Podcast Zoeker

Papa en mama zijn gescheiden

Papa en mama zijn gescheiden

Kinderen & Familie  |  7 afleveringen

In de podcast 'Papa en mama zijn gescheiden' hoor je wat kinderen zélf vinden van de scheiding van hun ouders. Zes kinderen vertellen openhartig over het doen stoppen van ruzies en de bijzondere wijze waarop ouders het nieuws soms brengen. Hoe ziet het leven eruit tussen twee huishoudens in en hoe is het als je ouders weer verliefd worden? Maker: Laura Kors (EenVandaag).

TrailerLuister  

In de podcast 'Papa en mama zijn gescheiden' hoor je wat kinderen zélf vinden van de scheiding van hun ouders. Zes kinderen vertellen openhartig over het doen stoppen van ruzies en de bijzondere wijze waarop ouders het nieuws soms brengen. Hoe ziet het leven eruit tussen twee huishoudens in en hoe …

#1 - De aanloop naar de scheidingLuister  

De kinderen vertellen hoe ze probeerden ruzies tussen hun ouders te stoppen. Plus, hoe reageren ze op het nieuws van de scheiding zelf?

#2 - Het gevoel te moeten kiezenLuister  

Naast nog een paar opvallende manieren waarop kinderen het nieuws van de scheiding werd medegedeeld, vertellen de kinderen over loyaliteit en schuldgevoel.

#3 - Tussen twee huishoudens inLuister  

De kinderen vertellen over de praktische en emotionele kanten van het leven tussen twee huishoudens in. Van eenzame sokken en stoute broers tot de momenten waarop ze eigenlijk het liefste bij de andere ouder hadden willen zijn.

#4 - Ze zijn weer verliefdLuister  

Wat doe je als je vader ineens blozend emoji's verstuurd of, nog erger, als je je vaders dating profiel op internet ziet? Eerste ontmoetingen met nieuwe liefdes blijken niet eenvoudig te zijn, zeker niet als ze zich ook nog met je gaan bemoeien.

#5 - Nieuwe familieledenLuister  

Alle voors en tegens van nieuwe familieleden: van lieve halfbroertjes en trotse stiefopa's tot irritaties over zingende en dansende stiefzusjes.

#6 - Tips van kinderenLuister  

De kinderen geven antwoord op de volgende vraag: hoe kun je als kind zoveel mogelijk voordeeltjes halen uit de scheiding van je ouders?