Podcast Zoeker

Oskar's avonturen!

Oskar, Chris & Rob: Rouw, auw, auw!

Oskar's avonturen!

10-12-2021

Wow! Oskar mag uit logeren bij Chris en Rob en die wonen op wel zo’n bijzondere plek. Samen met hun twee vaders wonen Chris en Rob op een hele groene boerderij. Ze hebben er schaapjes, mini geitjes, bokkende pony’s en fluf-kippen met hoedjes. Wat een gekke beestenboel, het lijkt wel een dierentuin. Ze hebben zelfs een hamster! 

De volgende ochtend ligt hamster Happy met zijn pootjes omhoog in zijn kooi. Misschien slaapt hij, vraagt Oskar. Maar als de vaders van Chris en Rob erbij komen staan vertellen ze dat Happy dood is gegaan. Dood?! Wat is dat? De vaders leggen uit dat het hetzelfde is als bij oma Pietje. Samen met de jongens maken ze een plan aan de keukentafel. 

Er wordt een plekje op de boerderij gezocht en Happy wordt begraven. Terug aan de keukentafel vertelt de familie herinneringen aan elkaar. Iedereen moet heel hard lachen, Happy was het aller grappigste hamstertje ooit. Ze leren een plekje in hun hoofd te bewaren voor alle fijne herinneringen. Dat maakt het verlies van Happy minder zwaar.