Podcast Zoeker

Schrijfvis-podcast

#3 - Schrijfcoach Mireille Geus over writersblock, werken in een schommelstoel en hoeveel woorden je per dag moet schrijven voor een roman

Schrijfvis-podcast

02-09-2020

Als iemand weet hoe je over een dood punt in het schrijfproces heen komt, is het Mireille Geus. Ze schreef meer dan dertig boeken. Zo won ze de gouden griffel met haar jeugdroman Big en kreeg ze onlangs nog lovende recensies voor haar roman Madame Jeanette.  Maar Mireille is ook een van de meest succesvolle schrijfcoaches in Nederland die ik ken. Zo was ze de coach van Inge Schilperoord (binnenkort te gast in mijn podcast) bij het schrijven van de roman Muidhond. Dat boek werd uiteindelijk verfilmd én genomineerd voor de Libris-literatuurprijs. Ook hielp Mireille Geus dit jaar één van mijn beste vrienden bij het schrijven van een kinderboek. Met succes: hij heeft inmiddels een contact bij een grote uitgeverij. Het maakte me nieuwsgierig naar haar. 
In de nieuwe Schrijfvis-podcast vertelt Mireille met welke werkwijze ze meer dertig romans schreef en hoe je die methode zelf kunt gebruiken. Ze onthult wat geheim is van een goede schrijfcoach, en waarom ze graag werkt in een schommelstoel of een hangmat.