Ron en Erik Podcast

Ron en Erik Podcast

Ontspanning  |  425 afleveringen

Twee ervaren gamejournalisten bespreken het gamenieuws van de week

Verras mij  


#423: Hi-Fi Rush is nagenoeg perfect

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  30-01-2023

Hi-Fi Rush is een ritmegame pur sang en slaat een brug tussen muziek en gameplay. Verder: PSVR 2, Redfall en Minecraft Legends. Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#422: Ontslagen bij Xbox zijn onbegrijpelijk

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  23-01-2023

Microsoft ontslaat tienduizend mensen, onder meer bij Xbox. Waar is het bedrijf mee bezig? Verder: High on Life en industrieblunders. Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#421: The Last of Us-serie is weergaloos

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  16-01-2023

De Last of Us-serie is trouw aan de game, maar geeft ook een eigen invulling aan het verhaal. Verder: Ubisofts tekorten en Elden Ring. Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#420: Tijd voor de backlog

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  09-01-2023

Januari belooft weinig games, dus een perfect moment om de backlog weg te werken. Verder: Avatar 2, gamelaptops en luisteraarsvragen. Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#419: Vooruitblik: Top tien 2023-games

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  02-01-2023

Welke games gooien in 2023 hoge ogen? We blikken vol verwachting vooruit op een veelbelovend gamejaar! Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#418: De GOTY’s van Ron & Erik en de community

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  26-12-2022

Dit zijn de persoonlijke GOTY's van Ron en Erik en de community! Nee, jullie bedankt voor het luisteren en deelnemen, fijne feestdagen en tot volgend jaar! Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#417: Dit zijn de tien GOTY’s van 2022

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  19-12-2022

De GOTY's van 2022 volgens het podcastpanel, we zijn eruit! Welke games behoren tot de top tien en welke zijn afgevallen? Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#416: The Game Awards zat vol treffers

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  12-12-2022

Elden Ring won The Game Awards, maar de show zat ook vol met onthullingen. Ron en Erik bespreken onder andere Death Stranding 2, Hades 2 en Armored Core 6. Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#415: Moe van God of War Ragnarok

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  05-12-2022

God of War Ragnarok is genieten, maar de laagdrempeligheid werkt ook vermoeiend, vindt Ron. Verder: Marvel's Midnight Suns en Turbo Overkill. Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#414: Marvel Snap verdient een GOTY-nominatie

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  28-11-2022

Marvel Snap is misschien wel een plekje waard tussen de beste games van het jaar. Erik analyseert wat het kaartspel zo verslavend maakt. Verder: Evil West en het Sony-sausje. Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#413: Deze games gaan de Game Awards winnen

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  21-11-2022

De Game Awards zijn in aantocht, Erik en Marcel hebben vast een voorspelling voor de games die gaan winnen. Verder: Pentiment en Somerville. Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#412: Iedereen benadert Sonic Frontiers verkeerd

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  14-11-2022

Sonic Frontiers valt tegen, maar verdient zeker niet alle kritiek vinden Erik en Marcel. Verder: Overwatch 2 en God of War Ragnarok. Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#411: God of War Ragnarok is een mythische afsluiter

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  07-11-2022

God of War: Ragnarök tilt het Noordse verhaal van Kratos naar een hoger niveau voor een treffend einde. Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#410: Wat gaat Microsoft met Xbox uitspoken?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  31-10-2022

Help Ron en Erik om te winnen in de Dutch Podcast Awards! Hoe ziet de toekomst van Xbox eruit? Phil Spencer van Microsoft hint in een interview naar de plannen voor de gamedivisie. Verder: Call of Duty Modern Warfare 2 en The Devil In Me. Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns ee...


#409: God of War Ragnarok en Modern Warfare 2

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  24-10-2022

God of War Ragnarok en Modern Warfare 2 gooien hoge ogen en stellen niet teleur, hebben Ron en Erik ervaren. Verder: een mededeling van een speciale gast! Vergeet niet op ons te stemmen voor de Dutch Podcast Awards! Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voo...


#408: Stem op Ron en Erik!

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  17-10-2022

Stem op de Ron en Erik Podcast in de Dutch Podcast Awards! We zijn genomineerd in de categorie Tech & Games, help ons winnen door je stem uit te brengen (en die van je huisdieren)! Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#407: Overwatch 2 maakt verwachtingen niet waar

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  10-10-2022

Overwatch 2 voelt weinig vernieuwend en het opdringerige verdienmodel maakt het er niet beter op, aldus recensent Marcel. Verder: Google Stadia en de Super Mario Bros Movie. Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#406: Overwatch 2 heeft de schijn tegen

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  03-10-2022

Overwatch 2 moet zich nog bewijzen en laat ook steken vallen, aldus Ron. Verder: The Last of Us-serie en Skull and Bones. Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#405: GTA 6-lek zegt niet veel

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  26-09-2022

De gelekte beelden van GTA 6 zijn minder veelzeggend dan de reacties erop, vinden Ron en Erik. Verder: Return to Monkey Island en Modern Warfare 2. Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#404: Zelda Tears of the Kingdom wordt een GOTY

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  19-09-2022

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is onthuld en schept hoge verwachtingen. Verder: Tokyo Game Show en Call of Duty Next. Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#403: Is Assassin’s Creed de tijdgeest kwijt?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  12-09-2022

Ubisoft Forward toonde een rits nieuwe Assassin's Creed-games; Ron en Erik vragen zich af of de games nog wel met de tijd meegaan. Verder: Disney & Marvel en Splatoon 3. Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#402: The Last of Us Part 1 is een prijzige luxe

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  05-09-2022

The Last of Us Part 1 poetst het origineel flink op, maar heeft een pittig prijskaartje. Een overbodige luxe voor wie de game kent, vindt Erik. Verder: Immortality en Assassin's Creed Mirage. Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#401: Prijsverhoging PlayStation 5 is onsympathiek

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  29-08-2022

Sony maakt de PS5 overal duurder, behalve in Amerika. Op z'n zachtst gezegd een onsympathieke zet, vinden Ron en Erik. Verder: Gamescom en Rollerdrome. Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#400: De tien beste gamepersonages ooit

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  22-08-2022

Wie zijn de tien meest iconische en gedenkwaardige fictieve figuren in games? Ron en Erik zetten met de community hun favorieten op een rij. Bespreek jouw favorieten in onze Discord! De personages die de top tien net gemist hebben, krijgen een plekje in een extra aflevering op Patreon!


#399: Cult of the Lamb is verduiveld leuk

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  15-08-2022

Cult of the Lamb zit verduiveld goed in elkaar en heeft Erik dan ook in z'n grip. Verder: Two Point Campus en Rollerdrome. Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#398: Er gebeurt gewoon niets!

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  07-08-2022

Nintendo maakt voorlopig geen nieuwe hardware, Beyond Good & Evil 2 moet nog geschreven worden, deze week staat in het teken van non-gebeurtenissen. Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#397: GTA 6 wordt niet politiek correct

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  01-08-2022

Rockstar heeft een nieuwe bedrijfscultuur, maar GTA 6 wordt waarschijnlijk niet echt politiek correct denken Ron en Erik. Verder: PSVR 2 en Multiversus. Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#396: Stray is de kattigste game ooit

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  25-07-2022

Stray weet de kattenervaring perfect te vertalen naar een game, maar is het ook de moeite waard? Verder: As Dusk Falls en The Last of Us Part 1 Remake. Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#395: Bayonetta 3-controverse is belachelijk

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  18-07-2022

Bayonetta 3 krijgt een optie met minder bloot, Ron en Erik vinden de boze reacties hierop nergens op slaan. Verder: Skate en Overwatch 2. Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#394: De E3 komt toch weer terug

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  11-07-2022

De E3 komt in 2023 weer fysiek terug en mag zich gaan meten met de show van Geoff Keighley. Verder: God of War Ragnarok en Live Alive. Klets mee met mede-luisteraars in onze Discord en neem 'ns een kijkje op Patreon voor nog meer podcasts!


#393: Overwatch is ten dode opgeschreven

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  04-07-2022

Overwatch 2 gaat Overwatch vervangen en zo zijn er nog meer twijfelachtige aspecten aan de game, vinden de podcasters. Verder: The Quarry en Cuphead-dlc. Praat mee over games en randzaken in de Ron en Erik Discord en neem ook eens een kijkje op onze Patreon!


#392: Neon White beheerst je leven

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  27-06-2022

Neon White is de droom van speedrunners en perfectionisten; iedereen wedijvert voor de snelste tijd. Verder: Steam Summer Sale en een nieuwe FromSoftware-game. Welke bepalende game verdient het om zich de GOTY van 2001 te noemen? Stem mee met de GOTY Showty!


#391: Uitproberen kun je leren

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  20-06-2022

Aan demo's geen gebrek tijdens het Steam Next Fest; Ron heeft een paar verrassingen gevonden. Verder: het Final Fantasy-jubileum en Citizen Sleeper. De definitieve lijst met objectief de beste en slechtste games: we bouwen 'm in de Gamejournalistieke Top Oneindig!


#390: Xbox had een geweldige show (en stelde ook teleur)

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  13-06-2022

Xbox-bezitters en Game Pass-abonnees hebben genoeg te spelen de komende twaalf maanden, zo bleek tijdens de grote show van Microsoft van Summer Game Fest. Erik geeft aan dat zijn hypemeter wel wat verder uit had mogen slaan, maar Ron en Erik zijn het er wel over eens dat het een mooie presentatie wa...


#389: Summer Game Fest voldoet net aan de lage verwachtingen

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  09-06-2022

Summer Game Fest verrast weinig en vervult vooral gematigde hype met Call of Duty Modern Warfare 2, The Last of Us Remake en Callisto Protocol.


#388: God of War, Elden Ring-DLC, Silent Hill? Dit verwachten we van de niet-E3

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  06-06-2022

Wat willen we zien op de niet-E3? Sony licht een tipje van de sluier op, wat gaan we nog meer zien deze zomer? Geen zin om te wachten op de games die deze maand aangekondigd worden? In de Release Partij zetten we de games op een rij die in juni verschijnen!  


#387: Nog niet toe aan nieuwe consoles

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  30-05-2022

Nieuwe consoles lijken nog niet waarschijnlijk of nodig, ondanks de geruchten dat er volgend jaar een 'halve' generatie aankomt. Verder: Star Wars Jedi Survivor en Vampire the Masquerade Swansong. Welke iconische game mag zich de eerste GOTY van de eenentwintigste eeuw noemen? Beslis mee in de GOTY...


#386: Zat van games als service

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  23-05-2022

Games als dienst beginnen Ron de keel uit te hangen. Verder: wat hebben Microsoft en Sony deze zomer in petto? Klokslag acht is het tijd voor de Gamejournalistieke Top Oneindig, de meest objectieve en educatieve rangschikking van videospelletjes!


#385: Rogue Legacy 2 is meedogenloos

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  16-05-2022

Rogue Legacy 2 doet qua uitdaging niet onder voor z'n voorganger, hebben Ron en Erik ervaren. Verder: Starfield en Norco. Deze maand hebben we een gameloze Boekloze Boekenclub waarin de keiharde werkelijkheid centraal staat.


#384: Verkoop westers portfolio Square Enix is onbegrijpelijk

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  09-05-2022

Square Enix verkoopt een groot deel van haar westerse IP's en studio's en zet in op NFT's, wat een bizarre stap lijkt. Verder: Prince of Persia en Overwatch 2.


#383: Overwatch 2 blaast Overwatch nieuw leven in

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  02-05-2022

Overwatch 2 frist de Overwatch-formule op met vlugger en minder tactisch spel. Verder: PlayStation-demo's en Diablo Immortal. Blijf op de hoogte van gamereleases van mei met de enige echte Release Partij!


#382: Een onzekere toekomst voor Ubisoft

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  25-04-2022

Ubisoft wordt mogelijk overgenomen door vermogensbeheerder Blackstone, aldus Bloomberg. Wat zou dit kunnen betekenen voor de toekomst van de ontwikkelaar? Verder: Sony's strategie en Sega-nieuws. Wat is de hekkensluiter van de 20e eeuw in games? Stem mee op het spel van het jaar 1999 in de GOTY Show...


#381: Hoe kan Kingdom Hearts 4 bestaan?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  18-04-2022

Kingdom Hearts 4 wordt ongetwijfeld net zo onbegrijpelijk als de eerdere games, maar dat vindt Erik juist de charme van de serie. Verder verkent Ron de grenzen van de Steam Deck. Welke games drijven objectief en onbetwist naar boven als het op kwaliteit aankomt? Tien nieuwe games mogen zich bewijzen...


#380: De Steam Deck is de toekomst van handhelds

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  10-04-2022

Valve's Steam Deck is een mijlpaal voor handheld gaming. Ron en community-lid Gaabje hebben de Steam Deck aan de tand gevoeld en komen met hun eerste indrukken. Max Payne en Monkey Island maken beide een comeback, tijd voor een terugblik op deze twee bepalende reeksen in de Boekloze Boekenclub!


#379: Dit is de ondergang van de E3

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  04-04-2022

E3 2022 is afgelast en komt misschien wel helemaal niet meer terug vanwege concurrentie en versplintering. Verder: Vampire Survivors en Hyper Light Breaker. Het gaat erom spannen of april meer games of sneeuwdagen heeft, de Release Partij op Patreon blikt alvast vooruit op wat er deze maand verschij...


#378: Kan Sony’s Spartacus met Game Pass concurreren?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  28-03-2022

Sony zou deze week Game Pass-concurrent Spartacus onthullen, aldus Bloomberg. Hoe gaat Sony's abonnementsdienst zich verhouden tot die van Microsoft? Verder: Tiny Tina's Wonderland en een nieuwe Witcher. Het jaar 1998 zit vol met echte klassiekers, welke games springen eruit? Stem mee met de GOTY Sh...


#377: Tunic is om verliefd op te worden

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  21-03-2022

Tunic verovert harten met mysterieuze puzzels en een old-school designfilosofie. Verder: Hogwarts Legacy en Final Fantasy Origin. Wat is de meest willekeurige game en op welke plek hoort deze in de Gamejournalistieke Top Oneindig? Ron heeft een oplossing gevonden in de Patreon-podcast!


#376: Elden Ring is ontoegankelijk

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  14-03-2022

Elden Ring is niet toegankelijk, maar dat is precies de kracht van de game. Verder: de PlayStation State of Play en EA's lootbox-rechtszaak. Een heel speciale extra podcast zónder Elden Ring-spoilers staat op Patreon klaar om af te spelen!


#375: Gran Turismo 7 is weer in vorm

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  07-03-2022

Gran Turismo 7 gaat terug naar de kern, wat het toegankelijk maakt voor autoliefhebbers, aldus Joe. Verder: Grid Legends, Elden Ring en Cyberpunk 2077. Luister ook de extra Ron en Erik podcast, tot aan 't randje gevuld met kwaliteitscontent, op Patreon!


#374: Elden Ring is FromSoftwares beste game

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  28-02-2022

Elden Ring is het magnum opus van FromSoftware, een openwereldgame propvol met content en het beste van de voorgaande games. Verder: Far Changing Tides, OlliOlli World en de Steam Deck. Bereid je voor op een nieuwe gamemaand met de Release Partij op Patreon, waar we uitlichten wat er in maart speelt...


#373: Nintendo gooit eigen historie weg

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  21-02-2022

Nintendo sluit de eShop voor de Wii U en 3DS, en zet daarmee de eigen historie bij het grofvuil. Verder: Horizon Forbidden West en Cyberpunk 2077. Een boordevol topjaar voor games: 1997! Maar welke game wint de strijd om GOTY te worden? Luister en stem mee op Patreon!


#372: Horizon Forbidden West definieert videogames

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  14-02-2022

Horizon: Forbidden West is de definitie van 'de videogame' als je het Ron vraagt. Verder: Sifu en OlliOlli World. De Gamejournalistieke Top Oneindig groeit gestaag, beluister op Patreon welke tien games we deze maand aan een objectieve analyse onderwerpen!


#371: Sony koopt Destiny-studio Bungie

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  07-02-2022

Sony gaat Destiny-ontwikkelaar Bungie kopen. Hoe staat deze overname in verhouding tot Microsofts koop van Activision Blizzard? Verder: een nieuwe GTA en Nintendo's kwartaalcijfers. Waarom wordt Hitman beter als je het niet serieus neemt, en hoe zou een crossover met Hitman en Sonic eruit zien? Dat...


#370: Rainbow Six Extraction houdt het niet lang uit

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  31-01-2022

Rainbow Six Extraction is ondanks de innovatieve ideeën geen lang leven beschoren, denkt Ron. Verder: Nobody Saves the World en Windjammers 2. Kom gezellig op bezoek in ons Discord-kanaal en abonneer je op Patreon voor een vooruitblik naar de games van februari!


#369: De toekomst van Activision Blizzard bij Xbox

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  24-01-2022

Microsoft haalt met Activision Blizzard een flink arsenaal in huis. Welk effect heeft dit op de concurrentie en de industrie? Ron en Erik vragen het tech- en gamejournalist Len Maessen. Benieuwd naar de beste retro-games? De GOTY van 1995 is bekend, stem ook mee op de game van 1996 op Patreon!


EXTRA: Microsoft koopt Activision Blizzard

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  18-01-2022

Microsoft neemt Activision Blizzard over, waardoor concurrenten nauwelijks meer tegen Game Pass op kunnen boksen. Welk effect heeft de deal op de game-industrie en de werkcultuur van Activision Blizzard?


#368: NFTs zijn een piramidespel

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  17-01-2022

NFT's zijn het nieuwe toverwoord in de game-industrie, maar wat voegen ze nou eigenlijk toe? Verder: de Zynga-overname en PSVR 2. Wat wel toegevoegde waarde heeft is de Gamejournalistieke Top Oneindig, een rangschikking van de beste (willekeurige) games. Beluister 'm op Patreon!


#367: De tien games die we in 2022 het liefst zien

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  10-01-2022

Traditiegetrouw blikken Ron en Erik vooruit naar de tien games die 2022 in petto heeft. Wie nog het laatste zetje nodig heeft om Yakuza te spelen: de Boekloze Boekenclub zit vol wetenschappelijke argumenten om je te overtuigen!


#366: Het beste van Ron en Erik

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  03-01-2022

In deze historische aflevering blikken Ron en Erik terug op de hoogtepunten van zes jaar podcasten. Bedankt voor het luisteren en tot de volgende! Blijf vanaf het begin op de hoogte van het jaar in gamereleases met de Release Partij op ons Patreon-kanaal!


#365: Dit zijn de favoriete games van 2021

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  27-12-2021

Welke games hebben Ron en Erik het meest vermaakt en geraakt dit jaar? Na de gedeelde top 10 zetten ze hun persoonlijke favorieten en die van de community op een rij. Naast de GOTY's van 2021 is er ook een strijd om de game van 1995 te bepalen in de GOTY Showty!


#364: De Top 10 games van 2021

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  20-12-2021

De Top 10 games van 2021, welke spellen zegevieren en welke sneuvelen? Een vijfkoppig panel maakt de balans op van een turbulent gamejaar. Na de top 10 is er nog de Gamejournalistieke en tevens objectieve Top Oneindig met gerangschikte willekeurige games. Luister 'm op Patreon!


#363: Verrassende Game Awards

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  13-12-2021

The Game Awards had naast een verrassende winnaar ook onverwachte onthullingen. Verder: Halo Infinite en NFT's in games. The Game Awards terugkijken en meteen de nieuwe Boekloze Boekenclub meepakken, het kan allemaal op de Patreon!


#362: Sony‘s antwoord op Game Pass

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  06-12-2021

Project Spartacus wordt mogelijk Sony's antwoord op Game Pass, maar valt er nog met Microsoft te concurreren? Verder: Google Stadia en Star Citizen. Volg op Patreon de laatste loodjes van 2021 in de releaselijst van deze maand!


#361: Guitar Hero en Rock Band komen niet terug

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  29-11-2021

Harmonix is gekocht door Epic Games, maar de kans op een terugkeer naar Guitar Hero of Rock Band is klein, denken Ron en Erik. Verder: Inscryption en Saint's Row. Welke game verdient de titel GOTY van 1994? Stem mee op ons Patreon-kanaal!


#360: Halo Infinite is de beste shooter van het jaar

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  22-11-2021

De multiplayer van Halo Infinite is een daverend succes, het is volgens Ron zelfs de beste shooter van 2021. Verder: de nominaties voor de Game Awards en Bobby Koticks rol in de giftige werksfeer van Activision Blizzard. Deze week een breekpunt in de Gamejournalistieke Top Oneindig met een buitengew...


#359: We hebben Elden Ring gespeeld

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  15-11-2021

Elden Ring combineert alle lessen van eerdere FromSoftware-games en de netwerk-test speelt uitstekend weg, vinden Erik en Marcel. Verder: GTA The Trilogy Definitive Edition en Call of Duty Vanguard. Deze week in de Boekloze Boekenclub: de vervoering van racen in een uitgestrekte wereld. Luister 'm o...


#358: Forza Horizon 5 is geweldig gestroomlijnd

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  08-11-2021

Forza Horizon 5 stuurt de serie een klein beetje bij en geeft het opnieuw glans, aldus Joe. Verder: Riders Republic en Unpacking. De releaselijst van november staat klaar met de meest geanticipeerde games en slechtste gamenamen van de maand!


#357: Griezelen met Outer Wilds-dlc

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  01-11-2021

De Echoes of the Eye-dlc geeft Outer Wilds zowaar een griezelig sfeertje, vindt Thijs. Verder: Super Smash Warner Bros. en nieuwe Halo-details.


#356: Door Inscryption van de kaart

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  25-10-2021

Inscryption neemt digitale kaartgames op de hak zoals Pony Island dat eerder voor platformers deed. Toch valt Erik van de ene in de andere verrassing. Verder: Haunted Chocolatier en de Uncharted-film. Ontdek welke game de GOTY van 1992 is geworden en stem op de beste game van het vormende jaar 1993...


#355: Metroid Dread is gruwelijk goed

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  18-10-2021

Metroid Dread blaast de serie nieuw leven in en combineert klassieke gameplay met nieuwe innovaties. Verder: Back4Blood, Call of Duty en Battlefield. Meer Ron en Erik vind je op Patreon, met elke week een extra podcast! Deze week: de Gamejournalistieke Top Oneindig.


#354: Inhaalslag

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  11-10-2021

De gamereleases en onthullingen zwellen aan in de laatste maanden van het jaar. Ron en Erik halen hun achterstand in met onder meer Far Cry 6 en Halo Infinite. De Boekloze Boekenclub van deze week staat in het teken van games delen, je vindt 'm op Patreon!


#353: De GOTY van 1992

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  04-10-2021

Wat is de GOTY van 1992? Ron en Erik blikken terug op een vormend jaar voor games en dragen allebei een game van het jaar aan. Benieuwd naar de uitslag van de GOTY Showty en meer Ron en Erik? Kom ook langs op Discord en ons Patreon-kanaal!


#352: Nintendo doet raadselachtige Nintendo-dingen

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  27-09-2021

Nintendo verraste met onthullingen in de Nintendo Direct, maar maakte ook weer ongrijpbare keuzes. Verder: Kena: Bridge of Spirits en The Artful Escape. Vooruitblikken op de games van oktober? Luister de Release Partij op Patreon voor zicht op de komende gamemaand!


#351: Deathloop is Arkanes beste game

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  20-09-2021

Deathloop geeft een unieke draai aan het bewezen succes van Arkanes eerdere games, aldus Ron. Verder: Life is Strange: True Colors. We zien je graag verschijnen in onze Discord-server waar je onder meer mee kunt kletsen over de nieuwe Top Oneindig!


#350: PlayStation Showcase verrast niet

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  13-09-2021

De PlayStation Showcase pakte groots uit, maar kwam met weinig verrassends. Ron en Erik nemen de aankondigingen en reacties onder de loep. Verdubbel je wekelijkse Ron en Erik-dosis op het Patreon-kanaal en klets mee over games en meer in de Discord-server!


#349: GOTY-kriebels

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  06-09-2021

Zijn er al GOTY-kandidaten voor dit jaar, of gaat het erom spannen? Verder: Lost in Random en de PlayStation State of Play. Blik vooruit op de gamemaand september in een nieuwe Release Partij op ons Patreon-kanaal!


#348: Psychonauts 2 is een klein wonder

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  30-08-2021

Psychonauts 2 weet vijftien jaar na dato de creatieve culthit die het origineel was te evenaren, vindt recensent Thijs. Verder: Gamescom 2021 met een aantal grote verrassingen. Klets mee over de podcast, games, of schoenen in de Ron en Erik Discord! Extra podcasts vind je op het Patreon-kanaal.


#347: Geen geduld voor Twelve Minutes

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  23-08-2021

Twelve Minutes gooide hoge ogen, maar Erik vindt de indiegame helaas tegenvallen. Verder: CoD Vanguard en heruitgaves van Quake en Skyrim. Wat is onbetwist de beste game van 1991? Luister en stem mee via ons Patreon-kanaal!


#346: Roguelites zijn geen roguelites

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  16-08-2021

Ron vindt het genre roguelite helemaal niet zo Rogue-achtig. De podcasters hebben Boyfriend Dungeon en Road 96 gespeeld, beide spellen met elementen uit het genre. Verder: Quakecon en de mogelijke GTA-remaster. Schakel in voor het achtuurjournaal met de oneindig objectieve Gamejournalistieke Top One...


#345: Splitgate is de beste Halo-game sinds Reach

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  09-08-2021

In een nieuwsluwe week bespreken Ron en Erik het succes van Splitgate, de aankomende free-to-play shooter met portals. Verder maken ze weinig keuzes in de vreemde game Last Stop en blikken ze terug op hun favoriete podcast. Duik de gamegeschiedenis in met Ron en Erik in een gloednieuwe Boekloze Boek...


#344: Kojima-complot

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  02-08-2021

Indie-studio Blue Box Game Studios ontkent iets met Hideo Kojima te maken hebben, hoewel Abandoned verdacht veel op Silent Hill lijkt. Verder: Annapurna's persconferentie en meer onthullingen over de misstanden bij Activision Blizzard. Blik vooruit op gamemaand augustus in een nieuwe Release Partij...


#343: Activion Blizzard heeft een systemisch probleem

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  26-07-2021

Activision Blizzard heeft volgens een aanklacht een seksistische bedrijfscultuur en ook Ubisoft zou werknemers discrimineren. Ron, Erik en Marcel bespreken de bschuldigingen en de bredere betekenis voor de game-industrie. Verder: Death's Door en EA Play Next. Welke game stak er met kop en schouders...


#342: Steam Deck transformeert pc gaming

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  19-07-2021

Valve's Steam Deck maakt pc gaming draagbaar en slaat daarmee een brug tussen het gemak van de Switch en de kracht van een pc. Verder: Netflix betreedt de game-industrie en hoe verhoudt de nieuwe Call of Duty zich tot Warzone? Elke week een extra podcast met een nieuw thema: abonneer je op de Ron en...


#341: Liever geen Assassin's Creed Infinity

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  12-07-2021

Assassin's Creed Infinity neemt het live service-model van onder meer Fortnite over. De logische volgende stap voor Ubisoft, maar wat betekent dit voor deze en andere franchises? Verder: de OLED-Switch en PlayStation State of Play. Meer Ron en Erik vind je in onze Discord-server en de wekelijkse bon...


#340: Koude console-oorlog

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  05-07-2021

Microsoft en Sony ontkennen dat er een wapenwedloop gaande is om exclusives, maar de rivalen lijken verwikkeld in een Koude Oorlog. Verder: Elder Scrolls 6, Dead Space en backwards compatbility-problemen. Wees getuige van de aftrap van een nieuw seizoen bonuspodcasts op de Patreon!


#339: 2022 wordt een topjaar voor games

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  28-06-2021

Volgend jaar wordt één van de beste gamejaren, voorspelt Erik. Verder: WarioWare, Scarlet Nexus en The Hex. Wees welkom in de Ron en Erik Discord en een nieuwe fase van de Ron en Erik Patreon!


#338: Ratchet & Clank Rift Apart steelt de show

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  21-06-2021

Ratchet & Clank: Rift Apart is weergaloos mooi en speelt heerlijk weg, aldus Ron. Verder: een terugblik op de E3 en een bak indiegames. Luister ook de extra podcast via ons Patreon-kanaal en klets mee met de Ron en Erik community op Discord.


#337: Microsoft steelt de E3

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  14-06-2021

Microsofts E3-persconferentie stak met kop en schouders boven de rest uit, vindt Ron. Verder de toppunten van de E3 tot nu toe. De E3 kijken met commentaar van Erik en Ron? Bezoek ons Patreon-kanaal en praat mee op Discord!


#336: E3 2021 in een nieuw jasje

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  07-06-2021

E3 2021 is niet alleen digitaal, maar heeft ook enkele nieuwkomers. Bethesda hoort nu bij Microsoft en mediagigant Koch is ook van de partij. Ron en Erik blikken vooruit op wat de E3 in petto heeft. Kom ook langs in onze Discord-server en op onze Patreon-pagina!


#335: Far Cry 6 is politieker dan ooit

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  31-05-2021

Far Cry 6 is met guerilla's en een revolutie misschien wel de meest politieke game in de reeks, wat Ubisoft ook beweert. Verder: Horizon Forbidden West en Unreal Engine 5. Fan van de show? Stel je voor in ons Discord-kanaal en steun de Patreon voor een extra wekelijkse podcast!


#334: Biomutant houdt de aandacht niet vast

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  24-05-2021

Biomutant speelt heerlijk weg, maar alles eromheen valt tegen, vindt Ron. Verder: Knockout City en TimeSplitters. Klets mee over games in de Ron en Erik Discord, voor meer podcasts kun je terecht op onze Patreon!


#333: Mass Effect Legendary Edition is net goed genoeg

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  17-05-2021

Mass Effect Legendary Edition poetst de iconische RPG-reeks grondig op, maar had nog wel verder mogen gaan wat Erik betreft. Verder: bedenkingen bij Returnal. Meekletsen kan in de Ron en Erik Discord, meer podcasts vind je op ons Patreon-kanaal!


#332: Apple vs. Epic is een smakelijke strijd

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  10-05-2021

Apple en Epic vechten het uit in de rechtszaal, en de bedrijfsgeheimen van allerlei andere uitgevers vliegen over tafel. Ron, Erik en speciale gast Joe van Burik analyseren de meest boeiende elementen die zijn komen bovendrijven.


#331: De creatieve dood van Activision

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  03-05-2021

Activision zet Crash 4-maker Toys for Bob op Call of Duty Warzone, wat getuigt van creatieve armoede volgens Ron. Verder: dure games en een voordelige Microsoft Store voor ontwikkelaars. Ook zo'n hekel aan commerciële podcasts? Steun Ron en Erik op Patreon zodat ze onafhankelijke en objectieve game...


#330: NieR Replicant ver. 1.22 maakt een cult-game mainstream

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  26-04-2021

NieR Replicant ver. 1.22 is eigenlijk een gepolijstere pre-Automata, met alle kanttekeningen van dien, aldus Marcel. Verder: Returnal en Emily is Away 3. De extra Ron en Erik podcast is er ook weer op ons Patreon-kanaal, en meekletsen doe je in de Discord-server.


#329: De E3 is niet te stoppen

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  19-04-2021

De E3 is (digitaal) terug na een jaar pandemie-pauze, met meer animo dan gedacht. Verder: Resident Evil 4 VR en Oxenfree 2. Je kunt zo doorstromen naar een kersverse extra podcast op ons Patreon-kanaal, of afslaan richting de Discord-server.


#328: Sony wil alleen nog maar AAA-games maken

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  11-04-2021

Als het aan Sony ligt, komen er alleen nog AAA-games uit voor PlayStation, lijkt het wel. Verder: Disco Elysium, Outriders en MLB op Game Pass. Je wekelijkse extra prik Ron en Erik krijg je toegediend via Patreon! Meekletsen op de Discord is ook erg gezellig.


#327: Outriders is eigenlijk best wel oké

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  05-04-2021

Outriders blijkt een prima game, vinden Ron en Erik. Verder: Narita Boy, It Takes Two en Sony's strijd tegen backwards compatibility. Vul je Ron en Erik-gehalte aan met een extra dosis audio, te bestellen op ons Patreon-kanaal!


#326: Wanneer wordt next-gen de norm?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  29-03-2021

Wanneer vervangen de PS5 en Xbox Series X definitief de vorige generatie? De consoleschaarste rekt de levensduur van de PS4 en Xbox One waarschijnlijk op, verwachten Erik en Ron. Verder: een nieuwe Switch en Kojima's volgende project. Meer Ron en Erik ervaar je op ons Discord-kanaal en de extra weke...


#325: Loop Hero is onnavolgbaar

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  22-03-2021

Loop Hero steelt de show, maar is knap lastig uit te leggen. Ron en Erik proberen te verklaren wat de roguelike zo goed maakt. Verder: gratis PlayStation-games en Life is Strange: True Colors. Kom ook eens langs in ons Discord-kanaal en word lid van onze Patreon voor 100% meer podcasts!


#324 - Bethesda verovert Game Pass

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  15-03-2021

Bethesda's overname door Microsoft is nu definitief en werpt zijn vruchten af: Bethesda-games worden mogelijk exclusief voor Game Pass-platforms. Verder: Loop Hero en TMNT. Verder luisteren naar de Ron en Erik Podcast Extra? Abonneer je op Patreon voor een extra wekelijkse aflevering!


#323: VR als virtuele sportschool

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  08-03-2021

VR doet prima dienst alternatief voor de sportschool, vindt Ron na het spelen van Thrill of the Fight. Verder: een PS5-nieuwsflits en geruchten over een nieuwe Nintendo Switch. Verder luisteren naar de Ron en Erik Podcast Extra? Abonneer je op Patreon voor een extra wekelijkse aflevering!


#322: Het internet is een vergissing

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  01-03-2021

Gamenieuws in overvloed, al werd niet iedereen er vrolijk van. Ron en Erik behandelen nieuws van EA, PlayStation en Pokémon. Verder: een giveaway op Discord! Wegens succes verlengd: de Ron en Erik Podcast Extra! Vanavond een nieuwe voorstelling op Patreon!


#321: Nintendo stelt teleur met Zelda

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  22-02-2021

Nintendo onthulde Skyward Sword HD voor de Switch in plaats van nieuws over Breath of the Wild 2, niet helemaal waar fans op hoopten. Verder: Mortal Kombat en de Oculus Quest 2. Heb je nog een uurtje over? Luister verder naar de Ron en Erik Podcast Extra op ons Patreon-kanaal en klets mee in de Ron...


#320: Nog steeds te weinig consoles

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  15-02-2021

De PlayStation 5 blijft maar mondjesmaat binnenkomen, weet Ron op basis van insider information. Verder: Persona 5 Strikers en furie om Marvel-films. Luister verder naar de Ron en Erik Podcast Extra op ons Patreon-kanaal en klets mee in de Ron en Erik Discord!


#319: Snakken naar innovatie

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  08-02-2021

Wat kunnen we deze consolegeneratie nog meer verwachten naast steeds betere graphics? Verder: Destruction AllStars en Google Stadia's toekomst. Verder luisteren? Op ons Patreon-kanaal vind je de Ron en Erik Podcast Extra met meer nieuws en achtergrond, plus de allerslechtste gamenamen!


#318: Dit wordt Microsofts generatie

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  01-02-2021

Microsoft maakt een inhaalslag deze consolegeneratie, denkt Ron. Maar is er überhaupt nog wel een concurrentiestrijd tussen Xbox en PlayStation? Verder luisteren? Op ons Patreon-kanaal vind je de Ron en Erik Podcast Extra met meer nieuws en achtergrond, plus de aftrap van slechtste gamenamen van he...


#317: De laatste Gamer.nl Podcast

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  25-01-2021

Dit is het einde van de Gamer.nl Podcast. Maar niet getreurd, Ron en Erik blijven podcasten en gaan zelfs nog meer extra podcasts maken op Patreon! Vanaf volgende week zijn we dus terug met een nieuw smaakje! Kom ook eens gedag zeggen tegen de andere Ron en Erik-fans in onze Discord en neem een kijk...


#316: De nasleep van 2020

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  18-01-2021

In de nasleep van 2020 is er een hoop uitgesteld, maar ook veel nieuws onthuld. Erik en Thijs bespreken LucasArts, Persona 5 Strikers en Cyberpunk 2077. Door alle podcasts heen? De Ron en Erik community houdt je graag bezig met een Discord-server en extra podcasts op Patreon!


#315: Gamers rise up

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  11-01-2021

De recente chaos in Amerika en elders kan niet onbesproken blijven. Ron en Erik praten over (nep)nieuws, (game)journalistiek en de ontevreden minderheid. Verder: Hitman 3 en welke sequels hun voorganger overtreffen. Kom ook langs in de Discord-server en op ons Patreon-kanaal voor extra podcast-conte...


#314: De meest begeerde games van 2021

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  04-01-2021

Welke games willen we in 2021 het liefst spelen? Ron en Erik zetten de meest begeerde games van het nieuwe jaar op een rij. Begin het nieuwe jaar veilig met de Ron en Erik Podcast: ✅Corona-proof ✅Conform lockdown ✅Ruim 1,5 meter afstand


#313: De favorieten van de podcasters

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  28-12-2020

Na de compromissen van de gedeelde top 10 zetten Ron en Erik nu hun persoonlijke favorieten op een rij. Namens de Gamer.nl Podcast een gelukkig en gezond nieuwjaar, tot horens in 2021!


#312: Dit zijn de 10 beste games van 2020

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  21-12-2020

De jury is eruit: dit zijn de top tien beste games van 2020. Ons panel van experts (Erik, Ron, Marcel, Thijs en Michel) weet vakkundig het kaf van het koren te scheiden om tot de crème de la crème te komen. Behoefte aan meer intelligente en vooral objectieve meningen over games? Erik en Ron verwel...


#311: Is Cyberpunk 2077 matig?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  14-12-2020

Cyberpunk 2077 schiet op veel vlakken tekort, is deze game wel aan te raden? Verder: Call of the Sea en The Game Awards. Binnenkort op Patreon: de laatste Boekloze Boekenclub van het jaar! Word lid voor meer Ron en Erik-podcasts!


#310: Wie gaat The Game Awards winnen?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  07-12-2020

De nominaties voor The Game Awards 2020 zijn bekend, wie gaat er winnen? Verder: Immortals: Fenyx Rising en Haven. Om de kilte tegen te gaan maken we op Patreon extra podcasts met het warme stemgeluid van Ron en Erik. Zorg voor het milieu, je energierekening én de schoenenverzameling van Ron!


#309: De terugkeer van Tenchu

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  30-11-2020

Erik ziet op de PS5 eindelijk het verschil tussen 30 fps en 60 fps. Kun je na zo'n sprong wel terug naar een lage framerate? Verder: Yakuza Like a Dragon en Fuser. Binnenkort vind je de laatste Ron en Erik Podcast van dit jaar op onze Patreon!


#308: Demon's Souls is een iconische remaster

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  23-11-2020

Demon's Souls Remastered spat van het scherm af, maar blijft trouw aan het soms klungelige origineel, vindt Marcel. Verder bespreken Ron en Erik The Pathless en Assassin's Creed Valhalla. Voeg je bij de VMans en Nusselders op Discord en steun onze Patreon voor meer Ron en Erik podcasts!


#307: Assassin's Creed! Call of Duty! Spider-Man! Demon's Souls! Games!

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  16-11-2020

Na een vluchtige sabbatical zijn Ron en Erik terug met games! De Xbox Series X en PlayStation 5 en heel veel games! Assassin's Creed Valhalla, Call of Duty Black Ops Cold War, Demon's Souls en noem maar op. Kom ook (maximaal met z'n tweeën tegelijk) langs in de Ron & Erik Discord en steun de Patreo...


#306: De grote PlayStation 5-review

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  06-11-2020

De PlayStation 5 mag dan een controversieel uiterlijk hebben, Sony's console laat weinig te wensen over. Ron heeft de hardware en software uitvoerig getest en brandt los over zijn bevindingen. Welke console wil jij liever? Praat mee op Discord! Voor meer podcasts over games en randzaken, steun de Ro...


#305: De grote Xbox Series X-review

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  05-11-2020

De Xbox Series X is een fantasische gameconsole, alleen missen de games. Game Pass maakt een hoop goed, maar de echte next gen-games laten nog op zich wachten. Ron heeft de nieuwe console van Microsoft uitvoerig getest en gerecenseerd. Praat mee over de Xbox Series X in ons Discord-kanaal, en abonne...


#304: Eerste indruk van de PS5 en Xbox Series X

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  02-11-2020

Ron heeft de PlayStation 5 en Xbox Series X uitgeprobeerd en geeft de eerste indruk. Verder: Astrobot en Cyberpunk 2077. Meer weten over de nieuwe consoles? De Ron en Erik Podcast bevat alle info die je niet per se hoefde te weten!


#303: Krijg jij een PlayStation 5 op launch?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  26-10-2020

Onduidelijkheid rond de Nederlandse PS5-launch veroorzaakte een Twitter-storm. Wie krijgt nou wel op dag één een PlayStation 5 en wie niet? Verder: Xbox Streaming en AMD's antwoord op de nieuwe Nvidia-kaarten. Schaar je ook onder de discipelen van Ron en Erik, te vinden op onze Discord en Patreon.


#302: Nieuwe consoles stellen teleur met 30 fps

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  19-10-2020

Ron is teleurgesteld in de nieuwe consoles die met de nieuwste grafische snufjes maar 30 fps halen. Verder: Black Ops Cold War en de Oculus Quest 2. Maandagavond live: een bloemlezing van de beste Sonic-spellen in de Boekloze Boekenclub. Samen met een hele stapel luistervoer kun je dit beluisteren o...


#301: Jullie favorieten van de generatie

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  12-10-2020

Wat was jouw top tien games van deze generatie? Ron en Erik bespreken de favorieten van het publiek. Verder: Star Wars Squadrons en verwarring rond de nieuwe consoles. Kom ook langs op de Ron en Erik Discord en bezoek onze Patreon waar je elke maand van twee extra podcasts kunt genieten!


#300: De tien beste games van de generatie

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  05-10-2020

Met de nieuwe consolegeneratie aan de horizon is het een goed moment om de beste games van de huidige generatie op een rij te zetten. Licht jouw favorieten toe in ons Discord-kanaal! De Ron en Erik-community is hard op weg om een soevereine staat te worden, help ons om dit doel te bereiken en word l...


#299: Hades verdient een dikke 10

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  28-09-2020

Hades krijgt van Ron een 10, een zeldzame aangelegenheid. Verder: de schaarste van de PlayStation 5 en Xbox One Series X en de strategie van Sony en Microsoft. Binnenkort een splinternieuwe Ron en Erik Podcast, te beluisteren op ons Patreon-kanaal!


#298.5: BONUS! Microsoft koopt Bethesda

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  21-09-2020

Brekend nieuws! Microsoft heeft Zenimax overgenomen, het moederbedrijf van onder meer Bethesda. Wat betekent dit voor het Xbox-ecosysteem en de IP's van de uitgever?


#298: Sony zaait chaos met PS5-preorders

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  21-09-2020

Sony maakt het bijna onmogelijk om een PlayStation 5 te preorderen, vinden Ron en Erik. Verder: Spelunky 2 en duurdere consolegames. Kom ook langs op onze Patreon voor een objectieve, glasharde analyse van de Call of Duty-serie.


#297: De Xbox Series S is een topdeal

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  14-09-2020

De Xbox Series S is een topdeal, vindt Ron: klein, goedkoop en een laagdrempelig toegangskaartje tot het Xbox-ecosysteem. Verder: Tony Hawk's Pro Skater 1 & 2 en Mario 35. Deze week verschijnt een verse, bloedserieuze culturele game-analyse in de Boekloze Boekenclub, te beluisteren via ons Patreon-k...


#296: Rami na Vlambeer: 'Ik ben weer aan het pitchen'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  07-09-2020

Vlambeer bestaat 10 jaar en besluit om te stoppen, aldus oprichters Rami Ismail en Jan Willem Nijman. De indiestudio hield het langer uit dan verwacht, nu is het tijd voor een frisse uitdaging. Steun ons op Patreon voor extra podcasts, streams, een exclusieve Discord en meer toffe content!


#295: Gamescom maakt weinig indruk

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  31-08-2020

Gamescom viel tegen dit jaar; Ron en Erik bespreken met Simon de nieuwe Call of Duty en Apex Legends. Aanstaande dinsdag kun je weer aanschuiven voor de Ron en Erik Podcast, met een boomer-impressie van Ron, een nieuwe top vijf en een coole Erik-woordgrap.


#294: Flight Simulator heeft het allemaal

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  24-08-2020

Microsoft Flight Simulator is leuk voor zowel aspirant-piloten als luchttoeristen, aldus Ron en Erik. Verder: Gotham Knights & Suicide Squad. Steun onze Patreon zodat Ron nog meer schoenen kan kopen! In ruil krijg je twee extra podcasts per maand met meer diepgang én slechte woordgrappen!


#293: #FreeFortnite is waanzinnig cynisch

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  17-08-2020

De manier waarop Epic campagne voert tegen Apple omdat het Fortnite van de App Store verwijderde is buitengewoon cynisch, vinden Ron en Erik. Verder: Fall Guys en Halo Infinite. Zin in een historische analyse van de pseudo-historische Assassin's Creed-serie? Deze is nu te luisteren op onze Patreon!


#292: PlayStation suddert rustig door

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  10-08-2020

Sony's tussentijdse PlayStation-update was niet baanbrekend, maar combineert vakkundig oud en nieuw. Verder: Aeon Must Die en Spider-Man in Marvel's Avengers. De State of Play met live commentaar terugkijken? Je vindt de stream op onze Patreon!


#291: Microsoft schaakt in 4D

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  03-08-2020

Xbox wordt steeds meer een ecosysteem met gratis Halo-multiplayer, Game Pass en Play Anywhere. Daarmee is Microsoft de concurrentie net een stapje voor, denkt Ron. Verder: Grounded en Fall Guys. Beluister ook een kersverse Ron en Erik Podcast op onze Patreon!


#290: Xbox weet niet te overtuigen

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  27-07-2020

Microsoft zet vol in op Game Pass, maar weet niet echt te overtuigen met de nieuwe Xbox Series X. Ron, Erik en Joe bespreken de persconferentie met onder meer Halo Infinite en Forza Motorsport. Ron en Erik zitten ook op Patreon, waar ze live podcasten en extra podcasts maken!


#289: Week der waarheid voor Xbox

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  20-07-2020

Microsoft is aan zet: in de aanstaande persconferentie horen we meer over de Xbox Series X en de games die we mogen verwachten. Voeg je bij de Ron en Erik-community op Discord! Wil je ons steunen, dat kan via ons Patreon-kanaal, waar we twee extra podcasts per maand maken!


#288: Maakt Ubisoft steeds dezelfde game?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  12-07-2020

Veel nieuws over Ubisoft deze week, zowel goed als slecht. Terwijl het bedrijf in een mediastorm is beland rond een giftige werkcultuur, probeert de uitgever vrolijk door te gaan met een stream vol aankondigingen. Pakt dat wel helemaal goed uit?


#287: Trackmania heeft een verwarrend verdienmodel

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  06-07-2020

Trackmania is gratis, maar heeft wel twee abonnementen om onder meer zelf tracks te kunnen bouwen. Het is allemaal erg verwarrend, vinden Ron en Erik. Verder: Hades en Iron Man VR. Join onze Discord en steun onze Patreon voor twee extra podcasts per maand, livestreams en een kek kleurtje achter je n...


#286: Zorgen om Cyberpunk 2077

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  29-06-2020

De gameplay van Cyberpunk 2077 wekt de indruk dat de game de onderliggende thema's van het genre negeert. Verder: backward compatibility en Ghost of Tsushima. Behoefte aan een uitgebreide bespreking van The Last of Us Part 2? Deze is zondag verschenen op onze Patreon! Ook deze week: een nieuwe Ron &...


#285: EA tipt aan de slechtste E3-conferenties

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  22-06-2020

De persconferentie van Electronic Arts riep herinneringen op aan de slechtste E3-persconferenties in de recente geschiedenis. Verder: The Last of Us 2 en Star Wars Squadrons. In onze fijne Discord-server kun je tips, koopjes en weetjes uitwisselen, je bouwkunsten vertonen in Minecraft en kennismaken...


#284: The Last of Us 2 verdient een 10

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  15-06-2020

Veel Sony-nieuws deze week, met als hoogtepunten de PS5-onthulling en The Last of Us 2. Verder: Sega's plan om arcades om te toveren tot clouddienst en de games voor de PS5. Kom ook eens binnenvallen in onze Discord-server, bouw mee in de Minecraft-server en abonneer je op de beste gamepodcast via o...


#283: We missen de E3

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  08-06-2020

Met het annuleren van de E3 ontbreekt een belangrijk ijkpunt in het gamejaar, vindt Erik. Verder: de Amerikaanse protesten tegen racisme, The Last of Us 2 en Quantum League. Kom langs in onze Discord-server, speel mee met Minecraft en maak kennis met de Ron en Erik podcast!


#282: Moe van games

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  01-06-2020

Simon heeft een jaar geen game aangeraakt en biedt een frisse blik op Nioh 2 en Final Fantasy 7. Verder: Quantum Leak en de nieuwe consoles. Waarschuwing: het laatste halfuur bevat Final Fantasy 7-spoilers. We brengen vanaf vandaag onze nieuwe Patreon-plannen in uitvoering! Je kunt de gloednieuwe Ro...


#281: Alles wordt anders, en beter!

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  25-05-2020

????Belangrijk nieuws!???? Ron en Erik hebben een aankondiging voor de trouwste luisteraars! Verder: Minecraft Dungeons en Half-Life: Alyx. Benieuwd wat Ron en Erik uitspoken op Patreon? Kom een keer gezellig langs! 01:44 - Groot nieuws 20:21 - Minecraft Dungeons 36:00 - Microsoft en AA-games 41:50...


#280: Unreal Engine 5 is onwerkelijk mooi

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  18-05-2020

Epic Games toont met Unreal Engine 5 de volgende stap in grafische mogelijkheden. Wat betekent dit voor de nieuwe consolegeneratie? Verder: Ghost of Tsushima en Paper Mario: The Origami King. Je bent net op tijd voor een terugblik op The Last of Us in een nieuwe Boekloze Boekenclub, te luisteren op...


#279: Dit is geen gameplay

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  11-05-2020

De eerste next-gen gameplay is onthuld! Ook Assassin's Creed Valhalla was van de partij, al gebruikt Ubisoft het woord 'gameplay' wat losjes. Verder: de strategie van Microsoft en Sony. Als je Ron en Erik nog niet zat bent, kun je nóg meer naar dit doldwaze duo luisteren. Op onze Patreon vind je ma...


#278: Game Pass is een walhalla aan games

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  04-05-2020

Verloren zoon Joe is terug om uit te leggen dat Streets of Rage 4 razend goed is. Verder: Assassin's Creed Valhalla en Game Pass. Neem ook eens een kijkje op onze Patreon, waar we maandelijks twee te gekke extra podcasts maken!


#277: Valorant-debielen

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  27-04-2020

Ron mag na 80 kijkuren eindelijk zelf Valorant spelen. Verder: de Crysis-remaster en Horizon Zero Dawn 2. Maak je isolatie draaglijk met meer Ron en Erik! Kom langs op onze Patreon, waar je voor een kleine bijdrage van twee extra podcasts per maand mag genieten.


#276: Zo krijg je een code voor Valorant

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  20-04-2020

Ron probeert al dagen lang tevergeefs een bètacode voor Riots nieuwe shooter Valorant te bemachtigen. Verder: virtueel sporten en problemen met de negende consolegeneratie. Luister en speel mee met de Boekloze Boekenclub, deze maand bespreken Ron en Erik de Uncharted-serie.


#275: Final Fantasy 7 is onverwacht goed

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  13-04-2020

Erik is terug op eigen bodem en heeft zich direct vastgebeten in Final Fantasy 7. Verder: De PS5-controller, In Other Waters en Sea of Thieves. De 15e is het weer tijd voor de Boekloze Boekenclub (met games), kom langs op onze Patreon voor deze enerverende episode.


#274: Animal Crossing biedt verlichting

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  06-04-2020

Animal Crossing New Horizons is de perfecte game waarin je naar buiten kunt terwijl je binnen zit, weet Ron uit ervaring. Verder: Panzer Dragoon en het nut van fysieke games. Ook weten hoe het er aan toe gaat in de Ron en Erik Podcast? Steun onze Patreon voor maandelijks twee extra podcasts! https:/...


#273: Quarantaine-gamen in het buitenland

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  30-03-2020

Erik zit vast in quarantaine in Nieuw-Zeeland, opgescheept met Dragon Quest 11 en Sushi Strikers terwijl zijn game-achterstand steeds groter wordt. Verder: Half-Life Alyx en Wunderling.


#272: Isolatiegamen

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  23-03-2020

Zelfisolatie is voor de podcasters een goede gelegenheid om games te proberen die ze anders zouden laten liggen. Verder: Doom Eternal, Steamworld Dig 2, CoD Warzone en het vragen(half)uurtje. Word ook lid van onze Patreon voor extra podcasts om je mee te vermaken!


#271: Doom Eternal is gruwelijk

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  17-03-2020

Doom Eternal is een gruwelijke game, aldus Ron. Verder: het annuleren van de E3 en Ori and the Will of the Wisps. Zit je in quarantaine? Grijp je kans om je podcast-achterstand van de Ron en Erik podcast in te halen!


#270: Sony is te afwachtend met de PS5

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  09-03-2020

De PlayStation 5 verschijnt later dit jaar, maar Sony is erg terughoudend met een volwaardige onthulling. Verder: Project A en Half-Life Alyx. Vind je ook dat Sonic een dier is en ben je bovendien liefhebber van bloedserieuze game-analyse? Treed dan toe tot het immer groeiende ledenaantal van onze P...


#269: Wordt de E3 Corona-slachtoffer?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  02-03-2020

Corona grijpt om zich heen en beïnvloedt wereldwijd industrieën. Wat zijn de gevolgen voor de game-industrie en is de E3 wellicht vanaf nu geschiedenis? Mag je vieze woordjes zeggen in Dreams en van welke games zie je het liefst een remake à la Final Fantasy 7? Dat en meer in de Ron en Erik Podca...


#268: Dreams en Sonic-nachtmerries

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  24-02-2020

Dreams is een droom voor amateur-gamemakers. Thijs is aan het creëren geslagen en geeft zijn mening. Verder: openwereldgames en de Sonic-film. Meer podcast-materiaal vind je op onze Patreon: iedere maand twee bonuspodcasts! https://patreon.com/ronenerik


#267: Kentucky Route Zero is de best geschreven game ooit

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  17-02-2020

Kentucky Route Zero is na zeven jaar af en het is overduidelijk een meesterwerk, vinden Ron en Erik. Verder: The Pedestrian en de plannen voor de E3 2020. Beluister op Patreon ook de nieuwste uitgave van de Boekloze Boekenclub, waarin Ron en Erik tijdreizen analyseren aan de hand van Steins;Gate.


#266: Wat doet Rockstar na GTA 6?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  10-02-2020

Hoe gaat GTA 6 eruit zien nu Dan Houser Rockstar verlaat, en wat kunnen we daarna verwachten? Verder: The Last of Us 2, Stadia en (g)een nieuwe Switch. Met een kleine bijdrage op Patreon steun je Ron en Erik in hun queeste van wereldoverheersing, in ruil ervoor krijg je extra kwaliteitspodcasts!


#265: 'Escape from Tarkov doet iets echt unieks'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  03-02-2020

Ron heeft zijn heil gevonden in Escape from Tarkov, een niche hardcoreshooter die verrassend populair is. Verder: Disintegration, Kojima's Doom en Kingdom Hearts 3. Klop aan bij onze Patreon voor een nieuwe Ron en Erik podcast!


#264: Het einde van exclusives?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  27-01-2020

PlayStation-games komen naar pc, gaat het gerucht. Zijn er in de toekomst nog wel platform-exclusieve games? Verder: Doom Eternal en te lang gespeelde games.


#263: Hoe lang heeft de E3 nog?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  20-01-2020

De E3 verandert rap door ontwikkelingen als bijvoorbeeld streaming. Bestaat de gamebeurs over tien jaar nog wel? Verder: uitgestelde games en Star Wars.


#262: Goede gamevoornemens

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  13-01-2020

Voor 2020 hebben Ron en Erik een aantal plechtige gamevoornemens. Verder: The Witcher op Netflix, favoriete gamepersonages en de nieuwe Pokémon.


#261: De meest begeerde games van 2020

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  06-01-2020

Ron en Erik delen de tien games waar ze het meest naar uitkijken in 2020.


#260: De GOTY-lijstjes van 2019

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  30-12-2019

Na de weloverwogen top 10 GOTY's hebben Ron en Erik hun eigen lijstje met favoriete games van 2019 gemaakt. Begin 2020 met een goed voornemen: meer Ron en Erik luisteren


#259: Dit zijn de 10 beste games van 2019

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  23-12-2019

Na lang beraad is dit het dan: de crème de la crème van gaming in 2019. Erik, Ron, Thijs, Marcel en Michel zijn het met pijn en moeite eens geworden over de top 10 games uit 2019. Kom ook langs op onze Patreon voor de leukste extra eindejaarspodcasts!


#258: 'De Xbox Series X is de vetste console'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  16-12-2019

Xbox Series X wordt de krachtigste console volgens Microsoft, maar nu vooral de coolste, vindt Ron. Verder: de Game Awards en nieuws uit de kampen van Nintendo en Sony. Luister en speel mee in een nieuwe uitgave van de Boekloze Boekenclub op onze Patreon!


#257: Top 100 games van het decennium

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  13-12-2019

Games zijn ontzettend ver gekomen tussen 2010 en 2020. Ron en Arthur gaan de top 100 van Gamer.nl langs in deze XL-bonusaflevering!


#256: 'Nu is het slechtste moment om een console te kopen'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  09-12-2019

Nu een PS4 of Xbox One kopen is een slecht idee, vindt Ron. Met de aanstaande nieuwe consolegeneratie is wachten het advies. Verder: terugblikken op 20 jaar Gamer.nl en de puntjes van 2019 op de i zetten. Eén keer per week Ron en Erik niet genoeg? Abonneer je op onze Patreon voor elke maand twee ex...


#255: Zomaar een Metal Gear Solid-podcast

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  01-12-2019

Het is december, tijd om je backlog op te ruimen. Ron heeft Metal Gear Solid 4 uitgespeeld en besluit daar een half uur over te praten!


#254: 'Half-Life: Alyx kan VR maken of breken'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  25-11-2019

Valve heeft VR-exclusive Half-Life: Alyx aangekondigd. De revolutionaire natuur van eerdere Half-Life-games betekent volgens Ron dat Half-Life: Alyx VR kan maken of breken. Verder: Google Stadia en Jedi: Fallen Order. Kom langs op onze Patreon voor extra podcasts!


#253: 'Fallen Order krijgt opvallend hoge cijfers'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  18-11-2019

Star Wars Jedi: Fallen Order valt tegen volgens Erik, zeker op technisch vlak. Toch krijgt de game veel lovende reviews, Ron en Erik analyseren waarom. Verder: Microsofts XO-conferentie en Rons pizza. Luister en speel ook mee met architectuurliefhebbers Ron en Erik in de Boekloze Boekenclub!


#252: De grote Death Stranding-aflevering

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  11-11-2019

Geniaal of gestoord, Death Stranding is erg polariserend. Ron, Erik en Michel bespreken de nieuwe Kojima-game. Verder: Overwatch 2, The Outer Worlds en Rons ruzies in Kazachstan. Deze week verschijnt een nieuwe uitgave van de Boekloze Boekenclub met Games op onze Patreon. Luister en speel mee met Ro...


#251: Geestige Luigi zuigt al je geld op!

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  03-11-2019

Griep heerst ook in gameland, en dus moet Erik het zonder Ron stellen. Gelukkig is daar gast Thijs Barnhard, met een brein vol nieuwe games.


#250: ‘Dit is hele goede Call of Duty’

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  28-10-2019

Wat? 250 afleveringen van de Gamer.nl Podcast? Correct! Ron en Erik houden het écht al zo lang uit. Ze kunnen het zelf nauwelijks geloven. Om hen door deze laatste vuurproef te begeleiden is niet de minste redacteur aangesloten. Het is 'Death Stranding himself' en Gamer.nl’s finest', niemand min...


#249: 2020 is het nieuwe 2019

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  21-10-2019

Het eerste kwartaal van 2020 lijkt interessanter dan eind 2019, vindt Erik. Verder: Gametattoos en Fortnite Chapter 2. Kom ook langs op onze Patreon, waar we maandelijks twee extra podcasts voor onze trouwe luisteraars maken!


#248: Blizzard ???? China?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  14-10-2019

Blizzard schorst een professionele Hearthstone-speler die zijn steun betuigde aan de protesten in Hong Kong. Geen slimme zet, vinden Ron en Erik. Verder: de PlayStation 5 en kindertelevisie. Deze week kun je in WHAT THE GOLF een balletje meeslaan met Ron en Erik in de Boekloze Boekenclub (met games)...


#247: 'Destiny 2 is de ultieme videogame'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  07-10-2019

Ron legt uit waarom Destiny 2 objectief de beste videogame is. Verder: Fifa 20, Mario Kart Tour en een greep uit het Apple Arcade-aanbod.


#246: PS4-exclusieve CoD-content: 'Dit kun je niet maken'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  30-09-2019

De Horde-modus van Call of Duty: Modern Warfare is een jaar lang exclusief te spelen op de PS4. Ongekend achterlijk, vindt Ron. Verder: The Last of Us 2, Respawns VR-shooter en Fifa 20. Deze week ook een nieuwe Ron en Erik podcast met onder meer de vijf favoriete partygames! Kom langs op onze Patreo...


#245: Rons Tokyo Game Show-avontuur

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  23-09-2019

Ron heeft Tokyo's gevaren overleefd: Tinder, een tyfoon en natuurlijk de Tokyo Game Show. Erik ondervraagt hem over zijn belevenissen. Beluister ook een kersverse aflevering van de Boekloze Boekenclub met Games, waarin Erik en Ron een grondige kwaliteitscontrole doen van Control.


#244: Link's Awakening: Eerste indruk van een nieuwe Zelda

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  16-09-2019

Link's Awakening steekt de Gameboy-klassieker in een nieuw jasje, met succes vindt Thijs. Verder: Borderlands 3, Gears 5 en een hoop indiegames. Deze week: een nieuwe boekloze boekenclub met games! Abonneer je op de Patreon voor meer games, diepgang en Ron en Erik!


#243: Leven met een gamejournalist

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  09-09-2019

Bezoek ook onze Patreon voor extra podcasts met nog meer Ron en Erik! Ron is op vakantie, maar Lara helpt Erik uit de brand. Samen bespreken ze de Nintendo Direct, wat ze samen spelen, D&D en behandelen ze een bak luisteraarsvragen.


#242: De game-industrie heeft haar #MeToo-moment

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  02-09-2019

#MeToo heeft ook de game-industrie bereikt. Verscheidene ontwikkelaars worden beschuldigd van seksuele intimidatie en misbruik. Hoe moeten we hier mee omgaan? Verder: Astral Chain, Control en Telling Lies. Beluister ook de nieuwe Ron en Erik podcast die dieper ingaat op het #MeToo-nieuws.


#241: Death Stranding oogt saai

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  25-08-2019

We hebben eindelijk gameplay gezien van Death Stranding... en het ziet er niet best uit. Verder praten Ron en Erik over Avengers, Erica en stellen ze elkaar voor een groot dilemma.


#240: Gamescom doorbreekt de gameluwte

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  19-08-2019

Gamescom 2019 brengt een eind aan de relatieve rust in de game-industrie. Waar kunnen we naar uitkijken? Verder: No Man's Sky, Need for Speed en een berg luisteraarsvragen.


#239: Games vs. Geweld

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  12-08-2019

Deze week op Patreon ook een nieuwe Boekloze Boekenclub met Observation en Hellblade! De schietpartij bij El Paso, Texas doet weer stof rond gewelddadige games opwaaien. Waarom hebben we deze discussie anno 2019 nog, wat kunnen we nog inbrengen, en in hoeverre is een zelfkritische blik ook nodig? 01...


#238: De uitdagingen van games reviewen

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  05-08-2019

Ron legt uit waarom Wolfenstein Youngblood vermakelijk is, maar tegenvalt voor een Wolfenstein-game. Verder: het reviewproces en EVO 2019.


#237: 'Wolfenstein Youngblood is een stap terug'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  29-07-2019

Wolfenstein Youngblood is licht teleurstellend na het fenomenale tweede deel. Verder bespreken Ron en Erik Fire Emblem Three Houses, Death Stranding en een nieuwe generatie Pokémon.


#236: Bloodstained, zweet en tranen

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  22-07-2019

Bloodstained erft de krachten én zwakten van Castlevania volgens recensent Marcel. Verder: Marvel Ultimate Alliance 3, Sea of Solitude en de nieuwe trailer voor de Witcher-serie.


#235: 'Mario Maker 2 wekt Wii U-nostalgie op'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  15-07-2019

Mario Maker 2 staat als een huis, maar alles eromheen is krakkemikkig, vindt Thijs. Verder: Dragon Quest Builders, Fire Emblem: Three Houses en de multiplayer van Modern Warfare.


#234: Gядтis Vьцcкs!

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  08-07-2019

Gamers zijn boos op EA om hun verdediging van lootboxes. Verder: de magere gamereleases waaronder Mario Maker 2 en Sea of Solitude. Nog een weekje en dan verschijnt de vierde uitgave van de Boekloze Boekenclub op Ron en Eriks Patreon-kanaal. Steun de podcasters voor nog meer gamecontent!


#233: Het keerpunt van 2019

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  01-07-2019

We zijn op de helft van 2019! Met de kennis van de E3 blikken Ron en Erik vooruit op wat er nog komen gaat en waar ze het meest zin in hebben.


#232: 'Outer Wilds moet je zelf ervaren'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  24-06-2019

Outer Wilds heeft Ron en Erik positief verrast, maar spoilers liggen overal op de loer. Eigenlijk moet je deze game zonder voorkennis spelen. Verder: xCloud, My Friend Pedro en A Plague Tale: Innocence.


#231: E3 2019 - Munitie voor het hele jaar

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  13-06-2019

E3 2019 was een minder intensieve, maar daarom niet minder vermakelijke E3, aldus Ron en Erik. In deze aflevering de persconferenties van Bethesda, Ubisoft, Square Enix en Nintendo.


#230: Hoe Microsoft de E3 domineerde

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  10-06-2019

Ron en Erik bespreken alles wat er voorbij kwam tijdens de persconferentie van Microsoft tijdens de E3 2019.


#229: 'Death Stranding blijft eigenaardig'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  03-06-2019

Death Stranding weet zelfs met een trailer van 8 minuten niet duidelijk te maken waar het over gaat. Verder bespreken de podcasters Call of Duty Modern Warfare en een bak E3-nieuws.


#228: E3 2019: 'Minder op het spel'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  27-05-2019

De E3 wordt steeds kleiner, maar er is nog genoeg om naar uit te kijken, vinden Ron en Erik. Wat kunnen we dit jaar verwachten?


#227: Microsoft en Sony, nieuwe BFFs?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  20-05-2019

Microsoft en Sony gaan samen streaming aanpakken, Ron en Erik bespreken wat dit voor games betekent. Verder: Rage 2 en een falende Epic Games sale.


#226: 'Rage 2 knalt heerlijk weg'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  13-05-2019

Ron geniet van Rage 2, dat een kleurrijke draai geeft aan een generiek genre. Verder: PlayStation State of Play en waarom Erik Portal niet heeft gespeeld. Meer Ron en Erik? Steun de podcasters voor extra Ron en Erik-podcasts met meer games, diepgang en woordgrappen.


#225: 'Oculus Quest is de toekomst van VR'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  06-05-2019

Oculus Quest is de volgende stap voor virtual reality, denkt Erik. Verder: de Sonic-film en de haat jegens Epic Games.


#224: 'Days Gone duurt veel te lang'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  29-04-2019

Gastpodcaster Michel vertelt ons alles over Days Gone, die hij een dikke voldoende gaf. Daarnaast praten we over de controverse rond Mortal Kombat en over tonijnen, die bitches zijn.


#223: 'Mortal Kombat 11 doet alles goed'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  22-04-2019

Ron is niet weg te slaan uit Mortal Kombat 11. De lore, personages en de actie zijn gruwelijker dan ooit. Verder: de PlayStation 5, een nieuwe Xbox en een Capcom-console...?


#222: 'Apolitieke games zijn laf'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  15-04-2019

"Apolitieke" games Detroit en The Division 2 mogen best een standpunt innemen, vinden Ron en Erik. Verder: FAR: Lone Sails en Falcon Age.


#221: Wat ging er mis bij Bioware?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  08-04-2019

Bioware maakte een onstuimig ontwikkelproces door met Anthem. Wat ging er mis? Erik en Ron blikken terug met oud-hoofdredacteur Gerard. Verder: de Epic Games Store boycotten, Baba Is You en Borderlands 3.


#220: Moet Sekiro een Assist Mode hebben?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  01-04-2019

Is Sekiro toegankelijk genoeg voor minder bekwame gamers, of moet er een optionele modus zijn die dit publiek bij de hand neemt? Dat en meer bespreken Ron en Erik met gast Marcel.


#219: Iedereen een Google-console

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  25-03-2019

Google Stadia maakt van elke computer een streaming-console. Welke impact heeft dat, vragen Erik en Ron zich af. Verder: The Division 2 en een Nintendo Direct.


#218: Zo lost The Division 2 de grootste kritiekpunten op

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  18-03-2019

Ron zit vuistdiep in The Division 2 en vertelt er alles over in de nieuwste aflevering van onze podcast. Hoe weet het vervolg de grootste minpunten van het eerste deel aan te pakken? Verder praten de heren over de plannen van Google en Microsoft en welke schoenen Ron aanheeft.


#217: 'Ik ga geen week vrij meer nemen voor de E3'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  10-03-2019

De E3 wordt steeds verder uitgekleed en eigenlijk is er weinig meer om voor wakker te blijven. Verder praten Ron en Erik over Devil May Cry 5 en Tomb Raider.


#216: Gigantisch nieuws!

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  04-03-2019

Trials Rising zorgt dat je je controller tegen de muur wilt smijten, maar toch is het een heerlijke game, vindt Ron. Verder: Pokémon Sword & Shield en een Patreon voor extra veel Ron en Erik: patreon.com/join/ronenerik


#215: 'Je bent niet gek als je lol hebt in Anthem'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  25-02-2019

Anthem is een vieze game, vindt Ron. Maar Anthem leuk vinden is niet gek, aldus Erik. Verder: Microsofts toekomst en Reggies vertrek.


#214: Anthem is meer Destiny dan Mass Effect

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  17-02-2019

Anthem is een stuk simpeler dan vorige Bioware-games, weet Erik. Wel heeft hij veel lol met samen rondvliegen en -schieten in de multiplayergame. Verder: Crackdown 3, Apex Legends en Tetris Battle Royale.


#213: Verrast door Apex Legends

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  10-02-2019

Ineens was daar Apex Legends, een Battle Royale in het Titanfall-universum. Ron en Erik zijn aangenaam verrast. Verder: Devil May Cry 5 en The Division 2.


#212: 'Resident Evil 2, leuk maar niet baanbrekend'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  04-02-2019

Wat maakt de Resident Evil 2-remake goed, maar niet zo sterk als deel 7? Thijs speelde de game en legt het uit. Verder: Bioware na Anthem en Ron haakt af bij Kingdom Hearts-lore.


#211: 'Kingdom Hearts 3 is precies wat de fans willen'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  28-01-2019

Erik heeft zich vastgebeten in Kingdom Hearts 3 en poogt Ron uit te leggen waarom het zo leuk is. Verder: Anthem, Bungie en Randy Pitchford.


#210: Suda51 is een soort Kingdom Hearts

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  21-01-2019

Echt waar, het slaat ergens op! Zowel de nieuwe Suda51-game als Kingdom Hearts zijn niet leuk om te spelen en het verhaal is voor bijna niemand leuk, maar wij houden ervan! Aldus Erik en gast Joe.


#209: Dit spelen we begin 2019

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  14-01-2019

Pak de agenda er maar bij: 2019 begint goed met onder meer Kingdom Hearts 3, Anthem en Sekiro: Shadows Die Twice. Ron en Erik vergelijken wat ze willen spelen en wat ze laten liggen.


#208: De meest begeerde games van 2019

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  07-01-2019

Welkom in 2019! Ron en Erik vertellen naar welke games ze het meest uitkijken dit jaar.


#207: De top 10 games van 2018

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  31-12-2018

Na (lang) beraadslagen kiezen Erik en Ron hun top 10 van 2018. Welke game was dit jaar hun favoriet? Tot horens in 2019! 00:05:31 - Rons nummer 10 00:10:09 - Eriks nummer 10 00:16:42 - Rons nummer 9 00:21:06 - Eriks


#206: Gamer.nl Podcast Awards 2018

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  24-12-2018

Tijd om awards uit te delen! We hebben weer een topjaar achter de rug, maar welke games staken er met kop en schouders bovenuit? Ron en Erik wijzen samen met de community de toppers aan.


#205: 'Woede om reclame in Street Fighter 5 is terecht'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  17-12-2018

Er zijn veel onzinnige redenen om boos te zijn op een game, maar de woede over reclame in Street Fighter 5 is terecht, vindt Erik. Verder: Ashen, Gris en jullie GOTY's!


#204: Super Smash Bros Ultimate is de ultieme Smash

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  10-12-2018

Thijs mag eindelijk losbarsten over Super Smash Bros Ultimate, dat groter en beter dan ooit is. Verder: de Game Awards en een berg gamenieuws.


#203: Furieus om Darksiders 3

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  03-12-2018

Darksiders 3 valt vies tegen, aldus gast Thijs. Wie zat op dit spel te wachten en waarom is het niet leuk? Verder: Read Dead Online en Hitman 2.


#202: 'Nieuwe games zijn duurkoop'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  26-11-2018

Je bent gek als je nog zestig euro neertelt voor een game, aldus Erik in zijn column. Zeker rond Black Friday zijn ook nieuwe games voor een prikkie te koop. Verder: Fallout 76, Pokémon Let's Go en een schijfloze Xbox O


#201: 'Battlefield V is precies wat je verwacht'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  19-11-2018

Battlefield V is volgens Ron op en top Battlefield: authentiek, pittig en een tikkeltje ongepolijst. Verder: Tetris Effect, Astro Boy en Pokémon Let's Go.


#200: Een heel bijzondere aflevering

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  12-11-2018

Hoera! Na bijna vier jaar Gamer.nl Podcast hebben we de 200ste aflevering bereikt. Een XL-jubileumaflevering waarin Erik en Ron terugblikken op hun favoriete gameherinneringen.


#199: The Quiet Man is glorieus slecht

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  05-11-2018

Ron en Erik zijn gefascineerd door hoe slecht The Quiet Man is. Verder: waarom Red Dead Redemption 2 geen 10 verdient en Henry Cavills kin.


#198: Complete immersie in Red Dead Redemption 2

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  29-10-2018

Eindelijk mogen de podcasters het over Red Dead Redemption 2 hebben: het waanzinnige oog voor detail, de bewuste traagheid en de zwarte magie achter dit technische hoogstandje.


#197: 'Haal je politiek uit mijn games!'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  22-10-2018

'Geen politiek in games' is een veelgehoorde kreet van gamers. Aan de hand van Life Is Strange 2 leggen Ron en Erik uit waarom dit onzin is. Verder: Obra Dinn is verplichte kost voor puzzelfans en de niet-bestaande Black


#196: Black Ops 4 doet alles goed

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  15-10-2018

Black Ops 4 geeft een succesvolle draai aan het Battle Royale-genre met Blackout, maar verder is de game ook prima te pruimen. Verder: Kun je AC Odyssey met The Witcher 3 vergelijken en wat brengt Google's Project Stream


#195: Assassin's Creed Odyssey is (te) veel van hetzelfde

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  08-10-2018

Joe is terug van weggeweest en vermaakt zich prima met Assassin's Creed Odyssey. Bovendien kan de race-expert meepraten over Forza Horizon 4.


#194: Podcast-pocalyptisch

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  01-10-2018

Telltale is ten onder gegaan, wat nu? Ron en Gijs bespreken verder Fallout 76, Castlevania Requiem en Dreamhack.


#193: PlayStation Classic: een nostalgiemachine

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  24-09-2018

Ron en Erik worden warm van nostalgie door de PlayStation Classic. Verder: paardenballen in Red Dead Redemption 2, triest nieuws voor Capcom en of Spider-Man voor de PS4 de beste game met de spinnenman is.


EXTRA: Ron speelde Red Dead Redemption 2!

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  20-09-2018

Extra, extra! Een extra podcast, omdat Ron Red Dead Redemption 2 speelde en er alles over wil vertellen. Cowboys!


#192: Tomb Raider of Spider-Man?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  17-09-2018

Stel, je hebt 60 euro's in je zak en je kunt dus maar één game kopen. Ga je dan voor Shadow of the Tomb Raider, of voor Spider-Man? Of moet je toch wachten op Call of Duty?


#191: Battlefield, The Messenger en geen Spider-Man

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  10-09-2018

Gastpodcaster Thijs heeft een boodschap over The Messenger! Namelijk dat het een leuke game is. Verder praat Ron over de bèta van Battlefield V en heeft niemand Spider-Man gespeeld.


#190: We kunnen niet wachten op Cyberpunk 2077

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  03-09-2018

Het internet stond even op z’n kop: de langverwachte gameplaybeelden van Cyberpunk 2077 staan online. Ron en Erik vinden er wat van. En naast een serieus onderwerp, duiken ze ook nog even wat luchtige game-nieuwtjes in


#189: Het heetste (en koudste) nieuws van de Gamescom

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  27-08-2018

Erik en Ron hebben alle trailers gekeken en alle nieuwtjes gelezen. Nu is er maar één vraag... wat is ze bijgebleven van de Gamescom?


#188: Zo goed is Dead Cells (heel goed)

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  20-08-2018

We hebben het in deze podcast heel lang over Dead Cells. Maar niet voordat we vieren dat we GENOMINEERD ZIJN VOOR DE BESTE PODCAST VAN NEDERLAND.


#187: Het leukste geheim van Shadow of the Tomb Raider

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  13-08-2018

Erik speelde de eerste vier uur van Shadow of the Tomb Raider en sprak met de narrative director Jason Dozois. En dat interview kun je hier luisteren!


#186: Doe de piledriver!

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  06-08-2018

Rons expertise krijgt de kans te schitteren in deze podcast, want hij heeft de Black Ops 4-multiplayer-bèta gespeeld. Een belangrijke modus voor de game, niet op de laatste plaats omdat de jongste Call of Duty-telg geen


#185 - No Man's Sky leeft!

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  30-07-2018

Ron sprak ooit de wijze woorden: "Het is nog maar de vraag of ik de nasmaak van No Man’s Sky ooit uit mijn mond ga krijgen, en wat ik proef, is poep." Vele maanden later is er veel veranderd. No Man’s Sky leeft, en d


#184: De slechtste podcast ooit

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  23-07-2018

Dit is zonder twijfel de slechtste podcast die de heren ooit hebben gemaakt. Het niveau ligt bedroevend laag, en Ron legt zelfs uit dat hij geen games meer speelt. Maar dat blijkt dan weer niet waar te zijn. Zo wordt er


#183: Ron heeft een game-pc en je raadt nooit welke game hij kocht

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  16-07-2018

Ron hoort nu bij de master race, en hoe! Met een flink dure bak. En de game die hij daarop speelt, zal je verbazen. Hint: hij heeft hem al vier keer.


#182: Octopath Traveler: de grote preview-aflevering

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  09-07-2018

Heb je ook zo'n zin in Octopath Traveler? Nou, wees dan maar een uurtje jaloers op Erik, die hem al tientallen uren heeft gespeeld. Oh ja, stem op ons op onlineradioawards.nl, dankjewel!


#181: Is Google de nieuwe concurrent van Sony en Microsoft?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  02-07-2018

Gastpodcaster Wilbert en Erik bespreken het spannendste nieuws van de week: werkt Google aan een eigen console? Verder heeft Wilbert Battlefield V gespeeld en probeert hij een eSporter te worden.


#180: Een eenzame Mario Tennis-speler in de trein

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  25-06-2018

De E3 ligt weer ver achter ons, en de nieuwe games komen weer uit. Ron is erg in zijn nopjes met Mario Tennis Aces, maar is het ook leuk om in je eentje te spelen?


#179: De beste games van de E3

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  18-06-2018

De leukste gameweek van het jaar zit er weer op. En dus blikken Ron en Erik terug op de prachtige E3 met hun top 5.


#178: E3-podcast 3: 'Nintendo's 2018 is zwakker dan vorig jaar'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  12-06-2018

De laatste E3-aflevering van deze week, met reacties op alles wat Nintendo te bieden heeft. Ron en Erik worden heel blij van meerdere games, maar vinden wel dat dit jaar minder goed wordt dan 2017.


#177: E3-podcast 2: 'Sony's games staan een stapje boven de rest'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  12-06-2018

Een handjevol persconferenties met een grote hoeveelheid interessante games. Ron en Erik nemen alles met je door, van Bethesda en Square-Enix tot Ubisoft en Sony.


#176: E3-podcast 1 - 'EA was saai, maar Microsoft zat lekker vol'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  11-06-2018

Het is zover, de E3 is begonnen! EA trapte de boel af, daarna overspoelde Microsoft ons met games. Ron en Erik laten hun licht schijnen over al het gamenieuws.


#175: Verrast door een nieuwe Fallout, Assassin's Creed en Pokémon

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  04-06-2018

Erik en Gijs bespreken de nieuwe Fallout, Assassin's Creed en Pokémon die zijn gelekt en onthuld. Verder: Fortnite en Paladins op de Switch.


#174: 'Detroit: Become Human is het beste werk van David Cage'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  28-05-2018

Zelfs David Cage-scepticus Ron prijst Detroit: Become Human. Verder: Battlefield V en Forgotten Anne


#173: Call of Duty-expert Ron over Black Ops 4

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  21-05-2018

Call of Duty-expert Ron analyseert Black Ops 4, dat geen campaign heeft, maar wel Battle Royale. Verder: een mega-lek, Rage 2 en Ubisoft-getallen.


#172: God of War-spoilercast

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  14-05-2018

Moet je God of War nog spelen? Maak dan rechtsomkeert, want Erik en Ron gaan de hele game bespreken.


#171: Beyond Good & Evil 2-hype te vroeg?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  07-05-2018

Beyond Good & Evil 2 is te vroeg onthuld, concluderen Erik en Ron uit de gameplaybeelden. Verder: Red Dead 2, vr en de volgende consolegeneratie.


#170: Zin in E3

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  30-04-2018

De E3 nadert; welke games kunnen we daar verwachten? Erik en Ron gaan in razend tempo de grote spelers langs.


#169: Gamer.nl Battle Royale

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  23-04-2018

Alles heeft tegenwoordig een Battle Royale-modus, en anders krijgen ze dat wel binnenkort, zoals Call of Duty. Erik en Wilbert bespreken dit populaire gametype.


#168: Zo goed is God of War

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  16-04-2018

God of War is gewoon goddelijk, vindt Erik. Ron speelt 'm ook; de podcasters leggen uit - zonder spoilers - wat er zo goed aan is.


#167: Misdaad loont niet

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  09-04-2018

Ron heeft tot zijn ergernis elke B-misdaadthriller langs zien komen in A Way Out. Verder: Spider-Man, 3D-platformers en het lootboxloze Middle-earth: Shadow of War.


#166: Is Rami het perfecte uithangbord?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  02-04-2018

Rami Ismail heeft de Ambassador Award gewonnen tijdens de Game Developers Conference. Wat maakt Ismail zo'n goede ambassadeur en wat zijn andere idolen uit de game-industrie? Verder: gamefilms, Modern Warfare 2-remaster


#165: "Far Cry 5 gaat niet ver genoeg"

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  26-03-2018

Ron en Erik ondervragen Thijs over Far Cry 5, A Way Out en Into the Breach. Verder: Ni No Kuni 2 en de bar slechte soundtrack van Burnout Paradise Remastered.


#164: God of War: De eerste uren

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  19-03-2018

Erik vertelt over zijn speelsessie met God of War, waarin Kratos een nieuw pantheon opzoekt. Verder: Fortnite, PUBG en Battle Royale.


#163 - Smashing!

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  12-03-2018

Super Smash komt naar de Switch, maar in welke vorm? Verder: meer Switch-ports, Black Ops 4, The Division 2.


#162: Far Cry 5 - Verre van versleten

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  05-03-2018

Ron heeft het bereleuk gehad in Far Cry 5 en laat weten wat er anders is aan Ubisofts succesformule. Verder: Moss, PS Plus-games en games als service.


#161: Boos op Konami

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  26-02-2018

Ron en Erik zijn verontwaardigd over Metal Gear Survive en bespreken Burnout Paradise Remastered, Brass Tactics, Legendary Gary en Ready Player One.


#160: Spant Kingdom Come de kroon?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  19-02-2018

Wilbert heeft zich vastgebeten in Kingdom Come Deliverance, Ron mag eindelijk zijn 'harige' game onthullen en Erik is op de indietour met Fe.


#159: Nintendo slaat terug

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  12-02-2018

De Switch en bijbehorende games verkopen buitengewoon goed. De podcasters bespreken Nintendo's succes, Microsoft-geruchten en een geheimzinnig embargo.


#158: Kolossale games

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  05-02-2018

Erwin vervangt Ron en vertelt over zijn favoriete game: Shadow of the Colossus. Verder: AC: Origins-dlc, Celeste en Monster Hunter World.


#157: Xbox Game Pass, de Netflix van games?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  29-01-2018

Welke invloed gaat Xbox Game Pass hebben op de game-industrie? Dat en meer bespreken Ron en Erik uitgebreid in deze aflevering. Verder: Sea of Thieves, Monster Hunter World en Lost Sphear.


#156: Boardgamer.nl Podcast

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  22-01-2018

Boardgames op Gamer.nl! Erik en Ron hebben het met Gijs over Dungeons & Dragons, hun favoriete boardgames en natuurlijk ook videogames.


#155: Wisselend Switch-nieuws

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  15-01-2018

Pieken en dalen in de eerste Nintendo Direct van 2018. Ron, Erik en Simon spreken de nieuwtjes uit de mini-Direct door. Met onder meer: Wii U-games, Kirby en Metroid Prime 4.


#154: 'De kutste maand van het jaar'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  08-01-2018

Na de feestdagen valt er ineens een gapend gat in de gamereleases. Hoe komen Ron en Erik deze droogte door?


#153: Zin in 2018!

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  01-01-2018

Met een frisse blik kijken Ron en Erik vooruit naar de games van 2018.


#152: 'Dit jaar is niet te overtreffen'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  25-12-2017

We hebben een voortreffelijk gamejaar achter de rug. Ron en Erik kiezen hun top tien favoriete games uit 2017.


#151: Het jaar in pc-games

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  18-12-2017

In de laatste gewone podcast van het jaar bespreken Erik en Ron het jaar in pc-games met hun vaste pc-expert Wilbert.


#150: Zo veel nieuws, dat kan je bijna niet bevatten

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  11-12-2017

Het jaar is dan wel bijna afgelopen, maar er is genoeg te bespreken deze week. Tijdens de Game Awards zijn weer een hoop games aangekondigd en geteased, en ook bij de PlayStation Experience was er genoeg om enthousiast v


#149: Een aparte terugblik

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  04-12-2017

Erik en een zieke Ron blikken terug op gamejaar 2017 aan de hand van categorieën ingezonden door trouwe luisteraar MarkyMark. Met onder meer: Doki Doki Literature Club, CoD WW2, Wolfenstein 2, Horizon Zero Dawn, Tacoma


#148: Vissen in vr is zo dom dat het leuk is

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  27-11-2017

Vissen in virtual reality, dat moet wel leuk zijn! Of heel dom. Of dom en toch leuk. Zoiets! Verder hebben we nostalgie in Emily is Away Too en speelt Ron Rainbow Six en Rocket League.


#147: Opboksen tegen lootboxen ????

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  20-11-2017

Wat betekenen de lootboxes in Star Wars Battlefront 2 voor de game en de toekomst van games? Dat en meer bespreken Ron en Erik met Battlefront 2-recensent Lars Cornelis.


#146: Shooters op de Switch, werkt dat?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  13-11-2017

Hordes heldemonen over de kling jagen terwijl je in de trein zit: het kan met DOOM op de Switch. Maar werkt dat ook een beetje? Thijs Barnhard is te gast en praat verder met Ron en Erik over de verkoop van Respawn en Hor


#145: Boots on the ground ????

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  06-11-2017

Ron mag nog meer nazi's afknallen in Call of Duty WW2. Verder: De Paris Games Week en geweld in Detroit en The Last of Us 2.


#144: Wolfenstein's Creed Odyssey

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  30-10-2017

Het startschot voor het gameseizoen is gelost. Ron, Thijs en Erik voelen Wolfenstein: The New Colossus, Mario Odyssey en Assassin's Creed Origins aan de tand in deze extra lange podcast.


#143: Geen singleplayer Star Wars meer?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  23-10-2017

Hoe ziet toekomst van singleplayer Star Wars-games eruit nu Visceral gesloten is? Verder: Fire Emblem Warriors, Rons backlog en luisteraars over lootboxes.


#142: Lootboxes en oude dozen

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  16-10-2017

Ron ontdekt door de SNES Mini dat 'ie retrogames toch wel kan waarderen. De twee podcasters halen gameherinneringen uit de oude doos en maken zich zorgen om lootboxes.


#141: Kophoofd

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  09-10-2017

Ron en Erik bespreken Cuphead, de schattige maar pittige indie-run-and-gun die iedereen en z'n moeder aan het spelen is. Verder: Golf Story, de Xbox One X en Fortnite.


#140: De Switch als hoofdconsole?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  02-10-2017

Erik is terug van vakantie en komt meteen om in gamereleases. In deze aflevering: Red Dead Redemption 2, de Switch-lineup en de populariteit van Battle Royale-games.


#139: Metroid - Comeback of proefballon?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  25-09-2017

Metroid is terug! Maar is Samus Returns bedoeld als voorafje voor Metroid Prime 4 of is het een sterke comeback? Dat bespreekt Ron met Thijs. Verder: is Dishonored: Death of the Outsider het definitieve einde van de stea


#138: Niemand speelt Knack 2

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  18-09-2017

Erik vraagt zich af waarom er een sequel van Knack is en wie deze game speelt. Verder bespreken de podcasters Switch-games Mario Odyssey, Project Octopath Traveler en de Wolfenstein- en Doom-ports.


#137: Destiny 2 - Is Bungie weer in vorm?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  11-09-2017

Honderd procent Destiny 2-discussies in deze special. Ron bespreekt met Kevin en Ferdi het verhaal, de missies en natuurlijk de microtransacties.


#136: 'Mario + Rabbids is een must buy voor de Switch'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  04-09-2017

We kunnen het zelf haast niet geloven: een game met de Rabbids erin is daadwerkelijk leuk om te spelen. Ron is er aan verslingerd op zijn Switch en deelt zijn ervaringen.


#134: "Sonic is beter dan Uncharted"

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  21-08-2017

Sonic Mania wordt omarmd en Uncharted Lost Legacy voelt als een moetje. Welke game is beter? Verder: de toekomst van de Switch, een oude belofte van Simon Zijlemans en cheaters in Overwatch.


#133: Komkommertijd ????

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  14-08-2017

Er komen weinig games uit in de zomer, maar er is wel veel nieuws te bespreken. Zoals: de Pokémon-rpg, microtransacties en Olympische eSports.


#132: 'Echo Arena is de Rocket League van VR'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  07-08-2017

Harry geeft VR-sport Echo Arena een 10 en legt uit waarom. Verder in deze aflevering: Gone Home-opvolger Tacoma.


#131: 'Gran Turismo krijgt het moeilijk'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  31-07-2017

Hij is terug! Joe is deze week te gast om te praten over Gran Turismo Sport. Vroem vroem!


#130: Splatoon 2 is een kunstwerk

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  24-07-2017

Ron mag eindelijk lyrisch zijn over Splatoon 2. Erik heeft de saaiste game ooit gevonden en de podcasters hebben een fan van het eerste uur.


#129: Gek op HDR

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  17-07-2017

Erik en Ron zijn lyrisch over HDR, maar wat is het, hoe werkt het en waarom is het mooier? Wilbert legt 't uit. Verder: Splatoon 2, PlayerUnknown's Battlegrounds en Mario + Rabbids Kingdom Battle


#128: Iedereen zou Overwatch leuk moeten vinden

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  10-07-2017

Doomfist is eindelijk te spelen in Overwatch en zorgt meteen voor oproer in de community. Ook in deze aflevering: de Castlevania-serie, piraterij en fan fiction.


#127: Een bizar goed jaar voor games

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  03-07-2017

We zijn precies halverwege het jaar, en dus blikken we even terug op de eerste zes gamemaanden die achter ons liggen. Verder bespreken we de mini-SNES, Arizona Sunshine en de Necromancer in Diablo 3.


#126: De Vita is dood, de Switch leeft!

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  26-06-2017

Onze grote vriend Michel is te gast om te praten over ARMS, de nieuwste exclusive voor de Switch. Verder discussiëren we over de Vita en de E3.


#125: De beste game op E3

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  19-06-2017

Ron is terug van de E3 en heeft een onverwachte favoriete game. Simon is te gast en bespreekt Nintendo's conferentie, het gedrag van E3-pers en David Cage-games.


#124: E3: 'Sony's persconferentie laat ons verward achter'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  13-06-2017

Een extra aflevering deze week, met natuurlijk alles over de E3 in Los Angeles. Erik en Ron bespreken de persconferenties van Ubisoft en Sony.


#123: E3: 'Beter dan Microsoft wordt het niet'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  12-06-2017

Ron is in Los Angeles voor de echte E3-ervaring! De podcasters kijken uitgebreid terug op de persconferenties van Bethesda, EA en Microsoft.


#122: 'Scorpio faalt zonder nieuwe IP's'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  05-06-2017

Vooruitblikkend op de E3 praten Erik en Ron over de onzekere toekomst van de Scorpio, waarom Star Trek Bridge Crew het leukst is als je je niet aan de missie houdt en welke verrassingen de E3 wellicht brengt.


#121: Dood aan spinnen

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  29-05-2017

Wat moeten we van Rime denken? Recensent Michel noemt The Witness en ICO als inspiratiebronnen, maar Rime is toch echt meer dan een bij elkaar gejat spel. Verder: Farpoint, Rons spinnenhaat en Far Cry 5.


#120: Rongerechtigheid

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  22-05-2017

De podcasters bespreken de Destiny 2-onthulling, Ron is door Injustice 2 om DC Comics gaan geven en Marcel geniet van roguevania Dead Cells.


#119: Wie is de prooi?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  15-05-2017

Prey heeft menigeen positief verrast, zo ook Thijs die de game gespeeld heeft. Verder in deze aflevering: een onzekere toekomst voor Mass Effect en Hitman, en Nintendo's E3-plannen.


#118: The road to LA

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  08-05-2017

Ron mag naar de E3! Hoe gaat de beurs eruit zien nu ook publiek naar binnen mag? Wat kunnen we van de persconferenties verwachten en waar kijken we het meest naar uit?


#117: What Remains of Ron Vorstermans

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  01-05-2017

Marcel Vroegrijk is deze week te gast in de podcast om te praten over de bijzondere game What Remains of Edith Finch. Alleen Ron heeft hem niet gespeeld, maar die wil er natuurlijk wel alles over weten.


#116: Toe-toe-toeter

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  24-04-2017

Wat zijn mobiele games waard? Wat voegen remasters toe, en zijn spoilers nodig in de podcast? Dat en meer bespreken Erik en Ron in deze aflevering.


#115: Vanuit het verre oosten

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  17-04-2017

Erik wil iets rechtzetten wat betreft de Scorpio, want is hij nou echt zo'n PlayStation-fanboy? Verder probeert Activision door te breken in de filmindustrie en leggen Ron en Gijs uit waarom Inside een meesterwerk is.


#114: De nieuwe Xbox: Scorpi-yo of Scorpi-no?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  10-04-2017

We weten inmiddels alles over de Xbox Scorpio! Tenminste, als specs en cijfers je wat zeggen. Erik en Ron praten over de toekomst van de Xbox.


#113: Persona 5 - Een unieke klassieker

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  03-04-2017

We kunnen eindelijk aan de slag met Persona 5. Redacteur Bas legt uit hoe deze game uniek en tegelijk een klassieke JRPG is. Verder voelt Erik Thimbleweed Park aan de tand, want ook deze game is een klassieke jaren 90-po


#112: Dit is er mis met Mass Effect Andromeda

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  27-03-2017

Gast Sam Beesems heeft Mass Effect Andromeda stevig aan de tand gevoeld en verteld wat er allemaal niet goed aan is. En oh ja, waarom het uiteindelijk toch wel ok is.


#111: Poepen in je broek in Mass Effect Andromeda

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  20-03-2017

Ron en Erik bespreken deze week alle reacties op de animaties van de nieuwe Mass Effect.


#110: Bizarre verhalen uit Wildlands

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  13-03-2017

Gast Marcel Vroegrijk en Ron hebben samen heel wat hachelijke avonturen beleefd in Ghost Recon Wildlands...


#109: Zelda vs. Horizon

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  06-03-2017

Hoera, we mogen het eindelijk over Zelda hebben in onze podcast! En dus keert Erwin Vogelaar terug om te praten over deze nu al legendarische game.


#108: Wisselende Switch-impressies

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  27-02-2017

Redacteur Erwin legt uit wat de kracht en de tekortkomingen zijn van de Nintendo Switch zijn. Ook te gast is NieR-fanaat Marcel, die Automata aan de tand heeft gevoeld.


#107: Horizon Zero Dawn, een moderne klassieker?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  20-02-2017

Onze grote vriend Michel Musters is te gast, want hij heeft Horizon Zero Dawn al helemaal kapot gespeeld. En hij is meer dan enthousiast!


#106: Ubisofts 'games als service': fijn of niet?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  13-02-2017

Ron speelde For Honor én Ghost Recon: Wildlands. Veel van Ubisofts games lijken naar een servicemodel te gaan: één keer kopen en dan steeds updates uitbrengen. Wat vinden we daarvan?


#105: Fire Emblem Heroes: een nieuwe hit voor Nintendo?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  06-02-2017

Kevin Shuttleworth is vandaag te gast en praat mee over de nieuwste mobiele game van Nintendo: Fire Emblem Heroes! Is het leuk?


#104: Komen er te veel games uit?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  30-01-2017

Hoera, onze gewaardeerde vierde Beatle Gijs is terug uit Azië! Wat heeft hij gemist de afgelopen drie maanden? En zijn er niet gewoon veel te veel games?


#103: Zo eng is Resident Evil 7

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  23-01-2017

Ron heeft met Resident Evil 7 gespeeld en kan nog steeds niet slapen. En gast Marcel praat over Nier en de toekomst van Platinum.


#102: De Nintendo Switch, bestellen of niet?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  16-01-2017

Gastpodcaster Simon Zijlemans is net als Erik en Ron niet superenthousiast na de onthulling van de Nintendo Switch. Maar gaan ze hem toch bestellen? Het antwoord zal je verbazen...


#101: Zo mooi wordt 2017

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  09-01-2017

Ron en Erik kijken op hun kalender om te zien waar we ons geld dit jaar voor op moeten sparen. Welke game kijken we het meest naar uit?


#100: FEEST AIRHORNS HOERA

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  02-01-2017

Hoera, we hebben aflevering 100 gehaald! De podcast waarin normaal vooral slap wordt geluld pakt het dit keer daarom anders aan. Erik en Ron bespreken hun beste games ooit en de herinneringen die daar aan kleven. Om er v


#99: Het beste van 2016

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  26-12-2016

Na lang zweten en zwoegen hebben Ron en Erik ieder een lijstje met de tien beste games van het jaar gemaakt. En daar staat veel moois in!


#98: We gaan de ruimte in!

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  19-12-2016

Gast Wilbert vertelt waarom Space Hulk: Deathwing zo saai is. En we gaan verder de ruimte in, met Astroneer en Star Wars VR Mission.


#97: The Last Snowboard Zombie XV

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  12-12-2016

Na tien jaar is het eindelijk zover: The Last Guardian is uit! Gast Erwin Vogelaar heeft met Trico gespeeld en praat erover met Ron en Erik.


#96: Dom, lomp en fantastisch: Final Fantasy XV!

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  05-12-2016

Final Fantasy XV is er eindelijk en wauw! Die game is niet slecht! Ron en Erik praten met Harry Hol over de open wereld, en ook de PlayStation Experience en de Game Awards.


#95:Het afscheidsinterview: de beste momenten van Michel

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  28-11-2016

Oh nee! Onze geliefde hoofdredacteur Michel Musters legt per 1 december zijn functie neer. Ron en Erik blikken samen met Marcel Vroegrijk terug op zijn roemrijke carrière.


#94: Waarom Watch Dogs 2 een 7,5 krijgt

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  21-11-2016

Het is een beetje een running gag, dat Erik alles een 7,5 zou geven. Maar Watch Dogs 2 gaf hij wel echt een 7,5 en deze week legt hij uit waarom.


#93: Is de Playstation Pro de moeite waard?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  14-11-2016

400 euro voor een grafische update, is dat niet een beetje veel? Ron en Erik ontvangen hoofdredacteur Michel en praten over de Pro, de mini-NES en Robinson: The Journey.


#92: Titanfall vs. Call of Duty vs. Battlefield 1

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  07-11-2016

Erik en Ron praten met Kevin Shuttleworth over een hele horde shooters. Titanfall 2, CoD Infinite Warfare, Battlefield 1, Splatoon, Overwatch, en ga zo maar door!


#91: Hoe lang blijft virtual reality leuk?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  31-10-2016

Ron en Erik hebben het met gast Harry Hol over de toekomst van de PSVR en andere vr-headsets. Blijft het leuk, wordt het een succes en kunnen we veel games verwachten? Verder hebben de heren het over Civilization VI en h


#90: Wat een week voor gaming!

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  23-10-2016

Erik en Ron hebben veel te bespreken in een drukke gameweek. Battlefield One, de Nintendo Switch en Red Dead Redemption komen aan bod!


#89: Schokkend nieuws

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  17-10-2016

Deze podcastaflevering staat in het kader van tragisch nieuws. Verder verwondert Erik zich over hoe tof VR kan zijn, hakt Ron een belangrijke knoop door en buigen de podcasters zich over Ubisofts Beyond Good & Evil 2-mar


#88: Wordt PSVR een virtueel succes?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  10-10-2016

Na een uitgebreide hands-on met de PlayStation VR-headset heeft redacteur Harry Hol alvast een vroeg oordeel over de ervaring. Hoe zit de headset, hoe speelt 'ie, en vooral: wát is er te spelen? Verder in deze afleverin


#87: Het zonnetje in huis

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  03-10-2016

Na een zonnige vakantie is Erik weer terug om samen met editor Gijs te praten over de minder zonnige games Sunless Sea en Sunless Skies. Verder: game-verfilmingen, burenruzies en post!


#86 - IJzersterke aflevering

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  26-09-2016

Destiny-fanaten Ron en Simon bespreken Rise of Iron, de nieuwste uitbreiding van de sci-fi-shooter.


#85: Kameraad Thijs wacht op de bus

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  19-09-2016

Gamer.nl-kameraad Thijs heeft zich ondergedompeld in het sovjet-achtige The Tomorrow Children. Verder heeft hij een robbertje gevochten in het historisch inaccurate For Honor. Ook in deze aflevering: Destiny Rise of Iron


#84: Podcast Pro

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  12-09-2016

Het hoge woord is er dan eindelijk uit: Sony heeft de PlayStation 4 Pro onthuld, een krachtigere versie van de PlayStation 4. Wat betekent dit voor oude en nieuwe PlayStation-games? Dat vragen Ron en Erik zich af in deze


#83: Beste podcast ooit

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  05-09-2016

In deze aflevering zijn twee buitenlanders te gast: Ron en Simon zijn in Los Angeles geweest voor de Call of Duty Experience. Deze aflevering staat dan ook in het teken van Infinite Warfare en de Modern Warfare-remaster.


#82: Deus Ex-treem leuk spel

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  29-08-2016

Erik bespreekt met gasten Gillian en Sam dé game van de week: Deus Ex! Beide heren zijn dan wel fanboys, maar kunnen gelukkig ook kritisch kijken naar dit spel waar we al lange tijd naar uitkijken.


#81: Of je wurst lust

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  22-08-2016

Gamescom was weinig spectaculair dit jaar, maar Ron en Michel hebben wel een en ander kunnen spelen. In deze aflevering hoor je onder meer over Metal Gear Survive, Yooka-Laylee en Outcast.


#80: Is No Man's Sky een mijlpaal in gaming?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  15-08-2016

Nu No Man's Sky eindelijk uit is, lopen de meningen erg uiteen. Erik en Ron bespreken met Arthur hoe No Man's Sky is en wat we ervan kunnen leren.


#79: Zijn reviews nog nodig?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  08-08-2016

Zijn reviews in de tijd van livestreams nog wel nodig? Moeten recensenten een hele game uitspelen om een cijfer te geven? Hoe lang moet een spel leuk blijven? Dat en meer bespreken Ron en Erik aan de hand van No Man's Sk


#78: Héél veel games

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  01-08-2016

Tijdens de opnames voor deze aflevering is Rons Opel Astra gestrand in het verre noorden. Maar niet getreurd: samen met Erwin Vogelaar en Kevin Shuttleworth maakt Erik een doos vol games open, waaronder Severed, Kentucky


#77: (A)sociaal gamen

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  25-07-2016

Social games, je hoort er weinig over. Deze aflevering staat dan ook in het teken van Act it Out, een soort Hints voor de PlayStation 4. Ontwikkelaar Martijn van der Meulen vertelt over het fenomeen social games, de rol


#76: Hype (of het gebrek daaraan)

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  18-07-2016

YouTubers waren medeplichtig aan consumentenmisleiding: uitgever Warner Bros. betaalde videomakers voor positieve video's over Middle-earth: Shadow of Mordor. Reden voor een stevige discussie over hype, integriteit en ga


#75: Pokemongekte

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  14-07-2016

Niemand had durven dromen dat Pokémon Go zo immens populair zou worden. De Pokémongekte wordt almaar groter, het komt zelfs langs bij de NOS, RTL en andere mainstream-media. Iedereen lijkt het augmented reality-spel ov


#74: #TeamBlauw

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  11-07-2016

De Pokémongekte grijpt om zich heen: gyms op begraafplaatsen, Psyducks die tussen de eendjes waggelen en mensen die op straat naarstig Pokémon proberen te vangen. Tot zover het Augmented Reality-segment: Kevin heeft na


#73: Go, Pokébas!

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  04-07-2016

Wilde Pokémon vangen, maar dan in het echt: redacteur Bas heeft het uit kunnen proberen in de bèta van Pokémon Go. Hoe dat werkt, en of het ook nog leuk is, hoor je in deze aflevering.


#72: Overwinning voor het meesterras

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  27-06-2016

Erik heeft de knoop doorgehakt en een beest van een game-pc gekocht. Net op tijd voor de Steam-uitverkoop. Dit wordt dan ook uitgebreid besproken in deze aflevering. Verder gaat de postzak open met maar liefst drie luist


#71: Onze man in LA

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  20-06-2016

De E3 zit erop, Michel en zijn jetlag schuiven aan om te vertellen over de beurs van dit jaar. Hoe was de sfeer, wat was er op de beursvloer te spelen en wat sprong eruit?


#70: Sony wint de E3

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  14-06-2016

De afgelopen E3-dag kan gerust de ondertitel 'Microsoft vs. Sony' meekrijgen. Van 'de grote drie' is deze E3 geen sprake: in plaats van Nintendo was vandaag ook Ubisoft aanwezig. Wat de podcasters betreft heeft Sony deze


#69: EA & Bethesda op E3 - Saai en sterk

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  13-06-2016

Saai en toch sterk, zo laten de E3-persconferenties van Electronic Arts en Bethesda zich respectievelijk omschrijven. Wat waren de hoogte- en laagtepunten? Ron en Erik bespreken het allemaal in deze eerste E3-recap.


#68: De Pre-E3-aflevering

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  06-06-2016

Na 67 afleveringen van de Gamer.nl Podcast is het dan eindelijk zover: hoofdredacteur Michel Musters vereert Erik en Ron met zijn aanwezigheid. Het drietal neemt de aankomende E3 onder de loep: wat kunnen we verwachten o


#67: Over Overwatch, overclocken en overige dingen

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  30-05-2016

Het is weer tijd voor een wat meer pc-georiënteerde aflevering. Gast Wilbert legt uit wat de nieuwste videokaarten van Nvidia zo goed maakt en waarom de nieuwe setting van Total War: Warhammer een verademing is. Verder


#66: Gek op Japan

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  23-05-2016

Apart, maar wel lekker, zo zou je Japanse games kunnen omschrijven. Wat is de unieke charme van deze spellen? Erik en Ron ondervragen Guan van Zoggel, de Japan-expert van Gamer.nl.


#65: De podcast zonder Luc Nilis

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  16-05-2016

Een hoop Electronic Arts-nieuws werd de afgelopen week bekendgemaakt. Erik en Ron beoordelen elk nieuwtje met een E-jee of een E-nee. Verder maar liefst drie luisteraarsbrieven voor Ron en een wereldprestatie van Erik.


#64: Alle duiven zijn vogels ????

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  09-05-2016

Uncharted 4: A Thief's End lijkt het slot te zijn van Naughty Dog's serie. Gastpodcaster Arthur analyseert of het een waardig einde is en waar Naughty Dog zich nu in kan vastbijten. Verder: Battleborn versus Overwatch en


#63: 'Nintendo's doelgroep blijft krimpen'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  02-05-2016

Nintendo's nieuwe console NX heeft eindelijk een releasedatum: maart 2017. Samen met de nieuwe Legend of Zelda, die oorspronkelijk alleen op de Wii U uit zou komen. Wat betekent dit voor de doelgroep en de toekomst van N


#62: Afscheid van de Xbox 360

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  25-04-2016

De zevende consolegeneratie wordt langzaam uitgefaseerd: Microsoft stopt met de productie van de Xbox 360. Wat maakte deze console tot één van de beste spelcomputers? Dat en meer hoor je in aflevering 62 van de Gamer.n


#61: Vive la VR!

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  18-04-2016

Hardwareheld Wilbert heeft de HTC Vive uitgebreid getest en laat weten of virtual reality nu al de investering waard is. Hoe zit het met de bewegingssensor, rondlopen en welke spellen zijn er beschikbaar? Dat en meer hoo


#60: Snelle Joe wil meer dan alleen gamen

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  11-04-2016

Een droevige aflevering dit keer, want podcaster Joe schuift vanaf de volgende aflevering niet langer wekelijks aan. In deze aflevering kun je 'm gelukkig nog wel horen vertellen waarom Star Fox Zero niet zo slecht is al


#59: Een vroege Dark Souls 3-review

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  04-04-2016

Hoewel Dark Souls 3 nog niet officieel uit is in het Westen, heeft Dark Souls-fanaat Marcel 'm al uitgespeeld. Hij legt uit waarom dit voor zowel fans als nieuwkomers het beste moment in om met de serie te beginnen. Verd


#58: Een halve stap voor consoles

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  29-03-2016

Geruchten over de PlayStation 4.5 doen de ronde. Waarom zouden consoles nu al een upgrade nodig hebben, en gaan consoles zo steeds meer op pc's lijken? Dat bespreken Ron en Erik met redacteur Erwin Vogelaar.


#57: Wordt virtual reality mainstream?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  21-03-2016

PlayStation VR maakt de instapprijs voor een virtual reality-ervaring behoorlijk betaalbaar, maar zorgt dit ervoor dat vr nu echt van de grond komt? Dat bespreken Erik en Ron met editor Gijs. Verder in deze podcast: cros


#56: Het succes van The Division

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  14-03-2016

Ron heeft The Division eens flink aan de tand gevoeld. In deze aflevering hoor je over de goede en mindere kanten van het spel en hoe Ron zijn goedgelovige maten verraadt.


#55: Multiplayer: nodig of overbodig?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  07-03-2016

Een multiplayermodus is niet altijd welkom, zeker niet in een singleplayergame als Uncharted 4. Aan de andere kant lijkt een game als No Man's Sky haast gemaakt voor meerdere spelers. Wat is de gedachtegang hierachter? D


#54: Komt Half-Life 3 ooit nog uit?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  29-02-2016

Wanneer komt Half-Life 3 uit? Of wordt de cliffhanger van Half-Life 2 Episode 2 nooit vervolgd? Verder hoor je in deze podcast alles over 'walking simulators', priemgetallen en de reden voor schelden in competitieve game


#53: Waarom Star Citizen nu tegenvalt

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  22-02-2016

Ruim tweehonderd reacties haalde de Star Citizen-preview van Gamer.nl binnen. Voornamelijk van mensen die het niet eens waren met previewer Harry Hol. Reden genoeg om hem zijn verhaal nader uit te laten leggen in de podc


#52: Indieliefde ❤

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  15-02-2016

Wat maakt een game indie? Aan de hand van Unravel bespreken de podcasters die vraag. Verder in deze aflevering: Destiny 2 en Titanfall 2, Red Dead Redemption en Mirror's Edge.


#51: Mag je The Witness stom vinden?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  08-02-2016

Na de lyrische The Witness-podcast vorige week hadden een aantal critici van de puzzelgame de behoefte om een tegengeluid te laten horen. Te gast zijn redacteuren Simon ZIjlemans en Bastiaan Vroegop om te debatteren over


#50: Getuigen van The Witness

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  01-02-2016

In alweer de vijftigste aflevering van de Gamer.nl Podcast is gast Arthur helemaal lyrisch over puzzelgame The Witness, delen de podcasters hun impressies van de Division-bèta en vertelt Joe in geuren en kleuren over zi


#49: The Division - Destiny 2.0?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  25-01-2016

Is The Division Ubisofts antwoord op Destiny? Wat onderscheidt Mighty No. 9 van Mega Man? Dat en meer bespreken Erik en Ron met gastpodcaster Sam Beesems in aflevering 49 van de Gamer.nl Podcast.


#48: Ronny Island

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  18-01-2016

Pony Island is het nieuwste spel in het genre 'meta-games': het houdt je voor de gek, speelt met je verwachtingen en zet clichés op z'n kop. Aldus Ron en Erik, die het ogenschijnlijk simpele spelletje niet konden laten


#47: Te bang om te gamen

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  11-01-2016

Weinig game-releases na de feestdagen, dus meer tijd voor de vaak angstaanjagende backlog die steeds maar groeit. Moet je die stapel achterstallige games allemaal trotseren? Verder gaat deze aflevering over Awesome Games


#46: 2016 - De vooruitblikaflevering

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  04-01-2016

Er staat een hoop te gebeuren in 2016: onder andere een golf aan virtual reality-hardware, de terugkeer ruimtesimulators en 3D-platformers, en nog veel meer. Erik en Ron bespreken met gast Harry Hol waarom 2016 een gewel


#45: Definitieve Top 3 van 2015

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  28-12-2015

2015 zat vol met toppers, maar er kan er maar één de winnaar zijn. Of eigenlijk drie: in deze aflevering hoor je namelijk de top 3 van Erik, Joe en Ron. Namens de Gamer.nl Podcast vast een spetterende jaarwisseling!


#44: Kojima's toekomst

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  21-12-2015

Wat gaat Kojima doen nu hij na een roerige tijd eindelijk officieel weg is bij Konami? En waar gaat het Japanse bedrijf zich nu op richten? Ook lichten de podcasters een klein tipje op van de top 100 van 2016 die binnenk


#43: De Star Wars-inhaker

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  14-12-2015

Deze week draait Star Wars Episode VII - The Force Awakens in de bioscoop. Reden voor Erik, Joe en Ron om de beste én slechtste Star Wars-spellen op een rij te zetten.


#42: De virtuele revolutie

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  07-12-2015

De PlayStation Experience zat bomvol vr-games. Logisch: vanaf volgend jaar barst het virtual reality-geweld dan eindelijk los. Wat betreft de podcasters gaat vr een radicale verandering van de game-industrie teweeg breng


#41: Tieten en schieten

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  30-11-2015

Dead or Alive wakkert de discussie weer aan over de rol van vrouwen in games. Los daarvan speelt Ron in op de ophanden zijnde release van Rainbow Six Siege en vraagt Joe zich af of je 'gevoel' een rol mag spelen in revie


#40: Hoe lang blijft Battlefront leuk?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  23-11-2015

Hoewel Star Wars Battlefront fenomenaal oogt en klinkt, is de vraag hoe lang de multiplayershooter kan boeien. Verder hoor je in deze aflevering in welk opzicht Fallout 4 zijn voorganger overtreft en waarom de instapdrem


#39: 'Rocket League is de voetbalgame van 2015'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  16-11-2015

Kun je Rocket Leaguen en podcasten tegelijk? Dat proberen Erik en Ron met gastredacteur Marcel. Naast Rocket League gaat deze aflevering over Star Wars Battlefront en de waarde van backwards compatibility.


#38: Gamers willen de toekomst van 'hun' serie bepalen

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  09-11-2015

De grote AAA-releases beginnen ook binnen te druppelen. Ron legt uit wat het verhaal van Black Ops 3 een LSD-trip maakt, Joe vindt dat een verplichte verbinding in Need for Speed echt wat toevoegt en vindt Erik Rise of t


#37: Joe-verwatch

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  02-11-2015

Joe is terug van de Paris Games Week, waar Sony de PlayStation VR toonde, naast een handvol PS4-games. PC-redacteur Wilbert heeft de bèta van Overwatch aan de tand gevoeld en legt uit waarom de shooter simpel lijkt, maa


#36: 'Halo 5 is in alles beter dan Halo 4'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  26-10-2015

Deze speciale Halo 5-aflevering draait helemaal om de nieuwste telg in de Halo-reeks. Ron bespreekt samen met een handvol Halo-fans het verhaal, de gameplay en de multiplayer van Halo 5: Guardians.


#35: 'Indie-haat slaat nergens op'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  19-10-2015

Indiegames worden steeds populairder, en daarmee ook tegenstanders van indies. Wat is de motivatie van indie-haters? Ook blikken de podcasters vooruit naar Halo 5, Firewatch en verdwaaldehondensimulator Home Free.


#34: 'Virtual Reality is levensgevaarlijk!'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  12-10-2015

Virtual Reality is levensgevaarlijk, aldus Joe, die de PlayStaion VR getest heeft. Verder bespreken de podcasters de Battlefront-bèta, de nieuwe Far Cry Primal en microtransacties in Rise of the Tomb Raider.


#33: 'Multiplayer is belangrijker dan singleplayer'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  05-10-2015

Steeds meer multiplayergames moeten het zonder singleplayer doen. Moet elke game een singleplayercampagne hebben, of is online multiplayer genoeg? Dat en meer bespreken de podcasters deze week.


#32: 'Stemacteurs vertonen divagedrag'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  28-09-2015

Verdienen stemacteurs een hoger loon? Hoe zijn de nieuwe Need for Speed en Rainbow Six? Deze vragen beantwoorden de Gamer.nl-redacteuren in deze aflevering.


#31: 'The Taken King is té leuk'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  21-09-2015

Destiny-uitbreiding The Taken King is té leuk en Bungie heeft zijn fouten recht gezet. Verder beoordelen Erik en Ron de belangrijkste aankondigingen van de Tokyo Game Show met een Toky-jo of een Toky-no.


#30: Liever Half-Life 3 dan Portal 3

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  14-09-2015

Liever Half-Life 3 dan Portal 3: Half-Life moet nu eens afgerond worden, vindt editor Gijs. Joe is hyperenthousiast voor Pokémon Go en Erik is benieuwd waarom gamers nog spellen pre-orderen.


#29: Lawbreakers doet Unreal Tournament na

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  07-09-2015

Met Lawbreakers doet Cliffy B Unreal Tournament nog eens dunnetjes over, maar dan free-to-play. Joe probeert een Forza 6-impressie zonder spoilers te geven en Erik past het oerhollandse punten sparen toe op Xbox Live.


#28: Het einde van Metal Gear

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  31-08-2015

Metal Gear Solid 5 is waarschijnlijk het einde van de reeks. Is dit een goede afsluiter? Dat en meer bespreken Erik, Joe en Ron samen met redacteur Thijs.


#27: Wat is DLC waard?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  24-08-2015

Gratis speluitbreidingen sterven uit, betaalde dlc wordt de norm. Wat is DLC eigenlijk waard?


#26: Hoezo geen singleplayer?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  17-08-2015

Waarom heeft Star Wars Battlefront geen singleplayer? In deze aflevering proberen Erik, Joe en Ron achter een verklaring hiervoor te komen. Verder bekijken ze of een handheld Steam-machine z'n prijskaartje waard is en of


#25: Gamescom-toppers

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  10-08-2015

Tijd voor een Gamescom-terugblik. In deze aflevering hoor je meer van Star Wars Battlefront met de nieuwe Fighter Squadron-modus, Mirror's Edge Catalyst en Halo 5. Verder had Ron mot met een EA-persvoorlichter en is hij


#24: Gamescom-preview

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  03-08-2015

Gamescom deel 1 - Deze week vindt de Europese gamebeurs Gamescom plaats in Keulen. Vanzelfsprekend is Gamer.nl erbij om verslag te doen van alles wat daar aangekondigd en onthuld gaat worden. Erik, Joe en Ron blikken alv


#23: Steeds meer slechte launches

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  27-07-2015

Slecht internet, exclusives en vrouwenvoetbal. Erik, Joe en Ron vragen zich af waarom online spellen op dag één nooit lekker werken. Daarnaast hebben ze het over vrouwenvoetbal in Fifa en (tijdelijke) exclusives.


#22: Vaarwel, Iwata

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  20-07-2015

Iwata, Gears of War en drugs. Welke invloed heeft het overlijden van Nintendo-topman Iwata voor het bedrijf? Waarom kan Microsoft niet alle Gears of War-spellen een remake-beurt geven? En esports beginnen steeds met adde


#21: "Interactief Entertainment"

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  13-07-2015

'Interactief entertainment': wat is eigenlijk de definitie van games? Daarover breken Erik, Ron en gastredacteur Erwin Vogelaar zich het hoofd. Verder in deze aflevering: een demo van Nintendo's line-up, Lego-games, Doct


#20: De game van het jaar

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  06-07-2015

Wat is de game van 2015? Daarover discussiëren Erik, Joe en Ron in deze podcast. Ook blikken ze terug op de hoogte- en dieptepunten van dit jaar en bekijken ze de games die nog uit moeten komen.


#19: Spellen zijn nooit meer af

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  29-06-2015

Pc-expert Wilbert Meetsma bespreekt de kwalitatief uitermate teleurstellende pc-port van Batman: Arkham Knight. Verder vragen Erik, Ron en Joe zich af of spellen tegenwoordig ooit af zijn, in een tijd waar het motto is:


#18: E3-recap 3

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  22-06-2015

Nu de E3 erop zit, kijken Erik en Ron samen met Arthur terug op de show. Arthur heeft een aantal spellen gespeeld en biedt een inkijk in de gameplay van verscheidene langverwachte games.


#17: E3-recap 2

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  17-06-2015

Erik en Ron bespreken samen met Gamer.nl-redacteuren Arthur en Marcel de E3-conferenties van Nintendo, Square Enix en de PC Games Show.


#16: E3-recap 1

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  16-06-2015

Deel 1 van de E3-terugblik. Erik, Joe en Ron kijken terug op de persconferenties van Microsoft, Sony, EA, Ubisoft en Bethesda.


#15: E3 Hype: De Grote Drie

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  08-06-2015

De E3 komt steeds dichterbij. Erik, Ron en Joe voorspellen wat Microsoft, Sony en Nintendo gaan doen en wat er verder allemaal onthuld gaat worden.


#14: 'Splatoon mist competitie'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  01-06-2015

Joe is weer terug! Hij laat weten wat Splatoon mist om een goede competitieve shooter te zijn. Verder in de podcast: Adult Only-games geweerd van Twitch en vrouwelijke voetbalteams in Fifa.


#13: 'Nintendo moet vernieuwen'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  25-05-2015

Gamer.nl-redacteur Arthur schuift aan om de nieuwe site uit te lichten. Verder in de podcast: Need for Speed, The Witcher 3 en de E3.


#12: Ubinieuws

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  18-05-2015

Erik en Ron moeten het zonder Joe stellen, maar maken dat meer dan goed met een extra lange podcast. Ubinieuws staat centraal met een nieuwe Assassin's Creed, Rainbow Six en The Division. Verder onder andere Nintendo's E


#11: Snake? SNAAAAKE!

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  11-05-2015

Joe is met vakantie, editor Gijs valt in. Erik, Ron en Gijs praten over freerunner Mirror's Edge, speedrunner Action Henk en WO I-shooter Verdun.


#10: 'Waar is Konami mee bezig?'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  04-05-2015

Waar is Konami toch mee bezig? Erik, Joe en Ron analyseren dat en de nieuwe game van Rare. Racefanaat Joe heeft ook Project Cars op de PS4 getest.


#9: Kan Black Ops 3 vernieuwen?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  27-04-2015

Call of Duty: Black Ops III beheerst het nieuws deze week. Ron vertelt of de populaire shooter zich nog kan vernieuwen. Verder raken Ron, Joe en Erik verwikkeld in een verhit debat over Mario Kart en waarom modders best


#8: 'Mortal Kombat X-dlc gaat te ver'

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  20-04-2015

Joe zit in Los Angeles voor Star Wars Battlefront, zijn tijdelijke vervanger Simon Zijlemans heeft Mortal Kombat X gerecenseerd. Ron verheugt zich op Guitar Hero Online, de terugkeer van de reeks muziekgames.


#7: War for the Overworld stuntelt naar release

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  13-04-2015

Ron mag eindelijk losbarsten over de alfa van Rainbow Six: Siege. Verder: een nieuwe Deus Ex en de stuntelige launch van War for the Overworld.


#6: Is Bloodborne een Dark Souls-vervolg?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  06-04-2015

Assassin's Creed verkast naar China in een 2,5-dimensionale game, Rusland krijgt F2P-shooter Halo Online. Gamer.nl-redacteur en Souls-fanaat Marcel Vroegrijk laat weten of Bloodborne een waardige opvolger is.


#5: Indies op Dutch Comic Con

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  30-03-2015

De Gamer.nl Podcast is dit keer op Dutch Comic Con, met vijf indie-ontwikkelaars in de uitzending.


#4: Nintendo kiest eindelijk voor mobiel

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  23-03-2015

Deze week hebben Erik, Joe en Ron het over Nintendo's nieuwe hardware en mobiele strategie, de spanningen tussen Konami en Hideo Kojima én vertelt Ron over Battlefield Hardline.


#3: Eindelijk Heists in GTA Online

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  19-03-2015

Deze aflevering gaat onder andere over de Heists in Grand Theft Auto Online, Hotline Miami 2 en PAX East in Boston. En misschien nog wel belangrijker: we doen een bijzondere aankondiging voor de podcast.


#2: Is The Order 1886 wel in orde?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  16-02-2015

In deze aflevering hebben Erik, Joe en Ron het over reviewcijfers en de E3-conferentie van Bethesda. Verder komen onder andere langs: de Battlefield Hardline-bèta en The Order 1886.


#1: Hoe nieuw is de New 3DS?

Luister  

Ron en Erik Podcast  /  19-01-2015

Joe laat zijn nieuwe 3DS horen en legt uit wat er nou zo nieuw is aan deze New 3DS. Verder komen de grootste faalmomenten van de redacteuren langs, en laat Ron weten wat hij van de Halo 5-bèta vindt.