Theo Loevendie

Theo Loevendie

Muziek  |  2 afleveringen

Theo Loevendie studeerde compositie en klarinet aan het Amsterdams Conservatorium. Lange tijd hield hij zich uitsluitend met jazzmuziek bezig. Hij won daarvoor diverse prijzen. Vervolgens doceerde Loevendie vanaf 1970 compositie aan diverse conservatoria. En op 15 februari viert hij in de NTR ZaterdagMatinee zijn liefde voor de Amerikaanse jazz in zijn nieuwe La Calle. In deze podcast-reeks ontdek je alles over Hollandse Held: Theo Loevendie. Meer Hollandse Helden? Luister naar de podcast 'Hollandse Helden' (https://www.npoklassiek.nl/podcasts/hollandse-helden).

Verras mij  


#2 - Theo Loevendie: Over nieuwe muziek, traditie en eigen stijl

Luister  

Theo Loevendie  /  13-02-2020

Componist Theo Loevendie wordt dit jaar 90! Hij groeide na de Tweede Wereldoorlog uit tot een beeldbepalend componist en jazzmusicus. In dit tweede en laatste deel spreekt de componist met presentator Hans Haffmans over nieuwe muziek, traditie en het hebben van een eigen stijl.


#1 - Theo Loevendie: Over zijn jeugd en de première van zijn nieuwe werk

Luister  

Theo Loevendie  /  12-02-2020

Componist Theo Loevendie wordt dit jaar 90! Hij groeide na de Tweede Wereldoorlog uit tot een beeldbepalend componist en jazzmusicus. In deze podcast blikt hij terug op zijn jeugd en vooruit op de première van zijn nieuwe werk in de NTR Zaterdagmatinee