Red Bull Oorcollege

Red Bull Oorcollege

Onderwijs  |  22 afleveringen

Red Bull Oorcollege is jouw wekelijkse podcast met lessen van artiesten, atleten en experts om alles uit je studententijd te halen. Van daten tijdens lockdown, omgaan met Ome Duo tot ondernemen tijdens je studie. Iedere donderdag gaat Justin Verkijk in gesprek vanuit een andere studentenstad in Nederland.

Verras mij  


#21 Ramon Chatrer (winnaar Groninger Studenten Cabaret Festival) over humor in Coronatijden

Luister  

Red Bull Oorcollege  /  01-04-2021

Ramon Chatrer (winnaar Groninger Studenten Cabaret Festival) en tafelstudent Romana praten met host Justin Verkijk over hoe het is om cabaretier te zijn nu de theaters dicht zijn door Corona, wat de grenzen van humor zijn en over het winnen van alle prijzen op het GSCF.


#20 Robert Doornbos over de kampioenskansen van Max Verstappen

Luister  

Red Bull Oorcollege  /  25-03-2021

Robert Doornbos (voormalig Formule 1-coureur) en tafelstudent Mark praten met host Justin Verkijk over de kansen van Max Verstappen om dit seizoen wereldkampioen Formule 1 te worden en hoe je als startend autocoureur net zo succesvol als Max kan worden.


#19 Lasse Walker over vliegen over water met windkracht 8

Luister  

Red Bull Oorcollege  /  18-03-2021

Lasse Walker (kitesurfer) en tafelstudent Myrthe praten met host Justin Verkijk over hoe het is om op 15 meter te vliegen over het water, over hoe het is om als nieuwkomer direct de allergrootste wedstrijd in je sport te winnen en hoe hij zich inzet om zwerfafval op stranden op te ruimen.


#18 Aranka Kops (stuur Holland 8) over de enige vrouw zijn in een mannenwereld

Luister  

Red Bull Oorcollege  /  11-03-2021

Aranka Kops (stuurvrouw roeiploeg Holland 8) en tafelstudent Myrthe praten met host Justin Verkijk over hoe het is om de eerste vrouwelijke stuur te zijn ter wereld op de Olympische spelen in de Holland 8 roeiploeg. Hoe is het om met alleen maar mannen te trainen? En hoe combineert zij studie en top...


#17 Dylan Ahern (De Kiesmannen) over wat je moet stemmen als student

Luister  

Red Bull Oorcollege  /  04-03-2021

Dylan Ahern (initiatiefnemer theatercollectief De Kiesmannen) en tafelstudent Kiki praten met host Justin Verkijk over de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Hoe maak je je keuze als student? Wat zijn de thema's? En hoeveel invloed heb je eigenlijk?


#16 Bobby Boermans (Mocro Maffia) over je droom najagen als regisseur

Luister  

Red Bull Oorcollege  /  25-02-2021

Bobby Boermans (regisseur Mocro Maffia) en tafelstudent Puck praten met host Justin Verkijk over hoe je er komt als topregisseur, het nieuwe seizoen van Mocro Maffia en hoe dicht de serie bij de werkelijkheid staat.


#15 Robbert Kemperman over hoe je de ultieme teamspeler wordt

Luister  

Red Bull Oorcollege  /  18-02-2021

Robbert Kemperman (hockeyinternational) en tafelstudent Puck praten met host Justin Verkijk over hoe je de ultieme teamspeler wordt. Hoe is het om je teammaatjes van Oranje als tegenstander te treffen in de competitie. Hoe ga je om met ruzie? En wat betekent vriendschap in sport?


#14 Lisa Kolster over reizen als levensstijl

Luister  

Red Bull Oorcollege  /  11-02-2021

Lisa Kolster (reisvlogger) en tafelstudent Mark praten met host Justin Verkijk over reizen als levensstijl, hoe het is om te reizen voor je werk en hoe dat nu moet met Corona.


#13 Lienke de Jong over je energie managen

Luister  

Red Bull Oorcollege  /  04-02-2021

Lienke de Jong (oprichter Dear Good Morning) en tafelstudent Puck praten met host Justin Verkijk over je energie managen, heel vroeg opstaan en hoe dat ervoor zorgt dat je meer uit je leven haalt.


#12 Lotte Boon over je eigen grenzen verleggen

Luister  

Red Bull Oorcollege  /  28-01-2021

Lotte Boon (journalist en filmmaker) en tafelstudent Myrthe praten met host Justin Verkijk over Lottes auto-immuunziekte, alopecia, waardoor je haar uitvalt. Over je eigen grenzen verleggen en angsten overwinnen.


#11 Richard Burger (Swapfiets) over een startup beginnen tijdens je studie

Luister  

Red Bull Oorcollege  /  21-01-2021

Richard Burger (oprichter Swapfiets), Robert van der Heijden (startup coach bij YES!Delft) en tafelstudent Kiki praten met host Justin Verkijk over het beginnen van een startup tijdens je studie. Wat is een goed idee? Hoeveel risico moet je nemen? En hoe zorg jouw startup een succes wordt?


#10 Milou Deelen over durven opkomen waar je voor staat

Luister  

Red Bull Oorcollege  /  14-01-2021

Milou Deelen (journalist en schrijver) en Lyle Muns (voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond) en tafelstudent Myrthe van der Houwen praten met host Justin Verkijk over activisme. Hoe kan je opkomen waar je voor staat? Offline en online. En welke impact maak je daarmee?


#9 Els Visser over het behalen van uitzonderlijke doelen

Luister  

Red Bull Oorcollege  /  07-01-2021

Els Visser (triatleet en dokter), Niels Bakker (studentencoach bij Wakker bij Bakker) en tafelstudent Mark Leegstra praten met host Justin Verkijk over het behalen van doelen. Els Visser vertelt over het veranderen van doelen na een traumatische gebeurtenis en hoe zij het leven vervolgens opnieuw na...


#8 Kjeld Nuis over eenzaamheid

Luister  

Red Bull Oorcollege  /  24-12-2020

Kjeld Nuis (Olympisch kampioen langebaanschaatsen), Tom Morssink (onderzoeker naar eenzaamheid bij jongeren) en tafelstudent Myrthe van der Houwen praten met host Justin Verkijk over eenzaamheid. Hoe eenzaam ben je als solosporter? Hoe groot is het probleem onder studenten? En hoe ga je daarmee om?...


#7 Jeansen Djaoen over keuzes en het rechte pad

Luister  

Red Bull Oorcollege  /  17-12-2020

Jeansen Djaoen (ex-crimineel en nu eindredacteur bij FunX), Iris Kolthoff (genomineerd voor beste coach van het jaar én psycholoog) en tafelstudent Myrthe van der Houwen gaan in gesprek over hoe je weer op het juiste pad terecht komt, keuzes die je maakt, twijfels die hierbij komen kijken en hoe je...


#6 Twan van Gendt over prestatiedruk

Luister  

Red Bull Oorcollege  /  10-12-2020

Twan van Gendt (wereldkampioen BMX), Joyce van der Wegen (Onderwijsadviseur) en tafelstudent Puck Veen sparren in deze aflevering over prestatiedruk binnen topsport, studie en vanuit jezelf. Deze aflevering bevat tips & tricks over hoe jij deze druk kan verlagen.


#5 Netwerken met Vincent Karremans

Luister  

Red Bull Oorcollege  /  03-12-2020

Het is net-werken, dat netwerken. En kun je dat dan beter offline of online doen? Vincent Karremans (founder Magnet.me en fractievoorzitter VVD) legt uit en bespreekt de mogelijkheden met Tirza Wildeboer (LinkedIn-trainer) en tafelstudent Jack Schüller. Hoe ga jij je netwerk vergroten?


#4 Personal branding met S10

Luister  

Red Bull Oorcollege  /  26-11-2020

S10 (artiest en student aan de Herman Brood Academie), Cyriel Marijnissen (Agent & Brand Manager) en tafelstudent Mark delen hun 'personal branding' tips en tricks. Recorded vanuit The Upside Down Amsterdam, het grootste interactieve Instagram museum van Europa. Hoe maak je een merk van jezelf onlin...


#3 Lisa Westerveld over strijden met schulden

Luister  

Red Bull Oorcollege  /  19-11-2020

Wel of niet lenen? Of zelfs beleggen? Hoe is het om in de schulden te komen tijdens je studie? En gaat een 'starterskapitaal' van 10.000 euro dat voorkomen? Lisa Westerveld (Tweede Kamerlid GroenLinks en woordvoerder voor o.a. onderwijs en jeugdhulp), Eline Schievink (moest stoppen met haar studie v...


#2 Leren daten met Victor Abeln

Luister  

Red Bull Oorcollege  /  19-11-2020

Daten als student – hoe doe je dat anno 2020? En hoe gaat dat nu met Corona? En wat kunnen we leren van het populaire programma First Dates? Victor Abeln (barman bij tv-programma First Dates, voormalig Sociologie-student), Daan de Ram (Tinder- en datingcoach bij AttractionGym en schrijver ‘Gehei...


#1 Ron Simpson over ondernemen

Luister  

Red Bull Oorcollege  /  19-11-2020

Hoe begin je met ondernemen tijdens je studie? Hou blijf je gemotiveerd en hoe zet je een idee om tot een succes? Ron Simpson (o.a. ras-ondernemer, eigenaar Avocado Show restaurants, storyteller), Sybren Brands (oprichter KnappeKoppen) en tafelstudent Puck delen hun tips en tricks vanuit het Student...


Trailer: Red Bull Oorcollege

Luister  

Red Bull Oorcollege  /  10-11-2020

Haal alles uit je studententijd met Red Bull Oorcollege door tips van artiesten, atleten en experts.