Radio voor de Gewone Man

Radio voor de Gewone Man

Maatschappij & Cultuur  |  9 afleveringen

Het geluid van Jan met de pet meer laten horen. Aan die wens van de NPO probeerden Marcel van Roosmalen en Roelof de Vries te voldoen met hun serie 'Radio voor de gewone man' uit 2017. In deze oerversie van De Krokante Leesmap lezen ze tijdschriften, gaan ze in gesprek met gewone mensen en geven ze metworsten weg.

Verras mij  


#9 - Polyamorie en Passiecoaches

Luister  

Radio voor de Gewone Man  /  24-05-2020

Waarin Marcel en Roelof meer willen weten van meervoudige liefdesrelaties, Zwolle tóch niet de nationale Kerststad wordt en de vraag ‘is er een markt voor reli-seksspeeltjes?’ wordt beantwoord.


#8 - Fiscusperikelen en Frituur

Luister  

Radio voor de Gewone Man  /  23-05-2020

Waarin Marcel en Roelof belastingadvies krijgen van Co Stompé, een trui van hondenhaar regelen en onderzoek doen naar novelty-snacks.


#7 - Elvis en Efteling

Luister  

Radio voor de Gewone Man  /  22-05-2020

Waarin Marcel en Roelof een tatoeage van de Droomvlucht overwegen, een kritische Gewone Man de ruimte geven en inzoomen op een poppenhuisversie van Graceland.


#6 - Vogelvrijwilligers en Volkszangers

Luister  

Radio voor de Gewone Man  /  21-05-2020

Waarin Marcel en Roelof zangers Ben Cramer en John de Bever ontvangen, opkomen voor dieren en horen waarom vrouwen in Grootschermer geweerd worden bij het knikkeren.


#5 - Bethlehem-aan-de-IJssel en Buxusmotten

Luister  

Radio voor de Gewone Man  /  20-05-2020

Waarin Marcel en Roelof horen waarom Zwolle de kersthoofdstad van ons land moet worden, een rechtse zanger een liedje zingt en een bomenfluisteraar aaltjes adviseert in de strijd tegen oprukkend ongedierte.


#4 - Versierwoede en Vierdaagsemanie

Luister  

Radio voor de Gewone Man  /  19-05-2020

Waarin Marcel en Roelof werken aan hun lichaamstaal, op de bres springen voor een teleurgestelde oranjefan en de aantrekkingskracht van de Nijmeegse Vierdaagse proberen te doorgronden.


#3 - Wouten en Witgoed

Luister  

Radio voor de Gewone Man  /  18-05-2020

Waarin Marcel en Roelof hun licht opsteken in de witgoedbranche, de politie in Nijverdal in de lak zetten en Marcels tabaksleverancier om opheldering vragen.


#2 - Frank en Fauna

Luister  

Radio voor de Gewone Man  /  17-05-2020

Waarin Marcel en Roelof kennis opdoen over exotische fauna en Nederlandse les krijgen, Frank Masmeijer nog blijmoedig is, en de zonnebankbranche van zich laat horen.


#1 - Haring en Heilsoldaten

Luister  

Radio voor de Gewone Man  /  16-05-2020

Waarin Marcel en Roelof op zoek gaan naar het belang van communicatie, aandacht besteden aan de haringtest, het fenomeen ‘op een boomstam staan voor de psychiatrische zorg’ uitdiepen en Anita en Ed een ode brengen aan Majoor Bosshardt.