Satellite Gourmet

Satellite Gourmet

Ontspanning  |  125 afleveringen

Satellite Gourmet is jouw bron om je te informeren en te inspireren over gastronomie in de breedste zin van het woord.
Mijn gasten? Allerlei gastronomen, over hun passie voor horeca en gastronomie: de kunst van het koken, de carrière en het ondernemerschap, de horeca, de cultuur van voedsel en dranken en het belang van gastvrijheid. 
Satellite Gourmet. Podcast pour informer et inspirer. Mes invités ? Toutes sortes de gastronomes, sur leur passion pour l'hospitalité et la gastronomie au sens le plus large du terme : l'art de la cuisine, les carrières et l'esprit d'entreprise, le secteur de l'hospitalité, la culture de la nourriture et des boissons et l'importance de l'hospitalité. 

Satellite Gourmet Podcast to inform and inspire.My guests? All kinds of gastronomes, about their passion for hospitality and gastronomy in the broadest sense of the word: the art of cooking, careers and entrepreneurship, the hospitality industry, the culture of food and drink and the importance of hospitality. 

Verras mij  


#85 JUSTINE BOEDT

Luister  

Satellite Gourmet  /  09-05-2024

????????️????????De opnames voor de nieuwe reeks podcasts vinden plaats in hartje Brugge, waar de horeca erg leeft en je dit soms hoort in de opnames ????.Deze keer koos ik BAR'N, een cocktailbar in de Sint-Ambandsstraat, gerund door de zusjes Justine en Gaëlle Boedt, geboren en getogen in d...


#84 JULIUS PERSOONE

Luister  

Satellite Gourmet  /  25-04-2024

????????????️???????? Bij Satellite Gourmet waait er weer een  frisse wind en gelukkig maar, met een reeks nieuwe episodes op zoek naar informatie en inspiratie in die brede wereld van de gastronomie. Host Sabine Goethals heeft een babbel met gastronomen haar na aan het hart, zoveel is zeker! JUL...


#83 On The Road Michelin 2024

Luister  

Satellite Gourmet  /  27-02-2024

26 februari 2024, opnieuw een hoogdag voor de gastronomie met de uitreiking van de sterren voor onze Belgische toprestaurants. De Award Ceremony vond deze keer plaats in de Koning Elisabethzaal in Antwerpen.Stad Antwerpen was dan ook 'gaststad' voor dit jaarlijkse evenement waar de verwac...


#82 Juan Luis Martínez in LIMA, Peru

Luister  

Satellite Gourmet  /  14-12-2023

✨Send me back to Lima and I go directly to MERITO, the restaurant of JUAN LUIS MARTINEZ, a cuisine that combines the best culinary traditions from Venezuela and Peru. Chef Mártinez has carved a place for himself in the Latin American food world.Next to the restaurant there's the breakfast/lu...


#81 Satellite Gourmet on the Road bij Blend Elise_x_Mie

Luister  

Satellite Gourmet  /  08-12-2023

#81 Blend Elise_x_Mie Elise Coudré en Mieke Goffin zijn de initiatiefnemers van een nieuw culinair concept: Blend Elise_x_Mie.  Spontaan ingegaan op deze uitnodiging voor een try-out,  uit 'gastronomische nieuwsgierigheid'.????Jullie zijn uitgenodigd voor een bijzondere eetbeleving: BL...


#80 KRISTEL BALCAEN

Luister  

Satellite Gourmet  /  30-11-2023

✨Kristel Balcaen is een Belgische wijnauteur, -docent en -consulent met verschillende titels op haar palmares. Ze is Sommelier-Conseil, won internationale prijzen voor haar topscores in het WSET Level 4 Diploma en werd in 2018 verkozen tot champagneambassadeur en Wine Lady of the Year.Onlangs kwam...


#79 JO NELISSEN

Luister  

Satellite Gourmet  /  29-11-2023

✨Chef Jo Nelissen is  traiteur en receptontwikkelaar, doet ook aan culinaire consultancy.Enkele jaren  (sinds 2017) coachte hij in opdracht van de Flanders Food Faculty culinair talent bij hun deelname aan nationale en internationale wedstrijden zoals  Les Disciples d’Escoffier, San Pellegrin...


#78 SARAH RENSON

Luister  

Satellite Gourmet  /  28-11-2023

✨Sarah Renson bakt taarten op een traditionele manier, met net dat tikkeltje meer. Pâtissière worden was geen kinderdroom maar ze bakte als kind af en toe wel 's, maar Sarah at wel al altijd heel graag. Ze leerde het vak van pâtissière in zaken als Het Land Aan De Overkant, Bittersweet, J...


#77 JAN KEGELS

Luister  

Satellite Gourmet  /  27-11-2023

✨ Jan Kegels is ondernemer  onder de noemer JEAN sur MER en brengt het allerbeste van de Noordzee naar je bord, stelt verschillende foodconcepten voor met duurzame vis als smaakmaker. Maar Jan is in de eerste plaats ook een 'zeeman' zoals hij zichzelf noemt en wil op een  eerlijke en...


#75 MARIA-ANNE DE NIL

Luister  

Satellite Gourmet  /  23-11-2023

✨Marie-Anne De Nil staat aan het roer van  Vleeswaren De Nil die al sinds 1898  Boulognes maakt op de oorspronkelijke oude wijze!Marie-Anne maakt deze 'sausikes' nog altijd zoals ze het van haar vader én grootvader geleerd heeft. Ze wordt binnenkort 70 jaar, maar nog altijd even onder...


#74 WILLY DESCHILDRE

Luister  

Satellite Gourmet  /  21-11-2023

✨Willy Deschildre, slager van beroep, is voorzitter van de sectorgroep Streekproduct.be en zet zich nog dagelijks in om de erkenning van die regionale, traditionele producten in ere te houden.  Karel Deschildre, zoon van Willy, steekt het vakmanschap van zijn vader in een hedendaags jasje, met be...


#76 PIETER DE KOEKELAERE

Luister  

Satellite Gourmet  /  21-11-2023

✨Pieter De Koekelaere is de ondernemer achter Geutelingen De Koekelaere, een erkend streekproduct uit de Vlaamse Ardennen: Elst-Brakel. Wat is het traditionele verhaal achter de Geutelingen.Hoe bak je ze? En hoe eet je die 'zachte ovenkoeken'.Deze podcast is een productie van Viewfalls....


#73 JO VAN CAENEGEM

Luister  

Satellite Gourmet  /  21-11-2023

Jo Van Caenegem, projectverantwoordelijke streekproducten bij Vlam, is dagelijks in de weer met de promotie van onze streekproducten. Met ondertussen meer dan 225 officieel erkende streekproducten kunnen we ons buikje goed rondeten aan deze specialiteiten. Waarom doet Jo wat ze doet?Hoe wordt een st...


#72 VISKOK VAN HET JAAR 2024

Luister  

Satellite Gourmet  /  21-11-2023

De Nationale Horecawedstrijd 'Viskok van het Jaar'  i.o. VLAM, is voor de 34e keer  gehouden op de Horeca Expo in Flanders Expo Gent. De vakjury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen met juryvoorzitter  NorthSea Chef Filip Claeys, maakten d...


#71 MAARTEN DU BOIS

Luister  

Satellite Gourmet  /  21-11-2023

✨Maarten du Bois is  Voorzitter van de sectorgroep bij VLAM (Vlaamse Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) in de sectorgroep Visserij en Aquacultuur). Onder dit mandaat is Maarten te gast op  Horeca Expo voor het life podcastevent, want hij heeft dagelijkse leiding over VISGRO, zetelt in het...


#70 XAVIER VANNESTE

Luister  

Satellite Gourmet  /  20-11-2023

✨Xavier Vanneste is brouwer én creatief ondernemer. Hij runt brouwerij De Halve Maan vanuit hartje Brugge en  bracht zijn eerste biermerk op de markt in 2005: Brugse Zot.Ja, zijn ouders vonden dat hij behoorlijk 'zot' was om de weg in te slaan van het bier brouwen en de naam en faam va...


#69 EDDY CROES en DANIEL ANTUNA*

Luister  

Satellite Gourmet  /  20-11-2023

✨De professionele vaatwasser heeft haar vaste plek in de horeca en retail. Er is ook dé afwasser die een belangrijke personeelslid van het keukenteam blijft.“De een kan niet zonder de ander”, zegt Chef Daniël Antuna van ’t Stoveke* uit Strombeek-Bever. Chef Daniel is al jaren trouwe klant...


#68 JEROEN VAN VAERENBERGH

Luister  

Satellite Gourmet  /  19-11-2023

✨De Foodarcheoloog pleit voor de foodverhalen van onze voorouders opnieuw leven in te blazen maar met behoud van hun historische context!   Ontdek Jeroens verhaal vanuit een grote passie voor het verleden én archeologie als het dan wel een link met 'eten' heeft. www.defoodarcheoloog....


#67 MITSUHARU TSUMURA in LIMA, Peru

Luister  

Satellite Gourmet  /  02-11-2023

????Meet & Greet with Chef-kok en eigenaar van MAIDO, Mitsuharu “Micha” Tsumura en ingewijd worden in de NIKKEItradities. ????????????Mitsuharu “Micha” Tsumura studied Culinary Arts and Food and Beverage Administration at Johnson & Wales University, United States.After graduating, he travele...


#66 JOSÉ DEL CASTILLO in LIMA, Peru

Luister  

Satellite Gourmet  /  19-10-2023

????Meet & Greet with José Del Castillo, chef-owner of Isolina where Creole cuisine prevails.???? *podcast in Spanish - English and Dutch thanks to local guido Bruno Rouffaer????️????José del Castillo is a proud Peruvian.  At the age of 28, he discovered his vocation for Peruvian gastronomy. Hi...


#65 RAFAËL PIQUERAS BERTIE in LIMA, Peru

Luister  

Satellite Gourmet  /  12-10-2023

????Meet & Greet with Rafaël Piqueras Bertie, chef-owner of  Osteriá Burgos, Italian Comfort Food Restaurant. ????????️????Raphael Piqueras graduated from the Le Cordon Bleu Peru Institute, with a master's degree from the Italian Culinary Institute for Foreigners. After his studies, he com...


#64 ANITA BELAUNDE in LIMA, Peru

Luister  

Satellite Gourmet  /  05-10-2023

???? Meet & Greet with ANITA BELAUNDE of LIMANÁ, a Superfood-restaurant ????Limaná was born to inspire everyone to choose delicious, healthy, conscious and natural food. We want to contribute to improving people's health, promoting animal welfare and caring for the environment.Anita Belaunde...


#63 JONATHAN DAY in LIMA, Peru

Luister  

Satellite Gourmet  /  28-09-2023

???? Meet & Greet with JONATHAN DAY of EL PAN DE LA CHOLA, local artisanal bakery, one of the 25 best bakeries in the world cf. BUZZFEED next to pizzeria. ????Jonathan Day with a degree in industrial enginering, gave up his job to go to Europe, London to become an actor.  There he learned his bakin...


#62 BRUNO ROUFFAER in LIMA, Peru

Luister  

Satellite Gourmet  /  21-09-2023

*eps in Dutch ????Meet & Greet with a local & guide Bruno Rouffaer about his love for Peru, Lima and Peruvian food???? Een eerste inspirerende kennismaking met Lima, de bruisende hoofdstad van Peru, met een rijke geschiedenis en een levendige cultuur.  Gelegen aan de Stille Oceaan met een uitgest...


Satellite Gourmet On The Road voor Vegan Summer Fest 2023 #6

Luister  

Satellite Gourmet  /  01-09-2023

????Met excuses voor de geluidsopname, maar voor deze gasten wil ik de podcastsnack niet onthouden én eens te meer een bewijs dat het festival écht een groot succes was.????Is veganisme iets voor jou?Met een bezoek aan het Vegan Summer Fest 2023, een organisatie van Be Vegan.be gingen we op onderz...


Satellite Gourmet On The Road voor Vegan Summer Fest 2023 #5

Luister  

Satellite Gourmet  /  31-08-2023

????Met excuses voor de geluidsopname, maar voor deze gasten wil ik de podcastsnack niet onthouden én eens te meer een bewijs dat het festival écht een groot succes was.????Is veganisme iets voor jou?Met een bezoek aan het Vegan Summer Fest 2023, een organisatie van Be Vegan.be gingen we op onderz...


Satellite Gourmet On The Road voor Vegan Summer Fest 2023 #4

Luister  

Satellite Gourmet  /  30-08-2023

????Le véganisme est-il fait pour vous ?En visite au Vegan Summer Fest 2023, organisé par Be Vegan.be, nous sommes allés enquêter et avons demandé leur avis à quelques exposants et visiteurs. Il y avait aussi le lancement du livre de Pieter Jan Lint & Tony Le Duc "The Basics".Quelques extraits...


Satellite Gourmet On The Road voor Vegan Summer Fest 2023 #3

Luister  

Satellite Gourmet  /  29-08-2023

????Met excuses voor de geluidsopname, maar voor deze gasten wil ik de podcastsnack niet onthouden én eens te meer een bewijs dat het festival écht een groot succes was.????Is veganisme iets voor jou?Met een bezoek aan het Vegan Summer Fest 2023, een organisatie van Be Vegan.be gingen we op onderz...


Satellite Gourmet On The Road voor Vegan Summer Fest 2023 #2

Luister  

Satellite Gourmet  /  28-08-2023

????Met excuses voor de geluidsopname, maar voor deze gasten wil ik de podcastsnack niet onthouden én eens te meer een bewijs dat het festival écht een groot succes was.????Is veganisme iets voor jou?Met een bezoek aan het Vegan Summer Fest 2023, een organisatie van Be Vegan.be gingen we op onderz...


Satellite Gourmet On The Road voor Vegan Summer Fest 2023 #1

Luister  

Satellite Gourmet  /  27-08-2023

????Met excuses voor de geluidsopname, maar voor deze gasten wil ik de podcastsnack niet onthouden én eens te meer een bewijs dat het festival écht een groot succes was.????Is veganisme iets voor jou?Met een bezoek aan het Vegan Summer Fest 2023, een organisatie van Be Vegan.be gingen we op onderz...


#61 NATHAN VAN ECHELPOEL chef van Nathan*, Antwerpen.

Luister  

Satellite Gourmet  /  10-08-2023

????Te gast is Nathan Van Echelpoel van restaurant Nathan*, Antwerpen ????Chef Nathan weet op jonge leeftijd al een weg te banen in de topgastronomie, met zijn echtgenote en team die pal achter hem staan!  Hij geraakte gedreven door zijn leermeesters en weet hoe hij vandaag de dag zijn restaurant p...


#60 INGRID NEVEN chef Pazzo Antwerpen

Luister  

Satellite Gourmet  /  27-07-2023

????Te gast is Ingrid Neven van restaurant en wijnbar Pazzo, Antwerpen ????Ingrid kent wel degelijk het klappen van de zweep in de horeca: als chef, als zaakvoerder, zakenpartner, als vrouw, als ladychef of the year 2010 en meesterkok van België.???? My  guest is Ingrid Neven from restaurant and w...


#59 LUC DE LAET Ondernemer Slagerijsector De Laet & Van Haver Hove

Luister  

Satellite Gourmet  /  13-07-2023

????Te gast is Luc De Laet van De Laet & Van Haver, Hove????Een verhaal over dé ambacht van slager, de uitdagingen  die je in dit vak moet aangaan, de do's en don'ts van het beroep, en zo veel meer. Wat een boeiende materie in deze aflevering! ???? My guest is Luc De Laet from De Laet &...


#58 JAN TOURNIER Chef Cuchara** Lommel

Luister  

Satellite Gourmet  /  29-06-2023

????Te gast is Jan Tournier, chef van Cuchara** in Lommel.  ????Over leermeesters als Peter Goossens, Filip Claeys, Roger van Damme, over de Oosterse invloeden in zijn keuken . Je moet altijd plezier hebben in je job anders overleef je het niet! Jan vertelt het in deze podcast met een vleugje myste...


#57 HENDRIK BUYSSE Productdesigner Blend Brothers

Luister  

Satellite Gourmet  /  15-06-2023

????Te gast is Hendrik Buysse, de helft van Blend Brothers. ???? In deze podcast het inspirerende verhaal van twee broers, Hendrik en Kamiel, twee Zeeuwen die een onderneming voor productontwikkeling in food en beverages oprichtten, die events verzorgen en horecaconcepten bedenken. ????The guest is...


#3 De Essentie van Sake voor Satellite Gourmet on the Road

Luister  

Satellite Gourmet  /  08-06-2023

Satellite Gourmet on the Road, eps 3Sake tasting bij Tanuki Brugge - 27 mei 2023De essentie van Sake!  Een gesprek met  Annabelle Maes van Kaori én met Yuya Muramatsu, master brewer bij Hokko Masamune." Een Japanse delegatie van de Nagano prefectuur in Japan is tussen 26 mei en 6 juni te gast in...


#56 PATRICK SPIESSENS Kooktechnisch Adviseur Rational Belgium

Luister  

Satellite Gourmet  /  01-06-2023

???? Te gast is  Patrick Spiessens, kooktechnisch adviseur bij Rational Belgium We hebben drie mooie verhalen in petto in deze podcast! Coachen bij de Bocuse D' or,  Rechterhand van Pierre Wynants zijn en werken bij Rational Belgium.???????? Our guest is Patrick Spiessens, cooking technolog...


#55 PIERRE MARCOLINI Chocolatier Huis Marcoloni Brussel

Luister  

Satellite Gourmet  /  25-05-2023

Le dernière episode de la série This is Fourchette 2023????Nous savons qui est Pierre Marcolini????.Il est le chef creation de la Maison Marcolini à Bruxelles (1140) Pierre est également l'un des chefs participants à l'événement gastronomique 'Fourchette' qui aura lieu le...


#54 SEBASTIEN WYGAERTS Chef Ogst* Hasselt

Luister  

Satellite Gourmet  /  23-05-2023

????We weten wie Sébastien Wygaerts is.????Hij runt met Diederik Herbots als een sterk team restaurant Ogst* in Hasselt. Ze zijn ook deelnemende chef/sommelier aan het gastronomische event 'This is Fourchette' op  27, 28, 29 mei 2023.Sébastien antwoordt op enkele richtvragen en zo ontde...


#53 THIJS VERVLOET Chef Colette-De Vijvers** Averbode

Luister  

Satellite Gourmet  /  18-05-2023

????We weten wie  Thijs Vervloet is????Hij is chef van het gastronomische restaurant Colette-De Vijvers in Averbode.Thijs houdt de klassiek Frans-Belgische keuken hoog in het vaandel.  Hij is ook deelnemende chef aan het gastronomische event 'Fourchette' op  27, 28, 29 mei 2023.Thijs an...


#52 ELLIOTT VAN DE VELDE chef Entropy* Brussel

Luister  

Satellite Gourmet  /  16-05-2023

????Nous savons qui est Elliott Van de Velde (*)????.Il est le chef du restaurant 100% végétale : Entropy à  Bruxelles.Elliott et son equipe sont également des  participants à l'événement gastronomique 'Fourchette' qui aura lieu les 27, 28, 29 mai 2023.????Le chef répond dan...


#51 BENOIT & BERNARD DEWITTE* Chef & Sommelier Benoit & Bernard Dewitte* Ouwegem

Luister  

Satellite Gourmet  /  12-05-2023

????We weten wie Benoit Dewitte is, misschien minder wie broer Bernard is????Ze runnen zij aan zij met gastvrouw Stephanie (echtgenote Bernard) al ruim 17 jaar of is het 23 jaar het gastronomische restaurant Benoit & Bernard Dewitte op een idyllische plek in Ouwegem.Benoit is één van de deelnemend...


#50 PETER GOOSSENS Een laatste gesprek als Chef Hof Van Cleve*** Kruisoutem

Luister  

Satellite Gourmet  /  09-05-2023

????Chef Peter Goossens neemt eind 2023 afscheid van zijn Hof van Cleve ????Hij laat het in goeie handen bij zijn rechterhand Floris Van der Veken.Dit is een afscheidsgesprek waarbij chef Peter zijn ernst over de gastronomie, zijn humor, maar ook  zijn authenticiteit en aldus enige hartepijn niet v...


#49 FLORIS VAN DER VEKEN chef Hof van Cleve Kruisoutem

Luister  

Satellite Gourmet  /  09-05-2023

????We weten wie Floris Van der Veken is????Floris is nog tot eind dit jaar 2023 de rechthand van chef Peter Goossens in het Hof van Cleve maar daarna is het aan hem om zijn gastronomisch verhaal te schrijven en te verspreiden! Hij wil van 0 beginnen, dat is het meest logische en het is aan Michelin...


#48 CHRISTOPHE HARDIQUEST chef Menssa Sint-Pieters-Leeuw

Luister  

Satellite Gourmet  /  05-05-2023

????Nous savons qui est Christophe Hardiquest????.Il est le chef du restaurant Menssa à Sint-Pieters-Woluwe, Bruxelles.Christophe est également l'un des chefs participants à l'événement gastronomique 'Fourchette' qui aura lieu les 27, 28, 29 mai 2023.Le chef répond dans ce...


#47 SANG HOON DEGEIMBRE chef L'Air du Temps** Liernu

Luister  

Satellite Gourmet  /  02-05-2023

????Nous savons qui est Sang Hoon  Degeimbre????.Il est le chef du restaurant L' Air du Temps**  à LiernuSang Hoon est également l'un des chefs participants à l'événement gastronomique 'Fourchette' qui aura lieu les 27, 28, 29 mai 2023.Le chef répond à quelques ques...


#46 SAM D'HUYVETTER Chef Bar Bask Gent

Luister  

Satellite Gourmet  /  27-04-2023

????We weten wie Sam D'Huyvetter is! ????Samen met Gilles Bogaert en Jordin Michiels runt hij een van zijn gastronomische concepten Bar Bask (Baskische keuken) in Gent. Sam stond mee aan de wieg van Fourchette en nu neemt hij deel als chef aan het gastronomische event, samen met Gilles en Jord...


#45 VILHIALMUR SIGURDARSON chef Souvenir* Gent

Luister  

Satellite Gourmet  /  25-04-2023

*podcast in English????We weten wie Vilhialmur Sigurdarson is????  Hij is chef van het restaurant Souvenir* die hij samen met echtgenote en gastvrouw Joke Michiel runt. Hij laat zich graag William noemen... William is ook één van de deelnemende chefs aan  het gastronomische event 'Fourchet...


#44 TIMON MICHIELS Chef Carcasse by Dierendonck* Koksijde

Luister  

Satellite Gourmet  /  21-04-2023

????We weten wie Timon Michiels is.????Hij is chef van het restaurant Carcasse* by Dierendonck in Koksijde.Timon is nu  één van de deelnemende chefs aan  het gastronomische event 'Fourchette' dat plaatsvindt op 27, 28, 29 mei 2023.Timon antwoordt op enkele richtvragen en zo ontdek je w...


#43 OLLY CEULENAERE Chef Publiek* Gent

Luister  

Satellite Gourmet  /  18-04-2023

????We weten wie Olly Ceulenare is.????Hij is chef van het restaurant Publiek* in Gent.Olly is ook één van de deelnemende chefs aan  het gastronomische event 'Fourchette' dat plaatsvindt op 27, 28, 29 mei 2023.Olly antwoordt op enkele richtvragen en zo ontdek je wie Olly écht is.www.pu...


#42 MICHAEL VRIJMOED Chef Vrijmoed** Gent

Luister  

Satellite Gourmet  /  13-04-2023

????We weten wie Michael Vrijmoed is.????Hij is chef van het restaurant genoemd naar zijn eigen naam Vrijmoed in Gent.Ondertussen al 10 jaar in Gent gastronomisch goed bezig met 2 michelinsterren op zijn naam en dat van zijn team.Michael stond mee aan de wieg van Fourchette en is nu ook één van de...


#41 WILLEM HIELE Chef Willem Hiele* Oudenburg

Luister  

Satellite Gourmet  /  11-04-2023

????We weten wie Willem Hiele is.????Hij is chef van het restaurant genoemd naar zijn eigen naam in Oudenburg. Willem is één van de deelnemende chefs aan  het gastronomische event 'Fourchette' dat plaatsvindt op 27, 28, 29 mei 2023.Willem antwoordt op enkele richtvragen en zo ontdek je...


#40 JOOST ARIJS Chocolatier Joost Arijs Gent

Luister  

Satellite Gourmet  /  06-04-2023

????We weten wie Joost Arijs is.????Hij is patissier en chocolatier en heeft zijn eigen zaak in Gent genoemd naar zijn naam.  Daarnaast heeft hij nu ook zijn eigen artisanale bakkerij.Joost is één van de bezielers en organisator van het gastronomische event 'Fourchette' dat plaatsvindt...


#39 GEERT VANHECKE chef Zet'Joe* & Bistro Refter (De Karmeliet***)

Luister  

Satellite Gourmet  /  29-12-2022

????In de laatste episode heb ik Geert Vanhecke te gast. Zonder verpinken zei hij 'ja' op mijn uitnodiging en dat stemt me blij en dankbaar.Chef Geert vertelt openhartig over 'vroeger' en hoe hij in het vak rolde, hoe Alain Chapel zijn leermeester was. Zijn verhaal gaat over de j...


De Warmste Podcastsnack met Tom Devos

Luister  

Satellite Gourmet  /  25-12-2022

Op de Brugse kerstmarkt kan je van 25 november tot 8 januari smullen voor het goede doel. In samenwerking met Flavourite Bruges en de Brugse Handelskring serveren de Warmste Chefs er elke dag een topgerechtje. De opbrengst gaat integraal naar de Warmste Week, de jaarlijkse solidariteitsactie van de...


De Warmste Podcastsnack met Ivan Verhelle

Luister  

Satellite Gourmet  /  18-12-2022

Op de Brugse kerstmarkt kan je van 25 november tot 8 januari smullen voor het goede doel. In samenwerking met Flavourite Bruges en de Brugse Handelskring serveren de Warmste Chefs er elke dag een topgerechtje. De opbrengst gaat integraal naar de Warmste Week, de jaarlijkse solidariteitsactie van de...


#38 NICKY VERLINDEN Cognac Expert en -sommelier Alfaspirits

Luister  

Satellite Gourmet  /  15-12-2022

???? Cognac is een complexe drank, dat moet je fijnproeven.????????We moeten van het oude imago af, sigaren horen er niet altijd bij.????????Cognac en andere spirits horen thuis in de wereld van de smaak.???? Nicky Verlinden sprong in een avontuur en opende de online Cognacshop. Hij breidde al snel...


De Warmste Podcastsnacks met Stefan Vandaele

Luister  

Satellite Gourmet  /  11-12-2022

Op de Brugse kerstmarkt kan je van 25 november tot 8 januari smullen voor het goede doel. In samenwerking met Flavourite Bruges en de Brugse Handelskring serveren de Warmste Chefs er elke dag een topgerechtje. De opbrengst gaat integraal naar de Warmste Week, de jaarlijkse solidariteitsactie van de...


De Warmste Podcastsnacks met Kristof Deprez

Luister  

Satellite Gourmet  /  04-12-2022

Op de Brugse kerstmarkt kan je van 25 november tot 8 januari smullen voor het goede doel. In samenwerking met Flavourite Bruges en de Brugse Handelskring serveren de Warmste Chefs er elke dag een topgerechtje. De opbrengst gaat integraal naar de Warmste Week, de jaarlijkse solidariteitsactie van de...


#37 PIETER LONNEVILLE chef Tête Pressée Brugge

Luister  

Satellite Gourmet  /  01-12-2022

????Het product uitpuren met respect voor de lokale producent????????Werken met opgelegde producten is niet mijn ding ????????Ik ben trots op mijn onafhankelijkheid als chef????Pieter Lonneville is chef van Tête Pressée, een restaurant & traiteurwinkelin Brugge. Hij werkt het liefst met producten...


De Warmste Podcastsnacks met Vanessa Dehullu

Luister  

Satellite Gourmet  /  27-11-2022

Op de Brugse kerstmarkt kan je van 25 november tot 8 januari smullen voor het goede doel. In samenwerking met Flavourite Bruges en de Brugse Handelskring serveren de Warmste Chefs er elke dag een topgerechtje. De opbrengst gaat integraal naar de Warmste Week, de jaarlijkse solidariteitsactie van de...


#36 ALICE BOWN PR-agent Alice Bown Gent

Luister  

Satellite Gourmet  /  17-11-2022

????Yours Flavourly. Absolutely!Geen sjabloon PR-pakketten! Altijd op zoek naar wat fris en nieuw is in food, wine en lifestyle!????????????️Alice Bown runt al meer dan 10 jaar een PR-agency met een team van enthousiaste creativelingen.Alice Bown Agency organiseert wijnproeverijen & wijnmastercla...


#35 LARS BLOCK chef Bistro Bink Turnhout

Luister  

Satellite Gourmet  /  03-11-2022

????Lars Block is chef van Bistro Bink (Turnhout) een horecazaak van de Alex Verhoeven group. Lard krijgt van Alex  des te meer carte blanche voor de uitbouw van het restaurant.????????????️Ontmoet je chef Lars Block in deze aflevering van Satellite Gourmet Podcast en je geraakt direct geïnspire...


Satellite Gourmet On The Road voor We're Smart World

Luister  

Satellite Gourmet  /  29-10-2022

We're Smart World organized 'We're Smart Fusion' for the first time!Concept: bringing Vegetables Chefs all over the world together to share their way of cooking with vegetables or even so plantbased food and to exchange ideas about the menu of the future. Sabine was invited for...


#34 SOFIE DUMONT Culinair Content Creator Inspirations for Happy Moments

Luister  

Satellite Gourmet  /  20-10-2022

????Inspirations for Happy Moments!Iedereen moet écht weer thuis leren koken! Beestig lekker eten; moet weer de maatstaf worden.????????????????Sofie Dumont  is ladychef, tv-chef een geëngageerde chef maar is nu vooral online actief! 'Ik woon in een gsm."Sofie voert een pleidooi om ons niet...


#33 JELLE BEECKMAN Culinair Content Creator The Messy Chef

Luister  

Satellite Gourmet  /  06-10-2022

The Messy Chef is zoveel zeggen als 'Creatively Organized!'Naast de Belgische keuken zijn er zoveel andere boeiende keukens!Tafelen in een gastronomisch restaurant moet je iets bijleren en verrassen!Jelle Beeckman is de man achter het culinaire concept The Messy Chef! Jelle proeft van het...


#32 ROBIN VANDERELST Directeur Horeca Forma Vlaanderen (vormingsorganisatie)

Luister  

Satellite Gourmet  /  22-09-2022

Horecaonderwijs leidt heel breed op!Horeca Forma geeft je carrière extra pit!Competentieversterkend voor alle horecaberoepen!Robin Vanderelst is directeur van Horecaforma Vlaanderen, een vormingsorganisatie die ondersteuning, advies en gratis opleidingen biedt voor werknemers én werkgevers.Wie is...


#31 PIERE MARCOLINI Chocolatier Belge de la Maison Marcolini

Luister  

Satellite Gourmet  /  08-09-2022

Chocolade is Emotie! Cacao Vakmanschap! Bean to Bar!Het is zijn maar enkele van de basisprincipes van Het Huis Pierrre Marcolini.Maar wie is Pierre? Wat is voor hem het belangrijkste in zijn vak? Wat is de toekomst van onze Belgische Chocolade?Dat en veel meer in deze 1ste aflevering van het nieuwe...


Kick Off Seizoen 4

Luister  

Satellite Gourmet  /  01-09-2022

Seizoen 4 van de podcast Satellite Gourmet in de startblokken met deze kick-off.Sabine praat met Sabine over het wat en waarom van deze podcast Satellite Gourmet.BEDANKT OM TE LUISTEREN!????????????Aboneer je op spotify, apple of googlepodcasts of het You-Tube kanaal, en blijf op de hoogte van nieuw...


#5 Summer Walk met Ivan Puystiens

Luister  

Satellite Gourmet  /  18-08-2022

Een laatste Satellite Gourmet Summer Walk vindt plaats in Nieuwpoort-aan-Zee, met chef-consultant-northsechef-hoofdredacteur Must Vsits Ivan Puystiens. Ivan Puystiens was 18 jaar chef van OH-restaurant in Koksijde en hing nu zijn koksmuts aan de haak om zijn expertise te delen in allerlei horecamid...


#4 Summer Walk met Emma Wittevrongel

Luister  

Satellite Gourmet  /  11-08-2022

Sabine wandelt in het Provinciaal Domein Tilleghembos in Brugge met Emma Wittevrongel die hier zo vaak vertoefde en haar eigen Emmaboomstam heeft waar ze af en toe komt verpozen. Emma startte haar eigen cateringbusiness Marlow en reist er voor de wereld rond om de keuken van aldaar hier te integrer...


#3 Summer Walk met Donald Deschagt

Luister  

Satellite Gourmet  /  04-08-2022

Sabine gaat naar zee, Oostende, en wandelt met Donald door de Halve Maan, een bunkersite in wording als volgend Oostends recreatief uitkijkpunt. Aan een pleisterplaats voor zeehondjes ligt een heuse zeewiertuin die zich vastklampt op de rots. Donald is al meer dan 10 jaar Seaweedchef en samen verdi...


#2 Summer Walk Podcast met Tursen Ringston

Luister  

Satellite Gourmet  /  28-07-2022

Deze podcastwandeling met Tursen Ringston is geweldig boeiend en inspirerend.  Tursen noemt zichzelf chef Food, Bread & Fire.  Hij kookt met vuur, hij bakt met desem, hij slaapt in het bos en houdt  met partner Steven Devriendt van Cuisine Kwizien (Zwevele) tijdens de zomermaanden een tijdelijk...


#1 Summer Walk met Podcast Peter De Wandel

Luister  

Satellite Gourmet  /  21-07-2022

In de Satellite Summer Walk gaat Sabine de wandeltour op in het stukje natuur dat dicht bij haar gast ligt.In deze eerste eps wandel ik met Peter De Wandel over zijn functie bij Ardo, het bedrijf dat versvriese groenten, kruiden en fruit produceert i.s.m. de lokale boeren.  We wandelen in de streek...


#30 ANGELIQUE DOBBELS Ondernemer Voedingssector Brasvar (varkensvlees)

Luister  

Satellite Gourmet  /  14-07-2022

Voor de laatste episode van Seizoen 3 praat Sabine met Angelique Dobbels, die zich met haar echtgenoot Kristof Verschelde,  specialiseert in het kweken van het brasvarvarken, een kruising van 3 rassen. Samen zetten ze het label 'Brasvar' in de markt en ijveren voor meer varkensvlees op h...


#29 ELLIOT SZECHTMAN

Luister  

Satellite Gourmet  /  30-06-2022

Sabine praat met Elliott Szechtman  die gepassioneerd de taal van koffie spreekt!  Hij baat een koffiebar "Wearecoffeemakers" - eerder gekend onder de naam Caféune - in de Academiestraat in Brugge en hij is in het bezit van een unieke micro-branderij, waar hij zijn eigen koffiebonen roostert om h...


#28 LIES HACKELBRACHT Ondernemer Voedingsector Tor Royal (insecten)

Luister  

Satellite Gourmet  /  16-06-2022

Sabine praat met Lies Hackelbracht die met haar TOR ROYAL (2016)  een gedurfde keuze maakte om eetbare insecten te kweken maar vandaag de dag toch meer en meer mensen de weg naar deze gezonde en duurzame voeding vinden. Lies kweekt ze met liefde en je kunt zoveel mee doen, ook in de gastronomie! Ge...


#27 GIDO VAN IMSCHOOT Wijnexpert en -sommelier Vine-Art

Luister  

Satellite Gourmet  /  02-06-2022

Sabine praat met de 'pater familias' van de wijn :Gido Van Imschoot.  Zolang ik deze man ken, noem ik hem graag zo. Zijn kennis en passie voor dit magisch goed is enorm groot. Hij reist er de ganse wereld voor rond om steeds bij te leren.Recent publiceerde hij zijn nieuwe boek: Dichtbij...


Satellite Gourmet on the Road voor Michelin 2022

Luister  

Satellite Gourmet  /  25-05-2022

Sabine was te gast op de Uitreiking Michelinsterren Benelux 2022 in Théatre Royal in Mons/Bergen. Wat een prachtig weerzien met enkele Michelinsterrenchefs en er kon bij velen een stevige knuffel van af.Deugdoend om dit mooie event opnieuw helemaal 'life' mee te maken en dit vanuit een pr...


#26 FRANK FOL Oprichter 'We're smart World'

Luister  

Satellite Gourmet  /  19-05-2022

Sabine Goethals praat met Frank Fol, met een enorm grote expertise in zijn vak en grote passie voor zijn eigen missie en concept 'We're Smart World'. Hij wil iedereen bewegen tot 'Denk Groenten! Denk Fruit'.  Wereldwijd probeert Frank mensen hiervan te overtuigen én ook de...


#25 SOFIE VANRAFELGHEM Bierexpert - en sommelier Sofies World

Luister  

Satellite Gourmet  /  05-05-2022

Sabine praat in deze aflevering met Sofie Vanrafelghem over haar wereld en dat is bier, bier, bier en niets anders dan bier.  Hoe haar passie voor dit - zoals ze zelf zegt - 'eerlijke' product verrassend is ontstaan in haar studententijd, hoe ze haar vakkennis over bier zo graag deelt en...


#Podcastsnack:Cognac & Pineau in 't Groot

Luister  

Satellite Gourmet  /  23-04-2022

Na de eerste succesvolle editie, is het tijd voor de 2de keer Cognac & Pineau 't Groot, op vrijdag 29 en zaterdag 30 april in EMBABB in Boom, een organisatie van de Cognacshop van Nicky Verlinden en zijn echtgenoten i.s.m. enkele toppartners.Een bijzonder event dat je inwijdt in de wereld van d...


#24 SYRCO BAKKER Chef Pure C** Cadzand

Luister  

Satellite Gourmet  /  21-04-2022

Sabine praat met Syrco Bakker, chef van Pure C** (Sergio Herman Group)  in Cadzand bad.Voor Syrco is 'nieuwsgierigheid' altijd een rode draad in zijn carrière:  van bij het begin wou hij uitpuren  hoe er gewerkt en gekookt werd in de topgastronomie! Vandaag runt hij PURE C en bracht he...


#23 SVEN ORNELIS Foodie De Would Be Chef

Luister  

Satellite Gourmet  /  07-04-2022

Sabine praat met Sven Ornelis, radiomaker, auteur, columnist en foodie over zijn liefde voor 'lekker eten'. Sven geeft er niet om waar hij tafelt, als het maar 'lekker' is. Hij vertelt over het wat en waarom van zijn foodblog 'De Would Be Chef' en waarom een 'goed&...


#22 AXEL COLONA CESARI Chef Centpourcent* Sint-Kathelijne-Waver

Luister  

Satellite Gourmet  /  24-03-2022

Sabine Goethals praat met Axel Colona Cesari die samen met echtgenote Anneleen een sterrenzaak runt in Sint-Kathelijne-Waver, een locatie strategisch goed bedacht! Centpourcent, de naam zegt het: 100% ervoor gaan. Dat doet Axel met heel veel liefde voor het horecavak.Zijn expertise en passie breidt...


#21 OLIVIER DE VINCK Chef Kommilfoo* Antwerpen

Luister  

Satellite Gourmet  /  10-02-2022

Sabine praat met Olivier De Vinck van Kommilfoo* (Antwerpen). Dat deze chef een restaurant zou runnen lag niet direct in het verschiet…maar hij schopte het tot sterrenchef en Michelin zegt over hem: Olivier De Vinck is een  creatieveling die spanning op het bord brengt. Hij werkt graag met versch...


#20 HANNAH VAN ONGEVALLE Cocktail Expert en Ondernemer The Motel

Luister  

Satellite Gourmet  /  27-01-2022

Sabine praat met Hannah Van Ongevalle, een erg gewaardeerde professional in de cocktailwereld.Met passie en vakmanschap runt ze nu THE MOTEL en werkt Hannah aan haar eigen productielijn voor 'goeie' cocktails. Haar verhaal is dat van een klare kijk op de cocktailwereld van vandaag! "Mens...


#19 SAM D'HUYVETTER Horecaondernemer Bar Jeanne

Luister  

Satellite Gourmet  /  13-01-2022

Sabine praat met Sam D'Huyvetter die zichzelf niet direct nog 'chef' noemt, maar een horecaondernemer die prat gaat om het ontwikkelen van horecaconcepten, dit onder de noemer Bar Jeanne. Slaat iets aan, dan wordt het pop-upgebeuren, real business.Sinds de zomer van 21 is er Bar Bask...


#18 ANDY DE BROUWER Wijnexpert - en sommelier Hotel-Restauran Les Eleveurs Halle

Luister  

Satellite Gourmet  /  30-12-2021

Sabine praat met sommelier en eigenaar van Hotel-Restaurant Les Eleveurs (Halle) Andy De Brouwer over zijn onnoemelijke passie voor wijn. Hij werd bekroond tot 1ste Maître d’hôtel van België 2019 door de Club Prosper Montagné, een titel waar hij trots op is.Andy is niet de stoppen want zijn...


#17 MARIEKE MOYAERT Gastvrouw en sommelier Schatteman Hertsberge

Luister  

Satellite Gourmet  /  16-12-2021

Sabine praat Marieke over de kernwaarden van een goeie gastvrouw want ze is het al enkele jaren in restaurant SCHATTEMAN in Hertsberge die ze samen met haar man Gregory Schatteman runt. In 2021 werd ze bovendien 'Gastvrouw van het Jaar' bij Gault&Millau, een verrassing én erkenning! Gast...


#16 PIETER-JAN LINT Chef Plant Based Dining Merelbeke

Luister  

Satellite Gourmet  /  02-12-2021

Sabine praat met Pieter Jan Lint over zijn persoonlijke filosofie over 'veganisme' en wat dit voor hem inhoudt. Pieter Jan heeft een duidelijke missie en laat horen dat de vegan keuken wel degelijk creatief en veelzijdig kan zijn!  Hij wil vooral ook inspirerind zijn met zijn catering bus...


#11 Horeca Expo Live met NANCY LIPPENS

Luister  

Satellite Gourmet  /  26-11-2021

Sabine Goethals praat met Nancy Lippens, Event Manager Horeca Expo, dé beurs voor professionelen uit de horecasector, dit jaar toe aan de 32 editie,  waar er strenge covid-maatregelen van toepassing waren, om de veiligheid van zowel standhouder als bezoeker te bewaken én te bewaren.Het teamwork v...


#10 Horeca Expo Live met JEANNINE SOK

Luister  

Satellite Gourmet  /  25-11-2021

Sabine Goethals praat met Jeannine Sok, auteur, trainer in de gastvrijheid. Zji ontwikkelde 'gastologie' en schreef er na de ontwikkeling van een bordspel waarvoor zij een innovatieprijs ontving, een boek over: Hoe gastvrij ben jij? Jeannine vertelt in deze aflevering wat gastologie is : ...


#9 Horeca Expo Live met ILSE D'HOOGE.

Luister  

Satellite Gourmet  /  25-11-2021

Sabine Goethals praat met Libelle Lekker chef en culinair auteur Ilse D’hooge over haar passie voor voeding en koken. De dag dat ze 50 werd en ze voelde dat haar lichaam aan het veranderen was, besloot ze haar gewicht in evenwicht te houden. Recepten uitschrijven die je niet laten merken en voele...


#8 Horeca Expo Live met ELISE DEWAELE

Luister  

Satellite Gourmet  /  25-11-2021

Sabine Goethals praat met Elise De Waele, een jonge onderneemsters die haar 8 jeugdjaren  doorbracht in Ter Groene Poorte, er de hotelopleiding volgende ek naar het 7de jaar Butler-Events, daarbovenop 1 jaar studeerde om zich te verdiepen in het sommelierschap en of dat nog niet genoeg was nu ook e...


#7 Horeca Expo Live met THOMAS DE MUYNCK

Luister  

Satellite Gourmet  /  24-11-2021

Sabine Goethals praat met Thomas De Muynck van Karel de Stoute Gent.Toen Thomas 8 was, wist hij bij het bakken van een cake door zijn moeder dat hij kok zou worden! Hij trok naar Spermalie Brugge die voor hem geen makkelijke schooltijd was maar waar hij de basis meekreeg. Na enkele jaren werkzaam...


#6 Horeca Expo Live met THIJS VERVLOET

Luister  

Satellite Gourmet  /  24-11-2021

Sabine Goethals praat met Thijs Vervloet van Restaurant Colette*, Westerlo. Een chef die resoluut kiest voor de basis in de gehele beleving van het restaurant! Gehuisvestigd in de woonkamer van zijn ouderlijk en grootouderlijk huis!  En toen de lockdown toesloeg en er meer plaats nodig was, kreeg...


#5 Horeca Expo Live met PETER DECLERCQ

Luister  

Satellite Gourmet  /  23-11-2021

Sabine Goethals praat met Peter Declercq, dé bbq-chef der bbq-chefs!Peter begon grillrestaurant Elkerlyc Maldegem als 20-jarige en 31 jaar later zet hij een stap op zij. Het zijn nu mijn kinderen en hun mama - Anouk - die de zaak verderzetten.Peter zit niet stil en opende in oktober zijn speciaalza...


#4 Horeca Expo Live met MARC COPPENS

Luister  

Satellite Gourmet  /  23-11-2021

Sabine Goethals praat met Marc Coppens, Technisch Adviseur Hotelopleiding Ter Groene Poorte, Brugge.Thema? De Evolutie in de Horeca. Waarmee moet een chef of zaalmedewerker tegenwoordig rekening houden als m/v/x in het vak stapt?Marc Coppens brengt enkele rake statements ten berde! Luisteren want de...


#3 Horeca Expo Live met DRIES CORNEILLIE

Luister  

Satellite Gourmet  /  23-11-2021

Sabine Goethals praat met Dries Corneillie, Maître bij De Jonkman maar ook de Beste Sommelier van België! Fier als een gieter vertelt Dries over zijn sommelierschap, de passie voor én kennis van wijn! Dries is een verteller en je hangt aan zijn lippen!  www.dejonkman.be www.santewines.be  Sa...


#2 Horeca Expo Live met EDDY CROES

Luister  

Satellite Gourmet  /  22-11-2021

Sabine Goethals praat met Eddy Croes, Managing Director Winterhalter Belgium, thema: de horeca begint met een goede vaatwas.We praten over de efficiëntie van deze vaatwasmachine, een WORKHORSE, over de technologie, de digitalisering en de gebruiksvriendelijkheid.Tips & Tricks over de inzet én over...


Podcastsnack: de Officiële Opening Horeca Expo 2021

Luister  

Satellite Gourmet  /  21-11-2021

Sabine Goethals was aanwezig bij de officiële opening van de Horeca Expo 2021. Het was chef Willem Hiele* die de openingsreceptie mocht verzorgen. Zijn nieuwe keuken die straks zal pronken in zijn nieuwe restaurant in Oudenburg stond in het midden van Chef's Place, dit keer een inrichting van...


#1 Horeca Expo Life Event met IRIS CORNETTE

Luister  

Satellite Gourmet  /  21-11-2021

Sabine Goethals praat met de directeur van Hotel- en Voedingsschool Ter Groene Poorte Brugge over het runnen van een school in een niche: jongeren die de weg naar de horeca-en voedingsmarkt zullen vinden, en soms al vrij vroeg in hun jonge leven.  Ze houdt van haar vak en kiest er niet voor om acht...


#15 PIET HUYSENTRUYT Vlaanders bekendste tv-chef

Luister  

Satellite Gourmet  /  18-11-2021

Sabine praat met Piet Huysentruyt, Vlaanders bekendste tv-chef na enkelen die hem voor gingen, over zijn rijkgevulde carrière, over zijn liefde voor zijn school waar hij studeerde, zijn ouders,, zijn passie voor koken tot en met  de gastronomie die hij eerste vertaalde in zijn restaurant in Worteg...


#14 AE JUN HUYS Chef Mokja Catering/Pop-up Gent (Korean Food)

Luister  

Satellite Gourmet  /  04-11-2021

Sabine praat met chef Ae Jin Huys hoe België en haar jeugd hier  haar beviel na haar adoptie door muziekjournalist Jacky Huys. Hoe Ae Jin haar thuisland én de Koreaanse keuken 'herontdekte' en dit meenam in haar horecaconcept MOKJA Catering/ Pop-up (Gent). Haar gastronomische passie is...


#Podcastsnack met Hannes Desmedt

Luister  

Satellite Gourmet  /  02-11-2021

Zin om te bijten in deze podcastsnack over gastronomische perfectie? thema: BEVERAGES!  Kijk ook 's op IGTV of YOU-TUBE voor de geanimeerde kortere versie! #5 Hannes DesmedtWie is hij? Wat is zijn gastronomische passie? Hoe ziet zijn ideale drink eruit én wat is zijn best bewaard gastronomis...


#13 HENDRIK DIERENDONCK - Ondernemer Slagerijsector Ateliers Dierendonck

Luister  

Satellite Gourmet  /  21-10-2021

Sabine praat met Hendrik Dierendonck, meesterslager, die blijft ijveren voor de herwaardering van ‘den ambacht’ in het slagersvak. Hoe ethiek op het werk de creativiteit en de groei in het ondernemerschap stimuleert, hoe belangrijk de passie is, maar ook innovatie! Hoe vooral hij houdt van wat v...


Podcastsnack:Wijn Piet Verheyde

Luister  

Satellite Gourmet  /  19-10-2021

Zin om te bijten in deze podcastsnack over gastronomische perfectie? thema: BEVERAGES!  Kijk ook 's op IGTV of YOU-TUBE voor de geanimeerde kortere versie! #4 Pieter VerheydeWie is hij? Wat is zijn gastronomische passie? Hoe ziet zijn ideale drink eruit én wat is zijn best bewaard gastronomi...


Podcast Snack: Saké Sommelier Jonas

Luister  

Satellite Gourmet  /  05-10-2021

Zin om te bijten in deze Podcast Snack? De snacks van dit eerste seizoen zijn: Beverages! 7 afleveringen lang. Na water, komt thee, na thee, sake en dan komt de wijn aan bod met Pieter Verheyde! Nu is het aan #3 Gast: Saké Sommelier  Jonas KellensWie is hij? Wat is zijn gastronomische passie? Hoe...


#12 JASPER VAN PAEPEGHEM Wijnexpert en -sommelier JaZZper

Luister  

Satellite Gourmet  /  23-09-2021

In deze laatste episode van seizoen 1 praat Sabine Goethals met Jasper Van Paepeghem, wijnspecialist. We hebben het over zijn weg naar 'de Beste Sommelier van België' in 2017, over het door het bos de bomen niet meer zien in de wijnwereld en hij er een boek over schreef, over waarom hij z...


Satellite Gourmet on the Road voor Flanders Food Festival

Luister  

Satellite Gourmet  /  16-09-2021

Satellite Gourmet was te gast op de persconferentie van Flanders Food Festival dat loopt van 1 oktober tem 14 november 2021, onder het motto 'TIJD OM TERUG TE BIJTEN'. De lokale gastronomie met tal van horeca-initieven verspreid over Vlaanderen wordt gevierd! Er is ook de OPEN PRODUCTENDA...


Podcast Snack: Thee Sommelier Jozefien

Luister  

Satellite Gourmet  /  14-09-2021

Zin om te bijten in deze Podcast Snack? De snacks van dit eerste seizoen zijn: Beverages! 7 afleveringen lang. Na water, komt thee, na thee komt,... 5 oktober met Jonas KellensDeze is  #2 Gast: Thee Sommelier Jozefien MuylleWie is zij? Wat is haar gastronomische passie? Hoe ziet haar ideale drink...


#11 JO GROOTARS Chef Altermezzo* Tongeren

Luister  

Satellite Gourmet  /  09-09-2021

 In extra episode #11 praat Sabine Goethals met Jo Grootaers, chef van Altermezzo in Tongeren, over de sterke basis die hij in zijn keuken legt door puur te werken rond hét product, over hoe hij op 26-jarige leeftijd  een eerste Michelinster haalt i én over hoe hij samen met zijn echtgenote Lana...


Podcast Snack: Water Sommelier Roland

Luister  

Satellite Gourmet  /  07-09-2021

Zin om te bijten in deze Podcast Snack? De snacks van dit eerste seizoen zijn: Beverages! #1 Gast: Water Sommelier Roland Wie is hij? Wat is zijn gastronomische passie? Hoe ziet zijn ideale drink eruit én wat is zijn best bewaard gastronomisch geheim...  Enjoy! Meer verhalen? Een reactie nalaten?...


#10 FRANCESCA STERCKX Chef Mistinguett Aarschot

Luister  

Satellite Gourmet  /  26-08-2021

 Sabine Goethals praat met Francesca Sterckx van Mistinguett in Aarschot, over het 'bange vogeltje' dat een hotelopleiding in het verre Koksijde (HTDK)  wilde volgen, over haar eigen restaurant met de mysterieuze naam met dank aan de mama én over de durf om het 's helemaal 'an...


#9 VIKI GEUNES Chef Zilte*** Antwerpen

Luister  

Satellite Gourmet  /  12-08-2021

Sabine Goethals praat met Viki Geunes, sinds begin 2021 nieuwe Belgische ***chef van Restaurant Zilte*** in Antwerpen over hoe hij Mol ruilde voor Antwerpen en nu vanuit het Mas op 9de verdieping de gastronomie naar het hoogste niveau tilt; over hoe hierin de restaurantbeleving een cruciale rol spee...


#8 MICHAEL VRIJMOED Chef Vrijmoed** Gent

Luister  

Satellite Gourmet  /  29-07-2021

Sabine Goethals praat met Michaël Vrijmoed van Restaurant Vrijmoed** in Gent.over zijn parcours en de rol die zijn team vanaf dag 1 speelt, over het vinden van zijn eigen identiteit en kookstijl en over de culinaire keuzes die Michaël elke dag maakt.Support this podcast by podvertising your busine...


#7 KAREN KEYGNAERT Chef Cantine Copine Brugge

Luister  

Satellite Gourmet  /  15-07-2021

Sabine Goethals praat met Karen Keygnaert van Cantine Copine in Brugge over hoe zij als autodidact bij de Herborist meer dan 15 jaar aan de zijde stond van chef Arnold Hanbuckers*; over de keuze om haar eigen culinaire parcours te volgen;over het ontstaan van Cantine Copine in een oude borstelfabri...


#6 BENOIT COUDERÉ Wijnexpert en -sommelier Santé Wines

Luister  

Satellite Gourmet  /  01-07-2021

Sabine Goethals praat met sommelier Benoit Couderé over de drie mijlpalen in zijn carrière: De Karmeliet bij Chef Geert Vanhecke waar sappige wijnverhalen mooie herinneringen zijn.De Carrefour bij de dienst verkoop waar hij leerde dat een goeie wijn niet altijd duur hoeft te zijn en  Santé Wines...


#5 FILIP CLAEYS Chef De Jonkman** Brugge

Luister  

Satellite Gourmet  /  17-06-2021

Sabine Goethals praat met Filip Claeys van De Jonkman** in Brugge: over zijn start als 'laatbloeier' in de horeca; over zijn leermeesters: vooral zijn papa, naast Geert Vanhecke van De Karmeliet en Sergio Herman van Oud Sluis; over zijn 'Jonkman' én het belang van te koken met...


#4 PIETER D'HOOP Food- en culinairfotograaf

Luister  

Satellite Gourmet  /  03-06-2021

Sabine Goethals praat met Pieter D'Hoop, food- en culinair fotograaf.  over zijn fascinatie voor het 'beeld' gegroeid vanuit zijn tekenhobby;over de zoektocht naar zijn eigen fotografiestijl en hoe hij zich een web baande  in de culinaire wereld; over zijn dankbaarheid voor wat hij...


#3 PETER GOOSSENS Chef Hof van Cleve***

Luister  

Satellite Gourmet  /  20-05-2021

Sabine Goethals praat met Peter Goossens, chef van het gastronomische restaurant Hof van Cleve*** in Kruishoutem over zijn studententijd aan Hotelschool Ter Duinen  vol van 'deugnieterijen' maar ook van 'vakkennis opdoen',  over hoe hij op zijn 23ste een restaurant overnam en o...


#2 WIM BALLIEU Horecaondernemer Balls&Glory

Luister  

Satellite Gourmet  /  05-05-2021

Sabine Goethals praat in deze aflevering van Satellilte Gourmet met Wim Ballieu: het aller vroegste begin, de start én het afscheid van zijn cateringbusiness, Roger Raveel die zijn culinaire pad kruiste, de weg naar het succesverhaal van Balls & Glory. Zijn steeds verlangen naar een joie de vivre...


#1 MARTIJN DEFAUW Chef Rebelle*

Luister  

Satellite Gourmet  /  21-04-2021

Sabine Goethals praat met culinair talent Martijn Defauw over hoe hij als kleine jongen naar een kookprogramma op 'Vitaya' keek met wijlen, chef Guy Van Cauteren, over zijn passie voor koken en de hobbelige weg naar zijn eigen horecazaak. Martijn Defauw runt sinds 2017 samen met partner T...


About Satellite Gourmet

Luister  

Satellite Gourmet  /  14-04-2021

Gastronomy. Way of Life. Satellite Gourmet. Podcast om te informeren en te inspireren. Sabine Goethals praat met gastronomen over hun passie voor gastronomie in de breedste zin van het woord: de kunst van het koken, de carrière en het ondernemerschap, de cultuur van voedsel en dranken en het belang...