Podcast Zoeker

Terug naar de natuur

Joost Röselaers: “Het begint allemaal bij de verwondering”

Terug naar de natuur

09-12-2020

In deze aflevering van 'Terug naar de natuur' spreekt Louis Bijl de Vroe met Joost Röselaers; predikant van Vrijburg in Amsterdam-Zuid en tevens hoofdredacteur van Idee, het tijdschrift van de Mr. Hans van Mierlostichting.   

Tot 2017 was Joost predikant van de Nederlandse Kerk in Londen en hij groeide ook op in het buitenland, eerst in Genève, later in Dakar. Hij studeerde theologie in Leiden en Kaapstad en studeerde af op het verzoeningsproces in Zuid-Afrika. Joost schreef meerdere boeken waaronder ‘Het vrije woord: theologen en opiniemakers in domineesland’ en hij publiceert regelmatig opiniestukken in NRC Handelsblad, De Volkskrant en Trouw. Daarnaast is hij essayist van het Financieele Dagblad.   

Tijdens onze wandeling door de herfstige Doornse bossen hebben we het onder meer over het belang van aandachtig leven, het verschil tussen religie en God, het verschil tussen verzoening en vergeving en de helende kracht van je verhaal kunnen vertellen. Ook hebben we het over Nederland, een land waar spiritualiteit geen plek meer lijkt te hebben. Waarom we misschien geen kerk, noch Christendom nodig hebben, maar wel een verhaal dat het eigen leven overstijgt en een plek waar dat bredere verhaal klinkt en onder de aandacht komt. We hebben het over hoe geloof begint bij de verwondering en dat je van God altijd een nieuwe kans krijgt.

OVER CLUB GROENEVELD  

Club Groeneveld is een verdiepende leeromgeving, inspiratiebron en club voor ondernemers, directeuren, initiatiefnemers, professionals en vooroplopers; mensen met veranderkracht. We nodigen uit tot verruiming en verdieping van de kijk op het leven, het eigen leiderschap en verantwoordelijkheid in de maatschappij. Zo realiseren we vanuit de ‘binnenkant’ doorbraken en dragen we bij aan een mooie en betekenisvolle wereld met de natuur als belangrijke inspiratiebron voor verdieping en grensverleggende inzichten.  

Met onze lezingen, leergangen, (leiderschaps-)programma’s, reizen en incompany trajecten is er een beweging gecreëerd waarin we oefenen, doorbraken realiseren en ons fundamenteel herbezinnen op onze relatie met onszelf, onze omgeving en de natuur. Want datgene waar je je diep mee verbonden voelt, vernietig je niet.

MEER WETEN? 

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste (open) programma's, podcasts, artikelen en laatste nieuws? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief of ga naar onze website: https://www.clubgroeneveld.nl