POTKAAS

POTKAAS

Humor  |  24 afleveringen

Zonder filter en met de nodige portie humor. Dat is hoe Amy het leven graag bekijkt. Serieuzere onderwerpen of toch liever cafépraat? No worries, hier is plek voor iedereen!

Verras mij  


Veranderingsdrang

Luister  

POTKAAS  /  03-08-2023

Long time no see. De laatste maanden voel ik mij slecht in mijn vel en wanneer ik mij zo slecht voel heb ik altijd de drang om mijn leven drastisch te veranderen haha. Of ik dat ook daadwerkelijk doe is een ander verhaal maar ik denk er alleszins 24/7 over na en daar word ik heel nerveus van lol. Oo...


Over Stutz op Netflix en toiletroutines

Luister  

POTKAAS  /  12-12-2022

Omdat de docu van Jonah Hill zo een indruk op me maakte besloot ik om er een aflevering aan toe te wijden. Niet alleen omdat het visueel goed gemaakt is maar ook en vooral omdat de docu je concrete tips en tricks geeft om met tegenslagen om te gaan. Y’all ready voor een cosy podcast-uurtje?


Over samenwonen en studiekeuzes

Luister  

POTKAAS  /  08-08-2022

In deze 22ste aflevering wil Amy vooral dat je deze aflevering luistert wanneer je restje spaghetti staat op te warmen in de microgolfoven. Ze vertelt over hoe samenwonen met iemand eigenlijk helemaal niet zo verstikkend hoeft te zijn en hoe hard ze zich schaamt toen ze een dief betrapte maar niets...


POTKAAS IS TERUG: OVER DE EROTICABEURS, HET AFGELOPEN JAAR EN CREATIEVE JALOEZIE

Luister  

POTKAAS  /  29-05-2022

Hey hallo allemaal! What a ride it has been. De afgelopen virus-jaren waren voor iedereen zwaar en ook POTKAAS heeft hieronder geleden. Waarom heeft het zo lang geduurd tot er een nieuwe aflevering online kwam te staan? En hoe is het eigenlijk met Amy, Vinny en Jonas? Geen betere manier om POTKAAS t...


MET VINCENT PESSERS OVER SOCIAL HOUSE, VLAAMSE CREATORS EN YOUTUBE

Luister  

POTKAAS  /  19-04-2021

In deze twintigste aflevering praat Amy samen met Vincent Pessers over het fenomeen 'Social House'. Waarom werd het concept overspoeld met haat? Wat had beter gekund en hoe zouden zij het zélf aanpakken? Veel luisterplezier! 


MET NATHALIE VAN RAEMDONCK OVER ADHD, PRIVACY EN COMPLOTDENKERS

Luister  

POTKAAS  /  12-04-2021

Hoera! In deze negentiende aflevering ontvangt Amy de allereerste officiële gast in de podcast. Nathalie Van Raemdonck kreeg pas op 19-jarige leeftijd de diagnose ADHD en vertelt waarom dit (vaak) bij vrouwen zo laat opgespoord wordt. Verder hebben de twee het ook over complotdenkers en over online...


SOLLICITEREN, AFGEWEZEN WORDEN EN FREESTYLEN

Luister  

POTKAAS  /  05-04-2021

In deze achtiende aflevering vertelt Amy over solliciteren en hoe dat vaker gepaard gaat met afwijzing dan met succes. Daarnaast vertelt ze open over een hoofdstuk in haar leven dat haar het afgelopen jaar veel stress heeft gegeven én waagt ze zich samen met Jonas aan de kunst van het freestylen. V...


WAAROM IK EVEN AFWEZIG WAS: LIFE UPDATE

Luister  

POTKAAS  /  29-03-2021

In deze zeventiende aflevering vertelt Amy waarom ze twee weken geen POTKAAS opnam. 


NIEUWSFEITJES OM BLIJ VAN TE WORDEN MET JONAS

Luister  

POTKAAS  /  08-03-2021

In deze zestiende aflevering leest Amy samen met haar lief Jonas enkele positieve nieuwsfeitjes voor. Weetjes om blij van te worden maar ook absurde lokale krantenkoppen komen aan bod. Veel luisterplezier! 


MET MIJN HIGH SCHOOL BESTE VRIEND OVER GEDRAGSCONTRACTEN, UIT DE KAST KOMEN EN HULPVERLENER WORDEN

Luister  

POTKAAS  /  01-03-2021

In deze vijftiende aflevering nodigt Amy haar high school beste vriend, Michée, uit. Hoe kijken ze beiden terug naar de beginjaren van de pubertijd? Zijn ze überhaupt veranderd? Één ding is zeker, de chemie tussen hen is ook na al die jaren nog steeds niet verdwenen.


OVER INSCHRIJVEN VOOR K3, RONDINGEN EN DE EERSTE KEER NAAR EEN PSYCHOLOOG GAAN

Luister  

POTKAAS  /  22-02-2021

In deze veertiende aflevering wil Amy met jullie bijpraten. Dit gaat uiteraard gepaard met enkele komische anekdotes, maar verder vertelt ze ook over haar ervaring met naar een psycholoog gaan. En oh ja, de drie onderwerpen in de titel hebben geen rechtstreeks verband met elkaar. Even ter verduideli...


VAGE VRAGEN AAN MIJN LIEF

Luister  

POTKAAS  /  08-02-2021

In deze dertiende aflevering stelt Amy om en bij de 36 (tellen werd moeilijk naarmate de alcohol vloeide) stoute vragen aan haar lief. Zijn mening over kinderen die plasticine mengen? Zijn meest gehate reclamespots? Of hij ooit al iets gestolen heeft? Veel luisterplezier! 


OVER SCREENTESTEN BIJ VTM

Luister  

POTKAAS  /  01-02-2021

In deze twaalfde aflevering neemt Amy je mee op haar trip naar DPG Media. In de volksmond ook wel "de vee tee em" genoemd. Wat ze daar juist mocht doen en of ze die dag al dan niet overleefde vertelt ze je maar al te graag in alle geuren en kleuren!


OVER HOODIES UITBRENGEN EN PROFESSIONELE HULP ZOEKEN

Luister  

POTKAAS  /  18-01-2021

In deze elfde aflevering deelt Amy met veel trots mee dat ze binnenkort hoodies uitbrengt met een ongezien leuke quote op. Daarnaast heeft ze het ook over haar moeilijke zoektocht naar een psycholoog en hoe je professionele hulp vooral NIET op Instagram hoort te zoeken. 


MET MIJN BESTE VRIEND OVER ONDERWIJS, VRIENDSCHAP EN TRANSPARANT ZIJN

Luister  

POTKAAS  /  11-01-2021

In deze tiende aflevering nodigt Amy haar beste vriend Vinny uit. Samen overlopen ze hun (al dan niet succesvolle) schoolcarrière en praten ze over wat vriendschap voor hen betekent. Vinny kan je terugvinden op TikTok als @vinnyviici.


OVER MIJN LICHAAM HATEN NA DE FEESTDAGEN

Luister  

POTKAAS  /  04-01-2021

In deze negende aflevering heeft Amy het over haar liefde voor ovenhapjes maar ook over de haat voor haar jeansbroek die eigenlijk niet meer past. 


OVER STUDEREN IN DENEMARKEN, BLAUWTJES LOPEN EN OVERNACHTEN OP VREEMDE PLEKKEN

Luister  

POTKAAS  /  28-12-2020

In deze achtste aflevering laat Amy jullie weten dat de stickers klaar zijn voor verzending! Ze kijkt terug op haar studentenleven in Denemarken en haalt enkele grappige en minder leuke anekdotes boven. 


OVER HOE NEP TELEVISIE IS, KUDDEDIEREN EN (G)EEN KINDERWENS HEBBEN

Luister  

POTKAAS  /  18-12-2020

In deze zevende aflevering heeft Amy het over uiteenlopende onderwerpen die de afgelopen week in haar hoofd kwamen spoken. Waarom spiegelen mensen elkaar klakkeloos? Is het mogelijk om uitstellen uit te stellen? En waarom is televisie niet wat het lijkt? 


MET JONAS DENIL OVER STRAATLETTERS, DATEN EN KWETSBAAR DURVEN ZIJN

Luister  

POTKAAS  /  07-12-2020

In deze zesde aflevering verwelkomt Amy de allereerste gast van POTKAAS. Samen met Jonas Denil (aka Straatletters) praten ze over hoe ze elkaar hebben leren kennen en wanneer de vonk juist is overgeslagen. 


OVER VRIENDSCHAP, STOMME DATES EN COMPLIMENTEN VAN WIM HELSEN

Luister  

POTKAAS  /  30-11-2020

In deze vijfde aflevering geeft Amy toe dat ze een slechte vriendin is, maar dat ze daarom nog geen slecht mens is. Ze weidt uit over haar chaotisch datingleven en wat voor sukkels mannen toch vaak kunnen zijn en sluit ze af met het verhaal over een magische avond met Wim Helsen. 


OVER SKILLS, HEFTIGE STAGES EN ZURE MENSEN OP SOCIAL MEDIA

Luister  

POTKAAS  /  24-11-2020

In deze aflevering vraagt Amy zich luidop af wat haar sterktes zijn en of die al niet waarneembaar zijn voor andere mensen. Ze ventileert over zure mensen op social media en kijkt terug op enkele absurde momenten tijdens stages. De brave luisteraar met veel geduld krijgt opnieuw een passage te horen...


OVER SPACECAKE, MEZELF KALMEREN EN BRANDENDE EDELE DELEN

Luister  

POTKAAS  /  16-11-2020

In deze derde aflevering vertelt Amy over haar verschrikkelijke trip na het eten van spacecake. Daarnaast geeft ze je concrete tips om rustig te worden op stressvolle momenten (en hoe peper snijden daar zéker niet bij helpt). Om af te sluiten vertelt ze over haar favoriet boek en leest ze hier ook...


OVER BELLEN NAAR DE POLITIE, PRESTATIEDRUK EN DYSCALCULIE

Luister  

POTKAAS  /  09-11-2020

In deze tweede aflevering is Amy ondersteboven van hoe positief POTKAAS ontvangen werd door jullie. Daarnaast praat ze over een nare ervaring met bellen naar de politie, hoe prestatiedruk zich toont op verschillende manieren in het leven en vraagt ze zich luidop af hoe het komt dat haar dyscalculie...


OVER ZELFLIEFDE, ANXIETY EN EEN RAMPZALIGE AUDITIE BIJ VRT

Luister  

POTKAAS  /  02-11-2020

In deze eerste aflevering maakt de wereld kennis met de hersenspinsels van Amy. Hoe moeilijk het is om jezelf graag te zien in tijden van lockdown, hoe anxiety meer is dan enkel een beetje zenuwachtig zijn en hoe slechte audities de perfecte leerschool zijn.