Podcast Zoeker

Tech45

Tech45

Technologie  |  583 afleveringen

Tech45 is een wekelijkse technologiepodcast. In minstens 45 minuten loodst een panel je door het interessantste technieuws van de voorbije week.

#574: Een volwassen mens in een microgolfLuister  

Is dat Karel? Karel Titeca? Ja! En we hebben het over boardgames, Googles zelfbewuste chatbot, het Leuvens Solar Team en de blockchain van KBC.

#573: Volledig in de Apple-wereld stappenLuister  

Steven, Ruurd en Maarten hebben het uiteraard uitgebreid over de aankondigingen van WWDC 2022.

#572: Enorm grote doofpottenLuister  

Meta neemt afscheid van Sheryl Sandberg. Veel gegevenslekken in NL, weinig in BE? 10% minder Tesla. En vanaf nu 2 jaar garantie! Gegarandeerd!

#571: Een taart met vuurwerkLuister  

Zijn 3D-geprinte wapens nu echt een probleem? De geheime deal tussen DuckDuckGo & Microsoft en we nemen afscheid van Vangelis.

#570: 't Is maar een kabeltjeLuister  

Dewi zag Frances Haugen en Ruurd en Steven nemen het tegen elkaar op over Lightning vs. USB-C.

#569: Volg de aapLuister  

Follow-up van ene T. van de Putte, Google I/O 2022 en de crash van de cryptomunten.

#568: Dan ben je een beetje het bokjeLuister  

Toon trok met zijn Zoom H1 naar de Maker Faire in Gent, Ruurd blaast een oude pc nieuw (gaming)leven in en Maartens heeft een hele nerdy to-dolijst.

#567: Een klein beetje misdadigerLuister  

Jeroen Horlings belt even wat feedback in over auto’s op waterstof en accu’s in elektrische auto’s. Elon Musk is nu eigenaar van Twitter. De Belgische dataretentiewet vs. Signal en podcasts aan €5!

#566: De generatie die The Terminator in de cinema zagLuister  

Toon doorploegde het imec.digimeter 2021-rapport: wat zijn de digitale trends in Vlaanderen? En Netflix en Switch allebei in de problemen!

#565: Botsautookes rijdenLuister  

Met Jeroen Horlings van Tweakers hebben we het héél uitgebreid over elektrische auto’s. Zelfs Stefaan is terug om mee praten!

#564: Hier heb je onze ouwe meuk, mag ik even €20 extra vangen?Luister  

Videokaarten in vrije val en PlayStation Plus heeft nieuwe opties!

#563: Weggemoffeld achter een tandwielLuister  

Berichten sturen van Whatsapp naar Telegram dankzij de DMA? Dewi legt het haarfijn uit. Plus: de aanval op Okta en basketballen in de ‘Netaverse’.

#562: Hed ‘ie al ploatjes? Ik wil ploatjes zien!Luister  

Hoe kunnen we massa’s energie opslaan. Je Netflix wachtwoord delen? Neen, dat mag niet! En een milestone voor de James Webb ruimtetelescoop.

#561: Hij heeft eigenlijk een groot voorhoofdLuister  

We hebben het uiteraard over ‘Peak Performance’, het Spring Apple Event: de nieuwe iPhone SE en wat te denken van de Mac Studio?

#560: Uw vrouw is twee vrouwenLuister  

Hoe gaat het ondertussen met de vingerafdrukken op eID’s? De gevolgen van de oorlog in Oekraïne, een inbraak bij Nvidia en een escape room van $6000!

#559: Daar is ingebroken door drie man en een konijnLuister  

Hoe hackers Oekraïne helpen en met Bart van Buitenen van de Dasprive podcast hebben het over de overheid vs. de cloud, illegale popups en het succes van de GDPR.

#558: Jodiumpillen in de meterkastLuister  

Ruurd is héél enthousiast over Horizon Forbidden West. Het hele Zero Dawn verhaal in 11 ‘spoiler-rijke’ minuten! Dewi is op haar beurt dan weer onder de indruk van kernfusie: van Tritium tot de tokamak!

#557: Kijk onder u, is daar water?Luister  

Akelige man die Peter Thiel! Is Valves Steam Deck het kopen waard? Nvidia’s ARM-deal gaat niet door en in 2031 zal het ISS crashen.

#556: Iedereen kan zijn nijd kwijtLuister  

Follow-up Nest Wifi van Google The absurdity of NFT Onderwerpen Aantal dagelijkse Facebook-gebruikers krimpt voor het eerst sinds oprichting Facebook lost daily users for the first time ever last quarter Meta spat uiteen en sleurt Wall Street mee in zijn val Facebook has lost m…

#555: Een hobby voor rijke mensenLuister  

De (on)zin van NFT’s, de James Webb ruimtetelescoop is eindelijk waar ‘ie moet zijn, blauwe vs. groene bubbels en Toon kocht een Oculus Quest 2!

#554: Houten rietjes zuigenLuister  

Deze week op de planning: Maarten over de FRITZ!Box, Microsoft wil Activision Blizzard kopen en het verhaal van de misnoegde developer.

#553: Een PhD in teledildonicsLuister  

Facebook in Zeewolde! Een cyberaanval in Oekraïne en seksrobots!

#552: Een pinguïn is nog altijd een stuk beterLuister  

De eerste van 2022: het opvallendste van CES, wensen en voorspellingen voor het nieuwe jaar en hoe zat het ook alweer met de voorspellingen van vorig jaar?

#551: Hacken en cloud en sh*tLuister  

De laatste Tech45 van 2021: dan spelen we natuurlijk de traditionele eindejaarsquiz. Wie kan de ‘winning streak’ van Ruurd breken?

#550: Eikels begravenLuister  

Steven legt haarfijn uit wat Log4j precies is. Ruurd is onder de indruk van ‘The Matrix Awakens’ en aangezien het jaareinde nadert zijn er de ondertussen traditionele eindejaarslijstjes!

#549: F***, was die oven leeg?Luister  

Maarten, Maarten en Davy in een lekker ouderwetse nerdaflevering: over het Garmin Varia slimme achterlicht, slimme ovens, wasmachines en tandenborstels, Samsung tv’s als schilderijen en massa’s tips: series, boeken, websites, … We hebben het allemaal!

#548: Een symbool van decadente luiheidLuister  

Je selfie camera 24/7 aan, is dat een goed idee? TOMTOM lanceert IndiGO en het einde van analoge televisie!

#547: Zo onmogelijk mogelijkLuister  

Apple vs. de NSO Group, Dewi heeft ‘iets’ met de Colruyt, wordt er zelfs buitengesmeten en het geheim van winkelkarretjes!

#546: Bernerd Tims-LeeLuister  

Terug naar de essentie van het web met Project Gemini. iPhones zelf herstellen mag van Apple. Overleven op Arakis, kan dat echt?

#545: Ik ben dan ook ne plooierLuister  

We keren terug naar het Metaverse want Dewi was het niet eens met ons. Problemen bij MediaMarkt en hoe organiseer je best je schoenen!

#544: Het kan er allemaal perfect doorLuister  

Steven vermoedde dat zijn nieuwe AirPods fake waren en trok als detective op onderzoek uit. Maarten investeert in cryptomunten, maar is wat te lui om het helemaal zelf te doen. En op 12/12 gaan we nog eens ‘live’ opnemen!

#543: Balletje balletjeLuister  

Ruurd gaat uitgebreid in op de Pixel 6. Facebook wordt Meta en Floris wil graag een boot!

#542: Ik ben wel fan van doekjesLuister  

AirPods 3 vs. AirPods Pro, de M1 vs. de M1 Max en Pro en zijn Steven en Ruurd ook enthousiast over de nieuwe MacBook Pro?

#541: Da's een politiestaatLuister  

Toon vertelt over de voordelen van analoge computers en het nalatenschap van Henrietta Lacks. Dewi op haar beurt is enthousiast over genderneutrale LEGO.

#540: Reclame verpest altijd allesLuister  

Facebook een hele tijd offline! Wat vertelde de Facebook-klokkenluider zoal? En Wikipedia bestaat 20 jaar.

#539: De hipste killerLuister  

Na het Apple- en Microsoft-event maken we deze week wat tijd voor het Amazon-event. De Fairphone is aan versie 4 toe en binnenkort is er een CoderDojo for Girls.

#538: Twee rijvakken krijgen we nooit volLuister  

Een extra lange Tech45 zonder het over Apple te hebben !? Deze week op het menu: ruimtetoerisme, het Microsoft Surface-event, Europa gaat voor USB-C en 100 jaar autosnelweg.

#537: Dat maakt de Pro echt proLuister  

Het Apple-event met de iPhone 13, de Apple Watch series 7 en de vernieuwde iPad mini moeten we uiteraard ruim bespreken, maar Dewi heeft het ook over de dubbele standaard van Facebook.

#536: De telefoon van je batterijLuister  

Steven praat ons bij over Apple vs. Epic, Facebook en Ray-Ban lanceren slimme zonnebrillen en Maarten Cox heeft tips. Veel tips!

#535: Een pappen en nathouden vertraagmanoeuvreLuister  

China draait de druimschroeven aan en Ruurd speelt met xCloud in de browser.

#534: Canada mis ik ook nog elke dagLuister  

Maarten Cox trok naar Normandië met een EV. Hoe gaat het met Joe Rogan op Spotify? Drone-leveringen blijken dan toch een succes! En met Kerstmis gaan we met z'n allen naar The Matrix 4.

#533: Ne gewone proletarische laptopLuister  

We starten seizoen 13: met een nieuwe Tech45-website, Apple scant op CSAM-foto's, Firefox is 46 miljoen gebruikers kwijt en Facebook lanceert Horizon Workrooms!

#532: Dat is de prijs die ge betaalt om het rustiger te laten wordenLuister  

Wat is de beste titel van dit 12de seizoen? John McAfee ruilt het tijdelijke voor het eeuwige en Ruurd duikt uitgebreid in Windows 11.

#531: The Steel VipersLuister  

Valve gaat achter de Switch aan. Panic start met de verkoop van de Playdate. 5G gaat vooruit in België en Quake bestaat 25 jaar. Je wordt oud papa!

#530: Een beetje als popcornmaïsLuister  

Een Vlaamse Hyperloop, heel cool maar is het ook een goed idee? En: de race om de superbatterij!

#529: Gesture-y & swipe-y (on crack)Luister  

Steven, Maarten Cox en Ruurd bekeken de Apple WWDC keynote 2021 en zorgen ervoor dat Maarten Hendrikx ook kan meepraten.

#528: Huisje, tuintje, boompje, beestje, laadpaalLuister  

Er is ingebroken bij binnenlandse zaken (2 jaar geleden) en kabels over de stoep leggen is geen goed idee.

#527: Wij hebben een hele lieve postbodeLuister  

We nemen ruim de tijd voor Google I/O. Er komt dan toch geen Windows 10X, maar wel modulaire laptops!

#526: Klinkt als een workshop van Ingeborg Luister  

Groeien er champignons op Mars? China gaat voor de zekerheid eens checken. Epic neemt het op tegen Apple en de cyberaanval op een grote Amerikaanse pijpleiding was maar voor de centen hé.

#525: Gij zijt zo'n influencerLuister  

Trump heeft zijn 'sociaal' netwerk. We hebben het over de DDOS-aanval op Belnet en zijn verbaasd over de verkoopcijfers van de Nintendo Switch.

#524: Een lelijke baby is ook een babyLuister  

De Standaard lanceert een podcastspeler, China heeft een probleem en huizen 3D-printen is tegenwoordig geen probleem meer!

#523: Screw de framerate dan maarLuister  

AirTags, nieuwe iMacs, een nieuwe iPad Pro, een nieuwe Apple TV en iOS 14.5. Zou er een Apple-event geweest zijn?

#522: En wat wilde Saskia?Luister  

Allekabels.nl gehackt, Apple opent de 'Find My' API en Android Auto is officieel beschikbaar in Nederland.

#521: Oude Chinese vrouwkes geld ontfutselenLuister  

Yahoo Answers stopt ermee en LG gaat geen smartphones meer produceren. Ben je FloCed? De 'dark patterns' van Trump. Steven duikt nog eens een keyboard rabbit hole in en hij wil graag een nieuwe pc, misschien, wellicht, waarschijnlijk...

#520: Een superwonder digitale leerkrachtLuister  

We hebben het uitgebreid over Ben Weyts' Digisprong. Het lekt bij Ubiquity én bij Facebook.

#519: Een Dewi aantal tabsLuister  

Intel, want daar hebben we het nog niet over gehad. Trumps hoogstpersoonlijk sociaal netwerk, de Gerrard Street koptelefoon en een groot panel betekent ook lekker veel tips!

#518: Een echte mechanische dinosaurusautoLuister  

We starten met quantum supremacy, vreemde Intel-reclames en dan... Dan bouwt Menno de meest vreemde bruggen om uiteindelijk te belanden bij realtime OS'en en de Apple auto.

#517: Mijn bizar recyclagegedragLuister  

De zin en onzin van Franse repareerbaarheidslabels, de gevaren van Google-software op school en KBC aast op de gegevens van onze digitale meter.

#516: In Top ZustandLuister  

Floris en de beide Maartens duiken met open ogen in een audio gear rabbit hole. Maarten Cox legt uit wat NFT's zijn en Floris is geïnteresseerd in Microsofts PowerFX.

#515: Ik wil ne vakbondLuister  

Te veel streamingdiensten! Te veel keuze! Thunderbolt bestaat 10 jaar en troubles by Reply All.

#514: Geocachen op MarsLuister  

Perseverance is op Mars geland. Steven kijkt nostalgisch terug naar 'All your base are belong to us' en Facebook krijgt het aan de stok met Australië!

#513: Een hele generatie tuning Johnny’sLuister  

Ford kiest voor Android, Mercedes krijgt binnenkort een 'Hyperscreen' en hoe is 't ondertussen in Second Life?

#512: Den Elon Musk van den AldiLuister  

#512 is een rond getal, dus we hebben iets te vieren! Google Stadia wordt saaier. Wat is Clubhouse precies? En Jeff Bezos stopt als CEO. Ook: Tech45 op cassette! Totally tubular man!

#511: 50 euro hier, 50 euro daarLuister  

Maarten en Steven hebben het uitgebreid over Gamestop en andere 'meme-stocks' en Steven blijft apps ontdekken in Setapp.

#510: Hypersensitief voor kartelrandjesLuister  

Ruurd heeft een MacBook Air. En een hoop problemen! Apple heeft plannen met de MacBook Pro en Huawei wilde België een hak zetten.

#509: Het ziet er vrij elektrisch uitLuister  

Samen met Ruurd en Floris wandelen we door CES 2021: OLED tv's met Stadia, Hue-schakelaars, Ryzen 5000 laptops, RTX 3060, oprolbare tv's en telefoons en 'valdetecterende lampen'.

#508: Het nationaal algoritmisch onderzoekscentrumLuister  

Donald Trump verbannen van Twitter en moeten we nu massaal overstappen naar Signal? Of Telegram?

#507: Hij sabbelt aan zijn eigen elektronicaLuister  

Van Flight Simulator 2020 naar Cyberpunk 2077, onze eindejaarsquiz was niet correct en een paar voorspellingen voor 2021.

#506: Er zijn eindelijk spelregelsLuister  

We sluiten dit erg vreemde jaar af met de traditionele eindejaarsquiz!

#505: Huis-, tuin- en familie ‘equipment’Luister  

Het technieuws van 2020, het hardwareproduct van 2020, de dienst of app van 2020, game, film, podcast of boek van 2020. Jullie merken het: we naderen het einde van het jaar.

#504: 't Is eigenlijk InceptionLuister  

Salesforce neemt Slack over, Steven legt uit waarom Microsoft Teams soms net Inception lijkt en Toon neemt afscheid van de Arecibo-radiotelescoop.

#503: Da's een featureLuister  

Hoe bevalt onze iPhone 12, automagische thermostaatkranen, glasvezel en filmpjes maken van la police!

#502: Tamagotchi's in een containerLuister  

De 200ste slechtste wachtwoorden, drijvende kernreactoren, transparante schermen op smartphones, 'Fleets' en shoppen op Black Friday?

#501: Laat ik het iets abstracter uitleggenLuister  

Deze week: Apple logt alle apps die je opent? En uiteraard gaan we uitgebreid in op Apples M1-chip en de bijhorende hardware. En Ruurd dacht: "Laat ik mijn webcam eens als microfoon gebruiken..."

#500: We do not celebrate our decimal overlordsLuister  

De 500ste aflevering, maar jullie weten maar al te goed dat dat geen rond getal is. We feliciteren de collega's van Met Nerds om Tafel en hebben het over de Raspberry Pi 400 en de reviews van de Xbox & de PS5.

#499: Gij hebt niemand gezien, loser!Luister  

De jeugd gamet liever samen, muiterij door het panel, Paypal wil geld zien, hoe is 't met de corona-app ondertussen en de leukste gadgets van James Bond.

#498: Mijn fiets moet rebootenLuister  

Floris zonder auto, 2 jaar later. Gamende politici, Trumps paswoord, einde oefening voor YouTube-dl en waarvoor dient de Netflix-knop eigenlijk?

#497: Ik wil iets in de kamer waar ik naartoe kan schreeuwenLuister  

Maartens iPhone 6s wordt eindelijk een iPhone 12. En wat koopt de rest van het panel? Misschien zelfs een HomePod mini?

#496: Iedereen is naar school geweestLuister  

De Vlaamse Toezichtcommissie heeft bedenkingen bij het gebruik van Amazon Web Services en Dewi is op zoek naar een 'minister voor het digitale' die bijvoorbeeld aan de slag kan met Solid.

#495: Een beetje hobbyklooienLuister  

Follow-up LastPass Bankrekeningen opzoeken zonder dat je weet bij welke bank de overledene is. Onderwerpen Zeer goede batterijen, maar ze gaan verdwijnen. ‘Launch Night In’, wat heeft Google voorgesteld? Tips Maarten: De Val van Srebrenica Toon: SAMLA bakken & Project Alias Arnoud: La…

#494: The keys to the kingdomLuister  

Alles digitaal lijkt ideaal, maar wat als je er plots niet meer bent? Wie kan dan aan jouw gegevens?

#493: Een pot azijnpissersLuister  

Wat kondigde Apple vorige week aan? Wordt het een PlayStation 5 of Xbox Series S of een Xbox Series X? De 'console wars' gaan opnieuw beginnen!

#492: Kabeltje trekken over de grensLuister  

We hebben het - heel even - over het Apple event, Streamz is gelanceerd en Nvidia koopt ARM.

#491: Nonkel Kenny kent iets van computersLuister  

Budget-laptop of toch beter een Chromebook? Contactopsporing via Apple & Google, Mario Kart Live en het einde van Collishop!

#490: Dichtklappen als een oesterLuister  

Deze week: Nederland heeft een corona-app, Microsoft heeft de Surface Duo en we hebben het over Flight Simulator 2020.

#489: Wij maken onze scrollbars zelfLuister  

We komen even terug op Apple vs. Epic en er heerst onrust in 'designland'.

#488: Een zadel voor koerspony'sLuister  

Vooruit met die koerspony: hier is seizoen 12 van Tech45! We hebben het over Toons waterput, Ruurds helling, Apple vs. Epic en wat is er aan de hand bij Mozilla?

#487: Tijd voor een nieuw Atoma-schriftjeLuister  

De laatste Tech45 van dit 11de seizoen! We zijn er terug vanaf 17 augustus!

#486: Geboren in een muistijdperkLuister  

Het is die tijd van het jaar: WWDC, de hoogmis voor de Apple-fanboys & girls!

#485: AktetasdingenLuister  

We hebben het - nog - niet over WWDC, maar over IBM en gezichtsherkenning, de stad van de toekomst en een nieuw album van de Dewaele broers.

#484: Een stormtrooper tussen de deurLuister  

Daar is 'ie dan: de PlayStation 5! Maakt Apple volgende week de overstap van Intel naar ARM?

#483: Schreeuwen op een zeepkistLuister  

Veel mechanisch keyboard-links in de follow-up. Facebook gaat 'nadenken' over zijn 'contentbeleid' en de Congolezen betalen de prijs voor onze elektrische wagens.

#482: RakketakketakLuister  

Alles wat je wilde weten over mechanische toetsenborden, maar nooit durfde vragen!

#481: Het heeft zowaar een modieuze lookLuister  

Er vertrekken weer Amerikanen vanuit Amerika richting de ruimte dankzij SpaceX en podcasts in 2020; dat is Spotify vs. de rest!

#480: DrijhoekenLuister  

Hoe 'unreal' is de Unreal Engine 5? Waarom koopt Facebook Giphy? En we hebben blijkbaar een feestje bij Booking.com gemist?

#479: De gewone pintjesvasthoupositieLuister  

.org wordt dan toch niet verkocht, maar Toon is wel verknocht aan zijn nieuwe iPhone!

#478: Voorkom dat je schokkende bewegingkjes maaktLuister  

Op zoek naar COBOL-programmeurs, krijgt Matty een Webby en Steven legt uit hoe je je Mac correct moet opladen.

#477: Bureaus met zuignappenLuister  

Over laptopstands, bureaus met zuignappen, standing desks en rondhangende kinderen...

#476: Ik spaar me het licht uitLuister  

Wij willen oude series en films zien en Maarten heeft nog steeds geen nieuwe iPhone gekocht!

#475: Relatief gigantischLuister  

Uitgebreid 'doornerden' over de voorgestelde DualSense controller van de PlayStation 5, de recreatieve wiskunde van John Conway zaliger en in de tips gaan we 'all-out' over modulaire synthesizers! Oh en over printers in een hoes!

#474: Als ne wildeman met kabels in bedLuister  

Follow-up, laveren door de Colruyt en e-sports in coronatijden!

#473: SkyperitievenLuister  

Onderwerpen Privacy in tijden van corona: je deelt meer met Zoom dan je denkt, Nederlandse overheid onderzoekt gebruik telefoondata in strijd tegen corona, apps tegen corona. Willen we na corona wakker worden met of zonder privacy? Corona aangetroffen in rioolwater. Hoe kunnen we de ziekte wel tra…

#472: Viking scoundrel thief womanizerLuister  

Op zoek naar 10 000 laptops, 10 000 dingen om thuis te doen en we verklappen onze podcastgeheimen!

#471: LockdownfietsenLuister  

Nagenoeg iedereen werkt momenteel thuis, how to be a helpful nerd en Davy gaat lockdownfietsen.

#470: Ravioli uit blikLuister  

We maken kennis met Jan Thiel, proberen Steven in de ruimte te krijgen en verklappen waar wij ons technieuws halen.

#469: Zoals een lege zolder zichzelf vultLuister  

Een Corona-update, Dewi legt uit wat 'techlash' precies is en kijk: daar heb je plots Arnoud Wokke van Tweakers!

#468: 't Is toch nie gezond hé, ne pizzaLuister  

Dewi is ICT Woman of the Year!

#467: Pieren op een klein schermLuister  

We hebben het over cross platform development en 5G met Dewi en Stefaan!

#466: Overal en nergens gamenLuister  

Het Corona-virus begint een effect te hebben op de techwereld, we hebben Chromium Edge getest en Ruurd speelde via GeForce Now.

#465: Dat is een vreselijk poortjeLuister  

Onze Europese leiders gaan achter laders aan en ongetwijfeld kent iedereen behalve Maarten Clayton Christensen.

#464: Op een berg in de zee cynisch en slechtgezindLuister  

Er zijn wat onderwerpen: Studio Ghibli, iets over de AVG, adverteerders en locatietracking dacht ik... Maar: in de aftershow hebben we het eindelijk over Star Wars The Rise of Skywalker!

#463: Waar is Daens als ge 'm nodig hebt? Luister  

Wat gebeurde er bij Picanol? En hoe gaat het met de onafhankelijke boekhandel?

#462: Daar komen baby's vanLuister  

Eens kijken wat voor gadgets er op CES 2020 zijn voorgesteld...

#461: Uw oren inborenLuister  

We blikken even terug op het voorbije decennium...

#460: Waar is Jo Van BackléLuister  

De laatste aflevering van 2019: tijd voor de Tech45-eindejaarsquiz!

#459: Wie is er hier Polen binnengevallen?Luister  

Kerstmis nadert, dus tijd voor lijstjes: beste hardware, app, podcast, game en serie van 2019!

#458: Naar mij belde gij nooit eigenlijkLuister  

Follow-up over Sonos en gratis films kijken via Plex!

#457: Open source uit veganistische bamboe opgetrokken alternatieve productenLuister  

Follow-up Martin Scorsese laat via Twitter weten dat Maarten niet op mijn iPhone naar ‘The Irishman’ mag kijken TransferWise Een vergelijking tussen Tesla’s Cybertruck en de Rivian R1T. Is game changers game changing or is it sensationalism? Debunking the Game Changers with Joe Rogan, afl…

#456: Digitale kruimelsLuister  

We hebben deze week onder andere over je 'digital twin' en Tesla's Cybertruck!

#455: 't Kot in en wat hamerenLuister  

De Motorola Razr is terug, 1Password wordt (te) groot en daar is de MacBook Pro 16 inch!

#454: 1984Luister  

Stapels follow-up en computers kunnen letterlijk gedachten lezen.

#453: Over de ruilverkaveling crossenLuister  

Maarten en Maarten hebben het over politieke advertenties op Twitter, Google en Fitbit en privacy in de stad.

#452: Kids van todayLuister  

Firefox zit al aan versie 70, 't is opnieuw wintertijd en Apple stelt de AirPods Pro voor.

#451: Ik weet niet waar dat wicht me naartoe wil sturenLuister  

Dewi vindt onze intro deze week 'nie goe', we hebben het uitgebreid over de Google Pixel 4 en we gaan 'life loggen'!

#450: foempen_die_nog_niet_betaald_hebben Luister  

Davy mocht een Samsung Note 10+ testen, maar kocht een iPhone 11 Pro en Maarten speelde een week voor Cowboy op de fiets.

#449: Service op de SurfaceLuister  

Een hele aflevering over Microsoft! Volledig! Nagenoeg 100%!

#448: Een doosje met knoppen erop want dat vind ik leukLuister  

Steven legt uit wat quantum supremacy precies is en Dewi wil graag een bril van Amazon.

#447: Ik weet niet wat de hippe kinderen tegenwoordig gebruikenLuister  

Stefaan is terug! We hebben het over huizen op waterstof, Apple Arcade en we hebben een nieuwe hobby!

#446: Kleine gaatjes in gegroepeerde vormLuister  

Maarten wil opnieuw een Apple Watch en een iPhone 11 of een 11 Pro.

#445: Colombianen met een joystickLuister  

Live en nagenoeg onbewerkt: we vierden op zaterdag 7 september 10 jaar Tech45!

#444: Er lopen om 2 uur 's nachts nog kleuters rondLuister  

We moeten porno kijken van Dewi, Toon trok nog eens naar CCC en Maarten speelde met een Telraam.

#443: Een strakke NASLuister  

Ruurds stekkerverdeeldoos, in Nederland starten ze me e-sims en we moeten onze zorgen maken over Chrome (Dewi zeker!)

#442: Alle dataschuiven openLuister  

De vakantie is achter de rug! Tijd voor het 11de seizoen van Tech45. Maarten en Ruurd trekken deze week de boel op gang!

Tech45 wordt 10Luister  

Een speciale 'tussen'-aflevering van Tech45: we worden binnenkort 10!

#441: 500 liter diesel, een aggregaat en een zendmast van het Engels legerLuister  

De laatste Tech45 van dit 10de seizoen. Tijd voor vakantietips!

#440: De schaamluizenmoederLuister  

Live vanop het 2de Techpodcastfestival in De Balie in Amsterdam!

#439: Ik vind dat er al genoeg knopjes op staanLuister  

We hebben het uitgebreid over E3 2019 en we geven kaartjes weg voor het Techpodcastfestival 2.0!

#438: De maandelijkse hormonale cyclus van de manLuister  

Samen met Dewi Van De Vyver hebben we het over vrouwen en tech. En Randal van Met Nerds om Tafel is op zoek naar een basisschool. Met of zonder tech?

#437: Een grote anarchistische teringzooi in je pc-kastLuister  

Deze week op de planning: de WWDC draft! Welke Apple-aankondigingen vinden onze panelleden het meest interessant.

#436: In een ligstoel effe pilsje erbij en even kijkenLuister  

Marco Frissen komt ons bijpraten over de internetplannen van Elon Musk, de Windows 10 May 2019 Update is er en Panic stelt de Playdate voor.

#435: Neergelaten ijzeren gordijnenLuister  

Op 22 juni trekken we opnieuw naar Amsterdam voor het 2de Techpodcastfestival. Deze week hebben we het over Zombieload, Huawei en het einde van Game of Thrones.

#434: Ik kan heel goed om met kleine schermpjesLuister  

Tim De Waele vertelt Maarten over zijn Tradfri-installatie, Facebook moet opgesplitst worden en Tech45 is 1 000 000 keer gedownload!

#433: Interdentale borsteltjesLuister  

Toon trok naar de Maker Faire in Gent, Apple Pay eindelijk in Nederland en zowel Microsoft als Google houden hun jaarlijkse developer conferences. Oh en Game of Thrones spoilers in de aftershow!

#432: Een bescheiden arcadekastje links of rechtsLuister  

Live vanop Coolest Projects in Mechelen!

#431: Een mechanisch mechanismeLuister  

Samsung ontdekt dat plooibare telefoons misschien toch geen goed idee zijn en we blikken terug op 30 jaar Game Boy

#430: Met glimmende biljartballen gaan biljartenLuister  

Hoe maak je een foto van een zwart gat? Wanneer komt de PlayStation 5 uit? Luistert Amazon mee?

#429: Amerika en de rest van de omgevingLuister  

Davy en Ruurd kochten - natuurlijk - AirPods 2, stuur gerust een factuur naar Google en Facebook, problemen bij Bioware en Ikea is dikke maatjes met Sonos.

#428: Techsnacks45 @ MNOT LiveLuister  

Tech45 samen met de helft van Techsnacks live op het verjaardagsfeestje van Met Nerds om Tafel op 30 maart 2019 in De Balie in Amsterdam.

#427: Wij willen 120 fpsLuister  

We hebben het over de nieuwe AirPods, nieuwe iPads en in de aftershow krijgen jullie van ons heel wat game-tips!

#426: Een paar auto’s buitensleurenLuister  

Jeroen Horlings komt ons bijpraten over elektrische auto's. Hoe steel je een auto en Apple vs. Spotify: wie heeft gelijk?

#425: Een dorpsplein met bejaarden en criminelenLuister  

Arnoud Wokke test de Huawei Mate X en Zuckerberg heeft plannen!

#424: Voor de nerds die niet gevolgd willen wordenLuister  

Nederland gaat volgcookies controleren en SpaceX stuurt Ripley de ruimte in.

#423: Er zitten kreuken in mijn vouwLuister  

Plooibare smartphones en Microsofts HoloLens 2!

#422: Wat ga ik doen met al die brolLuister  

Toon is een lasersnijer, het is gedaan met het internet en met fysieke media!

#421: Da lampke brandtLuister  

Vers bloed: Maarten Cox praat mee over Spotify, de Raspberry Pi Store en het al dan niet afplakken van webcams.

#420: Als een Boeddha door de wijkLuister  

Kijk, daar heb je Randal Peelen van MNOT om mee te praten over appen op de fiets en de fratsen van Facebook.

#419: Dat spel is nu van mij, ik doe daarmee wat ik wilLuister  

Over free-to-play games, kiezen we Google of DuckDuckGo en hoeveel mogen app en andere stores verdienen?

#418: Mensen die masten installeren kijken soms wat langer de kat uit de boomLuister  

Wanneer krijgen we 5G? Kijken slimme tv's mee? Is gsm-straling gevaarlijk? Wat doet Toon met een aubergine?

#417: De blaastechniekLuister  

CES 2019, hoe werkt 't bakje van de bank en de 'blaastechniek' in de after-show (niet voor gevoelige luisteraars!)

#416: Er is niets dat je niet met een stoel kan oplossenLuister  

We kijken deze week terug naar 2018 en een beetje vooruit naar 2019!

#415: Natte treinenLuister  

De laatste van 2018 met maar 2 onderwerpen: 'vraag 't aan Tech45' en de eindejaarsquiz!

#414: Het jaar van de fronsen en kinnenLuister  

'Slow news week' boys & girls: ge-3D-printe hoofden, de sluiting van de Cydia App Store en een telefoon met een gat.

#413: Het zoveelste verwaarloosde kindjeLuister  

We hebben nog eens een gast uitgenodigd: Jo Hendriks praat mee over het afscheid van Allo, Edge draaiend op Chromium en Facebook video.

#412: In Belgische landenLuister  

Apple Pay is gelanceerd in België: de eerste ervaringen van Steven.

#411: Een fysieke kaart voor een virtuele muntLuister  

We geven dit keer 2 cadeautjes weg! En er is ook technieuws: Duitse identiteitskaarten, power tool drag racen en we gaan nog maar eens naar Mars.

#410: Schlocky B-movie kwaliteit in a good wayLuister  

Hoe je je Snapchat en andere social media-accounts kan verliezen en met een Pixel kan je straffe foto's maken in het donker.

#409: Keiharde NetflixLuister  

Smartphones met vreemde schermen, kinderen en allerhande schermen, Star Wars, artikel 13 van EU en tips = Tech45 nummer 409.

#408: Een tablet met kapsonesLuister  

Floris en Ruurd kochten een Google Home.

#407: Chaos, maar plezante chaosLuister  

Deze week - onder leiding van Floris - over de Apple aankondigingen van vandaag, MozFest 2018, de OnePlus 6T en Apple Pay-geruchten.

#406: Wat is dat met dat Frans?Luister  

Onze gast is Pedro De Bruyckere, we hebben het over technologie in het onderwijs, troubles bij Wordpress en elektrische auto's.

#405: Mijn potlood is kapotLuister  

Google stelt de Pixel 3 voor en trekt de stekker uit Google+, Paul Allen is niet meer en in België waren er afgelopen zondag gemeenteraadsverkiezingen.

#403: Sowieso bloedje snelLuister  

Deze week hebben we het over Tech45 in Spotify, Chinezen met snode plannen en de nieuwe Surface-toestellen.

#402: Mottig op den tramLuister  

Er ging wat mis met de opname van het Podcastfestival. Maar ons vast panel onder leiding van Floris maakt dat ruim goed.

#401: Ik zie daar iets koper in blinkenLuister  

Twee gasten deze week: Jaap Meijers over het recycleren van Kindles en Arnoud Wokke van Tweakers over de eerste Android-telefoon.

#400: Enorm teeny-weeny kleinLuister  

Drie keer raden waar wij het deze week over hebben!

#399: Het zijn sloebersLuister  

Jeroen Horlings van Tweakers komt ons bijpraten over 'full frame systeemcamera's'.

#398: Ik wist niet dat die letters bestonden in die volgordeLuister  

We hebben het deze week over de iPhone XS, de Apple Watch Series 4, YouTube Premium en de Jaguar I-PACE.

#397: Mijn maagdenvlucht was met een FokkerLuister  

We hebben het deze week over studiekeuzes, Nvidia-kaarten en Kalashnikovs.

#396: Er moet 10% robots in zittenLuister  

Toon, Floris, Ruurd en Jelle gingen op weekend: naar Fri3d Camp!

#395: Een Kärcher tegen een stuk zeilLuister  

Samen met Marco Frissen hebben we het onder andere over de trip van NASA richting de zon.

#394: Het is niet echt liegen, het is een verhaal vertellenLuister  

We zijn terug voor het 10de seizoen van Tech45!

#393: Het heetste nieuws van de naaldLuister  

Geniet ervan: wij presenteren jullie de laatste Tech45 van het negende seizoen. We horen elkaar weer vanaf 7 augustus!

#392: Open wereld, dan krijg ik het weer niet uitgespeeldLuister  

Uitgebreid door de E3-trailers en andere aankondigingen wandelen tijdens deze voorlaatste Tech45 van het 9de seizoen!

#391: Cruise control met benefits Luister  

Steven wil nog wat kwijt over Apple, de oorzaak van een crashende Tesla en er is leven op Mars.

#390: En hup, ik ben aan 't roeienLuister  

Begin juni? Tijd voor de jaarlijkse Dub Dub keynote! Nota van de redactie: Maarten zegt wel 'aflevering 391', maar dit is dus aflevering 390!

#389: Een cookieke meer of minderLuister  

Dries De Roeck heeft zo zijn mening over DVB-T, Floris is geïnteresseerd in e-sports en Toon moet binnenkort overstappen naar YouTube Music.

#388: Alle kakkerlakken kruipen wegLuister  

Snel afgevoerde 'guidelines voor online influencers', Googles Selfish Ledger en zijn we klaar voor de GDPR?

#387: Op één tip ken je niet staanLuister  

Bang van Google Duplex, doodsbang van Boston Dynamics, maar we blijven podcasten!

#386: Madonna heeft het nooit gevoeldLuister  

In aflevering 386 hebben we het over 'subscription hell', messaging op Android, Twitter-paswoorden en we komen te weten of Toon zijn centen heeft gekregen.

#385: Serieuzer dan PikachuLuister  

We waren op zaterdag 28 april te gast op Hack Belgium.

#384: Ik heb geen standaardkopLuister  

Steven en Maarten deze week over SPF, DKIM en DMARC, Reddit, een kapotte iMac Pro, Flickr en SmugMug!

#383: Achteraf is ‘t simpel hé mannen! Luister  

Toon heeft een nieuwe smartphone gekocht! Met een straf verhaal!

#382: Hoe heet die slak nou?Luister  

Een berg follow-up gevolgd door Facebook die nog meer data wilde, verwarring rond GMail-puntjes en we sluiten af met Han Solo!

#381: Rake klakken gevenLuister  

Samen met college Raymon Mens van TechSnacks hebben we het over de toekomst van Windows, Apples onderwijsevent en de beursgang van Spotify.

#380: Een notchakelijk kwaadLuister  

Eerst terugblikken op het geweldige Techpodcastfestival en dan met Arnoud Wokke de features-lijst van Android P overlopen.

#379: Echt weer broem-broem doenLuister  

Live vanop het allereerste Techpodcastfestival bij Tweakers in Amsterdam!

#378: Lamme pootjesLuister  

Ruurd en Maarten hebben het uitgebreid over Mobile World Congress.

#377: Hier moet ik eigenlijk nie zijnLuister  

Wat Apple follow-up, Apple Maps vs. Google Maps vs. Waze, backups maken met Google Drive en Davy sprak nog eens met Nathalie van iDrops.

#376: In hackerij vervallenLuister  

We hebben het deze week over Apples softwareprobleem, Facebooks VPN-dienst en Floris' plan!

#375: Het lijkt op een Photoshop-filtertjeLuister  

Jeroen Horlings van Tweakers komt ons uitvoerig bijpraten over spiegelreflex- en systeemcamera's en wij waren vorige week danig onder de indruk van Elons Falcon Heavy.

#374: Een railgun knutselenLuister  

Deze week in Tech45: over de Health Records in iOS 11.3, railguns, een leuke verrassing van Ruurd en een straf verhaal van Maarten!

#373: Last van kleine schijvenLuister  

We hebben het over de iOS 11.3, de 'lancering' van de HomePod, het probleem met de heatmaps van Strava en Steven speelde een leuk bordspel.

#372: Een webserver op je elleboogLuister  

Sander Wuyts komt ons uitleggen hoe je DNA kan 'kraken', je kan je Facebook-vrienden 'snoozen' en Nintendo wil je graag wat karton verkopen.

#371: Dat ding loeit als een wasmachineLuister  

Kijk! Daar hebben we Anke terug. We hebben het over Blendle Audio en CES.

#370: Verbittering, ellende en miserie, maar om te lachen hé!Luister  

Steven probeert Meltdown & Spectre zo begrijpelijk mogelijk uit te leggen, techvoorspellingen en -wensen voor 2018 en in de aftershow gaan we 'all-out' over Star Wars: Episode VII - The Last Jedi.

#369: Hij heeft een puntLuister  

Al de eerste aflevering van 2018 en we zijn een week te laat met de Tech45-eindejaarsquiz!

#368: Dat golft zoLuister  

Toon sprak met Bits of Freedom over de Nederlands 'Sleepnetwet'.

#367: Een homeopathische hoeveelheid vrouwenLuister  

We hebben eindelijk nog eens een vrouw in ons panel: TechGirl Anke!

#366: Da geeft nogal veel liechtLuister  

Live vanop de tweede editie van het Podcastfestival in Gent.

#365: Twee schermloze dagenLuister  

Nog een keer over gaming en kinderen, netneutraliteit en wij gaan naar het Podcastfestival op 2 december. Jullie ook?

#364: Twijfelen is voor losersLuister  

Onderzoeker Jonathan Huyghe komt meepraten over gamen 'samen' met je kinderen, Tesla stelt een vrachtwagen voor en er komt een tv-serie gebaseerd op de Samsung-dynastie.

#363: Dat plankske is dus niet waterpasLuister  

3 keer raden wat Davy gekocht heeft.

#362: Hele volksstammen in iMessageLuister  

Stefaan test de Mate 10 Pro van Huawei, Android wordt 10, Facebook vs. het Amerikaans congres, Intel & AMD en fake Apple Stores.

#361: Delen met vrienden, als ge die hebt Luister  

Floris, Davy en Toon brengen uitgebreid verslag uit van MozFest

#360: De Kenny zit op de ParklaanLuister  

Oppassen met smartwatches voor kinderen, de robots gaan hier alles overnemen. Wifi op de Belgische treinen: neen!

#359: Al procrastinerendLuister  

€4,7 miljoen voor software met bugs, One Plus weet (te) veel over zijn gebruikers, $199 voor een VR-headset en Belgische onderzoekers vinden een lek in wifi-beveiliging.

#358: De dreiging van de camionLuister  

Google stelt de Pixel 2 voor. Mooi! Netflix verhoogt de abonnementsprijzen. Minder mooi!

#357: Kijk dat niet met je kinderenLuister  

Er is nieuws over Elon Musk: dan hebben we Marco Frissen nodig!

#356: Gekke HenkieLuister  

Arnoud Wokke van Tweakers komt ons wat meer over Android Oreo vertellen.

#355: Pistoleekes aan 180 per uurLuister  

Na alle Apple-heisa van vorige week: dit keer over de Digitale Duik van Telenet en de concept cars van de IAA in Frankfurt.

#354: De kracht van de knopLuister  

Follow-up, Toon ging naar de Maker Faire in Eindhoven en Apple... Heul.. veul.. Apple!

#353: 734 MBLuister  

Davy en Maarten hebben het over Instagram, Videoland, Facebook Marketplace en natuurlijk de nieuwste iPhone.

#352: De Loire niewaarLuister  

We zijn terug! De vakantie is achter de rug! Helemaal klaar voor een nieuw seizoen Tech45!

#351: Met de NAS op vakantieLuister  

De laatste aflevering van het 8ste seizoen: over retro gaming, mobiele data, 'cordcutting', Tomorrowland en de trailer voor Ready Player One.

#350: 's Nachts beduiveld wordenLuister  

We hebben het over 'two factor authentication', paniek rond de iPhone 8, een goedkopere Oculus Rift en het succes of het falen van VR.

#349: De QWERTY-klopgeestLuister  

Toon zit deze week aan de knoppen voor aflevering 349.

#348: Vast is vastLuister  

Na de NES nu ook in de rij gaan staan voor de SNES? En we zijn onder de indruk van de DAE-opleiding van het Howest.

#347: Als er geen krijsende kinderen en vrouwen door het huis lopenLuister  

Eens terugblikken op de Tech45-enquête van een hele tijd geleden. Wat moeten we denken van de One Plus 5? En Intel stopt met een aantal IoT-productlijnen.

#346: Blij zijn met een 10de plaatsLuister  

Een uitgebreide wandeling doorheen E3 2017.

#345: Lief dat je het wil samenvatten voor mijLuister  

Over Itsme.be met de hulp van Matthias Dobbelaere, Davy heeft weer zotte kosten gedaan en Apple gelooft nog steeds in podcasts.

#344: Under promise over deliverLuister  

De avond na de jaarlijkse WWDC keynote gaan we natuurlijk uitgebreid in op alle Apple aankondigingen.

#343: Hoe ziet ne zebra eruit?Luister  

Floris heeft een Google Home én een Amazon Echo. Daar gaan we het dus eens uitgebreid over hebben.

#342: 't Sta nie stilLuister  

Welke 'techreus' zouden we droppen (als het moet)? Facebook, Google, Microsoft, Apple of Amazon?

#341: TechnologicaLuister  

Mattias Geniar komt ons helpen om het Wannacry ransomware-verhaal uit te pluizen.

#340: Das heel tof, maar ge hebt ongelijkLuister  

Een lange Tech45 over Microsoft, het MP3-formaat, The Great Chinese Firewall en een zeer deskundige uitleg over GDPR. Oh, en we sluiten af met Blade Runner!

#339: RaadselachtigLuister  

Kapaza stopt ermee, Kindles zijn niet meer hip, maar het goede nieuws is dat we naar Mars gaan!

#338: Prettige exotische plekken met cocktailsLuister  

We nemen afscheid van Chriet Titulaer, hebben het over asielzoekers en sociale media en Groot-Brittannië draait een dag zonder steenkool.

#337: De slager moest mij dat niet uitleggenLuister  

Samen met Ruurd Sanders hebben we het over het Microsoft-event van 2 mei, de heilige graal om diabetes te behandelen, vertraging voor de nieuwe iPhone en Stefaan wil geen NFC-betaalkaart!

#336: Een mesthoop met discolichtenLuister  

Apple Clips, Wi-Fi-problemen, Mastodon, weg met de roamingtarieven, Netflix delen, de Surface vs. de iPad, het WK Excel en zelfs nog wat tips! En we hebben daar maar iets meer dan een uur voor nodig!

#335: Betere en hetere grafische kaartenLuister  

Toon is naar Facts geweest, Amerikaanse ISP's mogen je browser history verkopen, Samsung stelt de Galaxy S8 voor en er is nieuws over de Mac Pro.

#334: Gisteren had ik nog een gesprek met een oudere manLuister  

Een onderwerp beginnen over tractors hacken en eindigen met het NRC Handelsblad. Hoe dat kan? Daarvoor zullen jullie moeten luisteren.

#333: Foto's arty-farty makenLuister  

Steven en Maarten hebben het over AirPods, paswoorden, een nieuwe iPad, iPads vs. Chromebooks in het onderwijs en advertenties via Google Home.

#332: Graag toegang!Luister  

Flink wat follow-up, Davy en Stevens mening over de Nintendo Switch en wat we nu al denken te weten over de iPhone 8. September is nog zo ver weg...

#331: De konijnen zijn uit het assortimentLuister  

Stefaan is naar Mobile World Congress geweest, Snap(chat) trekt naar de beurs, Android Pay is beschikbaar in België en gegevens opslaan in DNA is mogelijk. Weg met die SSD!

#330: Een supergroot getalLuister  

Er komen nieuwe iPads aan (denkt men), het is vrij goedkoop om iemand via zijn of haar smartphone in de gaten te houden en Steven legt uit wat een 'SHA1-collision' is. Een wat? Precies!

#329: HuzarenklusjesLuister  

We moeten onze gadgets zelf kunnen repareren! Chucky kreeg een geslachtsoperatie en werken voor Uber is lang niet alles.

#328: Jonge opgeschoren pubersLuister  

Privacy, daar hebben we al een hele tijd niet meer over gehad. En iPhone-geruchten, dat is altijd leuk...Niet?

#327: Co-op boerenLuister  

De NES Classic verkoopt te goed, de EU gaat achter Valve aan en een (oude) iPhone hacken, dat kan (min of meer)...

#326: Ik trek nog een keer naar benedenLuister  

Toon geeft wat ideeën voor 'tastbare' ICT/programmeerprojecten in de klas, bespreken de 'digimeter 2016' en zijn blij dat de VRT het NU-videoplatform publiek gemaakt heeft (maar er is nog wat werk aan).

#325: Het omgekeerde frietjes-effectLuister  

Landbouwer Kris van Steenkiste komt ons vertellen hoe hij technologie 'op het veld' gebruikt: tractoren met GPS en drones om gewassen in de gaten te houden.

#324: Toen de vogelkes nog te voet gingenLuister  

Alle details over de Nintendo Switch: kopen of niet? En 2017 wordt het jaar van vinyl, blijkbaar...

#323: De weerstand van de ritsLuister  

De iPhone bestaat precies 10 jaar en CES 2017 is net achter de rug. Wat is ons opgevallen op het jaarlijkse gadgetfestijn?

#322: Ik heb eigenlijk alleen maar slechte voornemensLuister  

In deze eerste aflevering van 2017 blikken we terug op 2016 en doen we wat wilde voorspellingen voor het nieuwe jaar.

#321: Ik heb mijn huiswerk gedaanLuister  

In de laatste aflevering van het jaar is er natuurlijk de Tech45 Eindejaarsquiz!

#320: Floris heeft mijn hele wereld overhoop gegooidLuister  

Maarten was er als de kippen bij om een paar AirPods aan te schaffen; zijn eerste bevindingen in de 320ste aflevering van onze podcast.

#319: Op uw reclamebord komen pappenLuister  

Hebben jullie onze Tech45-luisteraarsenquête al ingevuld? Link vinden jullie in de shownotes. Ondertussen kunnen jullie luisteren naar een podcast over de Amazon Snowmobile, ethisch hacken, winkelen in Mechelen en gechipte werknemers.

#318: Relatief minimalistischLuister  

Steven en Toon hebben het over Netflix-content offline bekijken, de Game Awards en de overname van Pebble door Fitbit.

#317: Ik had het veel moeilijker met integriteitLuister  

We gaan wanhopig op zoek naar de beste producten en merken van 2016, Toon is onze reporter ter plaatse op het ‘BK Power Tool Drag Racing’ en we waarschuwen voor de Mac App Store.

#316: Waar het neon heerstLuister  

Ook deze aflevering is een duo-project: dit keer Maarten en Toon. Over IMAX, Switch en Easy-M, Firefox Focus, Microsoft en dodelijke programmeurs!

#315: Ze moeten eromheen skiënLuister  

Maarten en Steven houden een onderonsje over Facebook, de MacBook Pro, de Amerikaanse verkiezingen, eigen e-mailaservers, 1Password, iCloud, … Alle remmen los!

#314: 4000 mega-ampèreLuister  

Stefaan is naar de voorstelling van de Huawei Mate 9 geweest en we vragen ons af: “Wat als je baas een app of een algoritme is?”.

#313: Programmeren in een coffeeshopLuister  

Floris en Stefaan trokken naar de Boekenbeurs en Microsoft en Apple stelden nieuwe toestellen voor.

#312: Admin adminLuister  

Nintendo stelt de Switch voor, het ‘Internet of Things’ keert zich tegen ons en we moeten meer gaan voorlezen aan onze kinderen.

#311: Redneck Robot WarsLuister  

Een serieus gesprek over hoe Airbnb de reguliere huurmarkt beïnvloed en een minder serieus gesprek over een haardroger van Dyson.

#310: De witte producten van AppleLuister  

Eerst eens horen of Stevens Apple Watch series 2 bevalt om het nadien wat uitgebreider over de Google-aankondigingen van vorige week te hebben.

#309: Een beetje raar zijnLuister  

Samen met Marco Frissen staan we wat langer stil bij de plannen van Elon Musk om richting Mars te trekken.

#308: Een ontluizingsperiode inbouwenLuister  

Na het iPhone-nieuws van de voorbije weken zorgen we nu opnieuw voor een zeer gevarieerde aflevering: van Telenet tot drones!

#307: Moks & konijnsLuister  

Follow-up, héél véél follow-up deze week. We hebben zelfs de hulp ingeroepen van Raymon Mens van TechSnacks & One More Thing.

#306: Ik kan ook een kind verkopenLuister  

Voor specificaties van de nieuwe iPhone kan je dit keer helaas niet bij ons terecht. Onze mening over de iPhone 7? Des te meer!

#305: Het ventenmodelLuister  

We kijken reikhalzend uit naar alweer een Apple-event: krijgen we opnieuw een ‘camera bulge’? Gaat de ‘headphone jack’ eruit? Krijgen we ‘Airpods’ in plaats van ‘EarPods’?

#304: Hete onderdelen in een dikke doosLuister  

We zijn terug! Een nieuw seizoen van Tech45. Eens horen wat de panelleden in hun vakantie hebben uitgespookt op techvlak…

#303: Mosselen met dieselgeurLuister  

In deze laatste aflevering van het 6de seizoen wordt Tom Ribbens – als eigenaar van een Model S – onze ‘Tesla-specialist’. We nemen een paar weken vakantie en zijn terug op 30/08!

#302: Wat is er zo leuk aan wielrennen?Luister  

Menno en Steven steken virtueel de koppen bij elkaar over ARM, de toekomst van elektronische toestellen, nieuwe ‘console wars’, nieuwe toestellen van Samsung en het feit dat Google beter apps voor iOS maakt dan voor Android. Een light aflevering dus…

#301: Mijn bureau bevuilen met speakersLuister  

Een dodelijk ongeval met een zelfrijdende Tesla, een gelijkstroomnet in Nederland, Apple en Spotify liggen met elkaar overhoop en iedereen zoekt Pokémons. Ie-der-een!

#300: Live vanop het eerste PodcastfestivalLuister  

Tech45 nummer 300! Opgenomen op vrijdag 3 juni in Gent tijdens het eerste Podcastfestival!

#299: Ga je draadloos dan ben je van die draad afLuister  

De zomervakantie nadert en ook wij geeks bereiden ons daarop voor: welke e-reader moet je tegenwoordig bv. kopen? En welke boeken gaan we lezen? En gaat Apple afscheid nemen van de koptelefoon met kabel?

#298: 't KoekoeksnestLuister  

Follow-up! Veel follow-up… En games! Veel games! En Polymer! Ah ja, want Jelle doet mee…

#297: Kleuters afdrogen in eenvoudige gezelschapsspelletjesLuister  

De dag na een Apple-keynote mogen jullie 3 keer raden waarover wij het gaan hebben… Allé, het is goed: 4 keer…

#296: Ik word daar zo mottig vanLuister  

We blikken even terug op het voorbije Podcastfestival, hebben het over de ‘troubles’ met TeamViewer, klagen over Facebook Messenger en worden ‘mottig’ van VR.

#295: Ik heb nog met een Fokker gevlogenLuister  

Maarten is op hoogtestage ter voorbereiding van het Podcastfestival dus Floris neemt het roer deze week over.

#294: Dat wil niet zeggen dat je mijn coiffure mag zienLuister  

Google, Google I/O, Google Home, Google Daydream, Google Allo, Google Duo, … Ah, en Newsmonkey!

#293: Een koffietas op een ondertasLuister  

20 minuten over een nieuw logo! Maar het is dan ook het nieuwe logo van Instagram! En moeten we kinderen nu leren programmeren of niet?

#292: Het platform waarvan we de naam kwijt zijnLuister  

Podcasters die praten over podcasters, moeten we voor 29 juli upgraden naar Windows 10 en hoe kregen de plantenmaatschappijen vat op het internet.

#291: Absoluut, nooit geweestLuister  

Het is gedaan met Apple, ze gaan ten onder, het einde is in zicht! En Stefaan heeft een Volvo, ‘zijn’ Volvo!

#290: Een combinatie van PowerPoint en PaintLuister  

Eén jaar na de lancering van de Apple Watch. Hebben we ons geld weggegooid? En waarom gaat Europa achter Android aan?

#289: Een hoop masjienerie in een doos gekaptLuister  

We hebben eindelijk een onderwerp gevonden dat we nog nooit hebben besproken tijdens Tech45; Dames en heren, we hebben het over een tandenborstel!

#288: Tram 4Luister  

De follow-up durft de laatste tijd al wel eens een groot stuk van de aflevering op te slokken. Maar we hebben toch nog wat tijd voor Rogue One en Elons verticale raket.

#287: Het gaat snel in de shellLuister  

We starten met backup-advies, kopen een Tesla Model 3 en proberen iedereen te overtuigen om de shell te gebruiken.

#286: Voor de hand liggendLuister  

Porno, VR, Azure, de iPhone SE, Chrome en Dyson. Het verband? Tech45 #286!

#285: Hij wobbelt nietLuister  

22/03/16… Die datum zullen we niet gemakkelijk vergeten… We hadden liever gehad dat het omwille van de iPhone SE was en niet omwille van de vreselijke gebeurtenissen in Brussel…

#284: Hun eigen plezier in beeld brengenLuister  

We discussieren over mediawijsheid, staan stil bij Google experimenten met het spelletje Go en doen - uiteraard - wat Apple voorspellingen / wensen.

#283: Een feestje met donuts en lauw bierLuister  

Miljaar, ransomware op de Mac en Googles zelfrijdende auto veroorzaakt een aanrijding. Geen geweldige techweek dus…

#282: Interessante sectorLuister  

Facebook heeft eindelijke nieuwe reactieknoppen, Boston Dynamics jaagt ons allemaal weer de stuipen op het lijf met veel te realistische robots en Skype… Tja… Skype had het wat moeilijk deze week.

#281: Mijn datasetje is vrij kleinLuister  

Volgens sommigen nu al het belangrijkste technieuws van 2016: wij proberen de open brief van Apple CEO Tim Cook te doorgronden.

#280: Goed genoeg voor een kapsalonLuister  

Een discussie over vrouwen versus mannen en Mobistars TV-aanbod: Tech45 #280

#279: Voor een gekookt ei wil ik nog wel eens Siri gebruikenLuister  

Google waarschuwt voor valse downloadknoppen en Apple ‘beveiligt’ je telefoon door het ding om te toveren tot een dure baksteen. Na Area 51: Error 53!

#278: Ja, sorry dat is mijn wasmachineLuister  

Voor een ruimtevaart-onderwerp hebben we Marco Frissen nodig en Kevin Cooman komt ons VPN eindelijk eens fatsoenlijk uitleggen.

#277: De binnenkant van de achterkantLuister  

We beginnen met gaming en de Steam Machine van Alienware, langs diefstal van YouTube-video’s door nieuwsredacties, naar Surfacegate en Samsungs iOS-apps.

#276: KreukelzonesLuister  

Een filosofisch gesprek over de veelheid aan schermen in ons leven, ook dat is Tech45 nummer 276.

#275: Dat ie in de late uurtjes wel heel erg geejl wordtLuister  

CES 2016 is net achter de rug. Ons panel probeert de belangrijkste items eruit te pikken: VR-brillen, TV’s, drones en nieuwe auto’s…

#274: Een nissanliefLuister  

“Jullie geven Linux veel te weinig aandacht in Tech45!” Niet waar! Luister maar!

#273: Ik heb het hier in mijn handenLuister  

In de laatste aflevering van 2015 maken we uiteraard uitgebreid tijd voor de Tech45-eindejaarsquiz!

#272: Ja, ik zit op het internetLuister  

Een volledige aflevering van Tech45 opnemen! Het is gelukt! We hebben het dit keer over – natuurlijk – Star Wars, onze eerste internetervaringen en binnengluren bij Apple.

#271: Zijn bollekes gaan nogLuister  

Het is helemaal misgelopen met Maartens MacBook uit 2008 tijdens de opname van deze aflevering met als resultaat: weg opname! Gelukkig had Steven nog een – halve – opname…

#270: Product placement shizzleLuister  

Jullie moeten Davy excuseren, geluidskwaliteit was af en toe minder maar hij was dan ook 4 verschillende Linux-distro’s aan ‘t downloaden, Netflix aan ‘t kijken, Spotify aan ‘t luisteren en naar NFL Game Pass aan ‘t kijken en waarschijnlijk ook updates voor iOS en de Mac aan ‘t downloade…

#269: Jeansbroeken met gaten inLuister  

Li-Fi: sneller dan Wi-Fi en computers zijn tegenwoordig helemaal niet duur, neem bv. de Raspberry Pi Zero.

#268: Diep vanbinnen ben ik keihard vijfLuister  

Apps ‘streamen’ is dat wat? Of zijn webapps beter? En hebben jullie die Vaio-tablet al gezien?

#267: Je bent met alle respect een jonge hondLuister  

Koen Van der Auwera heeft een iPad Pro gekocht. Wij willen natuurlijk weten hoe dat ding ‘m bevalt.

#266: Een baby met een snorLuister  

Het is pas midden november maar wij gaan toch al lijstjes maken.

#265: OS 10.12 Kesselse HeideLuister  

Jelle mocht even rondrijden met een Tesla. Google gaat podcasts aanbieden en Menno en Steven leggen uit waarom we ons wel of niet zorgen moeten maken over HFS+.

#264: BelgoflixLuister  

YouTube lanceert Red, wij blijven echter trouwe Netflix-fans.

#263: Met een Atoma-schriftjeLuister  

Steven is een Apple-fan, Davy is een Apple-fan, Maarten is een Apple-fan. Tja, we hebben het dus wel even over Microsoft en Google in deze aflevering.

#262: Een haatdragende tanteLuister  

Toon is vandaag uw gastheer met heel wat follow-up, onze mening over El Capitan en het Microsoft-nieuws van vorige week.

#261: Eén of ander geheimLuister  

We komen even terug op de aflevering van vorige week, terug naar Android en de Nexus-telefoons.

#260: GibibyteLuister  

Gigabytes vs. gibibytes en Google stelt nieuw materiaal voor.

#259: Een aap met vijf euroLuister  

‘Dislike’-knoppen, vluchtelingen met smartphones en Marco Arments Peace-‘experiment’ en dat allemaal in minder dan een uur podcasten!

#258: Een rechthoek met een cirkeltje onderLuister  

Apple, iPhone 6s, iPhone 6s+, iPad Pro, Apple TV, … Moeten we nog meer zeggen?

#257: Mijn vrouw vindt dat ook veelLuister  

Eén dag voor een Apple-event, maar we mogen het van Cindy absoluut niet over Apple hebben. En dat lukt… Bijna…

#256: InterfeesjeLuister  

256 is een rond getal, maar dat moesten we jullie natuurlijk niet vertellen. Een feestaflevering… Live… Vanop de 21ste verdieping van de KBC-toren!

#255.5: Op naar AntwerpenLuister  

255.5, een ‘point release’ om jullie allemaal uit te nodigen voor de live opname van de 256ste aflevering van Tech45 op dinsdag 1 september in de KBC Toren in hartje Antwerpen. Volledig gratis! Enkel even registreren: http://twikilist.com/Tech45Live256

#255: Tijd om je cookies te cleanenLuister  

Voor de laatste Tech45 van het 6de seizoen hebben we Jojanneke nog een keertje uitgenodigd! We gaan er een maand tussen uit en zijn terug op 1 september.

#254: Een oranje disketteLuister  

Podcasting – via iTunes – bestaat 10 jaar. De Commodore is terug, net als de iPod touch en games zijn drugs en slecht; Slecht, zeg ik u!

#253: Strak in de SlackLuister  

Gastheer Davy heeft het over New Horizons, Joshua Topolsky en Windows Phone. Afsluiten gebeurt met een spelletje ‘ik ga op reis en neem mee…’.

#252: Je bent een heel stuk weggevallenLuister  

Floris neemt het deze week over van Maarten: over Prince, Reddit, algoritmes en Minecraft.

#251: Een vriend van een vriend van een vriendLuister  

Apple Music is amper beschikbaar en wij gaan het natuurlijk al uitgebreid reviewen.

#250: Abstracter wordt het nietLuister  

Aflevering 250 over Net Gemist, Ooit Gemist, de Belgische Apple Store en Steven gaat helemaal los wanneer hij het over neurale netwerken mag hebben. Cool? sCool!

#249: Een herfstaangelegenheidLuister  

Wordt e-sports mainstream? Wat zijn de interessantste aankondigingen van E3? En wordt Kickstarter een succes in België? Die vragen proberen we te beantwoorden in Tech45 249.

#248: Een aspergeriaanse übernerdLuister  

Alle aankondigingen van Apple op een rijtje geflankeerd door ons idee erover.

#247: Toen was dat hipLuister  

Google I/O: Jelle kan zich dus eens helemaal laten gaan!

#246: Je moet het voelen om het te begrijpenLuister  

Maarten en Davy hebben een Apple Watch! En dat hebben we geweten!

#245: De lokale boerLuister  

Steven is deze week de gastheer en de triomfantelijke terugkeer van Cindy. Alstublieft: aflevering 245!

#244: Twee handen op het stuurLuister  

In 2016 kunnen we eindelijk een Oculus Rift kopen. Wie wil er een Apple Watch? Ik bedoel… euh… een Rift?

#243: 2 WindozenLuister  

Samen met Marco Frissen hebben we het uitvoerig over Microsoft en Tesla.

#242: Regenwoudstraat 33Luister  

Davy test de Logitech Keys-To-Go en met Tidal gaat het goed! Het gaat goed met Tidal! Dat het goed gaat! Met Tidal!

#241: De air van onafhankelijkheidLuister  

We zijn maar met z’n drieën voor deze 241ste Tech45, maar dat belet ons niet om het uitgebreid over RailTime, Sabam, Telenet en WWDC te hebben.

#240: Armdiep in het ecosysteemLuister  

We hebben het uitgebreid over de vervanger van iPhoto en andere foto-opslag-deel-software-pakketten.

#239: Een transparant bollekeLuister  

Gaat Davy een Apple Watch kopen?

#238: De klank van de kwaliteitLuister  

Facebook wil een allesomvattende bron voor het internet worden. Een game developer wint de Vlaamse prijs voor Cultureel Ondernemerschap en Jay-Z doet iets met streaming muziek.

#237: Ik rij als een bompaLuister  

Floris neemt deze week de rol van Maarten voor zijn rekening: over Apple TV, elektromagnetische straling en Cyanogen.

#236: Beter dan pornoLuister  

We krijgen deze week ondersteuning van professor Frank Neven van de universiteit van Hasselt, iemand die dus echt iets van technologie kent!

#235: PolykarbonadeLuister  

Wie gaat er een Apple Watch kopen?

#234: De piraten pirateren niet in het weekendLuister  

Er komt een nieuwe Blade Runner, we worden met z’n allen langs alle kanten gehackt en bedreigd. Gelukkig heeft men in de VS alvast een verstandige beslissing genomen.

#233: Ge moet leren om de muis los te latenLuister  

Koen Van der Auwera werkt als developer volledig in de cloud op een iPad. Daar willen we uiteraard het fijne van weten…

#232: Mijn fans begonnen te blazenLuister  

Een aantal panelleden heeft plots de buik vol van Chrome. En wat doet Hendrikx dan? Die koopt een Chromebook! Natuurlijk!

#231: De Nougabolle SLuister  

Adblock vs. Adblock Plus, Stefaan is nog eens op reis gegaan met Samsung en Apple gaat iPhoto vervangen.

#230: Pannenkoeken voor 4 personenLuister  

Apple stelde hallucinante cijfers voor, Microsoft gaat investeren in Cyanogen en Samsung heeft het licht gezien.

#229: Een patent op geklungelLuister  

Microsoft stelt Windows 10 voor. Maar wij lopen eerder holografisch warm voor de Hololens.

#228: Een air, dat heb ik welLuister  

Floris heeft een One Plus gekocht en wij hebben een wedstrijd gewonnen!

#227: Als ik in het Engels spreek valt het niet opLuister  

Na onze review van de iPhone 6 Plus van vorige week lieten heel wat luisteraars ons weten dat zij heel tevreden zijn over de One Plus One. Tijd om dat toestel eens nader te bekijken in deze 227ste aflevering.

#226: Gelijk bussen shampoo in de winkelLuister  

Een aantal panelleden hebben nu al een hele tijd een iPhone 6 Plus: de hoogste tijd voor een review. Is het ding zijn geld waard?

#225: Een tabke in iTunesLuister  

In de laatste aflevering van 2014 maken we natuurlijk lijstjes: beste app, beste hardwareproduct, WTF van het jaar, beste game, … Na afloop hebben we het ook nog even over de aankoop van een NAS.

#224: Ge kunt er niet langs als ‘m in uw gezicht gedrukt wordtLuister  

Het is ondertussen een traditie geworden: de Tech45-eindejaarsquiz!

#223: Tot de tanden gewapend het web opLuister  

Wij organiseren een filmavondje: Blade Runner, the final cut. Op 15 februari in Cinema Cartoons in Antwerpen. Jullie komen toch hé? O ja, we hebben deze week ook een podcast opgenomen, maar dat is bijzaak. ‘More human than human’ is our motto.

#222: Een representatief staal van de Vlaamse bewolkingLuister  

Maarten kocht bluetooth-oortjes, maar heeft ondervonden dat kwaliteit helaas ook geld kost.

#221: Da's gelijk ne Bounty, maar dan andersomLuister  

Europa vindt dat Google moet gesplitst worden. Maar er is uiteraard niets zo belangrijk als de Star Wars-trailer.

#220: 't Zijn allemaal glazen platenLuister  

HBBTV, de Netties-verkiezing en heeft het nog zin om een Wii(U) aan te schaffen?

#219: Gas geven op mijn tractorLuister  

Amazon komt naar Nederland en de Apple Store naar België. Wat kunnen we nu nog meer willen? Ah ja, concurrentie op de kabel!

#218: Een kleintje voor buitenLuister  

Obama neemt een duidelijk standpunt in over netneutraliteit en Amazon plaatst vreemde cilinders in de woonkamer.

#217: De modem komt uit de kastLuister  

De saga van Maarten en de Telenet-datalimiet…

#216: Klooien in OmnifocusLuister  

Google lanceert Inbox, een nieuwe benadering van e-mail. De ideale gelegenheid om nog eens een boompje op te zetten over todo-apps.

#215: Vertel het ne keer aan ons maLuister  

Er is een testversie van Android 5.0 beschikbaar en Apple heeft Yosemite op de wereld losgelaten.

#214: Zo droog als mijn mond op zondagmorgenLuister  

Davy is op reis geweest naar de VS en nam mee: een iPhone…

#213: Standaard kantoorproductiviteitLuister  

Bij Microsoft hebben ze het plots wat lastig met tellen want volgens ons komt er na 8 toch 10, niet?

#212: Post lezen door uw brievenbusLuister  

SHELLSHOCK, de opvolger van Heartbleed. Photoshop op de Chromebook, het einde van de Yahoo! Directory en dat allemaal met slechts 2 panelleden.

#211: Als Hendrikx niet aan een titel denkt..Luister  

Toon neemt het deze week nog eens over van Maarten. We hebben het over Netflix, iBeacon en onze Chinese overlords!

#210: Ik heb hier geen vrouw meerLuister  

Minecraft is nu officieel in handen van Microsoft en met het U2-cadeautje van Apple zijn we eigenlijk niet zo blij.

#209: Eentje om mee te spelenLuister  

Wat moeten we eigenlijk kopen, een iPhone 6 of een iPhone 6+?

#208: Een Brusselse wafel om mee te bellenLuister  

Volgende week is er een Apple-event: de hoogste tijd om flink te speculeren!

#207: Twee uur pintjes drinkenLuister  

VTM gooit alle eigen programma’s online, wij zijn alvast enthousiast!

#206: Ge had erbij moeten zijnLuister  

Bart Vander Aerschot komt ons vertellen over Wireless België, Toon vertelt over Fri3d Camp en Cindy vertelt over haar roze e-reader.

#205: Ge betaalt voor kwaliteitLuister  

Van Google Fit, naar Internet Explorer, via paswoordmanagers, Nokia-telefoons en iWatches naar Microsofts wonderlijke Hyperlapse-technologie en dat allemaal in één podcast!

#204: Ik ben sociaal geweest met het gezinLuister  

We dragen deze eerste aflevering van het 6de seizoen op aan Paul Beckers die vorige week onverwacht is gestorven. We zijn een fan van het eerste uur kwijt…

#203: De Belgen gaan voetballenLuister  

De laatste Tech45 van dit seizoen. We nemen – zoals ieder jaar – een maandje vakantie. We zijn er terug op dinsdag 5 augustus.

#202: Geuren in stereoLuister  

Aflevering 202 in onze reeks ‘Andere gastheren bij Tech45′, deze week: Toon van de Putte!

#201: Ne kattenkop met USB-poortenLuister  

Tesla doet niet moeilijk over patenten en Mobile Vikings geeft een leuk cadeau aan zijn klanten. Niets dan goed nieuws dus!

#200: Hackers op leeftijdLuister  

Live van bij Zelfies in Hasselt: Tech45 nummer 200!

#199: MiauwLuister  

Nummer 199 en na een Apple-keynote is er natuurlijk Apple-nieuws. En toch doet Cindy mee!

#198: De Lotus Notes der tabletsLuister  

De verkiezingen zijn achter de rug. De ‘stemfies’ zijn gemaakt. Maar vooral: Davy is terug… Met een boel voorkeurstemmen!

#197: Een slecht geïnformeerde EngelsmanLuister  

2 apps naast elkaar op de iPad? Wij zien het alvast helemaal zitten.

#196: Mannen die dromen in PHPLuister  

App.net zet er een punt achter. Gaat Apple Beats kopen? En Alibaba trekt naar de beurs. Tech45 nummer 196, alstublieft!

#195: ThuisnetwerkbeheerdertjeLuister  

Floris heeft een beest in huis gehaald: de Linksys WRT1900AC. En geen Jar Jar in Star Wars Episode VII: niets dan goed nieuws deze week dus.

#194: De Betamax van de sociale mediaLuister  

Vic Gundotra weg bij Google! Maarten hoopt alvast stiekem dat Google+ er dan ook mee ophoudt…

#193: Het couchsurfing van het gidsenLuister  

Stefaan had toch wel wat bedenkingen bij onze Heartbleed-bespreking. We geven hem dan ook met veel plezier een ‘recht van antwoord’.

#192: De Darth Vader in DropboxLuister  

Na een weekje vakantie zijn we terug met de 192ste Tech45. Deze week hebben we het over netneutraliteit, de Heartbleed-bug, Googles drones en de Brusselse Uber-taxi’s.

#191: Een bonanza van innovatieLuister  

Helaas geen aprilgrap. Dit is de laatste Tech45 met Marco Frissen. Hij heeft besloten dat het tijd is voor iets anders…

#190: 't Is de waterleidingLuister  

We hebben nog eens een gast uitgenodigd: fan van het eerste uur Jelle D’Hulster komt ons ondersteunen voor een gesprek over PHP en Facebook.

#189: Appeltje - spatieLuister  

“One charger to rule them all!”, als het van Europa afhangt.

#188: KwalititatieverLuister  

Neil Young wil een betere iPod, Tim Berners-Lee een ‘Magna Carta’ voor het internet… Nog iemand iets?

#187: Ze hebben heel wat klachten gehad over dat SmurfendorpLuister  

Stefaan is op reis geweest, dit keer naar Barcelona en hij zag daar leuke dingen. Bovenop Mt. Gox is het zicht heel wat minder fraai. En iOS in je Ferrari: daar gaan we het ook nog even over hebben.

#186: Mijn ooms en tantes zijn heel actiefLuister  

Facebook is weer flink gaan shoppen, maar het waren nu niet bepaald solden in de afdeling messaging apps.

#185: Als er jem staat, zeg ik confituurLuister  

Cindy blijft wanhopig op zoek naar de ideale RSS-reader. Wij zitten ondertussen al in fase 5 van het Google Reader-rouwproces.

#184: Ik wil naar Lier, waar is da formulier?Luister  

Van wereldnieuws gesproken: Flappy Bird is niet meer…

#183: Wat is dat toch met Nederland?Luister  

Wat is dat toch met Nederland? Eerst Netlix en nu Kickstarter! Wat doen wij Belgen verkeerd?

#182: Huis-tuin-en-keukenhackerijLuister  

Wie wil er nu nog een Wii? En wie wil er een NSA-veilige telefoon? Marco is alvast heel tevreden met Path op Windows Phone.

#181: Computationeel denkenLuister  

Moeten kinderen op school lezen programmeren? Frankrijk keurt een anti-Amazonwet goed. En ge zult Google+ gebruiken! Ge moet! Zo simpel is het! Geen keuze!

#180: Ik hoop dat mijn knopke werktLuister  

Een nieuw jaar? Dan kijken we vooruit: wat brengt 2014 op techgebied?

#179: De beste titel van het jaarLuister  

In deze laatste Tech45 van 2013 maken we uiteraard de nodige eindejaarslijstjes op en we spelen zoals ieder jaar de eindejaarsquiz. Wie zal Davy opvolgen?

#178: In de gleufLuister  

Magazines verkopen op de iPad, dat wil maar niet lukken en de postbodes hebben natuurlijk de grootste moeite om die dingen in de gleuf van de brievenbus te stoppen.

#177: Ik moest naar beneden om de kat uit te zettenLuister  

Google en de NASA spelen met robots, de video game awards zijn uitgereikt en Cindy heeft Flightfox getest.

#176: Plop, ik heb geen accu meerLuister  

Geweldige service Spotify, maar financieel is het toch heel wat minder rooskleurig en Amazon wil pakjes afleveren met drones. Komaan Coolblue, waar wachten jullie op?

#175: Dropbox is goedkoper dan pampersLuister  

Winamp stopt ermee, Bitcoin blijft in intrigeren en we vragen ons af wat we moeten kopen: een Xbox One of een PS4?

#174: Mensen luisteren niet naar een monoloogLuister  

Davy heeft een iPad Air, kan je rijk worden van de Twitter beursgang en meer.

#173: De veeleisende gezinsfotograafLuister  

We krijgen ondersteuning van Joachim Baptist die komt vertellen over zijn overstap van een iPhone 5 naar een Nexus 5.

#172: Als je er naar niest, springt het kapotLuister  

Wammes Witkop komt ons opnieuw ondersteunen: we hebben het onder andere over de doorstart van PC-Active en wat een goed digitaal ‘tijdschrift’ voor ons inhoudt en Project Ara.

#171: Het voelt stroperig aanLuister  

Het was weer een hoogdag voor de Apple-fans: een nieuwe iPad, nieuwe MacBooks en een gratis update voor OSX.

#170: Een box geven aan een driejarigeLuister  

Grand Theft Auto moet verboden worden en de iPhone 5c is in de VS minder populair.

#169: Big Ass TouchscreensLuister  

Bij Fox in de VS dachten ze: “Tablets! Dat moeten we hebben! Tablets! Gigantische tablets!”

#168: De bakelieten wc-brilLuister  

Aflevering 168 bis, want we waren vorige week vergeten op de ‘record’-knop te drukken.

#167: Een auto met settingsLuister  

Verantwoordelijksheidszin, dat dragen wij hoog in het vaandel. Vandaar dat we eerst een podcast opnemen en pas daarna Grand Theft Auto gaan spelen.

#166: Het Silicon Valley van de voor-KempenLuister  

Apple stelde nieuwe iPhones voor. U mag raden waar wij het dus over hebben…

#165: Eén groot kaasstukLuister  

Microsoft neemt de mobiele tak van Nokia over en Nintendo stelt een goedkopere 3DS voor: de 2DS.

#164: Ons ma is ook geen geekLuister  

"Steve Ballmer vertrekt bij Microsoft", daar moeten we het uiteraard over hebben in de 164ste Tech45!

#163: Twee rubberen dingetjes voor over jeeeuh…Luister  

Onze vakantie zit er weer op. De hoogste tijd om te beginnen aan het 5de seizoen van Tech45. Als we FC De Kampioenen willen evenaren, hebben we nog wel wat werk voor de boeg.

#162: De pijp dichtleggenLuister  

De laatste Tech45 van dit vierde seizoen: over Apple, Britse porno en de Ubuntu Edge. We zijn terug op dinsdag 20 augustus.

#161: Af en toe komt er een cactus voorbijLuister  

In deze 161ste Tech45 hebben we het over het filmpje van Febelfin, één Microsoft en een smartphone van 41 megapixel.

#160: Ondertussen hebben ze wel een kanonLuister  

We hebben het over waardige vervangers voor Google Reader, The Internet of Things, Doug Engelbart en GTAV in deze 160ste Tech45.

#159: Niets zo moeilijk als snelle zombiesLuister  

Maarten zegt wel netjes ‘dinsdag’ in de intro, maar deze 159ste podcast is toch wel echt opgenomen op een donderdag.

#158: Een eerlijke telefoonLuister  

Bas van Abel komt ons vertellen over Fairphone, een eerlijke smartphone.

#157: Vlaaam flaaats!Luister  

Prism, iOS 7, de nieuwe Mac Pro, Mac OSX Mavericks, Xbox One, PS4, … Voor zoveel onderwerpen hebben we wat hulp nodig en die krijgen we van Dominique Deckmyn en Bart Stoffels.

#156: Er zit een spanningsveld opLuister  

Vine is nu ook beschikbaar voor Android, podcasting wordt bedreigd door patent-trollen en Firefox gaat de strijd aan met iOS en Android.

#155: Levensgevaarlijk 3D-printenLuister  

Flickr heeft een nieuw jasje. Er is een probleem met Windows tablet en dat 3D-printen is toch levensgevaarlijk hoor...

#154: Het Ann Van Elsen-effectLuister  

Microsoft stelt de nieuwe Xbox, we blikken terug op Google I/O en Marissa is gaan shoppen en kwam terug met Tumblr.

#153: Zwemmen in mijn zwembadLuister  

Stiekeme seks met vrienden, het gigantische succes van Facebook Home en Google houdt één of andere bijeenkomst.

#152: Uitgesteld reclame kijkenLuister  

Bart van Coppenolle komt ons vertellen over Bhaalu, niet de beer wel ‘het bakske’.

#151: De letter van de wetLuister  

Jan is vandaag gastheer en koos als onderwerpen: DS Avond, Hyves, Ubuntu 13.04, Sabam en de HP Slate. Wat een eclectische persoonlijkheid die Jan Seurinck!

#150: Die mens was vermist, want niemand wist waar die mens wasLuister  

150 keer Tech45 en we blijven praten... Deze week over Firefox OS, Samsung en de klas van de toekomst nu, Twitter Music en Google Glass.

#149: De grenzen van de documentmetafoorLuister  

Bijna een kwartier lang praten over iets wat helemaal geen nieuws is? Wij kunnen dat: Twitter Music!

#148: Ik zie het XP weilandLuister  

Lang geleden dat @steffest nog eens te gast was in Tech45. We hebben het samen met hem over Blink, Facebook Home en 10 iPadscholen in Nederland.

#147: MotorisatieaccessoireLuister  

We hebben het over 1 april, de overname van Goodreads door Amazon en Bioshock Infinite.

#146: Een website op zijn rug leggenLuister  

Google lanceert Keep en wij podcasten met z’n drieën. Tech45 nummer 146!

#145: Het appelfenomeenLuister  

Samsung lanceert de Galaxy S4, bij Apple begint het wat te jeuken en Google trekt de stekker uit Google Reader, Cindy’s microfoon gaat er spontaan van kraken…

#144: De hippietipLuister  

Maarten moest op het laatste moment afhaken, maar Marco neemt vlotjes de fakkel deze over. We hebben het over Dropbox, Path, HTC en SimCity.

#143: Halleluja, Hij is erbijLuister  

Cindy kraakt een beetje en Floris heeft gewoon veel te veel kabels. Tech45 nummer 143 over Samsung, Noord-Korea, @steffest en Stievie.

Tech45 - 142 - Mijn pijngrens ligt rond de 300 euroLuister  

Gaan we binnenkort rondlopen met Google Glass op onze neus of een MYO rond onze arm? Of toch liever zo’n lekker dure Chromebook Pixel?

Tech45 - 141 - Het is niet alleen hoeraLuister  

Een nieuwe telefoon van HTC, heibel over een elektrische auto en Alicia Keys gaat Oprah achterna.

Tech45 - 140 - De dwergplaneet, niet de hond natuurlijkLuister  

Een rond getal dus hebben we Wammes opnieuw erbij gevraagd. En die komt gezellig midden in de opname binnenvallen. Had hij maar een iWatch, hij zou misschien op tijd zijn.

Tech45 - 139 - Een algoritme kan niet al uw zonden opkuisenLuister  

Toon ontwerpt filmposters, Telenet gaat plat en RIM wordt Blackberry. Er is weer heel wat gebeurd de voorbije week.

Tech45 - 138 - Fors van formaatLuister  

Vine heeft een porno probleem? Meet de grootte van je penis met een app en er komt een grotere iPhone? Of niet? Oh ja, en Stefaan testte de Samsung ATIV.

Tech45 - 137 - Twee slechte cola's samenLuister  

Meganieuws deze week! Letterlijk Mega! Microsoft verhoogt ondertussen de prijs van Windows 8 en we kennen misschien waarschijnlijk wel de specs van de nieuwe XBOX.

Tech45 - 136 - De wanden van de murenLuister  

We hoopten op een Facebook-telefoon, maar we kregen Facebooks Graph Search en we hebben het over Ambilight op steroïden, een enkele reis naar Mars en gesponsorde tweets.

Tech45 - 135 - De verjaardag van ElvisLuister  

Maarten zit in Hoeselt, Jan in Antwerpen, Cindy in Gent en Davy in Mechelen, maar Floris! Floris, die zit deze week in Las Vegas baby! CES 2013 baby!

Tech45 - 134 - DoomsbaymafkeesLuister  

In deze eerste Tech45 van 2013 kijken we vooruit naar de rest van dit nieuwe jaar: Google Glass voor iedereen, bye bye netbooks en hello XBOX720!

Tech45 - 133 - Kebap eten bij de ChineesLuister  

De kerstkalkoen ligt ons nog wat zwaar op de maag vandaar een lichte aflevering met een techoverzicht van 2012 en de Tech45 eindejaarsquiz!

Tech45 - 132 - De papieren versie is om patatten te schillenLuister  

WeepeeTV, Ingrid Lieten, Rdio, Instagram, online nieuws... En de gemeenschappelijke deler is de 132ste aflevering van Tech45.

Tech45 - 131 - Toys and their boysLuister  

We krijgen de deskundige ondersteuning van Kevin De Mulder bij ons uitgebreide gesprek over LeWeb en openen de Tech45-community binnen dat dekselse Google+.

Tech45 - 130 - ZeurkousderijLuister  

Maarten had een 'niet-aan-te-ontkomen-vergadering', dus staat vandaag Jan aan het roer van de HMS Tech45. LeWeb, Pac-Man, Tetris, Sinterklaas. Het was een plezante avond.

Tech45 - 129 - 4G it wozLuister  

Een primeur in het Vlaamse podcastlandschap: deze 129ste Tech45 werd gestreamed en opgenomen over het Proximus 4G netwerk! Die dekselse Jan Seurinck toch!

Tech45 - 128 - Da vind ik uukLuister  

Toon bewijst de prachtige combinatie van Skype en Windows 8 terwijl wij het hebben over Lord McAlpine, Facebook en 4 uur per week werken.

Tech45 - 127 - Werkt voor uw eikelsLuister  

Jullie geloven het niet: maar Floris is alweer op stap geweest. Dit keer naar TEDxBrussels. Daarnaast hebben we het ook over de iPhone 5S, de dood van gaming consoles en ‘ad hoc’ sociale netwerken.

Tech45 - 126 - Ik zat in een wachtkamer omdat ik moest wachtenLuister  

Floris is naar de Creative Media Days geweest, Marco en Davy hebben een iPad mini gekocht en Twitter wil Instagram achterna.

Tech45 - 125 - Niemand zal het weten want het is niet opgenomenLuister  

Aflevering 125 – take 2, dit keer wel met een opname! We beginnen met Star Wars en eindigen met drie nieuwe Nexus-toestellen.

Tech45 - 124 - The restoration of the making of The Empire Strikes BackLuister  

Stefaan heeft het over de Wii U, Toon heeft het over zijn nieuwe HTC One X en samen hebben we het over het potentiële succes van een smartwatch.

Tech45 - 123 - Een leuke tentervaringLuister  

Wachtend op de sprong van Felix Baumgartner hebben we het over de iPad mini, een nieuwe Nexus-telefoon, Tent.io en Spotify.

Tech45 - 122 - Geen gat in mijn cultuur, ik heb andere gatenLuister  

Davy heeft een iPhone 5 gekocht, Tim Cook excuseert zich voor de problemen met Maps en het gaat goed met Instagram: Tech45 122!

Tech45 - 121 - Ik sta klaar met mijn schepnetLuister  

Stefaan is naar Photokina geweest, we hebben het over Project X Haren en Apple heeft een kaartenprobleempje.

Tech45 - 120 - Wie heeft de grootste?Luister  

Als Apple iets aankondigt, hebben wij er uiteraard een mening over: de iPhone 5, de iPod touch,de iPod nano,… We behandelen ze allemaal. To buy or not to buy?

Tech45 - 119 - Een halfzacht potloodLuister  

Op de vooravond van een Apple-aankondiging hebben wij het over IBC, Nokia, Amazon en de Instapaper Copyright Wars.

Tech45 - 118 - Daar heb je al een mooie pannenset voorLuister  

Apple nodigt op 12 september de pers uit, in Berlijn heeft de jaarlijkse IFA plaatsgevonden en een vreemd verhaal rond bloggers en Samsung.

Tech45 - 117 - Mijn knopjes zijn nog met vakantieLuister  

We beginnen het vierde seizoen met het eindverdict in de zaak Apple vs. Samsung, de lancering van App.net en de gespannen relatie tussen Twitter en de ontwikkelaars.

Tech45 - 116 - Schat ik zie u graag, maar ik heb syfilisLuister  

De laatste Tech45 van het derde seizoen en we hebben het deze week o.a. over de eerste ervaringen met Mountain Lion en Google Fiber

Tech45 - 115 - Zonder handleidingLuister  

Jan valt in, zonder handleiding. Stefaan is op de OS, Twitter heeft hier ook iets mee en Microsoft maakt verlies. Maar waar is Larry Page en waarom is Sparrow gekocht door Google?

Tech45 - 114 - BlogosfeersfeerLuister  

Jan speelt met Jelly Bean, Digg is nu volledig verkocht, Apple doet terug mee met EPEAT, Marissa Mayer neemt het roer over bij Yahoo! en @jojanneke is onze gast.

Tech45 - 113 - Ik zit vastLuister  

Het Europees parlement stemt tegen ACTA, Jan test de HTC One X en Microsoft wil iedereen zo snel mogelijk op Windows 8 krijgen. Alstublieft! Een nieuwe Tech45!

Tech45 - 112 - Waar staat I/O eigenlijk voor?Luister  

Met deze week alle Google I/O nieuwtjes, de Voomote Zapper, de Podcasts App en meer controle over de Twitter API

Tech45 - 111 - CelebriteitLuister  

Met Jan als gastheer hebben we het over Yammer, Alan Turing, Google I/O en waarom Cindy het heeft gehad met Google.

Tech45 - 110 - Rubberen enge dingenLuister  

Deze keer vooral Microsoft Surface nieuws en een boeiende discussie rond mediawijsheid.

Tech45 - 109 - Tech45 - 109 - Met een vodjeLuister  

Gastheer Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter of via zijn website. Panel Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website. Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. Davy Buntinx, @dbuntinx op Twitter, of via zijn website. …

Tech45 - 108 - Briefkes doorgeven 2.0Luister  

Gastheer Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter of via zijn website. Panel Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website. Cindy de Smet, @drsmetty op Twitter. Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. Davy Buntinx, @…

Tech45 - 107 - It will be a very black berryLuister  

Zowat de helft van ons panel heeft Facebook-aandelen dus - objectief als we zijn - deze week héél veel Facebook-onderwerpen.

Tech45 - 106 - De wijverijhoekLuister  

De Facebook IPO is achter de rug. Wij maken alvast de balans van vorige vrijdag op.

Tech45 - 105 - KleuteragentLuister  

De meest invloedrijke technologie twitteraars in België, Facebook nieuws, en de Budget Tablets voor het onderwijs.

Tech45 - 104 - De Magische SausLuister  

Deze week nieuws over de Samsung Galaxy SIII, de iPad en het onderwijs, Google, OS X en Zynga

Tech45 - 103 - De moustache van StefaanLuister  

We hebben het in deze aflevering van Tech45 vooral over de moustache en de pruik van Stefaan, maar ook over Google Drive en over Angry Birds Space.

Tech45 - 102 - Het drugskoeriermodelLuister  

Google komt op de proppen met het inmiddels mythische Google Drive, Microsoft lanceert een verbeterde versie van SkyDrive en Davy en Jan kunnen een award winnen.

Tech45 - 101 - We lanceren de TitanicLuister  

Onze gast @rolandlegrand loodst ons vakkundig door een zeer interessant, maar ook zeer lastig onderwerp rond Google en aandelen en we hebben het uiteraard ook over Instagram.

Tech45 - 100 - Heren der heffingLuister  

Een jubileum aflevering met Wammes Witkop als gast waarin we het hebben over Ghendetta, Foursquare, de 1 april grappen en Instagram voor Andoid

Tech45 - 099 - Swoesj... ToekLuister  

Een verslag van Barcamp, Instagram voor Android, Twitterend TV-kijken en de Nederlandse Steve Jobs-sschool, dat alles in de 99ste Tech45.

Tech45 - 098 - 't Is ne totale mindf***Luister  

Over de European Podcast Awards, de Google Search wijzigingen, het dividend van Apple en nog veel meer.

Tech45 - 097 - Tablets van de Bart SmitLuister  

Een verse OpenStreetMap met een crumble van Google Play op een bedje van Posterous en Twitter, dit alles ferm overgoten door een New iPad sausje

Tech45 - 096 - Mijn dekentje hangt over de home-knopLuister  

De overschakeling naar een nieuw streaming abonnement gebeurt natuurlijk net tijdens onze uitzending, dus dan maar zonder live streak verder ...

Tech45 - 095 - De burgemeester van de bakkerLuister  

Davy in Telefacts, Video DRM en de nieuwtjes vanuit het Mobile World Congress

Tech45 - 094 - Op de brug van ZelzateLuister  

Over Samsung, Facebook, Google, Windows 8 en een welp in de familie van de bergleeuwen. Oh en natuurlijk de winnaars van onze #lovelogitech45 westrijd.

Tech45 - 093 - Flexibele touchscreensLuister  

Een valentijn aflevering met een leuke wedstrijd met mooie Logitech prijzen.

Tech45 - 092 - En alles gaat misLuister  

Een aflevering vol met technische problemen. In de drie jaar dat we bestaan nog nooit voorgekomen, maar deze keer ging het goed mis. Volgende keer beter?

Tech45 - 091 - PageviewjournalistiekLuister  

Over hastag-campagnes, Twitter censuur, de Terms of Service van Google en het recht om vergeten te worden op het internet.

Tech45 - 090 - Op bed in LondonLuister  

Een grondige discussie over de nieuwe iBooks, SOPA en PIPA, het verdwijnen van Kodak en nog veel meer ...

Tech45 - 089 - Instelling aanstellingLuister  

Zowat het voltallige vaste panel heeft een baaldag genomen. Gelukkig hebben we interessante gastpanelleden. Met Arvid Bux hebben we het uitgebreid over de voorbije CES in Las Vegas

Tech45 - 088 - Dat klinkt als een SamsonLuister  

Een discussie over Tumblr vs Wordpress, Spotify vs iTunes en wat CES nieuws.

Tech45 - 087 - We gaan TV kijkenLuister  

Een nieuw jaar, een nieuwe Tech45 aflevering. Het was een beetje stil qua technieuws, maar toch hebben we een leuke opname gemaakt.

Tech45 - 086 - Eens het op papier staat is het gepasseerdLuister  

De laatste Tech45 van 2011. Een terugblik over het afgelopen jaar mag natuurlijk niet ontbreken. Maar ook de winnar van onze Arduino wedstrijd. En meer!

Tech45 - 085 - Uw privacy weggeven is altijd gratisLuister  

In deze 85ste aflevering hebben we het over Microsoft Skydrive op iOS, de automagische updates van Internet Explorer en Path versie 2.0.

Tech45 - 084Luister  

Een voltallig panel en een gast. Dat maakt dat er weer een lekker lange aflevering beschikbaar is!

Tech45 - 083 - De meest belangrijksteLuister  

2 zieke zoontjes zorgden voor een week zonder Tech45. Deze week zijn we echter terug op post met Spotify, Gowalla en Star Wars-onderwerpen.

Tech45 - 082 - Occupy Tech45Luister  

De Samsung 830 series SSD, Facebook phone, en het verhaal rond Cheaptickets.nl

Tech45 - 081 - Mijn iPhone gaat af als de koffie klaar isLuister  

Het einde van de mobiele versie van Flash, Google TV is een flop en Android is het nieuwe Symbian beweert Marco in deze 81ste Tech45.

Tech45 - De TEDxUHasselt 2011-specialLuister  

Deze Tech45-special werd opgenomen op maandag 7 november tijdens de eerste TEDxUHasselt. Wij halen alle sprekers van die avond even voor onze microfoon.

Tech45 - 080 - Ik mis de ruitenwisserLuister  

Alles over de MacBeurs, de HTC Hero met CyanogenMod, de Nokia Windows Phones, de HCC Dagen en veel meer

Tech45 - 079 - Bumpen en BeamenLuister  

Over Android, Samsung, Amazon en meer

Tech45 - 078 - Schuifdeuren vs. klapdeurenLuister  

Veel iPhone 4S deze keer. En dus ook veel Siri. Verder meer ervaringen met iOS5, Nikon en Kingston gadgets. Maar Google is ook aan de herfst opschoning begonnen?

Tech45 - 077 - ICSLuister  

Terug van weggeweest: Jojanneke van den Bosch. We hebben het dit keer uiteraard uitgebreid over het overlijden van Steve Jobs.

Tech45 - 076 - witte bonen in tomatensausLuister  

Een aflevering die bol staat van het Apple nieuws, want net voordat we begonnen heeft Apple iets nieuws laten zien. Arvid en Harold ondersteunen het panel deze keer.

Tech45 - 075 - We lost Davy!Luister  

Toon van de Putte is er weer, als flexpanellid, we hebben het deze keer over TEDxFlanders, Facebook, en natuurlijk veel tips.

Tech45 - 074 - Barry HendrikxLuister  

Met Maarten die klinkt als Barry White gaan we deze keer van start met Marco's verslag van de SpaceTweetup in Keulen en we hebben het ook over Windows 8 en de aanpassingen bij Facebook.

Tech45 - 073 - Naakt installerenLuister  

Een boordevolle aflevering met maar liefst 3 gasten. Viking Talk, Windows 8, Yahoo, TEDxUHasselt en meer passeren de revue.

Tech45 - 072 - Ik ben nu eenmaal een CowboyLuister  

Een drukke aflevering vandaag met het voltallige panel en Arvid en Harold als gasten. Heel veel IFA nieuws, maar ook veel tips!

Tech45 - 071 - HektagLuister  

In deze 71ste aflevering hebben we het vooral over het ontslag van Steve Jobs als CEO van Apple.

Tech45 - 070 - Geen enkel pionneke of dobbelsteen kwijtLuister  

Het begin van het derde seizoen. Een frisse start met het vertrouwde panel!

Tech45 - 069 - Soixante-neufLuister  

De laatste aflevering van dit seizoen. We zijn weer terug op 23 augustus. Een terugblik op het afgelopen seizoen en we hebben ook nog wat nieuws.

Tech45 - 068 - Hij heeft iets met 7 inchLuister  

De laatste Space Shuttle vlucht, Facebook & Skype en de iPhone 5 geruchtenmolen ...

Tech45 - 067 - Het is een rozeLuister  

Over Google+, Spotify, WebOS, Twitter, Facebook en roze e-readers

Tech45 - 066 - Geen cirkels, maar Venn-diagrammenLuister  

Als gast hebben we deze keer Bart Goossens, @mbargo op Twitter. Onderwerpen Telenet, Google+ en meer.

Tech45 - 065 - SEO-achtig doenLuister  

Deze week een vleugje Security en watt feedback van Steffest over het Android vs iOS standpunt.

Tech45 - 064 - hoe moet ik trekken om het niet kapot te maken?Luister  

Het woord "Apple" is deze aflevering maar heel sporadisch genoemd. Veel ander nieuws dus. Gast Toon Van de Putte (@automaton_be)

Tech45 - 063 - En toen was ze weg...Luister  

Een aflevering die zowat uitpuilt van het Apple-nieuws, maar we brengen ook de nieuw aangekondigde versie van Windows 8 ter sprake.

Tech45 - 062 - Zeg eens punt.euhLuister  

Deze keer gaan we het over de eG8 hebben, Twitter en meer.

Tech45 - 061 - Engels? WTF!Luister  

Helaas ontbreekt onze gastheer Maarten, dus Marco neemt het deze keer over. Schrik niet van de introductie, er is niets aan de hand :-)

Tech45 - 060 - Push-up NotificationsLuister  

Een volle aflevering deze keer, met het volledige panel en 2 gasten: Wammes Witkop en Litrik de Roy. Google IO, Deep Packet Inspection, Facebook en tips!

Tech45 - 059 - Skynet is er!Luister  

Doomsday has cometh, Skynet is nu realiteit. Of overdrijven we?

Tech45 - 058 - DriekoningenLuister  

Een 'driekoningenpanel' bestaande uit Davy, Cindy en Jan heeft het over het Playstation Network, nieuwe iMacs, de overname van Delicious èn de overname van Tweetdeck.

Tech45 - 057 - Zelfs in de CongoLuister  

Virtuele broodkruimels op de iPhone, Amazons versie van een Android-tablet, Dropbox, Amazons EC2 op z'n gat en meer dat leuks in de 57ste Tech45.

Tech45 - 056 - Aflebberen op TwitterLuister  

Onderwerpen * Davy mag deze aflevering de spits afbijten met z'n - voorlopig nog beperkte - review van de Samsung 9-series ?Notebook die hij de komende weken mag testen. * We komen even terug op onze ervaringen met de iOS podcast applicatie Instacast nu we deze app een aantal weken intensief gebrui…

Tech45 - 055 - De knappe boerendochterLuister  

Onderwerpen * De Flip-videocamera, ooit zowat de populairste digicam zal niet meer gemaakt worden. Cisco kondigde begin deze week aan dat de productie wordt stopgezet. Wij vragen ons af of er nog een markt is voor toestellen zoals de flip die maar één ding kunnen. Marco denkt alvast van wel, zeke…

Tech45 - 054 - Uw zaak verdient Ikea-biefstukkenLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter of via zijn website. Panel * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via de zijn website. * Davy Buntinx, @dirtyjos op Twitter, of via zijn website. * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via zijn website. * Cindy d…

Tech45 - De Barcamp Antwerpen 2011 specialLuister  

Als @topanga een Barcamp organiseert, willen wij er natuurlijk graag bij zijn. Onze Barcamp special: #bca5 in ongeveer een uurtje!

Tech45 - 053 - Tante iPadLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter of via zijn website. Panel * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via de zijn website. * Davy Buntinx, @dirtyjos op Twitter, of via zijn website. * Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website. Gasten * Sigrid Dufrai…

Tech45 – 052 – Afhalen doe ik bij de ChineesLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter of via zijn website. Panel * Davy Buntinx, @dirtyjos op Twitter, of via zijn website. * Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website * Cindy De Smet, @drsmetty op Twitter. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via z…

Tech45 - 051 - Twitters middenvingerLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter of via zijn website. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Davy Buntinx, @dirtyjos op Twitter, of via zijn website. * Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website. * Cindy de Smet, @…

Tech45 - 050 - Uw vogeltje is te dikLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter of via zijn website. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Davy Buntinx, @dirtyjos op Twitter, of via zijn website. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. Gast *…

Tech45 - 049 - Let's agree to disagreeLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter of via zijn website. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website * Cindy De Smet, @drsmetty op Twitter. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitte…

Tech45 - 048 - het lukt an sich ook zonder Maarten.Luister  

Gastheer * Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website. Maarten Hendrikx kon er vanavond helaas niet bij zijn, @maartenhendrikx op Twitter, of via zijn website. Panel * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. * Davy Buntinx, @dirtyjos op Twitter, of via zij…

Tech45 - 047 - de F-knop!Luister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter, of via zijn website. Panel * Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. * Davy Buntinx, @dirtyjos op Twitter, of via zijn website. * Stefaan Lesage, @stefaa…

Tech45 - 046 - Oude krokodillenLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter of via zijn website. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website * Cindy De Smet, @drsmetty op Twitter. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter…

Tech45 - 045 - Chainsaw Duckie!Luister  

Ter gelegenheid van de 45e podcast gaan we terug in de tijd. Stefaan: * Commodore lanceert na de Vic20 de Commodore 64. * De Amiga werd geboren in 1987 * Schrijft zijn eerste echt applicatie ... op een Amiga (alles in AmigaBasic geschreven). Marco: * Zijn 1e computer: Goldstar FC200 MSX1 - later…

Tech45 - 044 - Volgend Onderwerp!Luister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter, of via zijn website. Panel * Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. * Davy Buntinx, @dirtyjos op Twitter, of via zijn website. * Cindy de Smet, @drsmett…

Tech45 - 043 - 5TB aan WC papierLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter, of via zijn website. Panel * Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. * Davy Buntinx, @dirtyjos op Twitter, of via zijn website. * Stefaan Lesage, @stefaa…

Tech45 - 042 - 3 scrollen verLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. * Davy Buntinx, @dirtyjos op Twitter, of via zijn website. * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twi…

Tech45 - 041 - Gewoon een veredelde wekkerLuister  

Gastheer Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website. Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. Davy Buntinx, @dirtyjos op Twitter, of via zijn website. Stefaan Lesage,…

Tech45 - De Macbeurs Special 3Luister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter of via zijn website. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Davy Buntinx, @dirtyjos op Twitter, of via zijn website. Gasten * Sigrid Dufraimont, @rrradiogirrrl op Twitter en blogger bij …

Tech45 - 040 - 2010Luister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter of via zijn website. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. * Davy …

Tech45 - De MacBeurs Special 2Luister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Davy Buntinx, @dirtyjos op Twitter, of via zijn website. Gasten * Fons van den Berg, @helikon op Twitter, of via de zijn website. * Brenda van de Wal, @b…

Tech45 - 039 - schoteltjesvreesLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Cindy de Smet, @drsmetty op Twitter of via haar website. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. * Davy Buntinx, @dirtyjos op Twitter, of via zijn website. * Sigrid Dufraimont, @rrradiogirrrl op Twitter en …

Tech45 - 038 - Tech45leaksLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. * Davy Buntinx, @dirtyjos op Twitter, of via zijn website. * Cindy de Smet, @drsmetty op T…

Tech45 - 037 - Foute KnopjesLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. * Davy Buntinx, @dirtyjos op Twitter, of via zijn website. * Cindy de Smet, @drsmetty op Twitter, o…

Tech45 - 036 - Davy's boertjeLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. * Davy Buntinx, @dirtyjos op Twitter, of via zijn website. Onderwerpen * Stefaan en Davy hebbe…

Tech45 - De MacBeurs 2010 Special 1Luister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Davy Buntinx, @dirtyjos op Twitter, of via zijn website. Gasten * Fons van den Berg, @helikon op Twitter, of via de zijn website. * Brenda van de…

Tech45 - 035 - The Return of CindyLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. * Cindy de Smet, @drsmetty op Twitt…

Tech45 - 034 - Something you'll never forgetLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. * Davy Buntinx, @dirtyjos o…

Tech45 - 033 - Voorgevulde pampersLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Jan Seurinck, @stefaanlesage op Twitter, of via zijn website. * Davy Buntinx, @dirtyjos op Twitter, of via zijn website. Gast * Arvid Bux, @arvid op Twitter of via zijn website. Onderwerpen * Facebook hield vorige…

Tech45 - 032 - Online krant? Een PDF'je and that's it!Luister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website. * Davy Buntinx, @dirtyjos op Twitter, of via zijn website. Onderwerpen * eLinea is een …

Tech45 - 031 - Bye bye Walkman, hello Air!Luister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. * Davy Buntinx, @dirtyjos op Twitte…

Tech45 - 030 - Customizable huishoudtoestellenLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter of via de Devia website. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. * Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website. * Davy Buntinx, @dirtyjos op Twitter…

Tech45 - 029 - Dus het is eigenlijk een Hyves-phone?Luister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter of via de Devia website. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. * Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website. * Davy Buntinx, @dirtyjos op Twitter, …

Tech45 - 028 - Een niet-telefoon elektronisch productLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Cindy de Smet, @drsmetty op Twitter of via haar website. * Jan Seurinck, @stefaanlesage op Twitter, of via zijn website. * Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website. * Davy Buntinx, @dirtyjos op Twitter, of via…

Tech45 - 027 - GeitenliefdeLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website. * Davy buntinx, @dirtyjos op Twitter, of via zijn website. VIP Gast * Elja Daae,…

Tech45 - 026 - Maarten's Hot PocketsLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website. * Cindy de Smet, @smetty op Twitter, of via haar website. * Jan Seurinck, @janseurinck op…

Tech45 - De 2de Barcamp Antwerpen SpecialLuister  

Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. * Cindy De Smet @drsmetty op Twitter, of vi…

Tech45 - 025 - I just checked in at my heesterLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website. * Cindy de Smet, @smetty op Twitter, of via haar website. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter…

Tech45 - 024 - Rauwe worst naast de K-WaysLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @mfrissen op Twitter, of via zijn website. * Cindy de Smet, @smetty op Twitter, of via haar website. * Jan Seurinck, @janseurinck op…

Tech45 - 023 - Dansende katten op je schermLuister  

We zijn terug van vakantie en hebben meteen nieuws: Tech45 gaat vanaf dit seizoen een wekelijkse podcast worden! We gaan ons wel meer aan de gestelde 45 minuten proberen te houden, maar of dat lukt?? Gastheer Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel Stefaan Lesage, …

Tech45 - 022 - Ik ga op reis en neem meeLuister  

Bericht Deze 22ste Tech45 is de laatste van dit 'seizoen'. We gaan even op vakantie en zijn terug met de 23ste op dinsdag 31 augustus. Bedankt aan iedereen die het voorbije jaar heeft geluisterd, gereageerd, ge-e-maild of gechat heeft. We hopen dat jullie er vanaf 31 augustus terug bij zijn. Gasth…

Tech45 - 021 - Van 2D naar 3D naar 4K en terug naar 2DLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @marcofrissen op Twitter, of via zijn website. Gast * Davy Buntinx, @dirtyjos op Twitter, of via zijn …

Tech45 - 020 - LuxeproblemenLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Marco Frissen, @marcofrissen op Twitter, of via zijn website. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. Gast * Jojanneke van den Bosch, @Jojanneke op Twitter of via haar website. Onderwerpen * We beginne…

Tech45 - 019 - De iPhone 4, nu met streepjes in de randLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @marcofrissen op Twitter, of via zijn website. * Cindy De Smet, @drsmetty op Twitter, of via haar website. * Jan Seurinck, @janseu…

Tech45 - 018 - Brengt uw eigen brilleke meeLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @marcofrissen op Twitter, of via zijn website * Cindy De Smet, @drsmetty op Twitter, of via haar website. * Jan Seurinck, @janseurinck op …

Tech45 – 017 – Het was iets met riddersLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @marcofrissen op Twitter, of via zijn website * Cindy De Smet, @drsmetty op Twitter, of via haar website. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter,…

Tech45 - De MacLimburg Special van mei 2010Luister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @marcofrissen op Twitter, of via zijn website Onderwerpen Op 6 mei 2010 waren we te gast op de clubmeeting van MacLimburg in Godsheide. Het was …

Tech45 - 016 - Liken of linken?Luister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @marcofrissen op Twitter, of via zijn website * Cindy De Smet, @drsmetty op Twitter, of via haar website. * Jan Seurinck, @janseur…

Tech45 - 015 - Je kan ermee bellen, maar who cares?Luister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @marcofrissen op Twitter, of via zijn website * Cindy De Smet, @drsmetty op Twitter, of via haar website. Gast * Jan Polet, @janpolet op…

Tech45 - 014 - Op de pot met de PotPadLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @marcofrissen op Twitter, of via zijn website. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. Gast * Davy Buntinx, @DirtyJos op T…

Tech45 - 013 - We zijn live!Luister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @marcofrissen op Twitter, of via zijn website. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. Onderwerpen Deze aflevering werd vo…

Tech45 - 012 - Papier hoeft niet meerLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @marcofrissen op Twitter, of via zijn website. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. * Cindy De Smet, @drsmetty op Twitter…

Tech45 – De Barcamp Antwerpen 2010 specialLuister  

Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @marcofrissen op Twitter, of via zijn website. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. * Cindy De Smet @drsmetty op Twitter, of…

Tech45 - 011 - Het bolletje op de treinLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @marcofrissen op Twitter, of via zijn website. * Jan Seurinck, @janseurinck op Twitter, of via zijn website. * Cindy De Smet kan je bereiken via h…

Tech45 - 010 - Alleen Jack Bauer is een killerLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @marcofrissen op Twitter, of via zijn website. * Jojanneke van den Bosch, @Jojanneke op Twitter of via haar website. * Jan Seurinck, @janseurinck …

Tech45 - 009 - Honey, I blew up the iPod Touch!Luister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @marcofrissen op Twitter, of via zijn website. * Jojanneke Van Den Bosch, @Jojanneke op Twitter of via haar website. * Cindy De Smet kan j…

Tech45 - 008 - CopyrightwatchdogsLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @marcofrissen op Twitter, of via zijn website. * Cindy De Smet kan je bereiken via haar website. * Ons eerste gast panellid Jan Seurinck, @janseur…

Tech45 - 007 - Twitter en kaakjes met de koninginLuister  

Gastheer Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. Marco Frissen, @marcofrissen op Twitter, of via zijn website. Jojanneke van den Bosch, @Jojanneke op Twitter of via haar website. Cindy De Smet kan je bereiken v…

Tech45 - 006 - Van fonogrammen tot sexy beastsLuister  

Gastheer Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. Marco Frissen, @marcofrissen op Twitter, of via zijn website. Jojanneke van den Bosch, @Jojanneke op Twitter of via haar website. Cindy De Smet kan je bereiken v…

Tech45 - 005 - Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en twitterLuister  

Gastheer * Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel * Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. * Marco Frissen, @marcofrissen op Twitter, of via zijn website. * Jojanneke van den Bosch, @Jojanneke op Twitter of via haar website. * Cindy De Smet kan je bereik…

Tech45 - 004 - Het is stil zonder JojannekeLuister  

Gastheer Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. Marco Frissen, @marcofrissen op Twitter, of via zijn website. Jojanneke van den Bosch, @Jojanneke op Twitter of via haar website. Cindy De Smet kan je bereiken v…

Tech45 - 003 - Even een dagje twinderenLuister  

Gastheer Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. Marco Frissen, @marcofrissen op Twitter, of via zijn website. Jojanneke van den Bosch, @Jojanneke op Twitter of via haar website. Cindy De Smet kan je bereiken v…

Tech45 - 002 - Had die film wel een plot ?Luister  

Gastheer Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. Marco Frissen, @marcofrissen op Twitter, of via zijn website. Jojanneke van den Bosch, @Jojanneke op Twitter of via haar website. Cindy De Smet kan je bereiken via haa…

Tech45 - 001 - Ik heb gewoon te weinig vriendjes om er iets over te zeggenLuister  

Gastheer Maarten Hendrikx, @maartenhendrikx op Twitter. Panel Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. Marco Frissen, @marcofrissen op Twitter, of via zijn website. Jojanneke van den Bosch, @Jojanneke op Twitter of via haar website. Cindy De Smet kan je bereiken via haa…