Podcast Zoeker

Slaaptijd

Slaaptijd

Onderwijs  |  54 afleveringen

Met Slaaptijd train je je lichaam en brein om te ontspannen en optimaal te herstellen. Je nachtrust verbetert en daardoor begin je je dagen met meer energie, focus en positiviteit. Goed slapen is net als gezond eten en voldoende bewegen een belangrijke pijler in jouw mentale en fysieke gezondheid. Slaaptijd luisteren is dé relaxte 'workout' voor een optimale nachtrust. Het is ook echt even een rustig moment voor jezelf. Slaaptijd gebruikt wetenschappelijke inzichten van vooraanstaande experts op het gebied van neuroscience en psychologie. In deze slaap meditaties worden oefeningen en technieken uit mindfulness en meditatie ingezet. Abonneer je op Slaaptijd als de sessies je bevallen. Hoe vaker je een slaap meditatie luistert, hoe meer je de positieve effecten zult ondervinden.

Laat het verleden los en val in slaap | Slaapmeditatie met visualisatie voor een diepe helende slaapLuister  

Voel hoe er ruimte voor nieuwe mogelijkheden ontstaat als je opgebouwde spanning uit eerdere momenten laat wegvloeien. Deze meditatie met visualisatie leidt je naar een prachtig berglandschap, waar je helemaal tot rust komt. Val in een diepe slaap met een heerlijk gevoel van vrijheid en veiligheid, …

Rustig en ontspannen slapen | Diepe slaapmeditatie om met een kalm, veilig gevoel in slaap te vallenLuister  

Ervaar dat jij diep van binnen heel bent, en voel de rust die bestaat onder alles wat veranderlijk is. Daal met deze yoga nidra slaapmeditatie af naar de rust en veiligheid van het gevoel van goed zijn zoals je bent en val in een diepe slaap op de klanken van de drone in de kalmerende 432Hz muziek.

Geef je over aan een diepe slaap | Geruststellende slaapmeditatie om gedachten & emoties los te laten Luister  

Geef je over aan het proces van ontspannen, laat stress en spanning los door gedachten en emoties van een afstand te observeren en val in een kalme, diepe slaap. Deze extra lange meditatie op zachte, kalmerende 432Hz muziek leidt je naar een staat van diepe rust, vanuit waar je vanzelf afdaalt naar …

Naar een diepe gezonde nachtrust | Slaapmeditatie met bodyscan om spanning en stress los te latenLuister  

Kies bewust voor een diepe, herstellende slaap door nu uit de cirkel van piekeren en stress te stappen. Laat je leiden naar een diepe gezonde nachtrust en fijne dromen met deze yoga nidra slaapmeditatie met uitgebreide bodyscan en rapid image visualisation op kalmerende muziek.

Voel je flow en val in een diepe slaap | Yoga nidra slaapmeditatie voor meer verbinding en energieLuister  

Maak verbinding met diepere niveaus in jezelf en val met een fijn gevoel in een heerlijke vaste slaap. Ontspan je lichaam en brein en laad jezelf op met nieuwe energie tijdens de relaxte bodyscan op kalmerende 432Hz muziek, om morgen fit en optimistisch aan de nieuwe dag te beginnen.

Kalmeer je gedachten en val in slaap | Diepe slaapmeditatie tegen onrust, piekeren en slapeloosheidLuister  

Daal af naar een diepe ontspanning en kalmte, van waaruit je alles wat er in je hoofd voorbijkomt, gemakkelijk kunt laten wegdrijven. Voel je helemaal open en vrij, en val in een diepe, vaste slaap op de klanken van de binaural muziek op 888Hz.

Ontspannen naar een diepe slaap | Yoga nidra slaapmeditatie met bodyscan om snel in slaap te vallenLuister  

Daal af naar een diepe ontspanning en voel je heel, terwijl je geniet van de stilte en kalmte binnenin jezelf met deze krachtige yoga nidra slaapmeditatie met zachte binaural muziek op de rustgevende 432Hz-frequentie.

Vol liefde en positiviteit in slaap | Slaapmeditatie met bodyscan en affirmaties om stress en zelfkritiek los te latenLuister  

Val in slaap met een diep gevoel van liefde. Laat stress, negatieve overtuigingen en zelfkritiek los, en kom tot volledige ontspanning. Laat de positieve affirmaties nieuwe neurale paden aanleggen in jouw brein tijdens je herstellende en verkwikkende slaap.

Innerlijke rust en diepe slaap | Slaapmeditatie om stress en spanning los te laten en rustig te slapenLuister  

Geef je over aan een diepe ontspanning en slaap op de woorden en klanken van deze meditatie. Sta even stil bij wat er zich in je afspeelt, en laat je vanuit daar meevoeren naar innerlijke rust en een lange vaste slaap.

Val in een weldadige diepe slaap | Yoga nidra slaapmeditatie met bodyscan voor ultieme rustLuister  

Ontspannen en in slaap vallen gaat vanzelf als je je laat meevoeren uit het denken en naar het voelen. Ervaar ruimte en openheid in jezelf met deze yoga nidra slaapmeditatie met uitgebreide bodyscan op 432Hz muziek en geniet van een diepe helende nachtrust.

Heerlijk ontspannen wegdromen | Slaapmeditatie met visualisatie om stress en onrust los te laten Luister  

Val in slaap met een gevoel van diepe innerlijke rust met deze meditatie met visualisatie over de helende werking van de natuur. Laat moeiteloos alle onrust en stress los op de kalmerende binaural muziek en laad jezelf op voor jouw volgende dag.

Slapen zonder stress | Slaapmeditatie met bodyscan om ontspannen in een helende slaap te vallenLuister  

Ga soepel van stress naar diepe rust door bewust de natuurlijke ontspanningsrespons van jouw lichaam en brein te triggeren. Laat je met adem sensing en een rustige bodyscan meevoeren naar een diepe slaap terwijl je geniet van klanken op de kalmerende 432Hz-frequentie.

Rustig slapen zonder angst en zorgen | Diepe slaapmeditatie om ontspannen in slaap te vallenLuister  

Voel de diepe onveranderlijke kalmte die op elk moment aanwezig is, wat er ook in je leven gebeurt, en realiseer je dat je die rust en veiligheid wanneer je maar wilt kunt ervaren. Laat al je angst en zorgen los en val in een diepe rustige slaap. Abonneer je op Slaaptijd als je deze sessie fijn vind…

Val vanzelf in een vaste slaap | Diepe slaapmeditatie voor als je licht slaapt of vaak wakker wordtLuister  

Laat je meevoeren naar een diepe, vaste slaap met deze slaapmeditatie met yoga nidra bodyscan en visualisatie en geef je over aan de klanken van de kalmerende 432Hz muziek.

Moeiteloos ontspannen en slapen | Diepe yoga nidra slaapmeditatie om spanning en stress los te latenLuister  

Relax en geniet van een diepe innerlijke rust en stilte met deze yoga nidra slaapmeditatie met bodyscan en adem sensing met op de achtergrond het kalmerende geluid van de wind.

Beter en dieper slapen | Slaapmeditatie met bodyscan om gedachten los te laten en diep te ontspannenLuister  

Gun je lichaam en brein een diepe en onverstoorbare slaap met deze krachtige en effectieve slaapmeditatie met body sensing op zachte rustgevende 528Hz muziek.

Genieten van een diepe slaap | Slaapmeditatie met hypnose en visualisaties met het geluid van de zeeLuister  

Droom vanzelf weg met de zee visualisaties en het rustgevende geluid van kalm ruisende golven in deze slaapmeditatie met elementen uit hypnose. Voor als je diepe innerlijke rust wilt ervaren en moeiteloos in slaap wilt vallen. Extra lange aflevering met ongeveer 30 minuten begeleiding en dan nog 1,5…

Naar een diepe kalme slaap | Fijne rustige slaapmeditatie om stress en zorgen los te latenLuister  

Laat het piekeren los, en laat het natuurlijke proces van ontspanning zich vanzelf voltrekken in je lichaam en brein. Gebruik deze meditatie op kalmerende binaural muziek om moeiteloos van het denken en de actie naar het voelen en de rust te gaan.

Je bent goed zoals je bent | Slaapmeditatie met affirmaties voor meer compassie en liefdeLuister  

Wees lief voor jezelf en ga lekkerder in je vel zitten met de positieve affirmaties in deze slaapmeditatie op 432Hz muziek, waarmee je je lichaam en brein in diepe ontspanning en in slaap brengt. Hoe vaker je deze aflevering herhaalt, hoe meer je de positieve effecten ervan zult ondervinden.

Alleen maar slapen | Slaapmeditatie om niets meer te hoeven, diep te ontspannen en in slaap te vallenLuister  

Voel dat het helemaal oké is om voor slapengaan even helemaal niets meer te hoeven. Even al je doelen en taken, alle eisen die je aan jezelf stelt, los te laten, om gewoonweg te ontspannen, uit te rusten en weer op te laden.

Laat het denken los en val in slaap | Slaapmeditatie met het geluid van de regen om diep te slapenLuister  

Laat je zorgen en gedachten wegspoelen met de regen in deze rustige slaapmeditatie op het geluid van de regen, met body sensing, adem sensing en visualisaties.

Subliem slapen | Ontspannen slaapmeditatie om met een fijn gevoel in een diepe vaste slaap te vallenLuister  

Jij verdient het om heerlijk uit te rusten en te slapen. Gun het jezelf met deze slaapmeditatie, die je lichaam en brein kalmeert en tot rust brengt, en je meevoert naar een diepe vaste slaap.

Diep slapen en jezelf weer opladen | Slaapmeditatie om te ontspannen en nieuwe energie op te doenLuister  

Laat je meevoeren naar een diepe ontspanning en voel nieuwe energie stromen door je lichaam en brein. Luister naar de woorden van deze krachtige meditatie met yoga nidra en de kalmerende klanken van de 432Hz muziek en val met een fijn gevoel in een diepe slaap.

Spanning loslaten en diep slapen | Krachtige slaapmeditatie om jezelf te bevrijden van negativiteitLuister  

Breng je lichaam en brein in een staat van diepe ontspanning en kies ervoor om stress en ballast los te laten. Ervaar het gevoel van rust, vrijheid en vertrouwen, terwijl je in een herstellende slaap valt.

Tot rust komen en in slaap vallen | Eenvoudige slaapmeditatie met kalmerende yoga nidra bodyscanLuister  

Kies voor een directe route naar je rust en je slaap met deze krachtige geleide yoga nidra slaapmeditatie op zachte binaural muziek, en gun jezelf een optimale, herstellende nachtrust.

Ontspannen en slapen als je pijn hebt | Geleide slaapmeditatie met visualisaties en zeegeluidenLuister  

Kalmeer je lichaam en brein met je ademhaling en je verbeeldingskracht als je pijn of ongemak ervaart. Oefen jezelf in het ervaren van welzijn en rust met deze visualisaties.

Gewoon snel in slaap | Slaapmeditatie met hypnose voor als je licht slaapt of in slaap wilt komenLuister  

Neem een rechtstreekse route naar jouw diepe slaap door je te laten meevoeren op de ontspannende woorden en klanken van deze aflevering met elementen uit hypnose.

Val in een diepe helende slaap | Geleide slaapmeditatie op binaural muziekLuister  

Door je over te geven aan het natuurlijke proces van ontspannen en in slaap vallen, geef je je lichaam en brein optimaal de kans alle herstel- en verwerkingsprocessen af te ronden, zodat jij de volgende dag met nieuwe energie en een heldere geest opstaat.

Rust en balans voor het slapengaan | Slaapmeditatie met positieve affirmaties voor meer evenwichtLuister  

Breng balans in je leven door voor het slapengaan regelmatig deze zeven thema’s te ervaren met behulp van affirmaties, terwijl de zachte binaural muziek je brein en je lichaam naar een diepe ontspanning en slaap leidt.

Gerustgesteld in slaap | Slaapmeditatie om ontspannen en met een veilig gevoel in slaap te vallenLuister  

Val kalm en gerustgesteld in slaap, wat er in je leven ook gebeurt. Voel je veilig en geborgen terwijl je steeds dieper ontspant met deze relaxte slaapmeditatie op binaural muziek.

Makkelijk in slaap zonder piekeren | Slaapmeditatie met visualisatieLuister  

Bevrijd jezelf van onrust en piekeren, en ervaar hoe het is om de gedachten en gevoelens van de dag simpelweg los te laten. Geniet van de zachte klanken van de binaural muziek terwijl de visualisaties je meenemen naar een diepe ontspanning en herstellende slaap.

Laat spanning en onrust los | Kalmerende slaapmeditatie om bij in een diepe slaap te vallenLuister  

Geef je over aan het proces van ontspannen en in slaap vallen. Laat onrust en stress los, terwijl je wegzweeft naar een warme, diepe, vaste slaap.

Heerlijk rustig slapen | Geleide slaapmeditatie met adem sensingLuister  

Val heerlijk rustig in slaap door je te concentreren op je adem. Laat het gelijkmatige ritme van je ademhaling en de zachte binaural muziek jou zachtjes in slaap wiegen.

Sluit de dag af voor het slapengaan| Geleide slaapmeditatie op 528Hz muziekLuister  

Gun jezelf een diepe, zorgeloze slaap en een makkelijkere volgende dag. Als je momenten uit je dag die onaf voelen bewust evalueert, train je jezelf om vaker keuzes te maken die helemaal bij jou passen.

Vanzelf ontspannen en indutten | Krachtige slaapmeditatie met relaxte 61-punts bodyscanLuister  

Val binnen enkele minuten in slaap met deze beproefde 61-punts meditatie op kalmerende 432Hz muziek. Geef je over aan de loomheid en slaperigheid die zich onmiddellijk en onvermijdelijk aandient. Ook geschikt voor een powernap.

Slapen als je verdrietig bent | Slaapmeditatie op kalmerende 432Hz muziekLuister  

Voel je kalm, veilig en beschermd terwijl je aandacht geeft aan wat je doormaakt, en daal af naar een herstellende slaap met de binaural muziek op de rustgevende 432Hz-frequentie.

Simpelweg slapen | Geleide slaapmeditatie op zachte 528Hz muziekLuister  

Val gemakkelijk in slaap door een oase van rust en stilte binnenin jezelf te creëren met deze ontspannende en ongecompliceerde slaapmeditatie op zachte 528Hz muziek.

Direct lekker slapen | Slaapmeditatie met zachte zeegeluidenLuister  

Breng je lichaam en brein snel en makkelijk naar een diepe slaap met deze geleide meditatie met zelfsuggestie op trage binaural beats. Geniet van het zachte, rustgevende geluid van golven die aanspoelen op het strand.

Wegdromen met een gevoel van vreugde | Slaapmeditatie met binaural beatsLuister  

Zweef met een gelukzalig gevoel weg naar een heerlijke, diepe slaap. Stel je open voor meer vreugde in je leven door deze geleide meditatie te luisteren, en ervaar hoe de binaural muziek je brein vanzelf kalmeert.

Dichter bij jezelf | Slaapmeditatie op 528Hz muziekLuister  

Droom heerlijk weg terwijl je voelt wat voor jou het allerbelangrijkste is, wat  jouw leven betekenis, richting en waarde geeft. Laat je meevoeren naar een verkwikkende slaap door de klanken op de kalmerende en herstellende 528Hz frequentie. 

Het is goed zoals het is | Slaapmeditatie op binaural muziekLuister  

Val gerustgesteld in slaap temidden van alles wat er in jouw leven speelt op dit moment, en voel dat je goed bent zoals je bent. Laat je meevoeren naar een goede nachtrust door de woorden en klanken in deze meditatie op 432Hz muziek.

Diep en vast slapen | Slaapmeditatie met body sensingLuister  

Je hoeft helemaal niets te doen… Ga moeiteloos naar een diepe, vaste slaap met deze meditatie met body sensing en binaural muziek op de herstellende 852Hz-frequentie.

In slaap zonder zorgen | Geleide slaapmeditatie op 432Hz muziekLuister  

Val in een diepe slaap en ervaar de rust die in elk moment aanwezig is, door de dag achter je te laten en je aandacht naar binnen te richten. De binaural muziek op de rustgevende 432Hz-frequentie in deze slaapmeditatie leidt je brein naar ontspanning en herstel.

Maak je hoofd leeg | Geleide slaapmeditatie met visualisatieLuister  

Laat je zorgen en gedachten los terwijl je je laat meevoeren op een reis door de natuur, naar een diepe en herstellende slaap. Met rustgevende binaural muziek op de rustgevende 432Hz frequentie.

Omarm verandering | Slaapmeditatie met binaural theta wavesLuister  

Daal af naar een diepe ontspanning en slaap, en vergroot jouw vermogen om mee te gaan op de golven van verandering, terwijl je je eigen koers blijft varen. 

Lekker slapen met Loving Kindness | Slaapmeditatie op relaxte muziekLuister  

Met deze oefening in Loving Kindness vergroot je voor het slapengaan je emotionele intelligentie, mentale veerkracht, immuunsysteem en empathisch vermogen, en verlaag je je stresslevel.

Na een dag vol stress | Slaapmeditatie met Progressive Muscle RelaxationLuister  

Leid jezelf naar een gegarandeerde ontspanning door je spieren systematisch te spannen en ontspannen. Omdat je je aandacht helemaal richt op je lichaam, word je vanzelf ook rustig in je hoofd. De binaural muziek voert je brein van bètagolven (actief en alert) naar deltagolven (diepe slaap).

Luisteren naar je emoties | Slaapmeditatie met binaural theta wavesLuister  

Emoties ontstaan met een reden: ze brengen je een boodschap. Als je je openstelt voor die boodschap en serieus neemt wat je emoties je vertellen, leer je om op situaties en in relaties te reageren op een manier die jouw welzijn en geluk vergroot.

Vergroot je zelfvertrouwen | Geleide slaapmeditatie met affirmatiesLuister  

Met affirmaties kun je ingesleten patronen in je denken, voelen en doen doorbreken. Je stimuleert jouw brein om neurale paden aan te leggen die horen bij nieuwe, positieve patronen, die je zelf hebt gekozen. Gebruik deze aflevering om je zelfvertrouwen te vergroten.

De positieve kracht van hoop | Slaapmeditatie op rustige pianomuziekLuister  

Hoop laat je vertrouwen, richting en betekenis in je leven ervaren en motiveert zo jouw denken en doen. Gebruik deze aflevering om te ontspannen en de positieve kracht van hoop te activeren in jouw leven. Dan vergroot je je herstellend vermogen, je psychologische veerkracht en je geluksgevoel.

Met een fijn gevoel in slaap | Geleide slaapmeditatie op binaural muziekLuister  

Wat er ook gebeurt in je leven, je kunt op elk moment zelf een fijn gevoel oproepen. Ontdek hoe in deze aflevering, terwijl de binaural muziek je brein naar een diepe, herstellende slaap leidt.

Van woede naar vergeving | Slaapmeditatie met visualisatieLuister  

Laat pijnlijke momenten uit jouw verleden niet langer bepalen hoe je jouw leven nu ervaart. Want met de keuzes die je nu maakt, geef je je toekomst vorm. Gebruik deze visualisatie op binaural muziek om van woede naar vergeving te gaan.

Liefde voor jezelf | Slaapmeditatie op zachte pianomuziekLuister  

Gun jezelf een dosis TLC. Laat zelfkritiek los, relax en benader jezelf met warmte en begrip. Geniet van de relaxte pianomuziek terwijl je je steeds verder ontspant en in slaap valt. 

Dankbaarheid voor het slapengaan | Geleide slaapmeditatie met bodyscanLuister  

Als je regelmatig stilstaat bij de positieve dingen in je leven, heeft dat een positief effect op je gezondheid, je geluksgevoel en je relaties met anderen.