Podcast Zoeker

This Tidy Life - de podcast over een opgeruimd leven

This Tidy Life - de podcast over een opgeruimd leven

Ontspanning  |  11 afleveringen

Welkom bij This Tidy Life - de podcast over een opgeruimd leven, met co-presentatoren en gecertificeerde KonMari consultants Camila Valim en Didy van der Lans. In deze podcast delen wij onze passie voor de opruimmethode van Marie Kondo, delen we inspirerende verhalen van mensen die hebben opgeruimd, geven we tips om zelf aan de slag te gaan en hoor je hoe het kiezen voor waar je blij van wordt, je leven kan veranderen.

De methode van Marie Kondo werd voor het eerst populair in Nederland toen haar boek “Opgeruimd” uitkwam. De methode van Marie Kondo heeft de wereld van professional organizing op zijn kop gezet en biedt een unieke manier van je huis voor eens en altijd opruimen. Meld je aan voor onze podcast en leer hoe deze manier van opruimen een impact heeft op niet alleen je huis, maar ook op je financiën, de keuzes die je maakt in het leven, je relaties en nog veel meer!

Elke week komt er een nieuwe aflevering online waarin we mensen interviewen over hun opruimproces en bijzondere verhalen delen. We vertellen over onze ervaringen in het werkveld met allerlei verschillende klanten: van gezinnen met jonge kinderen, oudere mensen die kleiner willen gaan wonen, een weduwe, body positivity activist, minimalist en nog veel meer. Natuurlijk delen we ook praktische tips, zodat je thuis lekker aan de slag kunt gaan.

We vinden het heel leuk om van jullie te horen. Heb je vragen naar aanleiding van een podcast of gewoon over opruimen, heb jij een inspirerend verhaal dat je graag wilt delen of wil je iets anders met ons delen? Stuur je email naar Thistidylife@gmail.com of meld je aan voor de facebookgroep This Tidy Life en laat een berichtje achter!

Dank voor het luisteren. We hopen jouw dag vandaag weer een beetje blijer te hebben gemaakt.

Met dank aan de podcastfactory van Earforce voor het opnemen en editen van deze podcast.

NOTE: Deze podcast wordt niet onderschreven door en is niet verbonden aan KonMari Media, Inc. De meningen en uitspraken die tijdens de podcast worden geuit zijn die van de presentatoren en de gasten en hebben geen relatie met of worden niet gerepresenteerd door KonMari Inc. of de consultant gemeenschap.


11. Opgeruimd! Op het werk. Het nieuwe boek van Marie KondoLuister  

In deze bonusaflevering bespreken we het nieuwe boek van Marie Kondo en Scott Sonenshein. Ja, dit boek heeft Marie Kondo niet alleen geschreven, maar dus samen met een bekende organisatiepsycholoog. We hebben het boek beide met plezier gelezen en voor wie bang is voor een moeilijk geschreven boek, m…

10. Interview met Patrick Kicken: rommel en stressLuister  

In deze aflevering spreken we met ex-radio dj, podcaster en auteur Patrick Kicken over stress, perfectionisme, burnout en vooral ook hoe kunnen we leven zonder al die dingen. Patrick heeft een podcast Leven zonder stress, waarin hij inmiddels al honderden interviews heeft staan die allemaal gaan ove…

9. Interview met Mayra Louise over body positivityLuister  

In deze aflevering praten we met Mayra Louise over body positivity, houden van je lijf, zelfvertrouwen, eerlijk naar jezelf kijken en nog veel meer.

8. Een holistische kijk op opruimenLuister  

Vandaag hebben we te gast de dames van het online magazine Holistik.nl: Karlijn Visser en Evelyn van Hasselt. Met hen praten we over holistisch leven, opruimen en de voorjaarsschoonmaak.

7. Gouden regel 1: Wat is je ideale leefstijl?Luister  

Gouden regel 1: Wat is je ideale leefstijl?In aflevering 5 spraken we al over de gouden regels van de KonMari methode. In deze aflevering vertellen we je meer over de eerste stap: Je ideale leefstijl. Wat houdt dat nu eigenlijk in en wat is er zo belangrijk aan? En waarom is dit de eerste stap van d…

6. Zo schep je orde in je foto chaos!Luister  

Eindelijk een einde maken aan de chaos van al je foto's? Weten hoe je dat moet gaan aanpakken? We spreken erover met foto organizer Danielle Regout.

5. De Gouden Regels van de KonMari methodeLuister  

Deze aflevering praten we over de basis regels van de KonMari methode. We bespreken hoe je het nu echt gaat aanpakken dat opruimen, wat je daarvoor moet doen, hoe lang het duurt en nog veel meer.

4. Blijvend van rommelkont naar opgeruimd: kan dat?Luister  

In deze aflevering spreken we Suzie Geurtsen. Zij is gedragspsycholoog en is bezig met het oprichten van haar eigen duurzame kledingmerk. Met haar praten we over gedragsverandering. Is het echt mogelijk om van rommelkont naar altijd opgeruimd te gaan? Hoe blijf je gemotiveerd tijdens het opruim proc…

3. Liefde voor je lingerieLuister  

Vandaag spreken we met Floor van de Pavert, eigenaar van een lingerieketen. Zij vertelt dat veel vrouwen geen fijne ervaring hebben bij het passen van lingerie en dan maar 'iets' aanschaffen dat helemaal niet fijn zit. Ook wij ervaren dat veel vrouwen in Nederland hun lingerie op de laatste plaats z…

2. Weg met die Spullen! Of toch niet...Luister  

Het wegdoen van spullen is vaak helemaal nog niet zo makkelijk. Met Jaii-Lana van Leeuwen praten we over het loslaten van spullen en waarom dat voor haar zo lastig was.

1. Opruimen na het verlies van de liefde van je levenLuister  

In deze eerste aflevering praten we met Nadja Ensink-Teich. Zij verloor haar man op brute wijze toen hij door een compleet vreemde van het leven werd beroofd. Drie jaar na zijn overlijden wilde zij zijn spullen gaan opruimen. Hoe dit verliep en hoe de KonMari methode hierbij hielp hoor je in deze af…