Te lui om te lezen

Te lui om te lezen

Maatschappij & Cultuur  |  126 afleveringen

Soms ben je gewoon heel erg lui. Te lui om de afwas te doen, te lui om je kamer op te ruimen, maar bovenal ben je te lui om te lezen. Geeft niks, joh! We hebben speciaal voor jou een heleboel VICE-artikelen voorgelezen. Kun jij gewoon rustig uit het raam blijven staren. Of naar je gigantische afwas.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Verras mij  


Kraken Gaat Door

Luister  

Te lui om te lezen  /  04-05-2022

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Sander Schimmelpenninck wilt dat iedereen werkt, ook de mensen met veel vermogen

Luister  

Te lui om te lezen  /  10-03-2022

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Deze 'mindful miljonair' beweert dat je rijk kunt worden met kristallen.

Luister  

Te lui om te lezen  /  24-02-2022

Ook de maan, meditatie en affirmaties zouden helpen. Wij bezochten Steffy Roos du Maine tijdens haar eerste cursus in Amsterdam om haar geheimen te ontrafelen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Genderqueer personen over het verband tussen autisme en genderidentiteit

Luister  

Te lui om te lezen  /  16-02-2022

Als je van jongs af aan afwijkt van de norm, door autisme of wat dan ook, leer je jezelf op een bepaalde manier beter kennen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Op vastgoedjacht in de metaverse

Luister  

Te lui om te lezen  /  03-02-2022

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


2021: Het jaar dat de woningwoede doorbrak

Luister  

Te lui om te lezen  /  27-01-2022

In plaats van gelaten de huur te betalen, wordt er weer volop geprotesteerd en gekraakt. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


De toekomst van Transzorg

Luister  

Te lui om te lezen  /  04-11-2021

Wachtlijsten die oplopen tot drie jaar, groeiende ontevredenheid over te binaire zorg en een opgedoekte kliniek: dat is de staat van de Nederlandse transzorg in een notendop.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


ADE: de feest-renaissance

Luister  

Te lui om te lezen  /  22-10-2021

Feesten, FOMO en drugstoeristen zijn terug van weggeweest. Tevens: extra verkeersongevallen, vernieuwende muziek en glitterdansers.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Is stoppen met school slim?

Luister  

Te lui om te lezen  /  07-10-2021

We vroegen het een drop-out die nu digitale nomade is, en iemand die drie studies heeft afgerond in drie jaar. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Vastgoedbezit als een statussymbool

Luister  

Te lui om te lezen  /  30-09-2021

Voor nieuwe vastgoedbezitters als Ryan Babel, Boef en Kwebbelkop is vastgoed niet de oorzaak, maar het bewijs van hun succes. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Suicidale partner

Luister  

Te lui om te lezen  /  23-09-2021

"Dat hij het uitstelt om hulp te zoeken, kan voor mij soms egoïstisch aanvoelen. Het gaat mij namelijk ook aan." Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Studenten tegen woningnood

Luister  

Te lui om te lezen  /  17-09-2021

“Het feit dat we nu allemaal op 12 september de straat op gaan laat volgens mij zien dat het nu wel eens een keertje klaar is.” Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Klimaatkamp vol drammers

Luister  

Te lui om te lezen  /  09-09-2021

Tijdens een programma van groepstherapie, drumcirkels en veganistische curry blijven de actievoerders van Extinction Rebellion strijdlustig. "Nederland moet voorop lopen." Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Krakers vertellen waarom ze blijven kraken

Luister  

Te lui om te lezen  /  02-09-2021

"Mensen denken vaak dat we in panden trekken, die helemaal uitleven en dan weer verder gaan. Maar we doen juist het tegenovergestelde." Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Zuipende jongeren in Renesse

Luister  

Te lui om te lezen  /  26-08-2021

Door corona weten Nederlandse jongeren het feestdorp van weleer weer te vinden. "Er zijn grote vechtpartijen geweest. Flessen die kapot werden geslagen op mensen hun hoofd." Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Vrienden die te veel aandacht opeisen

Luister  

Te lui om te lezen  /  19-08-2021

Wie altijd overal op de voorgrond moet treden, heeft misschien het ‘hoofdpersoonsyndroom’. Als jij je als een soort bijpersonage in het leven van zo’n persoon voelt, zijn hier wat tips om daarmee om te gaan. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Nijmegen werd een lesbisch paradijs

Luister  

Te lui om te lezen  /  12-08-2021

In de jaren tachtig stond de stad bekend als de lesbische hoofdstad van Nederland. “Het was een feest en het was heftig.” Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Waarom kan het zo pijnlijk zijn om het succes van anderen te zien?

Luister  

Te lui om te lezen  /  15-07-2021

Afgunst is een bitch. “Het kan een negatieve overtuiging over jezelf bevestigen. ‘Ik verdien dit niet’ denk je dan.” Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Een hoge huur hoef je niet altijd te accepteren

Luister  

Te lui om te lezen  /  08-07-2021

Huurprijzen stijgen supersnel, maar als huurder ben je niet altijd machteloos. “Marktwaarde geeft een vertekend beeld.” Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Waarom gaan we niet massaal de straat op om betaalbare woningen te eisen?

Luister  

Te lui om te lezen  /  01-07-2021

"In de media lees je veel zielige verhalen over mensen die hun huis uitgezet dreigen te worden. Dat benadrukt het idee dat het een individueel probleem is." Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Queer revolutie in de Nederlandse fitness

Luister  

Te lui om te lezen  /  24-06-2021

Fitness, maar dan zonder beklemmende binaire schoonheidsidealen. "Iedereen heeft het recht om sterker te worden in diens lichaam." Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Politie mag meer geweld gebruiken bij BLM-protesten

Luister  

Te lui om te lezen  /  17-06-2021

"De protesten hebben tot geen enkele verandering geleid op het gebied van Nederlandse beleidsvorming rond politiegeweld." Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Wanneer ben ik te obsessief bezig met mijn stappenteller?

Luister  

Te lui om te lezen  /  10-06-2021

"Soms komt het stappen tellen niet voort uit zelfliefde, maar vanuit het idee dat je niet goed genoeg bent." Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Laat het einde van de pandemie ook het einde van de orgasmekloof zijn

Luister  

Te lui om te lezen  /  03-06-2021

We namen tijdens de coronacrisis meer tijd om ons te verwennen met speeltjes, in plaats van seks hebben met onbekwame Tinderdates. En dat is een stap in de goede richting. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Zuellen werd op haar achttiende slachtoffer van wraakporno, gemaakt door haar ex

Luister  

Te lui om te lezen  /  27-05-2021

"Mijn ex zei: 'Ik ga je leven vernielen. Wacht maar af.' Na dat telefoontje hoorde ik hem drie maanden niet tot ik plots van al zijn vrienden tegelijkertijd een filmpje ontving." Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Ik kwam er per ongeluk achter dat mijn vader homo is

Luister  

Te lui om te lezen  /  20-05-2021

Het was voor hem een van de moeilijkste perioden uit zijn leven, maar anders had hij het misschien nog wel jaren verborgen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Hoe het is als je vader vermist raakt, en nooit meer teruggevonden wordt

Luister  

Te lui om te lezen  /  13-05-2021

De vader van Melati (25) uit Overijssel is al vijftien jaar vermist. "Toen een moeder van een vriendinnetje stierf door zelfmoord voelde ik een vlaag van jaloezie. Het klinkt cru, maar ik dacht: jij weet tenminste waaraan ze gestorven is." Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


De Japanse sekte die zenuwgas op schapen testte om een aanslag te plegen

Luister  

Te lui om te lezen  /  06-05-2021

Niet lang voordat ze het dodelijke spul loslieten in de metro van Tokio, zaten de leden van Aum Shinrikyo ermee te experimenteren in een oude schaapskooi. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Mijn ouders wisten dat ze zouden overlijden voor mijn negende

Luister  

Te lui om te lezen  /  29-04-2021

Dit is hoe ze me voorbereidden op een leven zonder hen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Lisa werd als tiener seksueel uitgebuit en strijdt nu voor betere hulpverlening

Luister  

Te lui om te lezen  /  22-04-2021

De vrouw uit Twente werd op haar vijftiende een slachtoffer van een loverboy. “Niemand vroeg hoe het met me ging. De politie was enkel gefocust op het opdoeken van dat netwerk.” Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Het Italiaanse eiland waar iedereen jarenlang tripte op hallucinerend brood

Luister  

Te lui om te lezen  /  15-04-2021

Voordat er toeristen op Alicudi kwamen, dachten de eilandbewoners dat het doodnormaal was dat ze om de haverklap vreemde visioenen kregen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Hoe het is om op te groeien met een moeder met onbehandeld narcisme

Luister  

Te lui om te lezen  /  08-04-2021

“Ze genoot van de macht die ze over ons had, en dat ze de sfeer thuis in een vingerknip kon veranderen. Op feestdagen of op mijn verjaardag kondigde ze vaak aan dat ze van mijn stiefvader ging scheiden, en dat ik hem dus nooit meer zou zien” Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more inform...


De kritische blik op de anticonceptiepil

Luister  

Te lui om te lezen  /  01-04-2021

Vaccineren met AstraZeneca werd stopgezet nadat er meldingen werden gemaakt van mensen die trombose kregen. Het verband is nog niet bewezen. Wat wél al lang bewezen is, is dat de pil de kans op trombose verviervoudigt. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


De goudglitterende droom van de linkse toekomst

Luister  

Te lui om te lezen  /  25-03-2021

Linkse partijen werden tijdens de verkiezingen afgestraft. Misschien komt dat doordat ze te saai en zwaarmoedig zijn. Zo kan het leuker. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Ik groeide op met een psychotische broer

Luister  

Te lui om te lezen  /  18-03-2021

"Een van de eerste herinneringen die ik heb aan mijn broer, is dat hij aan het vechten is met mijn vader. Ik was op dat moment een peuter, hij nog net geen twaalf jaar oud." Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Hoe ik dankzij de pandemie sensualiteit vond in burgerlijkheid

Luister  

Te lui om te lezen  /  11-03-2021

Een wasmachine kopen is lekkerder dan elke drug en er is niets opwindender dan een kitpistool leegknijpen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Bi personen zijn buitengewoon vaak slachtoffer van seksueel geweld, maar waarom?

Luister  

Te lui om te lezen  /  04-03-2021

Bijna 16 procent van de bi vrouwen heeft afgelopen jaar seksueel geweld meegemaakt, tegenover 5 procent van de hetero vrouwen. "Bi's worden vaak gezien als hyperseksueel en promiscue, waardoor daders eerder grenzen overgaan.” Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Hoe het is om bij de Kindertelefoon te werken tijdens een uitzichtloze crisis

Luister  

Te lui om te lezen  /  25-02-2021

"Ik maak me zorgen. Ik zou graag willen zeggen: 'Het komt goed, er komt een einde aan corona.' Maar dat kan niet, want ik weet het niet." Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Mijn nicht werd afgelopen zomer door haar ex-partner vermoord

Luister  

Te lui om te lezen  /  18-02-2021

Elke tien dagen sterft in Nederland een vrouw door partnergeweld. "Ik moest bijna overgeven. Ik liep naar buiten en trok aan mijn haar, kneep mezelf en beet mijn tanden op elkaar. Maar het was de realiteit." Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Ik heb vaginale pijn en niemand kan me helpen

Luister  

Te lui om te lezen  /  11-02-2021

Eva (27) heeft al twee jaar vulvodynie, waardoor ze onder andere bang is voor seks. Haar artsen hadden geen idee wat ze ermee moesten, want een behandeling bestaat niet eens. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Waarom het goed is om tegen jezelf in de derde persoon te praten

Luister  

Te lui om te lezen  /  04-02-2021

Als je het lastig vindt om je emoties de baas te zijn, kan het helpen om gewoon te doen alsof je iemand anders bent – zo creëer je een psychologische afstand en kun je de situatie objectiever bekijken. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Ik werd gevangen gehouden en gedwongen komkommers te plukken in Nederland

Luister  

Te lui om te lezen  /  28-01-2021

De Bulgaar Alexander (30) werd slachtoffer van mensenhandel in Almere. Hij werd drie maanden lang gegijzeld, en moest voor niks dagen van achttien uur werken. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Hoe Syrische vluchtelingen in Nederland worden herenigd met hun huisdier

Luister  

Te lui om te lezen  /  21-01-2021

De Nederlandse stichting CatConnect brengt Syrische vluchtelingen over de hele wereld bij elkaar met hun huisdieren. Zo kwamen de katten Jack, Rose en Tabloesj weer bij hun baasjes in Nederland terecht. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Wat we van een deathfluencer kunnen leren over omgaan met de dood

Luister  

Te lui om te lezen  /  15-01-2021

Claudia (36) recenseert begraafplaatsen en probeert haar 12.000 volgers minder bang te maken voor het einde. “Door corona zitten we in een wereldwijde, collectieve death scare. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Ik had nog nooit een psychose gehad – en toen kwam de lockdown

Luister  

Te lui om te lezen  /  31-12-2020

Julie kreeg gewelddadige waanideeën toen ze met haar ouders in quarantaine zat. En ze is niet de enige die daar ineens last van heeft. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Titia Hoogendoorn legt uit hoe je kan meepraten over politiek en de verkiezingen

Luister  

Te lui om te lezen  /  24-12-2020

Samen met Nienke Schuitemaker vijzelt ze je gammele politieke kennis op met het boek 'Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen', zodat je bij de verkiezingen précies weet welk vakje je rood moet kleuren. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Microdosing LSD heeft de relatie met mijn vader gered en mijn depressie genezen

Luister  

Te lui om te lezen  /  21-12-2020

“Ik kon me eindelijk voor mijn vader openstellen, en we ontwikkelden een relatie die gebaseerd is op vertrouwen en respect. Maar dit medicijn is als een paard dat je moet temmen.” Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


De morning-afterpil werkt minder goed bij dikke lichamen

Luister  

Te lui om te lezen  /  17-12-2020

Ondanks dat ik de morning-afterpil nam, ben ik drie keer zwanger geworden. Dat had vermeden kunnen worden als ik beter had geweten waar ik aan toe was. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Xtc-shops zijn het beste wapen tegen drugscriminaliteit in Nederland

Luister  

Te lui om te lezen  /  04-12-2020

In het ideale mdma-beleid koop je je pillen gewoon legaal in een xtc-winkel, zeggen deskundigen. De vraag is of de politiek dat aandurft. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


De furby leerde ons omgaan met apparaten die een eigen wil hebben

Luister  

Te lui om te lezen  /  27-11-2020

Ooit waren we bang voor meeluisterende Furby's, nu is ons hele huis één grote observatiekamer vol spionerende mechanische indringers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Hoe de foetus het boegbeeld van de anti-abortusbeweging werd

Luister  

Te lui om te lezen  /  25-11-2020

Op echo-scans lijkt de foetus eenzaam in de leegte te zweven, de moeder ontbreekt. “Dezelfde technologie die de foetus zichtbaar maakte, heeft ervoor gezorgd dat de moeder onzichtbaar werd.” Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Hoe klimmen de favoriete hobby van elke twintiger werd

Luister  

Te lui om te lezen  /  12-11-2020

Boulderen is niet langer slechts een tijdverdrijf voor klimschuurnerds.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ Hosted on Acast. See acast.com/...


Zittend uitgaan was rond het jaar 2000 al een wereldwijde trend

Luister  

Te lui om te lezen  /  05-11-2020

Ooit was het hip om je zittend in de club te laten trakteren op experimenteel eten en extravagante optredens. Is het tijd voor een comeback van het 'loungen'?Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenede...


Mijn eicellen doneren is het beste wat ik ooit heb gedaan

Luister  

Te lui om te lezen  /  29-10-2020

"Ik heb altijd het idee gehad dat ik veel dingen niet kon, maar ineens wist ik dat ik wel in staat was om een nieuw leven op de wereld te zetten."Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op I...


Waarom de pandemie zoveel invloed heeft op je muzieksmaak

Luister  

Te lui om te lezen  /  23-10-2020

Een muziektherapeut legt uit hoe het kan dat je ineens veel metal of juist rustgevende muziek luistert.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/...


De middeleeuwse vrouw die illustraties maakte van penisplukkende nonnen

Luister  

Te lui om te lezen  /  15-10-2020

Protesteren tegen de verstikkende seksuele moraal met een mandje vol pik aan je arm.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ Hosted on Acast. S...


Het hoeft niet erg te zijn als je geen huis kunt kopen

Luister  

Te lui om te lezen  /  08-10-2020

Volgens onderzoek van stadsgeograaf Cody Hochstenbach kopen steeds minder jonge mensen een huis. We vroegen hem: wat nu?Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.inst...


SUP-boarden is de trend die de instabiele zomer van 2020 definieert

Luister  

Te lui om te lezen  /  24-09-2020

Onwennig balanceren op een smalle plank met één peddel als houvast, zo voelde het.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ Hosted on Acast. S...


De vrouwen die de Nederlandse kunstscene openbraken voor niet-witte kunst

Luister  

Te lui om te lezen  /  17-09-2020

In de jaren tachtig zorgden Fridi Martina en Margareth Adama dat er een plek was voor kunstenaars met een migratieachtergrond. Subsidie kregen ze daar niet voor. “We zijn echt pioniers geweest, maar we hebben ook alle pijn gehad.”Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/...


Een paar redenen om dit studiejaar flink te demonstreren

Luister  

Te lui om te lezen  /  10-09-2020

Het is misschien verleidelijk om dit academisch jaar volledig vanuit bed te beleven, maar in actie komen is erg hard nodig.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.i...


Mijn plattelandsdroom spatte uiteen in het Limburgse Aardbeienland

Luister  

Te lui om te lezen  /  03-09-2020

Het onschuldigste themapark van Nederland wordt bezoedeld met QR-codes en marketingtaal.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ Hosted on Acas...


Ook met de nieuwe wet blijft een huis kopen met studieschuld haast onmogelijk

Luister  

Te lui om te lezen  /  27-08-2020

Vanaf 2021 weegt je studieschuld mogelijk minder zwaar mee bij het aanvragen van een hypotheek. Klinkt als goed nieuws. Kun je dan toch ooit een huis kopen? (Spoiler: nee, waarschijnlijk niet.)Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook...


De crisis legt bloot hoe zwak de positie van jongeren op de arbeidsmarkt is

Luister  

Te lui om te lezen  /  24-08-2020

Jonge flexwerkers en freelancers zijn de eersten die in een crisis op straat komen te staan. “Hopelijk pakken werkgevers, politici en de overheid dit na de crisis aan.”Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.faceboo...


We waren bij een underground gevecht van Hoodfights Amsterdam

Luister  

Te lui om te lezen  /  13-08-2020

“Het kat- en muisspel met de politie is een van de dingen die dit zo leuk maakt.”Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ Hosted on Acast....


Hoe jonge Nederlandse Oeigoeren worden bedreigd door China

Luister  

Te lui om te lezen  /  06-08-2020

Hun familieleden worden opgesloten in concentratiekampen. In Nederland worden ze gestalkt met telefoontjes.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vic...


Waarom ruikt de Hema zo naar Hema?

Luister  

Te lui om te lezen  /  30-07-2020

De onbestemde rookworstlucht van de Hema is deel van ons nationaal erfgoed.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ Hosted on Acast. See acast....


Waarom aangifte doen na een verkrachting zo ongelooflijk moeilijk is

Luister  

Te lui om te lezen  /  23-07-2020

“Mijn advies: ga in ieder geval het informatief gesprek voeren, om te kijken wat ze kunnen doen. Ook al heb je het gevoel dat er te weinig bewijs is, doe het dan alsnog."Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.faceboo...


Kinderen van de oorlog in Bosnië: het verhaal van Jovana

Luister  

Te lui om te lezen  /  10-07-2020

Voorafgaand aan de herdenking van de Val van Srebrenica, aanstaande zaterdag, sprak VICE met jongeren die in de jaren negentig in voormalig Joegoslavië zijn geboren. Zij dragen de gruwelen die daar hebben plaatsgevonden nog altijd met zich mee. We maakten er vijf lees- en luisterverhalen over.Nadat...


Kinderen van de oorlog in Bosnië: het verhaal van Aida

Luister  

Te lui om te lezen  /  09-07-2020

Voorafgaand aan de herdenking van de Val van Srebrenica, aanstaande zaterdag, sprak VICE met jongeren die in de jaren negentig in voormalig Joegoslavië zijn geboren. Zij dragen de gruwelen die daar hebben plaatsgevonden nog altijd met zich mee. We maakten er vijf lees- en luisterverhalen over.Ai...


Kinderen van de oorlog in Bosnië: het verhaal van Demir

Luister  

Te lui om te lezen  /  08-07-2020

Voorafgaand aan de herdenking van de Val van Srebrenica, aanstaande zaterdag, sprak VICE met jongeren die in de jaren negentig in voormalig Joegoslavië zijn geboren. Zij dragen de gruwelen die daar hebben plaatsgevonden nog altijd met zich mee. We maakten er vijf lees- en luisterverhalen over.Demir...


Kinderen van de oorlog in Bosnië: het verhaal van Anisa

Luister  

Te lui om te lezen  /  07-07-2020

Voorafgaand aan de herdenking van de Val van Srebrenica, aanstaande zaterdag, sprak VICE met jongeren die in de jaren negentig in voormalig Joegoslavië zijn geboren. Zij dragen de gruwelen die daar hebben plaatsgevonden nog altijd met zich mee. We maakten er vijf lees- en luisterverhalen over.Anisa...


Kinderen van de oorlog in Bosnië: Het verhaal van Dzenan

Luister  

Te lui om te lezen  /  06-07-2020

Voorafgaand aan de herdenking van de Val van Srebrenica, aanstaande zaterdag, sprak VICE met jongeren die in de jaren negentig in voormalig Joegoslavië zijn geboren. Zij dragen de gruwelen die daar hebben plaatsgevonden nog altijd met zich mee. We maakten er vijf lees- en luisterverhalen over. Host...


Kinderen van de oorlog in Bosnië: Introductie

Luister  

Te lui om te lezen  /  06-07-2020

Voorafgaand aan de herdenking van de Val van Srebrenica, aanstaande zaterdag, sprak VICE met jongeren die in de jaren negentig in voormalig Joegoslavië zijn geboren. Zij dragen de gruwelen die daar hebben plaatsgevonden nog altijd met zich mee. We maakten er vijf lees- en luisterverhalen over. Host...


Kan de Albert Heijn niet gewoon KLM redden?

Luister  

Te lui om te lezen  /  02-07-2020

De ene blauwe reus maakt verlies door de pandemie, de ander juist winst. We belden met een econoom over solidariteit binnen het grootkapitaal.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Insta...


Op zoek naar rock-'n-roll in het nieuwe Nederlandse Hard Rock Hotel

Luister  

Te lui om te lezen  /  25-06-2020

Ik beleefde een wilde nacht vol SS-spoken, indianen, lieve hasjdealers en gedachten aan Harry Mulisch.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/...


Waar blijven in godsnaam onze openbare toiletten?

Luister  

Te lui om te lezen  /  18-06-2020

De behoefte aan openbare wc’s voor vrouwen en andere mensen zonder piemel is door de coronacrisis hoger dan ooit.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram...


Sekswerkers in Nederland werken noodgedwongen door ondanks alle risico’s

Luister  

Te lui om te lezen  /  11-06-2020

Seksclubs en andere ruimtes waar sekswerkers hun beroep uitoefenen zijn gesloten. Omdat steun van de overheid uitblijft, worden ze nu gedwongen onveilige plekken op te zoeken om toch geld te verdienen.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op...


De Hummer is dood maar de hummermens is nog springlevend

Luister  

Te lui om te lezen  /  04-06-2020

Vroeger zagen asociale auto’s er asociaal uit. Nu rijdt elke burgerlul in een beschaafde slurp-SUV.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ H...


Hoe kan het dat er nog steeds zoveel dieren sterven door stalbranden?

Luister  

Te lui om te lezen  /  28-05-2020

In de afgelopen 8 jaar zijn er een miljoen dieren levend verbrand. Wat kunnen we doen om dit te voorkomen?Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vice...


Kun je door ‘The Matrix’ gaan denken dat de werkelijkheid een simulatie is?

Luister  

Te lui om te lezen  /  21-05-2020

Stephen keek jarenlang twee keer per dag ‘The Matrix’, refereerde er voortdurend aan en droeg net als het personage van Keanu Reeves alleen nog maar leren outfits.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com...


De eerste keer dat ik seks had na een borstverkleining

Luister  

Te lui om te lezen  /  14-05-2020

“Het was de eerste keer in mijn zesentwintigjarige bestaan dat ik echt kon genieten van seks, omdat ik me niet smerig voelde in mijn eigen lichaam.”Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandE...


In de middeleeuwen versierden mensen elkaar met voodoo en zwaluwlijkjes

Luister  

Te lui om te lezen  /  07-05-2020

Niets zegt ‘ik hou van jou’ als een kraaienhart aan een touwtje.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ Hosted on Acast. See acast.com/pri...


Blonde Dolly,de rijke sekswerker die op mysterieuze wijze werd vermoord

Luister  

Te lui om te lezen  /  30-04-2020

Ze combineerde het leven van een belezen society-dame met het bestaan van een goedverdienende sekswerker, en rekende statige politici tot haar vaste klanten. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Het grijze gebied bij seksuele intimidatie: wat betekent het?

Luister  

Te lui om te lezen  /  23-04-2020

Een groot probleem is dat daders hun seksueel grensoverschrijdend gedrag vaak anders ervaren dan hun slachtoffers.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram....


Hoe restaurants er tijdens de coronacrisis het beste van maken

Luister  

Te lui om te lezen  /  16-04-2020

Nu de horeca gesloten is, kan je alleen met eten bestellen of afhalen je eigen keuken nog vermijden. Restaurants moeten creatief zijn om daar iets aan te verdienen.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vi...


De helderziende miljonair die het coronavirus voorspelde

Luister  

Te lui om te lezen  /  08-04-2020

Kim Kardashian West tweette een foto van het boek End of Days, waarin COVID-19 twaalf jaar geleden al werd ‘voorspeld’. Ik kocht het.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram:...


De hoogte- en dieptepunten van de groepsapp met je familie

Luister  

Te lui om te lezen  /  02-04-2020

Van dramatische scheidingen tot vervreemde ouders die weer in je leven willen komen – in groepsapps met familieleden kan het er raar aan toegaan.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op...


Welkom bij het vrouwenteam dat altijd alles verliest

Luister  

Te lui om te lezen  /  27-03-2020

“We zijn er altijd op zondag, hoe brak we ook zijn.”Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for mor...


Ook als je thuiswerkt is een stevige vrijdagmiddagborrel essentieel

Luister  

Te lui om te lezen  /  20-03-2020

Natuurlijk gaat drank dit wereldwijde probleem niet oplossen, maar ja, een glas melk ook niet.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ Hosted o...


Was ik maar nooit met mijn hele gezin in de natuur gaan wonen

Luister  

Te lui om te lezen  /  10-03-2020

We wilden ons eigen huisje in de bergen bouwen, maar ons plan eindigde in een misère van modder, half afgebouwde buitenmuren en jengelende kinderen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Ben ik medeplichtig aan de veryupping van mijn straat?

Luister  

Te lui om te lezen  /  04-03-2020

Een 'ginger boutique' verving mijn favoriete beddenwinkel waar ik nooit wat kocht. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Hoe ‘natuurlijke anticonceptie’ de strijd aangaat met de pil en het spiraaltje

Luister  

Te lui om te lezen  /  26-02-2020

Je hebt cursussen, apps en thermometers om je eigen cyclus goed mee in de gaten te houden, maar waarom is dit nog geen serieuze optie voor huisartsen? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Hoe een miljonair een voetbalclub redde van de ondergang

Luister  

Te lui om te lezen  /  19-02-2020

Hoe Salar Azimi Patro Eisden redde van de ondergang. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Ik had een schaamlipverkleining en dat maakt me niet minder feministisch

Luister  

Te lui om te lezen  /  18-02-2020

Ik voel me door de zeggenschap over mijn eigen lichaam niet minder feministisch. Juist meer. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Ik werd meer dan twintig keer gestoken met een mes en ik leef nog

Luister  

Te lui om te lezen  /  14-02-2020

Ik dacht: dit was het dan. Drie dagen later werd ik wakker op de IC, met een slang in mijn keel en duizend draadjes in mijn lijf. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Ik groeide op in een gezin met blinde ouders

Luister  

Te lui om te lezen  /  05-02-2020

“Pas op de middelbare school kwam ik erachter dat het normaal is dat je mensen aankijkt tijdens een gesprek.” Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


De eerste vrouwelijke topcrimineel van de twintigste eeuw, Lammertje Zondag

Luister  

Te lui om te lezen  /  29-01-2020

Met haar boevenvrienden Mottige Toon en Magere Bertus maakte ze Amsterdam onveilig. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Om het jaar goed te beginnen heb ik mijn Swapfiets opgezegd

Luister  

Te lui om te lezen  /  22-01-2020

Swapfiets bepaalde voor mij hoe ik mijn fiets moest gebruiken, en daardoor ging de lol er snel vanaf. Toch koester ik warme gevoelens van dankbaarheid voor de lessen die ik leerde in mijn swapfietsjaar. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


We moeten eens kappen met Karbonkel zwart maken, hij bedoelde het goed

Luister  

Te lui om te lezen  /  19-09-2019

De trol die ons allemaal slapeloze nachten bracht, moest helemaal alleen strijden tegen vooroordelen, analfabetisme en zijn eigen Karbonkelfamilie. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Ik werd beroofd in mijn eigen huis nadat ik een advertentie op Marktplaats had gezet

Luister  

Te lui om te lezen  /  22-08-2019

De dader werd gearresteerd, en ik zocht hem op in de gevangenis. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


"Sadness Fairy": een erotisch festivalverhaal voor als je eenzaam in je tent ligt

Luister  

Te lui om te lezen  /  16-08-2019

"Hij slobberde haar drijfnatte kut en kont met de gretigheid van een grote hond. Ze greep wild naast zich en pakte zo per ongeluk de fles met pis." Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


"It's a Match!": een erotisch festivalverhaal voor als je eenzaam in je tent ligt

Luister  

Te lui om te lezen  /  15-08-2019

Lees hier hoe Asha door een ongelukkige samenloop van omstandigheden de avond eindigde met een klodder sperma op haar neus. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Hoe het is om de grootste criminelen van Nederland te tekenen

Luister  

Te lui om te lezen  /  08-08-2019

Renée is rechtbanktekenaar en maakte tekeningen van onder anderen Gökmen T. "Ik gebruik het woord niet graag, maar ik vond hem echt een koekwaus." Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Hoe festivalmunten fucken met je hoofd (en je berooid achterlaten)

Luister  

Te lui om te lezen  /  29-07-2019

Het festivalseizoen is van oudsher de periode waarin we natuurgebieden bezaaien met onze drugskak en afgestorven hersencellen. En het zijn magere tijden, want via het muntensysteem halen vrekkige festivalorganisatoren alle psychologische trucs uit de kast om onze toch al pietepeuterige bankrekening...


Is er een oplossing voor al dat milieuvervuilende gevlieg van internationale dj’s?

Luister  

Te lui om te lezen  /  16-07-2019

De Amsterdamse dj Job Sifre pleit ervoor dat collega-dj’s, clubs en agentschappen iets doen aan de milieuvervuiling waaraan ze bijdragen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Wat je vakantiebestemming zegt over jou als mens

Luister  

Te lui om te lezen  /  09-07-2019

Of je nou all-inclusive naar Antalya gaat of een tentje opzet in de Provence, jouw vakantie weerspiegelt je karakter.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Festivals zijn een zure bedoening als je een kotsfobie hebt

Luister  

Te lui om te lezen  /  03-07-2019

Tim* (28) is de frontman van een Vlaamse noiserockband en drumt in een punkbandje. Ook lijdt hij aan emetofobie, een fobie voor overgeven, waardoor hij als de dood is om geconfronteerd te worden met kotsende mensen, stank, smerig eten en alles wat ervoor zorgt dat hij misselijk zou kunnen worden. K...


Dingen die je moet weten als je voor het eerst gaat festivallen

Luister  

Te lui om te lezen  /  19-06-2019

Ga niet gelijk aan de lsd, probeer seks te vermijden, en koop een lijpe berg eten voor als je weer thuis bent. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


De Utrechtse vrouw die in 1955 de allereerste damesvoetbalclub oprichtte

Luister  

Te lui om te lezen  /  13-06-2019

Toen Willy van Bruggen de eerste voetbalclub voor vrouwen begon, moest de KNVB daar niets van hebben. Ze noemden het een “nutteloze bijdrage aan de vooruitgang van het voetbalspel”. Officiële clubs mochten hun velden niet aan vrouwen verhuren, en scheidsrechters die een wedstrijd tussen vrouwen...


Zo geef je een zalige prostaatmassage

Luister  

Te lui om te lezen  /  07-04-2019

Het stimuleren van de prostaat – door middel van massage, speeltjes of pegging – is een beetje als schuifelen. Je kan natuurlijk ook prima in je eentje heen en weer staan wiegen, maar het is leuker en makkelijker met z’n tweeën. Daarom vroeg ik seks- en relatiecoach Lianne Young, en Adam Lewi...


Wat ik leerde door jarenlang een seksbioscoop te runnen

Luister  

Te lui om te lezen  /  21-03-2019

VICE spreekt de komende weken mensen die op hun eigen creatieve manieren geld verdienen in de porno-industrie, ondanks dat gratis porno je om de oren vliegt.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Een praktische gids voor als je naar een klimaatdemo gaat

Luister  

Te lui om te lezen  /  07-03-2019

Een prima zondagsbesteding, maar hoe pak je dit precies aan – als demonstreer-noob die z'n eerste stapjes in het activismeschap zet? Je kunt maar beter goed beslagen ten ijs komen. Ik sprak mensen die hier wel veel ervaring mee hebben: activistische studenten en een gespecialiseerde activisme-advo...


Een praktische gids voor hoe je een huis kraakt ten tijde van woningnood

Luister  

Te lui om te lezen  /  04-03-2019

ls je dit niet kan of wil betalen kun je een aantal dingen doen. Je kunt bijvoorbeeld bij je ouders blijven wonen, en op en neer pendelen naar je studie, en een ongelukkig en onderontwikkeld mens blijven. Wat ook kan is een pand kraken. Dat betekent zoveel als: het zonder toestemming van de eigenaar...


Hoe kom je slapend je studietijd door

Luister  

Te lui om te lezen  /  22-02-2019

Een powernap in de collegebanken kan aardig werken, maar het wijst wel op een ongezond slaapritme. Lees het artikel op Tonic: https://tonic.vice.com/nl/article/zmkpkj/slaapgebrek-powernap-studeren-biologische-klok Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


De uitvaartmuziek van mijn vader heeft jaren later opeens een andere betekenis

Luister  

Te lui om te lezen  /  15-02-2019

De vakanties die ik vroeger meemaakte met mijn ouders zou je het best kunnen omschrijven als ‘Hollands’. Daarmee bedoel ik niet dat we altijd in Nederland bleven, maar dat als we met de witte Renault Kangoo van mijn vader op reis gingen, er ook een boodschappenkrat meeging met spaghetti, pakken...


Een ontleding van het fenomeen knappe selfie met totaal willekeurig bijschrift

Luister  

Te lui om te lezen  /  11-02-2019

De eerste keer dat ik een meisje een spiegelselfie van haar blote billen zag posten met het onderschrift 'de zomertijd is vandaag ingegaan jongens, let op je wekker morgenochtend!', vond ik dat vooral erg komisch. Vijftien screenshots van soortgelijke posts en een collega die hetzelfde was opgevalle...


Dirkje Kuik was een van de eerste publieke trans vrouwen van Nederland

Luister  

Te lui om te lezen  /  04-02-2019

“Dirkje was iemand die moest strijden voor het leven, en dat gedáán heeft,” vertelt een huilende Arthur Japin in een interview uit 2018. Hij heeft het over kunstenaar en schrijver Dirkje Kuik, die niet alleen een lokale beroemdheid was door haar kunst, maar ook omdat ze een van de eerste publi...


Tom is verslaafd aan GBL, het veel heftigere broertje van GHB

Luister  

Te lui om te lezen  /  31-01-2019

Drie weken zit Tom inmiddels in de kliniek. Hij leunt achterover in de bank, alsof hij thuis in zijn woonkamer zit. Hij draagt een zwarte joggingbroek met een wijde sweater. Zijn kale hoofd glanst onder het tl-licht. “Ik zit hier omdat ik van de GHB en GBL af wil,” vertelt hij. Zijn ogen staan k...


Alles wat je naast een diploma overhoudt aan studeren

Luister  

Te lui om te lezen  /  29-01-2019

Als je nu voor het eerst naar een hogeschool of universiteit gaat, heb je over drie of vier jaar misschien een diploma. Dit stuk papier, dat je aan het eind van je studieloopbaan door een oude man in je handen gedrukt krijgt, is waarschijnlijk het meest interessante en waardevolle dat je aan je ople...


Waarom pretstudies nou juist zo belangrijk zijn

Luister  

Te lui om te lezen  /  22-01-2019

De term ‘pretstudies’ klinkt als een belediging die alleen bedacht kan zijn door een extreem verbitterde calvinist. Iemand die meent dat iets dat leuk is onmogelijk goed voor je kan zijn. Zwoegen zal je, student, en waag het niet plezier te beleven aan je geploeter.Lees het verhaal op VICE: http...


De gewelddadige elvisfans die in de jaren 70 en 80 de dienst uitmaakten in Eindhoven

Luister  

Te lui om te lezen  /  15-01-2019

In de jaren zeventig en tachtig beleefde rock-‘n-roll een opleving in Nederland en in de rest van Europa. Elvis Presley overleed in 1977, en zijn dood zorgde voor een nieuwe piek in de populariteit van de muziekstroming die in de jaren vijftig z’n hoogtepunt kende.Door het hele land ontstonden i...


Ik kookte synthetische drugs voor criminelen in Brabant

Luister  

Te lui om te lezen  /  08-01-2019

In zijn keukentje was Willem nachtenlang aan het werk, terwijl de drugsdampen stilaan het huis ontvluchtten, gemaskeerd door smeulende wierookstokjes die in de kozijnen lagen te roken.Lees het verhaal op VICE: https://www.vice.com/nl/article/vba7w8/dmt-syntetische-drugs-criminelen-brabant Hosted on...


Thuiskomen: Gein

Luister  

Te lui om te lezen  /  02-01-2019

Mensen, vaak mannetjes, die opgewonden of ontroerd raken door stoomtreinen of dure auto’s heb ik nooit begrepen. Liefde voor transport heb ik nooit gevoeld en zelfs een beetje geminacht. Alleen voor de metro koester ik een gekke, diepgewortelde liefde.Lees het artikel op: https://www.vice.com/nl/a...


Een kijkje op het darknetforum waar drugsproducenten elkaar tips geven

Luister  

Te lui om te lezen  /  12-12-2018

Stel, je besluit op een dag om voortaan als drugscrimineel door het leven te gaan en een drugslabje in te richten, bijvoorbeeld in Hoogstraten. Je koopt een boer om, confisqueert zijn loods, en het koken kan beginnen. Maar, hoe precies?Lees het artikel op: https://www.vice.com/be/article/wj374q/op-d...


Ik laat graag ongevraagd mijn pik zien maar wil niemand kwetsen

Luister  

Te lui om te lezen  /  25-11-2018

Op vrij jonge leeftijd, toen ik zes was, liep ik al graag naakt rond. Ook vond ik het altijd leuk om in mijn blootje te slapen naast mijn zusje. Op die leeftijd was ik me er nog niet van bewust dat het voor mij een seksuele lading heeft, maar ik vond het wél al spannend. Ik wist dat het eigenlijk n...


Een handige gids die je door alle eerste keren van je studententijd sleept

Luister  

Te lui om te lezen  /  20-11-2018

Je studententijd is de mooiste tijd van je leven”, hoor je je dronken oom melancholisch jammeren tijdens een familie-barbecue. Als jij nu net begint met studeren geloof je daar waarschijnlijk niks van, want hoe kan het nou beter worden dan je fantastische tussenjaar na de middelbare school? Je ben...