Podcast Zoeker

Starten in Amsterdam

Hoe lossen we het woningtekort voor Amsterdamse starters op?

Starten in Amsterdam

22-11-2021

Iedereen heeft het moeilijk op de Amsterdamse woningmarkt, maar voor starters is het nog een stuk lastiger om er tussen te komen. Waar liggen de oplossingen voor hun probleem? We bekijken één oplossing van dichtbij: tijdelijke bewoning van bouwgrond.

Deskundigen

In deze aflevering hoor je stadssocioloog en adviseur bij Stipo, Charlot Schans. Zij ziet veel kansen in de wooncoöperatieven die sinds een tijdje voet aan de grond krijgen in Amsterdam. Adviseur social impact bij Inbo Angelique Bellemakers roept alle betrokken partijen op meer met jongeren in gesprek te gaan.

Elzenhagen: Frans en Ties

In Amsterdam-Noord wandelt Renée door een wijk in aanbouw: Elzenhagen-Zuid. Dat doet ze met de 28-jarige Ties en de 89-jarige Frans. Ties is copywriter en woont in Startblok Elzenhagen, een tijdelijk wooncomplex voor jongeren. Frans woont op vijf minuutjes lopen in een seniorenflat. Hij kijkt zijn ogen uit in Ties’ woning.

Over Starten in Amsterdam

Starten in Amsterdam is een vijfdelige podcast van woonstichting Lieven de Key. Podcastmaker Renée zoekt met hulp van deskundigen en Amsterdamse buurtgenoten naar oplossingen om ruimte te maken voor woonstarters in de stad.

Credits

Redactie, presentatie, montage: Renée van Heteren

Audiovormgeving en muziek: Custom Audio Productions