Podcast Zoeker

Sneakerjagers ‘PURE’

Sneakerjagers ‘PURE’

Kunst  |  6 afleveringen

Welkom bij de podcast ‘Sneakerjagers PURE’ over duurzaamheid in de sneakerwereld. Wij van sneakerjagers houden van sneakers, de sneakercultuur, zijn ambitieus en hebben het tofste werk van de wereld. We hebben ook vragen, veel vragen, omdat we niet alles weten. We vragen ons bijvoorbeeld af waarom de sneakerwereld totaal niet duurzaam is. Waarom er jaarlijks 23 miljard sneakers worden geproduceerd en er 300 miljoen op de afvalberg belanden. Wij vragen ons af waarom het aanbod duurzaam geproduceerde sneakers zo extreem laag is. Ook willen we weten waarom het schaarse aanbod zo onaantrekkelijk is en vaak duur. We vragen ons af hoe we onze volgers kunnen meenemen in onze ambitie om de sneakerwereld duurzamer te krijgen. Vragen waar we geen antwoord op hebben! Daarom deze podcast! Wij dachten: als wij het niet weten, waarom vragen we het dan niet aan de experts, de pioniers en de ondernemers in duurzaamheid. Want als zij onze vragen kunnen beantwoorden hebben wij genoeg brandstof om de komende jaren te gaan voor een meer duurzame sneakerwereld. En we nemen jou graag mee op deze missie.

S01E01: Willa Stoutenbeek en Christiaan MaatsLuister  

Willa Stoutenbeek doet de PR en Marketing voor duurzame mode merken. W. Green is een agency waar ze mode- beauty- en lifestylemerken vertegenwoordigt die iets willen betekenen in de wereld. Christiaan Maats is product design engineer en ondersteunt daarnaast bedrijven die graag willen verduurzamen. …

S01E02: Jelle Mul en Patrick BredemeijerLuister  

Concept-to-consumer director van Palladium Boots Patrick Bredemeijer en Patagonia's Marketing Manager Jelle Mul brengen in deze aflevering hun visie op sustainability in de sneakerwereld tot uiting.

S01E03: Nicoline Enter en Philippe HolthuizenLuister  

In deze aflevering ontvangt onze host Nicoline Enter, oprichter van The Footwearists en Phillippe Holthuizen, oprichter van FusedFootwear.

S01E04: Sander Veenendaal en James VeenhoffLuister  

Twee nieuwe inspirerende gasten met wie we het gaan hebben over duurzaamheid in de sneaker- en kledingwereld. James Veenhoff één van de founders van House of Denim en met Sander Veenendaal hebben we het over sustainability in de reclamewereld.

S01E05: PetersonStoop en BY BORRELuister  

In de vijfde aflevering van ‘Sneakerjagers Pure’, de podcast over duurzaamheid in de sneakerwereld, zijn we op bezoek bij Jelske Peterson en Jarah Stoop in Amsterdam, eigenaren van een kleine schoenenfabriek en oprichters van het label PetersonStoop. Tweede gast aan tafel in deze aflevering is S…

S01E06: WEAR en Fashion for GoodLuister  

Welkom bij aflevering 6 van de sustainable podcast: Sneakerjagers PURE. In deze aflevering praat onze onze host Liesbeth Eikenaar met een paar interessante gasten: Anne-Ro van Fashion For Good en Lorenzo en Pim van WEAR.