Podcast Zoeker

Terug naar de natuur

Maurits Groen: "Het is niet nodig om ergens op te hopen om toch eraan te beginnen; noch om te slagen om toch te blijven volharden."

Terug naar de natuur

12-02-2019

In deze aflevering van 'Terug naar de natuur' spreekt Louis Bijl de Vroe met Maurits Groen; communicatie adviseur, activist, en ondernemer die zich bezighoudt met milieu- en ontwikkelvraagstukken. 

Maurits staat bekend als pleitbezorger van duurzaamheid, initiator van duurzame coalities en initiatiefnemer van meerdere duurzame bedrijven als Kipster en WakaWaka. Daarnaast maakte hij jarenlang steevast deel uit van de top 10 van de Trouw Duurzame 100.

Luister in deze podcast naar een mooi gesprek over wat Maurits vormde tot wie hij nu is, over wat nodig is voor verandering, over de noodzaak van een kwantumsprong in bewustwording en over de toenemende moeite met het begrip ‘duurzaamheid’.

Over Club Groeneveld
Club Groeneveld is een verdiepende leeromgeving, inspiratiebron en club voor ondernemers, directeuren, initiatiefnemers, professionals en vooroplopers; mensen met veranderkracht. We nodigen uit tot verruiming en verdieping van de kijk op het leven, het eigen leiderschap en verantwoordelijkheid in de maatschappij. Zo realiseren we vanuit de ‘binnenkant’ doorbraken en dragen we bij aan een mooie en betekenisvolle wereld met de natuur als belangrijke inspiratiebron voor verdieping en grensverleggende inzichten.

Met onze lezingen, leergangen, (leiderschaps-)programma’s, reizen en incompany trajecten is er een beweging gecreëerd waarin we oefenen, doorbraken realiseren en ons fundamenteel herbezinnen op onze relatie met onszelf, onze omgeving en de natuur. Want datgene waar je je diep mee verbonden voelt, vernietig je niet.

Kijk voor meer informatie op onze website: www.clubgroeneveld.nl.