Over Haar

Over Haar

Kunst  |  7 afleveringen

Acht maanden geleden besloot presentator en programmamaker Carolien Borgers (35) haar scheermesjes weg te gooien en haar pincet in haar toilettas te laten. Ze liet al haar lichaamshaar staan. Het werd een periode vol schaamte, lange broeken en ongemakkelijke vragen van mensen uit haar omgeving. In een zesdelige LINDA.podcast neemt ze de luisteraar mee in haar zoektocht naar een gezonde relatie met lichaamshaar. Haar persoonlijke ervaringen leiden tot hilarische, ontroerende en soms schokkende gesprekken die ze voert met vrouwen én mannen over haar haar en over hun haar.

Verras mij  


#6: Conclusie

Luister  

Over Haar  /  08-08-2019

In deze aflevering gaat Carolien samen met Anneke Smelik; professor of visual culture aan de Radboud universiteit in Nijmegen in gesprek om een beeld te schetsen van hoe onze lichamen er in de toekomst uit gaan zien. Ook komt ze tot een conclusie met betrekking tot haar eigen experiment.See omnystud...


#5: Hem over haar

Luister  

Over Haar  /  01-08-2019

In de vijfde aflevering praten vier mannen over lichaamsbeharing bij vrouwen. En bij zichzelf. Hoe kijken zij tegen lichaamshaar aan?See omnystudio.com/listener for privacy information.


#4: Doen

Luister  

Over Haar  /  25-07-2019

In de vierde aflevering van ‘Over Haar’ onderzoekt Carolien de verschillende manieren van ontharen. Wat is er allemaal mogelijk? Wat kost het? En wat houdt elke behandeling precies in? De zeven vrouwen delen daarnaast ook hun eigen ontharingservaringen.See omnystudio.com/listener for privacy inf...


#0 Trailer

Luister  

Over Haar  /  15-07-2019

Acht maanden geleden besloot presentator en programmamaker Carolien Borgers (35) al haar lichaamshaar te laten staan. Het werd een periode vol schaamte, lange broeken en ongemakkelijke vragen van mensen uit haar omgeving. In een zesdelige podcast neemt ze de luisteraar mee in haar zoektocht naar een...


#1: Meisjes

Luister  

Over Haar  /  15-07-2019

In de eerste aflevering introduceert Carolien Borgers de zeven vrouwen die ze de komende zes afleveringen volgt. Ze vraagt ze naar hun relatie met hun lichaamsbeharing en of ze zich het moment herinnerden dat ze zich voor het eerst moesten scheren.See omnystudio.com/listener for privacy information.


#2: Haat

Luister  

Over Haar  /  15-07-2019

In de tweede aflevering zoekt Carolien uit wat er gebeurt als je je lichaamshaar laat staan. Drie van de zeven vrouwen die ze volgt, doen dat een tijdje. Waaronder Carolien zelf. Welke reacties brengt het teweeg en wat ligt daaraan ten grondslag?See omnystudio.com/listener for privacy information.


#3: Geschiedenis

Luister  

Over Haar  /  15-07-2019

In deze aflevering duikt Carolien samen met Paulien Cornelisse de geschiedenis in van onze obsessie met haarloze lijven en proberen ze te achterhalen waar die begonnen is.See omnystudio.com/listener for privacy information.