Smakelijk! De podcast van Petra Possel

Smakelijk! De podcast van Petra Possel

Kunst  |  37 afleveringen

Elke week praat Petra Possel (voorheen van Radio Mangiare!) tussen de kookboeken en wijnflessen met gasten uit de culinaire wereld over lekker eten, koken, kookboeken, de zin van en in wijn, mooie eetculturen en alles wat verder ter tafel komt. Er wordt gepraat, geproefd, gegeten en gedronken dat het een lieve lust is!
Voor actuele info en recepten: kijk op onze website.

Verras mij  


Marinus Noordenbos en Karin van Munster praten met Petra Possel

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  10-05-2024

Marinus Noordenbos, vishandelaar, eigenaar van restaurant Hokkai Kitchen in IJmuiden en culinair ambassadeur van de Japanse keuken in Nederland praat met Petra Possel over Japanse (eet-)cultuur, vis en het kookboek Hokkai – De Japanse keuken voor de thuiskok van Joris Vermeer, Marinus Noordenbos &...


Hidde de Brabander - meester patissier en meesterijsbereider - spreekt met Petra Possel over hard werken, schilderen, kunst en patisserie

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  03-05-2024

Meester patissier, meesterijsbereider en schilder Hidde de Brabander praat met Petra Possel over zijn leven en werk. Hidde wilde kunstschilder worden, maar werd door de banketbakker aan de overkant van zijn ouders huis overgehaald de patisserie in te gaan. 17 jaar was ie toen hij banketbakker-in-opl...


Ingrid Hofstra en Esmee Langereis praten met Petra Possel over de Zweedse keuken en alcoholvrije wijn

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  26-04-2024

Voormalig wijnjournalist Esmee Langereis en Ingrid Hofstra praten met Petra Possel over alcoholvrije drank en de huiselijke Zweedse keuken. Ingrid schreef het kookboek ‘Het lekkerste uit Zweden (60 must eat gerechten)’.Keukenprins Pieter bakt vandaag Zweedse pannenkoeken: pannkakor med kantarell...


Teun van de Keuken praat met Petra Possel over echt voedsel

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  19-04-2024

Journalist, schrijver en podcastmaker Teun van de Keuken praat met Petra Possel over echt voedsel en zijn boek De mens is een plofkip - Hoe de voedingsindustrie ons ziek maakt. Teun neemt de voedingsindustrie onder de loep, laat zien wat er daarin misgaat en legt ondertussen de geheimen van het blis...


Christian Weij, fermentatie - en desemspecialist praat met Petra Possel

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  12-04-2024

Fermentatie- en desemspecialist Christian Weij praat met Petra Possel over fermenteren, het bakken van goed desembrood en zijn avontuur en levenswerk het SmaakPark in Ede. Christian schreef Verrot Lekker Desembrood en Verrot Lekker. Keukenprins Pieter bakt de inzending van luisteraar Meike Krüger:...


Joris Bijdendijk praat met Petra Possel over zijn boek Chez Bijdendijk

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  05-04-2024

Chef-kok Joris Bijdendijk van restaurants Rijks en Wils in Amsterdam praat met Petra Possel over zijn nieuwe kookboek Chez Bijdendijk, koken op topniveau, werken aan zijn lichaam en zijn liefde voor de Franse keuken.Keukenprins Pieter maakt een nagerecht uit Chez Bijdendijk: Dutch Dame Blanche en al...


Mara Grimm en JP Pellemans praten met Petra Possel

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  29-03-2024

Culinair recensent Mara Grimm van Het Parool praat met host Petra Possel over het beoordelen van restaurants en over haar boeken Bon appétit Paris en Eetiquette. Ook vergelijkt ze de (eet-)cultuur in Nederland met die van Parijs waar ze een deel van de tijd woont.Tv-maker en schrijver JP Pellemans...


Julius Jaspers en Karin van Munster praten met Petra Possel

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  22-03-2024

Chef-kok Julius Jaspers praat met host Petra Possel uiteraard over koken en zijn nieuwe kookboek Eenpansbijbel.Kookboekenkenner Karin van Munster bespreekt "De officiële Bridgerton Bijbel voor feesten en partijen", het kookboek bij de hitserie Bridgerton (Netflix) over het fictieve societyleven in...


Wijnmaker Florien Kleine Snuverink praat vanuit de Jura met Petra Possel

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  15-03-2024

Na een ontvangst tussen wijnboeren met - uiteraard! - kaasfondue praat wijnmaker Florien Kleine Snuverink van Les Bottes Rouges met Petra Possel over haar overstap van het Amsterdamse restaurantleven naar wijn maken, eten, wonen, kaas en werken in de Franse Jura.Keukenprins Pieter bereidt de locale,...


Ron Blaauw en Karin van Munster praten met Petra Possel

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  08-03-2024

Chef-kok Ron Blaauw praat met host Petra Possel over koken op sterrenniveau, de geuzennaam Café Nol onder de sterrenrestaurants, de opkomst van gastrobars, de sfeer in zijn restaurants en zijn kookboek Gastrobar. Kookboekenkenner Karin van Munster bespreekt het kookboek Start Here van Youtube-fenom...


Noni Kooiman en Karin van Munster zijn in gesprek met Petra Possel over geheimen van de wok en het nieuwe boek van Donna Hay

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  01-03-2024

Chef en auteur van de Wokbijbel Noni Kooiman en Karin van Munster zijn in gesprek met Petra Possel over geheimen van de wok en het nieuwe boek van Donna Hay, Even more basics to brilliance.Keukenprins Pieter maakt een gerecht uit beide boeken.Wil je reageren, een recept opvragen óf adverteren, mail...


(2/2) Nadia Zerouali, Simone van Thull en chef Ruben Schippers in gesprek met Petra Possel

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  27-02-2024

Culinair journalist Nadia Zerouali, fermentatiekoningin en auteur van de Inmaak- en fermentatiebijbel Simone van Thull en chef-kok Ruben Schippers van restaurant Omke Jan zijn in gesprek met Petra Possel over duurzaam en lokaal eten.Vandaag zijn we te gast bij de "boergondische" restaurant-herberg O...


(1/2) Nadia Zerouali, Simone van Thull en chef Ruben Schippers in gesprek met Petra Possel

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  23-02-2024

Culinair journalist Nadia Zerouali, fermentatiekoningin en auteur van de Inmaak- en fermentatiebijbel Simone van Thull en chef-kok Ruben Schippers van restaurant Omke Jan zijn in gesprek met Petra Possel over duurzaam en lokaal eten.Deze aflevering zijn we te gast bij de "boergondische" restaurant-h...


Leonardo Pacenti en Maud Moody praten met Petra Possel over hun pastaboek

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  16-02-2024

Maud Moody en Leonardo Pacenti zijn de eigenaren van het bijna 40-jarige Italiaanse restaurant Toscanini in Amsterdam, één van de meest spraakmakende zaken van de stad. Ze praten met host Petra Possel over hun recente  kookboek 'Toscanini: Pasta', over de schoonheid van de Italiaanse keuken en ha...


Emile van der Staak en Hiske Versprille praten met Petra Possel

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  09-02-2024

Emile van der Staak, chef-kok en eigenaar van restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen (2 Michelinsterren), werd deze week door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2024. Hij vertelt aan host Petra Possel over zijn missie, de 100% plantaardige keuken. Culinair journalist Hiske Versprille is...


Eva Posthuma de Boer schrijft romans én kookboeken. Ze praat met Petra Possel over haar levenswerk: kookboek ‘ Boergondisch'

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  02-02-2024

Eva Posthuma de Boer schrijft romans én kookboeken, een bijzondere combinatie. Aan Petra Possel vertelt ze over haar levenswerk: het kookboek ‘ Boergondisch', een kookboek met de Franse gerechten - enigszins gemoderniseerd - die bij haar jeugd en het Franse vakantiehuis uit haar jeugd (en nu) hor...


Cesar Majorana, schrijver, presentator en wijnkenner en -liefhebber, belijdt op TikTok zijn obsessieve liefde voor wijn

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  26-01-2024

Cesar Majorana, schrijver, presentator en wijnkenner en -liefhebber, belijdt op TikTok zijn obsessieve liefde voor wijn en heeft inmiddels een leger aan volgers. In Smakelijk! vertelt hij Petra Possel verder over die diepe liefde, over zijn hang naar goed eten en drinken, zijn jeugd en zijn jonge va...


Vanja van der Leeden, kookboekenschrijver en kok, praat met Petra Possel over haar nieuwe boek Italopop

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  19-01-2024

Vanja van der Leeden, kookboekenschrijver en kok, praat met Petra Possel over haar nieuwe boek Italopop waarin ze teruggaat naar het Italië waar ze eens woonde. Schrijver Thomas van Aalten neemt ons mee naar Napels, waar gefrituurd streetfood zeer geliefd is. En dus frituurt keukenprins Pieter ansj...


Samuel Levie, worstenmaker, praat met Petra Possel over ‘de vleesparadox'

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  12-01-2024

Samuel Levie, worstenmaker, praat met Petra Possel over ‘de vleesparadox’, zijn boek Worstelingen en zijn toekomstplannen. Keukenprins Pieter maakt twee gerechten die daar naadloos bij aansluiten. En we makken en proeven de eerste inzending van een luisteraar op onze vraag: wat is jouw lieveling...


Chef Helmi Smeulders (Caribbean Chef), slateler Marshall Damiana & culinair creator Kris Kierindongo locatie aflevering op Curaçao

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  05-01-2024

Vanaf Curaçao: over lokaal eten & koken met chef Helmi Smeulders, slateler Marshall Damiana en concept creator Kris Kierindongo.Petra Possel praat op Curaçao met drie eilandbewoners met een diepe liefde voor het eiland en voor eten over de nieuwe draai die ze aan hun leven gaven door te kiezen voo...


Wijnschrijver Harold Hamersma zet met Petra Possel hoofd en smaakpapillen aan het werk

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  29-12-2023

De Beste Bubbels! Petra Possel spreekt met wijnschrijver Harold Hamersma. De Grote Hamersma komt met 3 fantastische mousserende wijnen: crémant de Limoux, Vouvray en Champagne. Keukenprins Pieter maakt 3 gerechtjes waarin lucht een grote rol speelt. Zo rollen wij het jaar uit!


Cees Holtkamp, banketbakker, is te gast bij Petra Possel.

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  22-12-2023

Banketbakker Cees Holtkamp, dé ster van Foodtube, het populaire videokanaal over eten en koken. Deze 80 plusser is samen met z’n kleindochter Stella met de regelmaat van de klok te zien op Foodtube, waar hij de grootste hits uit zijn patisserie-oeuvre tot op de gram nauwkeurig instrueert. In deze...


Jeroen Woe, cabaretier en foodie, is te gast bij Petra Possel.

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  15-12-2023

Jeroen Woe, cabaretier (o.a. de tv-show Even tot hier) en foodie (ook al vindt ie het een stom woord), is te gast bij eethost Petra Possel. Zijn grootvader is Chinees en hij groeide op met 'echt' Chinees eten. Keukenprins Pieter maakt twee gerechten: kippenvoetjes met zwarte bonensaus en fluwelen ma...


Wil Demandt, voormalig chef restaurant Bordewijk, is te gast bij Petra Possel.

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  08-12-2023

Wil Demandt, cuisinier en auteur van het kookboek ‘Altijd zondag’ is te gast bij eethost Petra Possel. Keukenprins Pieter maakt twee gerechten uit het boek van Demandt en laat de meester proeven. En we doen een oproep aan de luisteraars!Wil je reageren, een recept opvragen óf adverteren, mail d...


Hiske Versprille, keukenprins Pieter en host Petra Possel over afscheidseten.

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  01-12-2023

Petra Possel praat met culinair journalist Hiske Versprille en keukenprins Pieter over afscheidseten. Over gerechten die naadloos passen bij afscheid. Over lemper, Joodse eiersalade, uitvaartcake en Zuid-Afrikaanse begrafnisrys die we natuurlijk allemaal proeven!


Regula Ysewijn & Hilary Akers over koek en het laten ademen vanwijn

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  24-11-2023

Petra Possel en haar rechterhand van deze aflevering Hilary Akers praten met de Vlaamse Regula Ysewijn die een schitterend bakboek schreef: ‘Van wafel tot koek- gebak uit het hart van de Lage Landen’. Keukenprins Pieter voert een moeilijke dienstopdracht uit, het maken van taco's met barbacoa de...


Janneke Vreugdenhil en Hassnae Bouazza over gezond eten & gezonde couscous

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  17-11-2023

Petra Possel en haar rechterhand van deze aflevering Hassnae Bouazza ontvangen culinair journalist Janneke Vreugdenhil die twee boeken schreef over eten en gezondheid. In de serie eten als medicijn kijkt ze naar het hart en vrouwen in de overgang. Hassnae begint meteen goed met een gezond familieger...


Sun Li , schrijver en Hilary Akers, culinair journalist over Chin. Ind. Rest. en Sefardische sinaasappelcake

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  10-11-2023

In deze aflevering praat Petra Possel samen met co-host Hilary Akers met schrijver Sun Li, die samen me Danny Lee, Ka Fai Lee en Yan Ting Yuen het Chin. Ind. Rest. Kookboek schreef over het leven achter het doorgeefluik van ‘de Chinees’. Sun Li is zelf kind van Chinese restauranthouders in Neder...


Yvette van Boven en Hiske Versprille, culinair journalisten, over kookboeken en rouwstoof

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  10-11-2023

Petra Possel en haar rechterhand van deze aflevering Hiske Versprille ontvangen Yvette van Boven die op het moment van opname haar been in het gips heeft. En dat terwijl haar agenda uitpuilt van culinaire activiteiten. Hiske vraagt aandacht voor kraamstoof en rouwstoof. Keukenprins Pieter bereidt or...


Paul de Leeuw en Matay de Mayee over moeders keuken, van Rotterdam tot Suryoye

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  03-11-2023

Petra Possel en haar rechterhand in deze aflevering Paul de Leeuw praten met Matay de Mayee. Zijn moeder is Aramees, ook wel Assyrisch, een christenvolk uit het Midden-Oosten dat vervolgd werd en vluchtte naar plekken over de hele wereld. De keuken van de Suryoye is de oudste ter wereld. Matay maakt...


Welmoed Bezoen en Karin van Munster over wilde keukens en Chinese take away

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  27-10-2023

Welmoed Bezoen leerde zich zelf koken en hoe! Ze schreef net de Saladebijbel met ook gekke, onverwachte salades en schreef ook nog het hoogstpersoonlijke Welmoed’s Wilde Keuken. Karin van Munster dook in een Chinees boek: Chinese Takeaway Compleet van Kwoklyn Wan die opgroeide onder de tafels van...


De Surimams over Surinaams eten, culinair journalist Hilary Akers over Sri Lankese curry

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  20-10-2023

De Surimams, drie Surinaams-Nederlandse zussen, maakten een actuele versie van hun kookboek en brengen vooral een ode aan hun moeder die het goede kookvoorbeeld gaf.Hilary Akers maakte een Sri Lankese curry die ze thuis vaak kookt omdat ie zo vreselijk lekker is.Deze aflevering ging eerder al bij Po...


Emma de Thouars en Hiske Versprille over noedels en Alison Roman

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  13-10-2023

Host Petra Possel praat met Emma de Thouars en culinair recensent Hiske Versprille.Emma de Thouars maakte een boek over Noedels, ze vertelt erover, en Hiske Versprille vierde haar verjaardag met een feestje met allemaal fancy tips & tricks van Alison Roman uit Nothing Fancy.Deze aflevering ging eerd...


Zangeres Karsu over Turkije, de Turkse keuken en de aardbeving

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  06-10-2023

Host Petra Possel praat met zangeres en 24 Kitchen tv-kok Karsu en kookboekenliefhebber en -schrijver Karin van Munster.Karsu schreef een kookboek Karsu's Kitchen dat meteen een bestseller werd, alhoewel de aanleiding zeer verdrietig was: de aardbeving in Turkije waarbij 17 familieleden van Karsu om...


Cocktailkoningin Tess Posthumus en culinair journalist Jacques Hermus over shaked & stirred en Franse cassoulet

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  03-10-2023

Petra Possel praat met Tess Posthumus, meervoudig kampioen cocktails maken, zij schreef de Cocktailbijbel. Ze maakt - shaked & stirred - ter plekke een fantastische cocktail! Culinair journalist Jacques Hermus laat zijn licht schijnen over het Franse gerecht cassoulet en we proeven die uiteraard.Lui...


Katinka Lansink Dodero en Hassnae Bouazza over de Cocina Nikkei in Peru en meer

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  23-09-2023

Petra Possel spreekt met culinair journalist Hassnae Bouazza en de Nederlands-Peruaanse Katinka Lansink Dodero die een boek schreef over de 'Cocina Nikkei', de fusion Japans-Peruaanse keuken die al meer dan een eeuw leeft in Peru.We proeven ook la coca uit de familie van Hassnae en luisteraar Esther...


trailer Smakelijk Podcast

Luister  

Smakelijk! De podcast van Petra Possel  /  22-09-2023

trailer