Plots

Plots

Maatschappij & Cultuur  |  34 afleveringen

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema.

Verras mij  


Plots - # 34 Het Vervolg

Luister  

Plots  /  29-12-2013

Sommige verhalen gaan ongemerkt verder, zelfs na de laatste bladzijde of de laatste woorden. In deze laatste aflevering van Plots gaan we terug naar mensen die we eerder portretteerden, wiens bijzondere verhaal nog niet afgesloten bleek te zijn. Plots is een programma met onwaarschijnlijke maar ware...


Plots - # 33. Een simpele oplossing

Luister  

Plots  /  24-11-2013

Verhalen over mensen die de complexe werkelijkheid proberen te vangen in eenvoudige rekensommen. Over een man die uitrekent hoe hij het beste aan gratis eten kan komen; tips om met behulp van optelsommen je relatie te verbeteren, en mensen die proberen te berekenen wat de prijs is van een mensenleve...


Plots - # 32. De ander

Luister  

Plots  /  27-10-2013

De meeste mensen spelen de hoofdrol in hun eigen leven, maar wat gebeurt er als een ander zich op de voorgrond dringt? In Plots obsessies met een boze overbuurjongen, en de liefdevolle wurggreep van een behoeftige echtgenoot, een verwaarloosde moeder en een zwerm overenthousiaste hulpverleners. Plot...


Plots - # 31. Vooruit dan maar

Luister  

Plots  /  29-09-2013

Plots is een programma met onwaarschijnlijke maar ware verhalen rond één thema: verhalen van mensen die zich gedwongen voelen om een belangrijk besluit te nemen en ondanks angsten, twijfels of frisse tegenzin, toch maar in het diepe springen. Kleine menselijke verhalen die je raken en je aan het d...


Plots - # 30. Redders in nood

Luister  

Plots  /  25-08-2013

Redders in nood. Twee verhalen over mensen die anderen willen helpen, ondanks de gevolgen en ongeacht of het helpt of niet. Een vrouw schiet te hulp bij zielige vissen, dove honden en een aanwaaiende tiener; een echtpaar redt honderden mensen het leven, maar hun eigen kinderen moeten het zonder hun...


Plots - # 29. Dieren

Luister  

Plots  /  28-07-2013

Waargebeurde verhalen over wat we allemaal over hebben voor dieren. Verhalen over een zieke poes, een dood paard, 40.000 nertsen en een geit zo stoned als een garnaal. AKTE 1: Conchita Als Mark en Nico haar zien zitten, glimlachend op de markt in Purmerend, zijn ze op slag verliefd. Ze betalen 25 gu...


Plots - # 28. Kuifje in Afrika

Luister  

Plots  /  03-06-2013

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema. In deze uitzending: prettig politiek incorrecte verhalen van Nederlanders op onmogelijke missies in Afrika.


Plots - # 27 De diagnose en het medicijn

Luister  

Plots  /  29-04-2013

Verhalen over de liefde voor een pil, schilderijen op recept en gezonde mensen die gek gemaakt worden door hun psychiater. (foto: Prosper de Roos).


Plots - # 26 Verdwijnen

Luister  

Plots  /  28-04-2013

Wonderlijke, ware verhalen rond het thema: Verdwijnen. Verhalen over mensen die de vurige wens hebben te verdwijnen en mensen die, ongewild, elkaar of zichzelf kwijtraken


Plots - # 25 De Baas

Luister  

Plots  /  04-03-2013

Verhalen over macht en onmacht, in het werk en in relaties. Hoe kwetsbaar ben je als baas? En wie heeft het voor het zeggen in een gecompliceerde driehoeksverhouding?


Plots - # 24 De Ontdekking

Luister  

Plots  /  24-02-2013

Over kleine en grotere ontdekkingen. Ouders ontdekken hun zoon, een vrouw ontdekt haar vader, een man vindt zijn draai en een museum ontdekt een kunstschat waar het niet op zit te wachten. Plots is een programma met onwaarschijnlijke maar ware verhalen rond één thema. Kleine menselijke verhalen di...


Plots - # 23. De kracht van het beeld

Luister  

Plots  /  31-12-2012

Wonderlijke, ware verhalen rond het thema: De kracht van het beeld. Beelden die je blijven achtervolgen, mensen in worsteling met hun zelfbeeld en de verwoestende effecten van een beeldverwisseling.


Plots - # 22. Lief dagboek

Luister  

Plots  /  28-10-2012

Wonderlijke, ware verhalen rond het thema: Dagboeken.


Plots - # 21. Vriendschap in blik

Luister  

Plots  /  30-09-2012

Verhalen die het waard zijn te vertellen, ditmaal over het thema: Vriendschap in blik


Plots - # 20. De weg terug

Luister  

Plots  /  26-08-2012

Wonderlijke, ware verhalen rond het thema: De weg terug. Vier verhalen over mensen die de weg terug proberen te vinden naar huis, naar zichzelf of naar een leven waar alles beter was.


Plots - # 19. De wonderlijke avonturen van de familie Omerovic

Luister  

Plots  /  27-05-2012

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema. De wonderlijke avonturen van de familie Omerovic. Adnan en Narcisa zijn vluchtelingen die weigeren vluchtelingen te zijn.


Plots - # 18. Halve waarheden

Luister  

Plots  /  29-04-2012

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema: Halve waarheden


Plots - # 17. Praktische oplossingen

Luister  

Plots  /  01-04-2012

Mensen die pijnlijke problemen te lijf gaan met onorthodoxe oplossingen. Probleem 1: Je mag je broer en zus niet ontmoeten. Probleem 2: Je autistischzoon zoon raakt in paniek buiten zijn vertrouwde omgeving. Probleem 3: Je echtgenoot is overleden. Praktische oplossingen!


Plots - # 16. Verzamelaars

Luister  

Plots  /  26-02-2012

Wonderlijke ware verhalen over verzamelaars en hun collecties. Collecties die met pijn en moeite worden opgebouwd en soms met pijnlijk gemak weer worden afgebroken.


Plots - # 15. Onmogelijke liefde

Luister  

Plots  /  29-01-2012

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema. Onmogelijke liefde. Absurde, ontroerende en ontregelende variaties op een klassiek thema: de onvermijdelijke, maar tot mislukken gedoemde liefde.


Plots - # 14. Thuiskomen

Luister  

Plots  /  25-12-2011

Thema: Thuiskomen. Verhalen over het ongrijpbare verlangen naar een plek die voelt als thuis en alles wat dat gevoel in de weg kan staan.


Plots - # 13. Dromen

Luister  

Plots  /  27-11-2011

Wonderlijke, ware verhalen over dromen. Dromen die beginnen in de nacht maar doorsijpelen in de dag, totdat ze het hele leven beïnvloeden. Ton droomt elke nacht van een bootje in een rivier. Aan de oever staat een man die zwaait. En dan ziet hij een foto van de man uit zijn dromen in het echt.


Plots - # 12. Familiealbum

Luister  

Plots  /  30-10-2011

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema. Afl. Familiealbum, vol familieverhalen die niet in de fotoboeken terechtkomen. Met o.a. het verhaal van een man die op zoek gaat naar zijn broer in Bangladesh.


Plots - # 11. Het systeem

Luister  

Plots  /  25-09-2011

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema. Vandaag: Het systeem.


Plots - # 10. De erfenis

Luister  

Plots  /  26-06-2011

De erfenis. Wat laat je na? Bij wie komt het terecht? Wat blijft er van over? Wonderlijke ware verhalen over erfenissen in Plots.


Plots - # 9. Knuffels

Luister  

Plots  /  29-05-2011

Thema: Knuffels. In Plots: wonderlijke, ware verhalen rond drie beren, één tijger en vijf vuilniszakken vol knuffels.


Plots - # 8. Plots Potpourri

Luister  

Plots  /  24-04-2011

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema. De Plots Potpourri Bonusaanbieding. De mooiste, geestigste en meest ontregelende Plots-verhalen die geheel ten onrechte nooit de uitzending hebben gehaald.


Plots - # 7. Net niet

Luister  

Plots  /  27-03-2011

-Net niet. Verhalen van mensen die vechten voor erkenning, hopen op de grote doorbraak en een leven lang op zoek zijn naar de ware liefde. Mensen met een droom, die hun doel net niet bereiken.


Plots - # 6. Burgerzaken

Luister  

Plots  /  27-02-2011

Burgerzaken. Speciale aflevering met bijzondere verhalen van mensen door heel Nederland. Een ding hebben ze met elkaar gemeen: ze staan allemaal in de rij bij het loket burgerzaken.


Plots - # 5. Lijstjes

Luister  

Plots  /  30-01-2011

Hoe besteed je de laatste weken van je leven? Wat moet er allemaal gebeuren als er oorlog uitbreekt? En aan welke eisen moet je partner voldoen? Verhalen over bizarre en aangrijpende to-do lijsten.


Plots - # 4. Miraculeus

Luister  

Plots  /  26-12-2010

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema. Vandaag: Miraculeus. Verhalen van nuchtere mensen in worsteling met wonderen.


Plots - # 3. Weldoeners

Luister  

Plots  /  28-11-2010

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema. Vandaag: Weldoeners. Weldoeners hebben soms onverwachte motieven en hun daden onbedoelde gevolgen. Over een buschauffeur met plankenkoorts en mensen helpen als psychiatrisch ziektebeeld.


Plots - # 2. Mijn ware ik

Luister  

Plots  /  31-10-2010

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema. Vandaag: Mijn ware ik.


Plots - # 1. De nieuwe huisgenoot

Luister  

Plots  /  26-09-2010

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema. Vandaag: De nieuwe huisgenoot, over ongenode gasten en bezoekjes die ontsporen. Met schoonmakers, asielzoekers, delinquenten, katten en kunstenaars.