Podcast Zoeker

Sjotcast

Sjotcast

Sport & Recreatie  |  95 afleveringen

In de Sjotcast delen voetbaljournalisten Guillaume Maebe en Gert Gysen, ondersteund door eindredacteur Lars Godeau hun eigen ervaringen en verhalen. Het trio gaat op zoek naar de m/v van de week, trekt op kruistocht tegen de niet altijd even smakelijke broodjes in de Belgische perszalen, mijmert over Spaanse autoritjes met Thorgan Hazard en droomt van een Duvel (of twee) met Frank Boeckx. Elke maandag een nieuwe aflevering.


Aflevering 32: Op bezoek bij Yves VanderhaegheLuister  

Terwijl Guillaume de nieuwe Superleague ontleedt, gooit Lars een bloemetje naar Noa Lang en komt een openhartige Yves Vanderhaeghe anderhalf uur lang vertellen over zijn rijkgevulde carrière.

Aflevering 31: Feest bij RSCA, te veel taart in de JPLLuister  

Terwijl Guillaume een pleidooi houdt tegen taart, onderwerpt Lars zijn smaakpapillen aan een voetbalbiertje en ziet Gert een beetje Jan Ceulemans in Nicky Hayen.

Aflevering 30: Killian Overmeire, twee jaar laterLuister  

Geen verwijzingen naar Lars of Guillaume, wel alles in het teken van onze vriend van de show Killian Overmeire.In aflevering 30 heeft hij het over zijn recente liefde voor koffie, de gemiste carrière bij STVV en de geneugten van een boterham met préparé, kaas én choco.

Sjotcast Special: De wikipedia-pagina van Georges LeekensLuister  

Gert en Lars maken het zichzelf wel erg moeilijk en proberen op amper twee uur tijd de hele carrière van Georges Leekens te overlopen.

Aflevering 29: Treuren om de VAR, lachen om van GaalLuister  

Terwijl Guillaume de VAR ten grave draagt, wordt Lars fan van een Ronny en vertelt voetbalredacteur Bart Lagae hoe Miss Egypte 2008 hem op weg zette naar zijn meest legendarische interview ooit.

Aflevering 28: Titelfeestje met Dante VanzeirLuister  

De mannen krijgen bezoek van Dante Vanzeir: kampioen met Union én topschutter in de tweede klasse.

Aflevering 27: Martin Heylen over zijn geliefde KVOLuister  

Televisiemaker Martin Heylen kwam over de vloer en had het op meesterlijk wijze over één van zijn grote liefdes: KV Oostende.

Aflevering 26: Jan Van den Bergh over (en op) de vloerLuister  

Terwijl Gert nederig buigt voor Wouter Vrancken, wil Guillaume alles te weten komen over de animo rond Standard-Anderlecht en doet gast Jan Van den Bergh uit de doeken in welke wereldberoemde voetballer hij zich al eens graag verkleedt.

Aflevering 25: De Prins van het Park is niet meer, sorry MogiLuister  

Terwijl Guillaume verliefd werd op een speler van Cercle Brugge, erkent Gert zijn meerdere in de quiz en krijgt chef voetbal Ludo Vandewalle een knoop in de maag door de recente onthullingen van Football Leaks.

Sjotcast Special: De e-biografie van Stijn StijnenLuister  

In deze aflevering gaan Lars en Guillaume op zoek naar het levensverhaal van Stijn Stijnen. Het afscheid van een Brugse vriend, de hoop op een Limburgse droom, talloze inspuitingen en de 'viering' van tien jaar frigo.

Aflevering 24: Velden vol ijs, arbitrage vol vraagtekensLuister  

Terwijl Guillaume geen munitie meer heeft om de arbitrage te verdedigen, vond Lars een King Louis op de Belgische velden en zag Gert een verliefde vogel in Limburg.

Aflevering 23: Een reis rond de wereld met Mo MessoudiLuister  

Terwijl Guillaume een Brugse vrijwilliger een eresaluut schenkt, ontdekt Lars lama’s bij een doelman van weleer en legt Mo Messoudi uit waarom het geen pretje is met platvoeten te voetballen in de Westelijke Sahara.

Aflevering 22: De Grote Transfer Deadline Day ShowLuister  

Terwijl Guillaume opmerkt hoe ons land nog steeds geen Nederland is, denkt Gert terug aan de wijze raad van Fi Van hoof en zoekt Lars naar de meerwaarde van Nabil Dirar voor Club Brugge. Dat en analyse van elke transfer op Deadline Day natuurlijk.

Aflevering 21: Het betere fileerwerk met Eddy SneldersLuister  

Terwijl Guillaume een bloemetje gooit naar Brandon Mechele, deelt Gert zijn beste zetelanekdotes met Mathew Ryan en heeft Eddy Snelders het over de introductie van de telefoon. Echt waar.

Sjotcast Special: Op zoek naar de anonimiteit met Nicolas LombaertsLuister  

In deze verjaardagsaflevering gaan Gert en Guillaume op zoek naar het leven in de anonimiteit van ex-profvoetballer Nicolas Lombaerts. Herkenning aan de schoolpoort, leven met een kapot lichaam, maar ook verhalen van kruidengel over verslavingen tot een bijna verdrinkingsdood. Onze verjaardagstrakta…

Aflevering 20: Losada stapt het afLuister  

Terwijl Guillaume het schaatsvoetbal hekelt, ontdekt Gert een (corona)zondaar bij Inter, gelooft Lars niets van John van den Broms woorden en komt chef Ludo Vandewalle de overstap van Beerschot-trainer Hernan Losada toelichten.

Aflevering 19: Nieuwjaarsreceptie met Ritchie De LaetLuister  

In deze eerste aflevering van 2021 kan Guillaume de scheidsrechters niet negeren, neemt Lars het op voor een verstoteling bij Anderlecht en praat gast Ritchie De Laet de aflevering twee uur vol met anekdotes.

Sjotcast Special: Franky Van der Elst en Gert Verheyen in Secret SantaLuister  

Terwijl Gert van vervroegde vakantie geniet, flansten Lars en Guillaume een Secret Santa in elkaar en trekken analisten en voetbalcoryfeeën Gert Verheyen en Franky Van der Elst de naampjes. Anderhalf uur voetbalnostalgie: wat wilt u nog meer tijdens de feestdagen?

Aflevering 18: De charme van degradatievoetbal met Steve De RidderLuister  

Terwijl Guillaume zich de slimste mens ter wereld waant, spreekt Lars zijn steun uit voor Standard-trainer Philippe Montanier en heeft Steve De Ridder het over plassende honden en gammele busjes. En af en toe over voetbal.

Aflevering 17: Antwerpse keepers en Leuvense leveranciersLuister  

Terwijl Gert vertelt hoe een diner met Paul Gheysens eraan toe gaat, gooit Guillaume een bloemetje naar Xavier Mercier en vond Lars de Diagne van Anderlecht.

Aflevering 16: een warm gesprek met Joris BrysLuister  

Terwijl Guillaume een verhaaltje opsnort uit Denemarken, kan Jean Butez collega-doelman Gert niet bekoren en vertelt gast Joris Brys hoe een zetel, een TV en een pot nootjes zijn voetbalpassie vormde.

Aflevering 15: een heerlijk uur met Frank RaesLuister  

In deze aflevering zwaaien Frank Raes en Ludo Vandewalle Diego Maradona uit en diepen ze anekdotes op uit hun rijkgevulde carrière.

Aflevering 14: een olympische aflevering met Lukas Van EenooLuister  

Terwijl Guillaume Stef Peeters bejubelt, deelt Gert zijn mooiste herinneringen aan het Westelse 't Kuipje en heeft Lukas van Eenoo een diepteanalyse klaar over de hondenbrokken van Tom Pietermaat.

Aflevering 13: Alles kapot met Bjorn ‘El Toro’ RuytinxLuister  

TerwijlGuillaume zich afvraagt waarom Hendrik Van Crombrugge nu wel een contractverlenging krijgt, snakt Lars naar een beetje normaal bij strafschoppen en doet gast Bjorn Ruytinx ons twee uur lang aan zijn lippen hangen. Met speciale optredens van John van den Brom-kenner Neal Petersen en Tom Peete…

Aflevering 12 De Deen zijn brood is de ander zijn doodLuister  

Terwijl Guillaume de saga rond Jess Thorup ontleedt, mist Gert Ritchie De Laet en wil Lars desnoods zelf voorzitter van Barcelona worden.

Aflevering 11: De Pro League komt het uitleggenLuister  

Terwijl Pro League-woordvoerder Stijn Van Bever net niet het achterste van zijn tong laat zien, werpt Guillaume een bloemetje naar Aad de Mos en neemt Gert Antwerp-voorzitter Paul Gheyssens onder de loep.

Aflevering 10: Knallen met Patje Boem Boem GootsLuister  

Terwijl hardrockvoetballer Patrick Goots de ene na de andere legendarische anekdote oprakelt, houdt Lars zijn handen af van de handsbal en duikt Gert in de geschiedenis van Antwerpse derby's.Ook deze week kunt u een gesigneerd shirt van een eersteklasser winnen.

Aflevering 9: De Grote TransferdeadlinedayshowLuister  

Terwijl Guillaume bewondering heeft voor de pr-stunts van Club Brugge, rouwt Gert om het heengaan van de Arsenal-mascotte en vond Lars bij Seraing de beste spits ter wereld.Deze week kan u een gesigneerd shirt winnen van Oud-Heverlee Leuven.

Aflevering 8: Marathon met Franky Van der ElstLuister  

Terwijl Guillaume een openbaring kende na het optreden van Miguel Van Damme, zocht Lars de schaduw van de Bosuil op en schudt gast en Club Brugge-icoon Franky Van der Elst het ene goede verhaal na het andere uit zijn mouw.En niet vergeten: Luister en win win win een gesigneerd shirt van RSC Anderlec…

Aflevering 7: Vuistjes geven aan een hond: Nu hebben we alles gezienLuister  

Terwijl Guillaume de miljoenendeals van KV Kortrijk en Zulte Waregem duidt, trekt Gert parallellen tussen AA Gent en Antwerp en merkt Lars op dat Marc Coucke geen Xavi is.

Aflevering 6: Op ziekenbezoek bij Matz SelsLuister  

Terwijl gast Matz Sels noest revalideert, spreekt Gert profetische woorden over AA Gent en mag Lars de boel weer eens monteren.

Aflevering 5: op bezoek op ‘t Kiel bij Frédéric FransLuister  

Terwijl Guillaume vertelt over de jacht op duiven in Moeskroen, steekt Gert Hans Vanaken een hart onder de riem en vertelt gast Frédéric Frans het heerlijke verhaal van zijn carrière: Van tien gebraden kippen in Lier over het publeven in Dundee tot zegevieren op ‘t Kiel.

Aflevering 4: Champions League, 1B of de hond van Coucke: met Dave Peters kun je het over alles hebbenLuister  

Terwijl Guillaume de transferpolitiek van KMSK Deinze duidt, verklaart Gert wat de relatie is tussen Laszlo Bölöni en Stromae en vertelt gast Dave Peters over hoe je overeind blijft in een één-op-ééninterview met Vincent Kompany.

Aflevering 3: Op bezoek bij Francky Dury en de eerste analyse omtrent Coach KompanyLuister  

Terwijl Guillaume afscheid neemt van het Barcelona van zijn jeugd, analyseert Gert het betere waterballet en vertelt gast Francky Dury hoe hij zelfs invloed heeft op stormweer aan de Côte d’Azur. En het gaat over Kompany. Uiteraard gaat het over Kompany.

Aflevering 2: Geen fans, maar wel een kanarie met een enkelbandLuister  

Terwijl Guillaume het verhaal doet over de onbekende recordtransfer van STVV gaat Lars op zoek naar een cheffentitel en kent Gert de kapper van Gaëtan Coucke.

Aflevering 1: Kick-off met Gert Verheyen (en zijn kippen)Luister  

Terwijl Guillaume zijn gelijk wil halen omtrent Issa Kabore, heeft Lars het over Percy... Percy... jawel, dames en heren en denkt gast Gert Verheyen met weemoed terug aan Japanse karaokebars.

Aflevering 38: Afsluiten in stijlLuister  

Terwijl Guillaume wel wat betere dingen te doen heeft, ontvangen Lars en Gert met open armen Dave Peters. En of die weer zijn ton verhalen had meegenomen...

Aflevering 37: Dilemma's, dwaasheden en het genot van een paar sokkenLuister  

Terwijl Guillaume overschakelt van scheidsrechters naar BAS-arbiters, heeft Gert een djoef in huis voor wie de term ‘dikke Ronaldo’ gebruikt en verklaart Lars de etymologie van de naam 'Daam Foulon', speler van Waasland-Beveren. O ja, ook interessante zaken zoals het einde van de competitie, Lom…

Aflevering 36: Wij zijn niet bang, want Vanhamel is erbijLuister  

Terwijl Guillaume terugdenkt aan Boy-Boy Mosia, doet Gert het verhaal van de enige echte seksbus in het voetbal en vertelt Beerschot-doelman en gast Mike Vanhamel waarom broederliefde het niet altijd haalt van clubliefde.

Aflevering 35: Killian Overmeire: één jaar laterLuister  

Terwijl Guillaume en Lars allerlei dingen vertellen, draait het eigenlijk maar rond één ding: Killian Overmeire die één jaar na zijn passage in Sjotcast de evaluatie van een carrière lang bij Lokeren maakt. Met frietgeur, nooit geleverde ijsbaden en bipolaire doelmannen.

Aflevering 34: pokeren met Birger VerstraeteLuister  

Terwijl Guillaume eindelijk bewijst dat hij kan quizzen, ziet Lars wel wat in voetbalfusies en vertelt gast Birger Verstraete waarom hij liever geen poker meer speelt tegen Tuur Dierckx.

Aflevering 33: bij Engels in EngelandLuister  

Terwijl Guillaume in de ban is van nieuwe voetbalregels, verdedigt Gert zijn geliefde amateurclub en vertelt Bjorn Engels – zonder trema – waarom je zeker niet in je ogen mag wrijven als er traangas op een voetbalveld wordt gegooid.

Aflevering 32: een kopje koffie met Denis OdoiLuister  

Terwijl Guillaume moeite heeft met het begrip solidariteit, vond Lars een competitie waar men voetbalt zonder in duel te gaan en spreekt gast Denis Odoi (Fulham) over hoe brillen hem onzichtbaar maken.

Aflevering 31: het levensverhaal van Olivier DeschachtLuister  

Terwijl Guillaume treurt om het verlies van zijn favoriete club, heeft Lars een nieuwe gamevriend gevonden en vertelt gast Olivier Deschacht waar hij zijn truitje van Zlatan Ibrahimovic bewaart.

Aflevering 30: een uurtje afleidingLuister  

Terwijl Guillaume er een nieuw Australisch lief op na houdt, neemt Lars ons allemaal mee naar Nicaragua en zoekt Gert kruimels actua. En tips om zijn kinderen koest te houden, dat ook.

Aflevering 29: die zonder coronaLuister  

Terwijl Guillaume een VAR voor Prendergast wil, vertelt Gert over het nut van kortingsbonnen en deelt Lars de drie beste verhalen over de rivaliteit tussen Boca Juniors en River Plate.

Aflevering 28: Kenny Thompson is op bezoek!Luister  

Terwijl Guillaume zich eindelijk excuseert bij Charleroi, duwt Lars de crisismanager van Essevee van de trap en vertelt gast Kenny Thompson hoe hij ooit een ploegmaat aan het huilen bracht.

Aflevering 27: waanzin in Duitsland, lege vaten in LokerenLuister  

Terwijl Guillaume op zoek gaat naar de spion van Philippe Clement, vertelt Gert over die keer dat hij moest vluchten voor Joachim Van Damme en deelt Lars de ontstaansgeschiedenis van het wapenschild van Jean-Marie Pfaff.

Aflevering 26: TV-maker en voetbaldier Eric Goens is op bezoekLuister  

Terwijl Gert Achter de Kazerne fileert, denkt Guillaume terug aan nutteloze gordijnen bij Panathinaikos en brengt gast Eric Goens een ode aan voetbalhumor.

Aflevering 25: op bezoek bij de beste linksback van BelgiëLuister  

Terwijl Lars blij is dat hij niet verblijft in een Zuid-Koreaans militair kamp, ging Guillaume op bezoek bij een club in diepe crisis en vertelt gast Kristof D’Haene de aller-, aller-, allerbeste doucheverhalen.

Aflevering 24: verhalenverteller Dave Peters is op bezoekLuister  

Terwijl bij Lars het angstzweet uitbreekt bij het aanhoren van de naam Leon Bailey merkt Guillaume een gedaantewissel in de Ghelamco Arena op en deelt gast en 1B-gezicht Dave Peters een twintigtal verhalen. Het ene al fantastischer dan het andere.

Aflevering 23: Erover of niet erover, that's the questionLuister  

Terwijl Guillaume heimwee heeft naar de vijfde en zesde ref, deelt Gert zijn beste verhaal op transferdeadlineday en verbaast Lars zich over de Deense competitie.

Aflevering 22: Anderlecht dat zijn slechtste match ooit speelt op Cercle? Dan weet je dat PO1 moeilijk wordtLuister  

Terwijl Lars geen Bicky Burger vond op de Freethiel, denkt Guillaume met weemoed terug aan het Zaïre op het WK 1974 en vond Gert met het Nederlandse SV Spakenburg een nieuwe favoriete ploeg. Dat en alles over het slechtste Anderlecht ooit, natuurlijk.

Aflevering 21: op bezoek bij Frank BoeckxLuister  

Terwijl Guillaume genoot van Anderlecht, maakt Lars zich tegen wil en dank op voor een tripje naar de Freethiel en doet gast Frank Boeckx - verkleed als Kerstman - het verhaal van Anthony Vanden Borre in de loges tijdens Anderlecht - Club Brugge.

Aflevering 20: geen champagne, wel veel gek voetbal in onze terugblik op 2019Luister  

Terwijl Lars Roger Lambrecht een jaar lang bloemetjes toewerpt, ontmaskert Gert de tolk van Aad, heeft Guillaume wijze raad opgevolgd uit The Sun en wordt 2019 op ongekende wijze gefileerd.

Aflevering 19: Kerstmis vieren met Cyriel Dessers!Luister  

Terwijl Lars de stadionspeaker van Anderlecht onder de loep neemt, probeert Guillaume in het hoofd van Réginal Goreux te kruipen en slaat gast Cyriel Dessers spijkers met koppen over het voetballeven, racisme en golden cocks.

Aflevering 18: een lauwe Clasico, gast Nicolas De Brabander vertelt er vurig overLuister  

Terwijl Gert op meer vuur op Sclessin gehoopt had, wordt Guillaume heel even de mascotte van KV Oostende, ziet Lars zich vervangen worden door een posterboy en vertelt gast Nicolas De Brabander over de diepste angst van Wesley Sonck.

Aflevering 17: Van Meir over de vloer, heel Standard over de rooieLuister  

Terwijl Eric Van Meir het geheim achter de titel van Lierse verklapt, zag Gert vanishing spray op een ongewone plek en moet Lars bij afwezigheid van Guillaume de boel zien te redden.

Aflevering 16: boksmatch in de VIP-zaal van Oostende, we waren erbijLuister  

Terwijl Guillaume plat op de buik gaat voor Daniel Yabuki, ergert Lars zich kapot aan een bepaalde reclame, verbaast Gert zich over de rekenkunde van Laszlo Bölöni en komt Anderlecht-watcher Jürgen Geril praten over… Anderlecht!

Aflevering 15: Turks spion Yordi Yamali is op bezoek!Luister  

Terwijl Guillaume een avontuurtje met José Mourinho beleeft, merkt Lars op dat Marco van Basten niet zo grappig is en praat gast Yordi Yamali over de ‘braderie-blessure’ van Radamel Falcao.

Aflevering 14: mania rond Mario, Fortnite-strafschoppen in OostendeLuister  

Terwijl Guillaume het stokpaardje van Michel Louwagie blootlegt, vertelt Gert over het shopping-probleem bij Cercle en gooit Lars een bloemetje over Het Kanaal.

Aflevering 13: Panne in Leuven, Polyvalente Peren in BruggeLuister  

Terwijl Guillaume diep in Westerlo duikt, deelt Lars de beste inzending mee die we ooit kregen en gooit Gert een steunend bloemetje naar Marco Ilaimaharitra.

Aflevering 12: Op bezoek in Brugge bij Mats RitsLuister  

Terwijl Guillaume vertelt over verloren snijtanden in de Eredivisie, zag Lars Didier Lamkel Zé live zijn trukendoos bovenhalen en houdt gast Mats Rits een pleidooi tegen het gebruik van zwembaden op trouwfeesten.

Aflevering 11: Play-offs 1, sorry: het is onze schuldLuister  

Terwijl Guillaume zijn leven over heeft voor nieuwe VAR-technologie, vond Gert los zand Achter De Kazerne en hemelt Lars een jonge fan op.

Aflevering 10: de landskampioen is gekend, eindelijk!Luister  

Terwijl Guillaume de VAR niet kan negeren, combineert Lars bier met dobbelstenen en heeft Gert het over de laatkomer in Laszlo Bölöni.

Aflevering 9: in vuur en vlam met Janice CaymanLuister  

Terwijl Guillaume Excelsior Kaart ontdekt, roemt Gert Geoffke Deurne Noord, ontdekt Lars Madrid en praat Red Flame Janice Cayman over haar piratenverleden.

Aflevering 8: Een uur met Tuur!Luister  

Terwijl Guillaume een nieuwe John Troost zoekt, maakt Lars een nieuwe beste voetbalvriend en houdt gast Tuur Dierckx een stevig pleidooi tegen de videoref.

Aflevering 7: Thorup herrijst, vlaggen doen ons beetje stervenLuister  

Terwijl Guillaume het Gentse voetbal roemt, vertelt Lars over zijn avonturen met de Magische Magyaren en doet Gert het verhaal achter de mislukte transfer van Wanyama uit de doeken.

Aflevering 6: op bezoek bij Sammy BossutLuister  

Terwijl Guillaume een ode brengt aan de hoekschop, gooit Lars een bloemetje naar Filip Joos en vertelt gast Sammy Bossut het volledige busdebacle richting Sint-Truiden. O ja, er is ook wodka.

Aflevering 5: gekke zitacties bij Anderlecht, kapotte bussen bij Zulte WaregemLuister  

Terwijl Guillaume geniet van een Duitse misdaadacteur, was Gert een niet-gelukkige toeschouwer bij Genk - Anderlecht en droomt Lars weg bij het aanhoren van de voetbalhit Go West.

Aflevering 4: Arjan Swinkels op bezoek, onze deuren hebben het gewetenLuister  

Terwijl Guillaume AA Gent analyseert, doet Gert hetzelfde met Anderlecht en gast Arjan Swinkels met, euh, KV Mechelen.

Aflevering 3: Chadli à la Mignolet en het buikje van BölöniLuister  

Terwijl Guillaume het over statistieken heeft, ging Gert amateurvoetbal kijken en vertelt Lars over zijn eerste avontuur op verplaatsing.

Aflevering 2: Mignolet in Brugge en miserie met het wedstrijdbladLuister  

Terwijl Guillaume bijna in slaap viel bij Anderlecht, werpt Gert een bloemetje naar Arjan Swinkels en ontdekt Lars de nieuwe fans van Club Brugge.

Aflevering 1: Vlapstick bij Anderlecht, kleerkasten bij ClubLuister  

Guillaume verklaart het fenomeen Rony de Pony, Gert roept de Musonda-coëfficiënt in het leven en Lars lanceert een nieuwe rubriek.

Teaser seizoen 2: vijftig tinten voetbalgrijsLuister  

Terwijl Guillaume niet kan wachten om Club Brugge trager te zien spelen, heet Lars de verloren zonen van onze competitie terug welkom en hoopt vakantieganger Gert op nieuwe tirades van Bölöni.

Special: Sjotcast Awards 2019Luister  

Guillaume, Gert en Lars delen prijzen uit. Tien awards, dertig genomineerden, tien winnaars. Én stiekem een pak nieuwe verhalen.

Aflevering 18: Prins Kompany is terug, de narren praten eroverLuister  

Guillaume eert het zangtalent van de kampioen, Gert ontpopt zich als fan van Thes Sport én Madagaskar, Lars zwaait Leko uit en Vince the Prince overschaduwt alles.

Aflevering 17: Tessa Wullaert over de vloer, Kompany achter het glasLuister  

Terwijl Tessa Wullaert Lars gerust een virtueel kopje kleiner wil maken, geniet Guillaume nog na van een wondere voetbalweek, gaat Gert op de boemel met Boma en slaat de gloednieuwe Play-offs 2-meter al tilt.

Aflevering 16: Derijck over de vloer, slapstick met de VARLuister  

Guillaume zoekt werk voor ‘Den Bolat van den Aldi’, terwijl Gert in VAR-staking gaat, Lars lof over heeft voor 'The Fox' en gast Timothy Derijck het niet echt gezellig vindt.

Aflvering 15: Thorup of eronder voor AA Gent en hoog bezoek uit NederlandLuister  

Guillaume ontdekt het geluid van de Croky Cup-mascotte, terwijl Gert luistert naar PO2, Lars zich ontpopt als echte quizmaster en Nederlandse gast Neal Petersen het Play-offsysteem probeert uit te leggen.

Aflevering 14: Van Damme vecht als Jean-Claude, Verbist is vermistLuister  

Guillaume wacht al een week op een telefoontje van de scheidsrechtersbaas, terwijl Gert een bloemetje werpt naar de broer van Bolat en Lars de grootste voorspeller van Play-off 1 blijkt te zijn.

Aflevering 13: Ref Van Driessche over de vloer, Anderlecht onder vuurLuister  

Guillaume is (voor heel even) Chef Scheidsrechter af, terwijl Gert een Sjotcast-teambuilding organiseert en Lars de nieuwe Kevin De Bruyne aan het werk zag.

Aflevering 12: Overmeire over de vloer, Anderlecht-fans over de rooieLuister  

Gert wordt (nog altijd) gek van Ito, terwijl Guillaume (nu al) paaseieren uitdeelt en Lars (ooit eens) een wedstrijd bekeek met een Champions League-winnaar.

Aflevering 11: PO1! Odjidja laat zich vangen en vodden met MalinovskyiLuister  

Guillaume onderging een Oekraïense colère, terwijl Lars zich naar de kelder van Play-off 2 begaf en vakantieganger Gert stevig gecorrigeerd werd door zijn vervanger Philippe Crols. En terecht.

Aflevering 10: Rode Duivels-special met Matz SelsLuister  

Gert wordt Chef Telefoon, terwijl Guillaume chauffeur speelde voor een Hazard en Lars een ode brengt aan de rechtsback van Colombia.

Aflevering 9: Het vel van den Beerschot en de schande van PopzueloLuister  

Gert moest wegduiken voor vuurpijlen, Guillaume vond alweer Troostende woorden en Lars heeft heuglijk nieuws.

Aflevering 8: Tijd voor Vanaken, Put in de weg voor GenkLuister  

Gert gaat op zoek naar een sjeik, Guillaume herontdekt John Troost en Lars kent zijn tegenprestatie.

Aflevering 7: Over het Afscheid van Deschacht en Heilig GrasLuister  

Gert trekt naar het thuisland van zijn idool, Guillaume raakt in de war door de VAR en Lars mag zich opmaken voor een tegenprestatie...

Aflevering 6: Bolasie, Barça en badinterviewsLuister  

Gert mijmert over Fabrice N’Sakala, Guillaume vond het warm aan de Kehrweg en Lars last zowaar eens een stilte in.

Aflevering 5: Geen Berge, wel dalen bij GenkLuister  

Gert viel bijna in slaap op de Bosuil, Guillaume negeert Pozuelo en Lars brengt poëzie. Niet van Cercle, wel van Louis van Gaal.

Aflevering 4: Brugse vlaggen, Brugse MettenLuister  

Gert vertelt over zijn spoedcursus Swahili, Guillaume schenkt Benito Raman eerherstel en Lars excuseert zich bij alle Patricken in de wereld.

Aflevering 3: Een VARrassende wendingLuister  

Gert bezocht de kebabzaak van de broer van Sinan Bolat, Guillaume herontdekt de scheidsrechter in zich en Lars gaat op zoek naar de cirkel van Cercle.

Aflevering 2: paniek op het persdinerLuister  

Gert slikt een doelpunt van Cisse Severeyns, Guillaume fluit Anders Nielsen terug en Lars bedriegt Frank Boeckx. Nu al.

Aflevering 1: Kick-off!Luister  

Gert wordt de levieten gelezen door Laszlo Bölöni, Guillaume wisselt emoji’s uit met Philippe Clement en Lars ging op zoek naar spionageverhalen uit eerste provinciale.

Trailer: Sjotcast!Luister  

Gert is net terug van de winterstage met Antwerp, terwijl Guillaume het concept van de nieuwe voetbalpodcast van Het Nieuwsblad uitlegt en Lars alvast de jingle heeft meegebracht.