Studio Beeckestijn

Studio Beeckestijn

Zakelijk  |  52 afleveringen

Bij Beeckestijn Business School delen we graag onze vakkennis. Delen betekent namelijk vermenigvuldigen. Onder de naam Studio Beeckestijn maken we iedere maand een podcastaflevering met interessante learnings, trends en inzichten die je niet mag missen!

Verras mij  


Verandermanagement: sturen op microgedrag is key

Luister  

Studio Beeckestijn  /  30-04-2024

Verandering is continu. Hoe ga je daarmee om in je organisatie? Hoe zorg je dat er écht verandering plaatsvindt? En hoe motiveer je mensen? Bas Krikke vertelt het je tijdens deze podcastaflevering!


Social media in de marketingmix: TikTok, ethiek en strategie

Luister  

Studio Beeckestijn  /  19-03-2024

Meraux de Schutter vertelt in deze podcast o.a. over ethische overwegingen van social media, de evolutie van algoritmes en contentcreaties, opkomende trends en kansen!


Boost je creativiteit, je bent creatiever dan je denkt

Luister  

Studio Beeckestijn  /  13-02-2024

Creativiteit wordt vaak genoemd als een van de belangrijkste skills voor de komende jaren. Er wordt steeds meer geautomatiseerd en AI kan taken overnemen. Toch blijft de creatieve kracht van mensen nodig om je als organisatie te onderscheiden. Maar hoe doe je dat, op commando creatief zijn, op je we...


De kern van digitale transformatie & business IT

Luister  

Studio Beeckestijn  /  19-12-2023

In een wereld waarin digitalisering en digitale transformatie vaak door elkaar worden gebruikt, is het belangrijk om de nuances te begrijpen. Ontdek het verschil, leer over de BusinessITScan®, de Zes succesfactoren voor digitale transformatie©, en Business en IT. Anton Dijkhuis geeft je inzicht in...


Online video: revolutie, tips en tools

Luister  

Studio Beeckestijn  /  08-11-2023

De wereld van online video heeft een behoorlijke revolutie doorgemaakt. Online video expert Anna Marie Hazenberg vertelt tijdens deze podcast over deze revolutie, ze geeft praktische tips hoe je succesvol aan de slag kunt met je eigen video's & vertelt over interessante AI- en bewerkingstools voor o...


Leven Lang Leren en Ontwikkelen: de visie van Beeckestijn - Studio Beeckestijn SPECIAL

Luister  

Studio Beeckestijn  /  11-10-2023

Studio Beeckestijn heeft een mijlpaal bereikt: dit is alweer aflevering 50! Deze bijzondere mijlpaal verdiend ook een speciale editie en een eregast: Hans Molenaar. Hans is de oprichter van Beeckestijn en inmiddels runnen Hans & Bart het samen. In deze podcast delen ze hoe Beeckestijn is ontstaan, h...


Effectieve klantreizen: tips voor customer journey mapping

Luister  

Studio Beeckestijn  /  20-09-2023

Customer journey mapping: een onderwerp die steeds belangrijker wordt binnen organisaties. Maar wat houdt het precies in? Hoe pak je het aan? En wat zijn handige tips? Kees Kerkvliet, eigenaar van TOTE-M en docent bij Beeckestijn, vertelt het je tijdens deze podcastaflevering.


Design Thinking in het bedrijfsleven

Luister  

Studio Beeckestijn  /  31-07-2023

Wat houdt Design Thinking precies in? Wat kan dit voor jouw bedrijf doen? Hoe pas je het toe? Wat zijn de valkuilen? En wat zijn succesvolle praktijkvoorbeelden? Design Thinking expert Sabine Croes vertelt het in deze podcastaflevering. 


Digitale marketing strategieën bij ABN Amro

Luister  

Studio Beeckestijn  /  27-06-2023

Laat je inspireren door de Digital Marketing Professionals 2022 (Marèse Nijman & Marcelle van der Brusse) met hun strategische aanpak op het gebied van digital marketing bij ABN Amro.


Het complexe landschap van digitale mediastrategieën en adverteren

Luister  

Studio Beeckestijn  /  19-05-2023

Leer hoe je je campagnes kunt verbeteren, vermijd valkuilen zoals vanity metrics en krijg inzicht in effectieve mediaplanning en het optimaliseren van advertentiebudgetten. Luister nu naar deze podcast met Paul Lempers voor waardevolle inzichten en leer hoe je succesvolle marketingstrategieën kunt...


Growth Hacking: de implementatie van het groeimodel

Luister  

Studio Beeckestijn  /  07-04-2023

In deze podcast vertelt Tanja Sanders je over growth hacking. Ze gaat in op de onderwerpen customer centricity, data driven growth, de North Star Metric, groeihefbomen én de organisatiecultuur. Aan de hand van praktische voorbeelden leer je hoe je het groeimodel kunt toepassen.


Google Analytics 4: de laatste tips die jij nodig hebt om succesvol over te stappen

Luister  

Studio Beeckestijn  /  10-03-2023

In deze podcast vertelt Felipe Wesbonk over de belangrijkste verschillen tussen Universal Analytics en Google Analytics 4, over het aanpakken van jouw datastrategie & hij geeft de laatste tips die jij nodig hebt om succesvol aan de slag te gaan met Google Analytics 4.


Customer experience bij Centraal Beheer

Luister  

Studio Beeckestijn  /  03-02-2023

In deze aflevering gaat Bart in gesprek met Stefan van de Weijer: Customer Experience Professional 2022. Tijdens zijn opleiding bij Beeckestijn heeft hij een prachtig customer experience actieplan gemaakt voor Centraal Beheer. In deze podcast vertelt hij je alles over dat actieplan.


Succesvolle recruitment marketing met een sterk employer brand

Luister  

Studio Beeckestijn  /  20-01-2023

Het is een uitdaging om de juiste mensen aan te trekken en te behouden. Hoe kom je tot een succesvol recruitment marketing proces met een sterke employer branding? Ontdek het in deze podcast met Sonja Loth!


Digitale Transformatie: het jaar van het ongemak

Luister  

Studio Beeckestijn  /  12-01-2023

Digitalisering en digitale transformatie staan centraal in deze podcast aflevering met Jaspar Roos. Wat kunnen we verwachten in de toekomst? Waarom wordt 2023 het jaar van het ongemak? Jaspar legt het uit!


SEA: van keyword-kanon naar business-analist

Luister  

Studio Beeckestijn  /  12-12-2022

SEA-specialisten worden steeds meer business-analisten. Ze zijn steeds meer bezig met het analyseren van data en het geven van de juiste input aan de algoritmes van Google, zodat ze voor bedrijven de juiste beslissingen kunnen nemen. In deze podcast vertelt Peter Maas je over alle ins en outs van pa...


VR en AR: mogelijkheden, ontwikkelingen en succesvolle use cases

Luister  

Studio Beeckestijn  /  27-10-2022

Virtual Reality en Augmented Reality zijn hot topics. In deze podcast van Studio Beeckestijn vertelt Wouter je over de mogelijkheden, ontwikkelingen en succesvolle use cases van VR en AR!


Data science: kwaliteit, methoden & tooling

Luister  

Studio Beeckestijn  /  28-09-2022

Data science, een interessant maar complex onderwerp. Ontdek over de begrippen data kwaliteit, methoden, tooling & meer in deze podcast!


Pricing: de P die zorgt voor echte winstgevendheid

Luister  

Studio Beeckestijn  /  17-08-2022

Deze podcast staat in het teken van pricing. Sebastian Glosemeyer verteld over stijgende prijzen, prijsstrategieën, korting & psychologische prijsmethoden aan de hand van interessante voorbeelden en tips!


Artificial Intelligence: zo win je van de anderen met AI en data

Luister  

Studio Beeckestijn  /  28-07-2022

In deze podcast van studio Beeckestijn vertelt Alex Dowdalls uitgebreid over het gebruik en te toepassing van Artificial Intelligence (AI) en data & legt uit waarom je wint van anderen wanneer je dit toepast.


Diversiteit & Inclusie: het is nooit af

Luister  

Studio Beeckestijn  /  05-07-2022

Inclusie en diversiteit zijn onderwerpen die steeds belangrijker worden. In deze nieuwe podcast gaat Bart Meerdink gaat in gesprek met Madhu Mathoera, expert op het gebied van diversiteit & inclusie en marketingcommunicatie. In deze podcast hoor je alles over deze onderwerpen binnen organisaties en...


Zo maak je meer impact met online teksten

Luister  

Studio Beeckestijn  /  20-05-2022

In de nieuwe podcast gaat Bart Meerdink in gesprek met Martin van Kranenburg en Wim van der Mark, beide docenten bij Beeckestijn Business School. Martin is één van de meest gevraagde sprekers en trainers op het gebied van conversie, personalisatie en neuromarketing en werd afgelopen jaar zelfs doc...


Bouwen aan een sterk merk: het verhaal van Polestar

Luister  

Studio Beeckestijn  /  19-04-2022

In deze nieuwe podcast gaat Bart Meerdink in gesprek met Valéry Gresnigt, head of marketing & PR bij Polestar. Hij vertelt onder andere over zijn rol binnen Polestar en het opzetten van het merk op de Nederlandse markt.


Scoren met LinkedIn: de do's en don'ts

Luister  

Studio Beeckestijn  /  06-04-2022

Bart Meerdink gaat in gesprek met Corinne Keijzer, een echte social media expert, en dan vooral LinkedIn. Ze was er vroeg bij met haar LinkedIn trainingen, heeft meerdere boeken geschreven én ze is trainster bij Beeckestijn. Een speciale gast dus. In de podcast gaat ze van alles vertellen over Link...


Interview Digital Marketing professional 2021

Luister  

Studio Beeckestijn  /  23-02-2022

In deze nieuwe podcast vertelt Olga Kastelein meer over werk als manager Digital Marketing Europe bij Nikon en de Europese aanpak. 


Het bouwen van winnende digitale teams

Luister  

Studio Beeckestijn  /  13-12-2021

Hoe zorg je in deze snelle digitale wereld voor een goede in-housing? De vraag naar goede online marketingmedewerkers is ontzettend hoog. Hoe ga je daarmee om? En hoe houd je je medewerkers tevreden? Dit en nog veel meer hoor je in de podcast met Nathalie Peters!


De mythe van agile ontrafeld

Luister  

Studio Beeckestijn  /  29-11-2021

Veel bedrijven omarmen het agile gedachtengoed. Maar vaak gaat het snel mis met het échte, vrije, agility gedachtengoed. Volgens Adrie gaat er inderdaad veel mis, vandaar dat hij hierover een boek heeft geschreven. Hij legt uit wat er mis gaat, hoe dat komt en wat je eraan kunt doen.


4 ideeën om jouw business model te innoveren

Luister  

Studio Beeckestijn  /  05-11-2021

Veel organisaties struggelen met hun huidige verdienmodel. In deze podcast hoor je 4 veranderende businessmodellen die je kunt gebruiken om te innoveren!


Digital advertising tips voor jouw marketingstrategie

Luister  

Studio Beeckestijn  /  19-10-2021

Werken televisie advertenties nog wel? Hoe meet je de resultaten? Hoe verenig je dit massamedium met je digitale inpassingen? Hoe doet Kleertjes.com dit en hoe maak je een goede briefing voor je mediaparter? Luister de podcast!


Hoe past audio in jouw marketing strategie?

Luister  

Studio Beeckestijn  /  15-09-2021

Hoe past audio in jouw marketing strategie? Wat kan je precies met digitale audio en hoe versterkt het je marketingmix? Beluister deze podcast met merk- en marketingstrateeg Jeroen de Bakker!


Hoe zorg je ervoor dat je (1st party) data slim gaat inzetten?

Luister  

Studio Beeckestijn  /  07-09-2021

In 2023 gaat Google stoppen met het verzamelen van 3th party data. Dit maakt het belang van eigen data (1st party) alleen maar groter. Maar hoe ga je aan de slag met die 1st party data? Die vraag staat centraal in deze aflevering. Bart Meerdink gaat daarvoor in gesprek met Jessica Florentinus (data...


Hoe bouw je een goede chatbot?

Luister  

Studio Beeckestijn  /  29-06-2021

Hoe begin je een chatbot? Waar ga je ermee doen? Lees je in over het onderwerp, ga sleutelen met tools en kijk naar hoe andere tech bedrijven dit doen. Badal vertelt hoe hij zich verdiept in het ontwikkelen van een goed werkende chatbot & deelt zijn visie.


Hoe kies je een goede MarTech stack?

Luister  

Studio Beeckestijn  /  23-06-2021

Er zijn duizenden marketing tools waar je als marketeer uit kunt kiezen. Elke tool belooft gouden bergen en alles kan gekoppeld worden. Hoe bepaal je wat voor jou een goede tech stack is als er meerdere tools zijn die kunnen wat jij wil en er mooi uitzien? En wat kan Frans zeggen over het herzien va...


De emotionele kant van customer experience

Luister  

Studio Beeckestijn  /  16-06-2021

Binnen customer experience is het heel belangrijk om ook naar de emotionele context te kijken. Hoe doe je dat? Dit en nog veel meer hoor je in de nieuwste podcast van Studio Beeckestijn over customer experience!


Raak je doelgroep met storytelling

Luister  

Studio Beeckestijn  /  07-06-2021

Storytelling wordt steeds belangrijker binnen organisaties. Maar waarom? Als je een goed product hebt, dan verkoopt het zichzelf toch? Ralph en Sander leggen uit wat een goed verhaal is en waarom dit zo belangrijk is.


Van contentmaker naar contentmarketeer

Luister  

Studio Beeckestijn  /  14-05-2021

Wellicht maak je zelf ook gebruik van een contentstrategie. Maar hoe breng je daar structuur in aan? En wat is de kunst achter een succesvolle contentstrategie? Antal de Waij geeft tips voor een strategie waar je echt wat aan hebt. Daarnaast wordt volgens Antal 2021/2022 het jaar van social live st...


Transformatie naar een datagedreven organisatie

Luister  

Studio Beeckestijn  /  15-04-2021

Een organisatie die datagedreven werkt en daardoor onderbouwde keuzes maakt. Maar hoe gaat dat? In deze podcast praten Frank van Delft en Reinoud de Jager over hun ervaringen bij het creëren van datagedreven organisaties.


Bouw een service excellence organisatie

Luister  

Studio Beeckestijn  /  30-03-2021

Eric de Haan is oprichter van Seven en gespecialiseerd in management van customer value, customer service en customer complaints. Eric helpt organisaties hun klantgevoeligheid en klachtenmanagement integraal te ontwikkelen. Hij schreef onder meer De Tao van Service, is co-auteur van het boek Servic...


Maak impact met branding

Luister  

Studio Beeckestijn  /  29-01-2021

Marcel Aalders is marketing- en merkstrateeg en laat je anders naar je huidige merk kijken. Hij is gespecialiseerd in merkpositioneringsvraagstukken en de vertaalslag ervan naar de meest effectieve (online) marketingstrategie.  Als (interim-)marketingdirecteur en consultant met ruim 25 jaar ervarin...


Podcast over Growth Hacking: de belangrijkste tips & ontwikkelingen

Luister  

Studio Beeckestijn  /  06-11-2020

Chris Out is oprichter en managing partner bij RockBoost, het eerste Growth Hacking Agency in Nederland. Chris heeft o.b.v. zijn ervaringen bij meer dan 100 organisaties het model de “7 pilaren van Growth Hacking” ontwikkeld, dat hij succesvol heeft geïmplementeerd bij bedrijven uit verschille...


Dé podcast over podcasts! Van concept tot succes

Luister  

Studio Beeckestijn  /  27-10-2020

Mister Digital bestaat uit twee gepassioneerde professionals, Timo Kamst en Vincent Verhaak. Timo is ervaren radiomaker, producent en audio presentatietrainer. Vincent is een ervaren marketeer en ondernemer. Zij begeleiden bedrijven bij het produceren én in de markt zetten van eigen podcast conten...


Pinterest is geen social media kanaal

Luister  

Studio Beeckestijn  /  16-09-2020

Ben je benieuwd naar hoe je Pinterest kunt inzetten voor jouw bedrijf? In deze podcast vertelt Archana Haarnack over de populairste categorie op Pinterest, waarom Pinterest geen social media kanaal is, wat je moet doen voor meer traffic naar je website en nog veel meer. En wordt Pinterest alleen geb...


Michiel Schouten over B2B marketing

Luister  

Studio Beeckestijn  /  13-03-2020

Michiel Schouten is B2B marketing strateeg en demand generation specialist, met een verleden bij de zakelijke tak van Marktplaats.nl en meest recentelijk bij de Nederlandse MarTech scale-up Foleon.


Michael Straathof: Trends in e-mail marketing

Luister  

Studio Beeckestijn  /  11-02-2020

Michael Straathof is co-founder en Digital Marketing Strategy Consultant bij 100%DRIVEN & 100%EMAIL. E-mailmarketing is een van de meest effectieve manieren om de boodschap bij de ontvanger te krijgen. E-mail is dan ook onmisbaar in een 'lead nurturing' programma. Hierbij draait het erom dat de lead...


Marcel Molenaar over LinkedIn

Luister  

Studio Beeckestijn  /  29-01-2020

Marcel Molenaar is Country Manager LinkedIn Benelux. Na diverse functies bij IBM Nederland, Lycos International, HotSMS en MailMedia, start Marcel in 2012 bij LinkedIn Benelux als Head of Marketing Solutions. In 2015 wordt hij door het hoofdkantoor in Mountainview aangesteld als Country Manager Bene...


Durk Bosma over insights in klantgedrag

Luister  

Studio Beeckestijn  /  24-01-2020

Durk Bosma is marktonderzoekspecialist. Met zijn bedrijf Inzicht & Impact helpt hij opdrachtgevers met het effectief en efficiënt inzetten van marktonderzoek. Hij is co-auteur van het standaardwerk Wat is de vraag?, over hoe je marktonderzoek zo opzet dat het precies antwoord geeft op de juiste ond...


Roderik Teunissen, Trends in Management Boeken

Luister  

Studio Beeckestijn  /  04-12-2019

Roderik Teunissen is directeur van Uitgeverij Van Duuren. Hij was te gast op het event Digital Marketing in 1 Day in 't Spant in Bussum. In gesprek met Egbert Jan van Bel vertelt hij over de wereld van het management boek en over de trends voor 2020.


Gita Oorburg: Digital Marketing Professional van het Jaar 2019

Luister  

Studio Beeckestijn  /  22-11-2019

Tijdens het event Digital Marketing in 1 Day werd Gita Oorburg, Senior Marketingcommunicatie adviseur bij VGZ gekozen tot 'Digital Marketing Professional van het Jaar 2019'. Zij liet met haar digital marketing aanpak zien dat het toch mogelijk is om aandacht bij jongeren te creëren voor hun verzeke...


Actionable insights uit externe databronnen

Luister  

Studio Beeckestijn  /  12-11-2019

Wat haal je allemaal uit externe data en hoe pas je dat toe in de praktijk? Waar moet je in investeren en hoe zit het met privacy? In deze podcastaflevering delen data-analisten Pim Wennekes (Riviq) en Maarten Jansen (Achmea) hun visies.


De belangsrijkste trends in social media

Luister  

Studio Beeckestijn  /  12-11-2019

Dennis Sanchez is LinkedIn & eCommerce Trainer. Co-Founder bij Divergent Agency & Creatief Strateeg bij T-Mobile.


De Klant van de Toekomst. Interview met marketingstrateeg Sonja Stalfoort

Luister  

Studio Beeckestijn  /  06-11-2019

Sonja Stalfoort is eigenaar van PuurKlant, een strategisch marketingbureau. Zij richt zich dagelijks op het écht onderscheidend maken van organisaties. Sonja is kerndocent bij post-master opleiding Customer Centric Strategie & Leiderschap.


Online personalisatie & profiling

Luister  

Studio Beeckestijn  /  24-10-2019

Martin van Kranenburg is conversiespecialist en heeft meer dan 20 jaar ervaring in website-optimalisatie. Hij heeft aan de wieg gestaan van de website van D-reizen en het succesvolle vakantiehuizen-verhuurplatform Micazu. Martin is een gepassioneerd spreker en neemt je in één dag mee hoe je websit...