Podcast Zoeker

Starten in Amsterdam

Jong en oud in de stad: van vooroordeel naar vrienden

Starten in Amsterdam

22-11-2021

Jongeren, studenten in het bijzonder, zorgen voor overlast en rotzooi in de buurt. Toch? Het is een vooroordeel waar veel woonstarters tegenop moeten boksen. Maar in hoeverre klopt het beeld? Het antwoord op die vraag hoor je in deze aflevering van Starten in Amsterdam.

Deskundige

Maarten Kwakernaak is senior onderzoeker bij het het Verwey-Jonker Instituut. Hij onderzocht hoe het is wanneer er veel studenten in een buurt komen wonen. Hoe verhouden ze zich tot buurtgenoten en ontstaat er overlast of juist vriendschap?

De Dapperbuurt: Wim en Azzedine

In de Dapperbuurt in Amsterdam-Oost ontmoeten de 24-jarige Azzedine en de 68-jarige Wim elkaar. Met zijn stichting Native Oost zet Azzedine zich in voor jongeren in de buurt. Wim is gepensioneerd poppenspeler op de Dam en geeft nu als ‘de verhalenman van Oost’ rondleidingen door de buurt. Hij vindt dat jongeren harder actie moeten voeren voor woningen. Maar hoe kijkt Azzedine daarnaar?

Over Starten in Amsterdam

Starten in Amsterdam is een vijfdelige podcast van woonstichting Lieven de Key. Podcastmaker Renée zoekt met hulp van deskundigen en Amsterdamse buurtgenoten naar oplossingen om ruimte te maken voor woonstarters in de stad.

Credits

Redactie, presentatie, montage: Renée van Heteren

Audiovormgeving en muziek: Custom Audio Productions