en zus niet meer. Als kind van 3 zag ze haar vader Drago voor het laatst. Zou hij nog in Nederland wonen? Eens woonden ze als gezin in Nijmegen.

#9 - Op zoek naar doodgewaande broer CeesLuister  

Susan Jager uit Dodewaard is op leeftijd en ze mist haar nog iets oudere broer Cees (83). Cees was er altijd voor haar, maar sinds er iets mis ging met de erfenis van het ouderlijk huis vertelt de rest van het gezin dat Cees allang is overleden. Wij komen erachter dat dat niet klopt!