Podcast Zoeker

PieterFrijters

PieterFrijters

Zakelijk  |  16 afleveringen

Welkom op het podcastkanaal van Pieter Frijters. Je vindt hier presentatietips en informatie over storytelling, spreekangst, onzekerheid, angsten, stress, assertiviteit, stotteren, stottertherapie, burn-outklachten, burn-outbehandeling, burn-outcoaching, overspannenheid, therapie en coaching.

Afl. 16 Time ManagementLuister  

Hoe ga je wijs om met je tijd? Zodat je qua werk optimaal presteert, fit blijft en er voldoende ruimte is voor alles en iedereen die belangrijk voor je zijn?

Afl. 15 Twee BN-ers over hun angstenLuister  

In deze podcast praten we over het open en eerlijke gesprek tussen presentator Matthijs van Nieuwkerk en hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder over hun rijangst, vliegangst en hypochondrie in DWDD. Welk effect heeft zo'n uitzending en zijn deze kampioenen in vermijdingsgedrag echt niet van hun a…

afl. 14 Zin en Onzin van VisualiserenLuister  

Visualiseren is een krachtig instrument. Je kun er jezelf enorm mee helpen, maar ook je problemen drastisch verergeren. In deze podcast leg ik uit in welke gevallen visualiseren uit den boze is en waarom. Maar ook wanneer je het wel succesvol kunt inzetten en op welke wijze.

afl. 13 Het Slechtste Wat Je Voor Iemand Kunt DoenLuister  

Wat is het slechtste wat je voor iemand kan doen, waardoor problemen van die ander erger worden? Bijvoorbeeld als het gaat om je kinderen, of anderen die belangrijk voor je zijn? Robin en ik praten hierover in deze podcastaflevering.

afl. 12 Het Toppunt van OnzekerheidLuister  

In deze podcastaflevering praten we over het toppunt van onzekerheid: geen hulp durven vragen wanneer je een probleem hebt. Bijvoorbeeld omdat je je schaamt, bang bent om afgewezen te worden, of dat je zult falen wanneer je hulp aanvaart.

afl. 11 Het Verschil Tussen een Goede Spreker en een Professioneel sprekerLuister  

Wat onderscheidt een professioneel spreker van een goede spreker? Met de voorbeelden en informatie uit deze podcastaflevering wordt duidelijk hoe jij jezelf verder kunt ontwikkelen tot een spreker van formaat.

afl.10 Kwetsbaarheid en ZelfvertrouwenLuister  

Waarom durven de meeste mensen zich niet kwetsbaar op te stellen, maar zouden ze dit beter wel kunnen doen? Wat is het toppunt van onzekerheid en hoe los je dit op? In deze podcast leer je hoe je schaamte en schijnbare zwaktes omzet in power.

afl. 9 's Werelds Grootste AngstLuister  

De angst die het meeste voorkomt bij mensen wereldwijd is de angst voor wat een ander van jou vindt. Bijna iedereen lijdt hier wel in meer of mindere mate aan. In deze podcast vertellen we je wat je hier aan kunt doen.

afl. 8 Denken en PresenterenLuister  

Waarom is denken over wat je wilt vertellen tijdens het geven van een presentatie funest? Ik praat hierover met Robin en leg je uit hoe je, zonder vast te lopen, aan het denken voorbij een presentatie geeft.   

afl. 7 Kun Je Zonder Aanleg Goed Leren Presenteren?Luister  

In deze aflevering praten Robin en ik over aanleg voor presenteren. Waarom lijkt het alsof de één meer aanleg heeft dan de ander? Hoe kom je bij je eigen potentie als je denkt dat je geen of weinig aanleg hebt? En kun je zelfs beter worden in het geven van lezingen en spreekbeurten dan iemand waar…

afl. 6 De Meest Gebruikte Presentatie-excusesLuister  

Zie je op tegen het geven van presentaties? Dan gebruik je al je creativiteit om smoezen te verzinnen om er onderuit te komen. Robin en ik bespreken de meest voorkomende excuses en ik leg je uit hoe en waarom het anders kan. Ook in jouw geval!

afl.5 Burn-out CoachingLuister  

Waarom kun je in 3 maanden herstellen van burn-out? Hoe verloopt dit proces? En voor wie is dit weggelegd? Aan de hand van mijn eigen verhaal neem ik je mee langs oorzaken, valkuilen, en de oplossing van burn-out. Ook beantwoord ik heikele vragen die Robin Heijmans namens luisteraars stelt.

afl. 4 Voorbereiding PresentatieLuister  

Hoe bespaar je onnoemlijk veel tijd tijdens het voorbereiden van je presentatie? En waarom levert dit betere spreekbeurten op? Hierover spreek ik met Robin Heijmans en laat hem ervaren hoe het werkt.

Afl.3 Oorzaak SpreekangstLuister  

In deze derde aflevering ga ik met Robin Heijmans in gesprek over wat spreekangst nu eigenlijk is en welke oorzaak eraan ten grondslag ligt. Je krijgt onder andere antwoord op de vraag waarom je er zelfs op latere leeftijd nog last van kunt krijgen, hoe je spreekangst bij je kinderen wegneemt en op …

Afl. 2: Presenteren En AdemhalingLuister  

Waarom komen zoveel mensen tijdens het geven van een presentatie in ademnood? En helemaal wanneer ze spreekangst hebben? Wat kun je hier tegen doen? En moet je nu wel of niet op je ademhaling letten? In deze tweede aflevering Spreekangst Q & A’s ga ik met Robin Heijmans in gesprek over feiten en f…

In De Ogen KijkenLuister  

In deze podcast praat ik met Robin Heijmans over spreekangst. Aan bod komt o.a.: waarom levert het in de ogen kijken van de ander zoveel spanning op? En hoe voorkom je dit? Waarom kijk je niet naar het punt tussen de ogen, of langs of over mensen heen? En hoe kijk je dan wel om tijdens een presentat…