Podcast Zoeker

Open Gasten

Open Gasten

Maatschappij & Cultuur  |  11 afleveringen

Radiotherapie

#11 Open Gasten met als gast Colin Mooijman over creativiteit, geld, Corona en spiegelen in de liefdeLuister  

In deze 11de aflevering van Open Gasten, gaat Jonas in gesprek met Colin Mooijman. Een extra lange aflevering. Wil je meer weten over Colin en zijn werk? Check https://www.colinmooijman.nl/

#10 Open Gasten over einde, begin, minder, meer, anders en doorgangLuister  

Jonas en Marc filosoferen over verstilling en hoe daarin een einde of een begin ontstaat, met minder dingen en meer aandacht, anders leven en een nieuwe doorgang vinden in alles.

#9 Open Gasten over de coronacrisis, aanpassen en de langzame natuurLuister  

Jonas en Marc filosoferen via Skype over wat deze tijd van afremming en rust met je kan doen. En hoe we reageren op veranderingen in economische verwachtingen en onze relaties.

# 8 Open Gasten over angst voor succes, geld, bloeien, beperkingen en talenten.Luister  

Opnieuw wandelen Jonas en Marc in een winderig Slochterbos. Ze filosoferen over groot succes hebben en de angsten die dat oproept, vanuit hun jeugd en opvoeding.

#7 Open Gasten over de dood, vrij zijn, de levenscyclus en de vraag wat is er 'hierna'?Luister  

Jonas en Marc rijden en wandelen door hun gedachten over de dood en wat die voor ons betekent als mens. Voor onze natuur. En hoe we het leven beleven. Luister je mee?

#6 Open Gasten over levenskunst, sexualiteit, schijt hebben en spelen.Luister  

Ben je altijd jezelf aan het analyseren? Let je elke dag heel erg op elk gevoel? Of gooi je soms de luiken open en laat je alles gewoon ├ęcht schaamteloos gaan? Schijt aan alles, maak er wat van!á

#5 Open Gasten over je pijnlichaam en vriendschap: de relatie mannen/vrouwenLuister  

Luister je naar je lichaam? Is het een radar of soms gewoon lastig? Verder praten Jonas en Marc over hun vriendschappen door de jaren heen. Hoe die kunnen veranderen. En hoe verschillend een vriendschap is met een man en een vrouw.

#4 Open Gasten over familie, onze vaders, moeders, je kinderrol, onveiligheid en helingLuister  

Wie was je vader? En je moeder? Soms doet onze jeugd veel pijn. Soms niet. Wat dat doet met ons als volwassenen bespreken Jonas en Marc in deze vierde podcast.

#3 Open Gasten over echtscheidingen, het leerproces, en wat we er aan overhouden in onze volwassen levens, als partner en als ouder..Luister  

Zowel de ouders van Jonas als die van Marc zijn gescheiden. Hoe was dat voor ons als kind? Wat hebben we hieraan overgehouden in onze eigen volwassen relaties? En zien we patronen terug in het ouderschap van Jonas? Iris Uffen is de Open Gast van deze aflevering.

#2 Open Gasten over jeugd, helen, emoties, groei, kinderen en liefdeLuister  

Jonas en Marc praten over het krijgen van kinderen, familiepatronen, emoties, groei en helen als mens. Gewoon, door te leven.

#1 Open Gasten over intu├»tie, moed, flow, creativiteitLuister  

Zoals Pablo Picasso ooit zei: "You can't find creativity. It wants to find you, working." Jonas en Marc praten in deze eerste Open Gasten over de onderlaag die ons allemaal stuurt. De werking van het brein. En hoe creativiteit ons voortdrijft.