Podcast Zoeker

Terug naar de natuur

Matthijs Schouten: "In het volledig aanwezig zijn is er absolute en onvoorwaardelijke betrokkenheid. En dat is een wonder."

Terug naar de natuur

09-10-2019

In deze aflevering van 'Terug naar de natuur' spreekt Louis Bijl de Vroe met Matthijs Schouten. Matthijs is bioloog, natuurfilosoof, ecoloog en bijzonder hoogleraar aan de universiteiten van Cork in Ierland en aan de Wageningen Universiteit. Verder is hij onder andere verbonden aan Staatsbosbeheer, Natuur College en de Boeddhistische Unie Nederland.

In de herfst van 2019 lopen Matthijs en Louis in een ‘mathematisch uitgekiend Arcadië’ net boven Rotterdam en spreken onder meer over zijn jeugd en hoe hij opgroeide in ‘een wereld van wonderen’, over de noodzaak voor iedereen om een ‘sense of place’ te hebben, over verschillende manieren om de werkelijkheid te duiden en hoe poëzie hier een belangrijke rol in kan vervullen, over het belang van het woordenloze deel van ons zijn en over hoe echt aanwezig zijn in verbondenheid een onherroepelijk gevoel van welzijn geeft.

Over Club Groeneveld
Club Groeneveld is een verdiepende leeromgeving, inspiratiebron en club voor ondernemers, directeuren, initiatiefnemers, professionals en vooroplopers; mensen met veranderkracht. We nodigen uit tot verruiming en verdieping van de kijk op het leven, het eigen leiderschap en verantwoordelijkheid in de maatschappij. Zo realiseren we vanuit de ‘binnenkant’ doorbraken en dragen we bij aan een mooie en betekenisvolle wereld met de natuur als belangrijke inspiratiebron voor verdieping en grensverleggende inzichten.

Met onze lezingen, leergangen, (leiderschaps-)programma’s, reizen en incompany trajecten is er een beweging gecreëerd waarin we oefenen, doorbraken realiseren en ons fundamenteel herbezinnen op onze relatie met onszelf, onze omgeving en de natuur. Want datgene waar je je diep mee verbonden voelt, vernietig je niet.

Kijk voor meer informatie op onze website: www.clubgroeneveld.nl.