Podcast Zoeker

Today's Changemakers Podcast

Today's Changemakers Podcast

Zakelijk  |  118 afleveringen

Today’s Changemakers zijn door onze onafhankelijke redactie geselecteerde koplopers. Changemakers zijn mensen die kleur bekennen, richting geven en tempo maken. Uit familiebedrijven, multinationals, MKB, start-ups en scale-ups. Iedere week zetten wij Changemakers in de schijnwerpers. Omdat we weten dat elke vonk een grote verandering teweeg kan brengen.

Today's Changemakers is powered by Achmea, Albron, Ebbinge, Renewi & Vattenfall

Green Leader Eric Frijters, Fabrications: 'Wij hebben afgeleerd om ego’s te zijn'Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Eric Frijters van Fabrications.

Green Leader Kees Aarts, Protix: 'Wij zijn compleet nieuw'Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Kees Aarts van Protix.

Green Leader Victor van Tol, Snappcar: ‘De echte hype rond autodelen is voorbij’Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Victor van Tol van Snappcar.

Green Leader Corien Wortmann-Kool: ‘Duurzaam leider zijn, is geen wedren’Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Corien Wortmann-Kool van ABP.

Green Leader Ingrid Thijssen, Alliander: 'Stroom is de zuurstof van de samenleving'Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Ingrid Thijssen van Alliander.

Green Leader Lex Hoefsloot, Lightyear: 'Als de kans er is dan moet je die ook pakken'Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Lex Hoefsloot van Lightyear.

Green Leader Mark van Baal, Follow This over nieuwe koers olie-industrie: 'Het moet en het kan'Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Mark van Baal van Follow This.

Green Leader Alexandra van Huffelen, GVB: “Er is nog van alles te doen”Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Alexandra van Huffelen van het GVB.

Green Leader Ruud Sondag, Eneco: 'Mensen meenemen; dat kan ik'Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Ruud Sondag van Eneco.

Green Leader Wieger Droogh, Suez: "Kwetsbaarheid is belangrijk"Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Wieger Droogh van Suez.

Green Leader Tom van Aken, Avantium: 'De eerste zijn heeft heel veel voordelen'Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Tom van Aken van Avantium.

Green Leader Coen van Oostrom, Edge Technologies: "Op gebouwniveau zijn wij het verst ter wereld"Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Coen van Oostrom van Edge Technologies.

Green Leader Arie Koornneef, ASN Bank over ambities en duurzaam leiderschapLuister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Arie Koornneef van ASN Bank.

Green Leader Evert den Boer, Greenchoice: 'Zelf het heft in handen nemen'Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Evert den Boer van Greenchoice.

Henk Jan Beltman, Tony's Chocolonely: "Ik ben best wel bepalend"Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Henk Jan Beltman van Tony's Chocolonely.

Green Leader Michel Baars, New Horizon: 'Ik heb geen karakter om af te studeren op paddenpoelen'Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Michel Baars van New Horizon Urban Mining.

Green Leader Cees Buisman, Wetsus: ‘Alleen maar rijk worden is niet weggelegd voor mij’Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Cees Buisman van Wetsus.

Green Leader Silvia de Vaan, SweepSmart: 'De wereld verbeteren is mijn passie'Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Silvia de Vaan van SweepSmart.

Tanja Roeleveld, Landal GreenParks: "Een duurzaam leider moet vooral niet betuttelen"Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Tanja Roeleveld van Landal GreenParks.

Aart van Veller van Vandebron is geen activist, maar komt met oplossingenLuister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Aart van Veller van Vandebron.

Green Leader Bas Ambachtsheer: 'Ik vond geld verdienen altijd heel leuk'Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Bas Ambachtsheer van Croonwolter&dros.

Maayke Damen, Excess Materials Exchange: "Wij gaan een paradigma-verschuiving realiseren"Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Maayke Damen van Excess Materials Exchange.

De plannen van Green Leader Louise Vet, NIOO-KNAW, belanden niet in een laLuister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Louise Vet, directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO) van de KNAW. …

Els Boerhof over leiderschap: "Ik probeer minder snel een oordeel klaar te hebben"Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Els Boerhof, managing partner van Goodwell Investments.

Jaap Korteweg verkocht De Vegetarische Slager om de grootste slager ter wereld te wordenLuister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Jaap Korteweg, oprichter van De Vegetarische Slager.

Alexander Suma, Ibis Power: 'Leiderschap is dingen zien en daarop actie ondernemen'Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Alexander Suma van Ibis Power.

Green Leader Marcel Wubbolts, CTO bij Corbion: “Ik houd me regelmatig echt in”Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Marcel Wubbolts, CTO bij Corbion.

Merijn Everaarts, Dopper: 'Ik ben langs de rand van de afgrond gegaan'Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Merijn Everaarts, oprichter en eigenaar van Dopper.

Green Leader Angélique Laskewitz, VBDO: “Een koploper loopt vaak alleen”Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Angélique Laskewitz, directeur van de Nederlandse Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). …

Green Leader Michel Scholte van True Price: "Dit is de kans om armoede uit de wereld te helpen”Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Michel Scholte, medeoprichter van True Price.

Thomas Rau, architect: "Ik snap dat mensen weerstand hebben tegen wat ik zeg"Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: architect Thomas Rau.

Onno Dwars, directeur Ballast Nedam Development: “Mij kunnen veranderingen niet snel genoeg gaan”Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Onno Dwars, directeur Ballast Nedam Development.

Mike Venekamp, Atlantis Handelshuis, heeft het in de praktijk geleerdLuister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Mike Venekamp, Atlantis Handelshuis.

Volgens Meiny Prins, CEO Priva, moeten leiders keuzes durven maken en doordouwenLuister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Meiny Prins, CEO van Priva.

Green Leader Roebyem Anders, Sungevity, wil mensen in het hart rakenLuister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Roebyem Anders, Chief Mission Officer van Sungevity.

Pier Eringa, Transdev, vindt dat het beter werkt om niet te radicaal te zijnLuister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Pier Eringa, CEO van Transdev.

Green Leader Roland Pechtold, GroenLeven, gelooft in ‘onmogelijke’ transitiesLuister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Roland Pechtold, CEO van GroenLeven.

Roger Van Boxtel, NS: "Impulsen van buiten naar binnen brengen is mijn belangrijkste taak"Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Roger van Boxtel, president-directeur van NS.

Frans Hofstede, CFO Arcadis, bewijst dat met duurzaamheid geld te verdienen isLuister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Frans Hofstede, CFO bij Arcadis.

Arthur van Schayk, Remeha, wil Champions League spelen in de warmtetransitieLuister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Arthur van Schayk, algemeen directeur bij Remeha.

Green Leader Quinten Selhorst, Felyx, klopt voor ondernemersadvies niet meer aan bij zijn vaderLuister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Quinten Selhorst, CEO van elektrisch deelscooterbedrijf Felyx.

CrisisCast met Annemieke Nijhof: "Watersector moet verantwoordelijkheid nemen"Luister  

Achter de horizon gloort een nieuwe economie. In de CrisisCast kijken we verder dan de coronacrisis met vooruitstrevende leiders. Hoe ziet Annemieke Nijhof, boegbeeld van de Topsector Water en Maritiem en voormalig CEO van ingenieursbureau Tauw, deze crisis? …

CrisisCast met Jan Rotmans: "We hebben dit soort crises nodig”Luister  

In de CrisisCast van DuurzaamBedrijfsleven kijkt Paul van Liempt met vooruitstrevende leiders verder dan de coronacrisis. Achter de horizon gloort een nieuwe economie. Hoe kijkt Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, naar de huidige cri…

CrisisCast: Maurits Groen kreeg zelf het coronavirus, maar kijkt nu alweer voorbij de crisisLuister  

In de CrisisCast van DuurzaamBedrijfsleven kijkt Paul van Liempt met vooruitstrevende leiders verder dan de coronacrisis. Achter de horizon gloort een nieuwe economie. Duurzaam ondernemer Maurits Groen kreeg zelf het coronavirus, maar heeft enorm veel zin om weer aan de slag…

CrisisCast met Ad van Wijk: “Willen we na de crisis de olie- en gasbedrijven gaan redden?”Luister  

De coronacrisis heeft een grote impact op de maatschappij. Het leven van veel mensen staat op zijn kop. Zonder dit leed te vergeten, biedt de huidige crisis ook kansen voor verandering. In de CrisisCast kijkt Paul van Liempt met vooruitstrevende leiders verder dan de coronac…

CrisisCast met Herman Wijffels: “We staan aan het begin van een nieuw tijdperk waar we nog geen naam voor hebben”Luister  

Nog maar een paar maanden geleden presenteerde Herman Wijffels zijn nieuwe boek ‘De gulden snede’ over de toekomst van ecologie, de economie en de politiek. Hoe beïnvloedt de coronacrisis die toekomst? Daarover vertelt Wijffels in de CrisisCast van DuurzaamBedrijfsleven…

CrisisCast met Peter Bakker: "We gaan ergere schokken krijgen dan Covid-19"Luister  

Met de World Business Council for Sustainable Development wil Peter Bakker het bedrijfsleven een proactieve rol laten spelen in de duurzame transitie. De Raad zet zich in voor transformaties in onder andere de energiesector, onze voedselvoorziening en het kapitalistisch syst…

Jeroen de Haas, ex-Mister Eneco: "Coronacrisis vergroot waardering voor je buren"Luister  

Jeroen de Haas, ex-Mister Eneco, ziet in de coronacrisis een hernieuwd gevoel van lokale saamhorigheid. Contact en overleg met buurtbewoners is een van de belangrijkste dingen die we kunnen leren van de crisis, vertelt hij aan Paul van Liempt in de CrisisCast. Voor de energi…

Kees Koolen over de energietransitie: “Of dit gaat gebeuren of niet heeft niets met een crisis te maken”Luister  

In deze CrisisCast spreekt Paul van Liempt met Kees Koolen. Koolen werd bekend als investeerder en directeur van Booking.com. Wat vindt hij van de huidige aanpak van het bedrijf? Inmiddels is hijzelf al jaren verder. Zo startte hij in 2019 Koolen Industries, waarmee hij de e…

Green Leader Robin Berg, We Drive Solar, zet elektrische auto’s in als ‘virtual power plant’Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Robin Berg, initiatiefnemer van We Drive Solar. De elektrische deelauto’s van dit bedrijf werken leveren stroom terug aan het e…

Zeewierpionier Willem Sodderland: “Alle fouten die je kan maken als ondernemer, heb ik al eens gemaakt”Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Willem Sodderland, oprichter van Seamore. Dit bedrijf maakt voedselproducten van zeewier en draagt daarmee bij aan de transitie n…

Green Leader Ad van Wijk over zijn jeugd, falen en natuurlijk waterstofLuister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Ad van Wijk dé waterstofprofessor van Nederland.

Green Leader Kristian Winge over de toekomst van mobiliteit en zijn jeugd in GroenlandLuister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Kristian Winge, directeur van techbedrijf Sycada, gespecialiseerd in mobiliteitsoplossingen. …

Green Leader Jan Paul Rutten was chirurg maar wil nu de duurzaamste bierbrouwer wordenLuister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Jan Paul Rutten, directeur de Limburgse bierbrouwerij Gulpener.

Green Leader Theye Veen van SkyNRG levert duurzame kerosine aan de luchtvaart. Hoe kijkt hij naar de toekomst?Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Theye Veen, algemeen directeur van SkyNRG. Het bedrijf levert duurzame kerosine aan de luchtvaart. “We leveren op dit moment he…

Green Leader Jos Baeten: "Ik had sterk de behoefte om mijn eigen pad te hakken"Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Jos Baeten, CEO van verzekeraar a.s.r.

Green Leader en voorzitter van De Jonge Klimaatbeweging geeft jongeren een stem aan klimaattafelsLuister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Werner Schouten, voorzitter van De Jonge Klimaatbeweging. Als voorzitter is hij de stem van meer dan 100.000 jongeren verspreid o…

Marcel Beukeboom, klimaatgezant van Nederland: “Het is nooit te laat om je met het klimaat bezig te houden"Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Marcel Beukeboom, klimaatgezant van Nederland.

Green Leader Hubertine Roessingh van B Lab Benelux stimuleert duurzaam bedrijfslevenLuister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Hubertine Roessingh, directeur van B Lab Benelux, onderdeel van B Corp, de organisatie die het bedrijfsleven stimuleert om meer i…

Jan Rotmans: “Ik kon lang mijn plek niet vinden”Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Green Leader Erik Does: "We laten liever onze daden zien"Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Erik Does, algemeen directeur bij Udea, het moederbedrijf van Eko Plaza.

“Wij waren heel goed in forecasten”, zegt Buurtboer-oprichter Caroline van der Lande. En toen kwam corona.Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Caroline van der Lande, oprichter van de Buurtboer dat een ambachtelijke lokale lunchservice aan bedrijven in de Randstad aanbied…

'In de transitie naar een duurzame en betere toekomst maakt krachtig leiderschap het verschil'Luister  

In de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Tot vandaag, want Evert den Boer sluit Green Leaders af. Green Leaders gaat namelijk verder als Changemakers, met een grotere rol voor de co…

Changemaker Michiel Peters, CEO van PlantLab, werkt aan de toekomst van etenLuister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week: Michiel Peters, CEO van Plantlab. Hij werkt aan de toekomst van het voedselsysteem door binnen planten te kweken met led-licht. …

Robert Metzke, Global Head of Sustainability bij Philips: "Innovatie op zich heeft geen nut"Luister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week: Robert Metzke, Global Head of Sustainability bij Philips. Eén van de eerste dingen die hij deed toen hij bij het bedrijf startt…

Changemaker Helmie Botter van Gasunie: “ik wil mij inzetten voor iets dat bijdraagt aan de samenleving”Luister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Helmie Botter. Binnen Gasunie is zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van waterstofactiviteiten in Nederland en Duitsland. In de podcas…

Changemaker Marlies van Wijhe (Van Wijhe Verf): "Familiebedrijven zijn inherent duurzaam"Luister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een duurzame koploper. Deze week: Marlies van Wijhe. De CEO van familiebedrijf Van Wijhe Verf wil steeds duurzamer worden, stapje voor stapje. Ze vertelt over haar visie, de …

Changemaker Richard Burger, medeoprichter Swapfiets: ‘Focus houden is voor startups de sleutel om ver te komen’Luister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week: Richard Burger, medeoprichter Swapfiets. Door het aanbieden van de fiets-as-a-service wil het bedrijf meer mensen op de fiets kr…

Changemaker Mark Post van Mosa Meat: "Wil je voedselzekerheid voor 10 miljard mensen, dan vereist dat een andere aanpak”Luister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week: Mark Post, wetenschapper en uitvinder van kweekvlees. Die oplossing kan grote, positieve gevolgen hebben voor het klimaat. Door …

Changemaker Willem van Weede, CEO Vivera: 'Ik geloof meer in leren van mensen met wie ik werk dan leren van cursussen'Luister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week: Willem van Weede. Hij wil als CEO van Vivera mensen verleiden om minder vlees te eten. …

Lindy Hensen, medeoprichter van Tekkoo en PeelPioneers: “Je leert comfortabeler te zijn met risico’s nemen”Luister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week: Lindy Hensen, medeoprichter van Tekkoo en PeelPioneers. Zij weet alles van innovatie en wil ervoor zorgen dat ook andere mensen …

Anton Arts investeert in start-ups die de energietransitie versnellen: "We hebben een eigen kijk op de wereld"Luister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week: Anton Arts, managing partner bij Set Ventures, een internationaal investeringsfonds opgericht op de energietransitie te versnell…

Arthur Vermeulen van Pure Energie: "Iedereen is voor windenergie maar tegen windmolens"Luister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week: Arthur Vermeulen, directeur wind bij Pure Energie.

Bas van Dam, medeoprichter en CEO van Being wil een positieve impact creëren waar iedereen baat bij heeftLuister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week: Bas van Dam, medeoprichter en CEO van vastgoed- en projectontwikkelaar Being. Van Dam wil een positieve impact creëren waar ied…

Maarten Steinbuch, hoogleraar bij de TU Eindhoven en groot pleitbezorger van elektrische mobiliteitLuister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week: Maarten Steinbuch, hoogleraar bij de TU Eindhoven, waar hij de leerstoel Systems & Control bekleedt. "De maakindustrie van ASML …

Marc Dokter, sinds veertien jaar directeur van de Enkev Group, een bedrijf dat zonder het te weten al duurzaam wasLuister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week: Marc Dokter, directeur van de Enkev group met vestigingen in Nederland, Engeland, België en Polen. "We zijn een gezond bedrijf …

Marjon Castelijns wil de energietransitie in de scheepvaart versnellenLuister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week: Marjon Castelijns. Als manager business development bij Future Proof Shipping wil zij bijdragen aan de transitie naar een emissi…

Gerwin Schweitzer maakte duurzaamheid meetbaarLuister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week: Gerwin Schweitzer, senior-adviseur klimaatneutraal en circulair inkopen bij Rijkswaterstaat. Schweitzer ontwikkelde een rekenmet…

Joyce van Os de Man wil autorijden op schone brandstof zo makkelijk mogelijk makenLuister  

Joyce van Os de Man wil als manager Benelux van OrangeGas het autorijden op schone brandstoffen zo gemakkelijk mogelijk maken. Daarmee wil ze bijdragen aan de energietransitie en een betere wereld voor volgende generaties. Joyce wil met OrangeGas namens drie kleine landen vo…

Cornelis Boersma wil dat de zorg duurzamer wordt met een focus op preventieLuister  

Cornelis Boersma is adviseur, zorgondernemer en wetenschapper. Hij combineert bewust wetenschap, beleid en ondernemerschap om op een effectieve manier impactvolle verandering tot stand te kunnen brengen. Hij is hoogleraar Duurzame Zorg aan de Open Universiteit. In zijn visie…

Dennis van der Putten (Actiam): “duurzaamheid heeft iets irrationeels in zich”Luister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week: Dennis van der Putten, acting chief commercial officer bij Actiam. Hij vindt dat de financiële sector de plicht heeft om bij te…

Frank van Gorp (Euro Pool System): “Je kan wel CO2-neutraal worden; de uitdaging is om dit te blijven.”Luister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week: Frank van Gorp, operations & supply chain director bij Euro Pool System. Van Gorp is heilig overtuigd van de noodzaak van een ci…

Mariëtte Alblas: "Kijk wat er ten grondslag ligt aan het probleem"Luister  

Op Change Inc. gaat Paul van Liempt in gesprek met de Changemaker van de week, deze keer innovatieversneller Mariëtte Alblas.

Bert van Son: "We willen verantwoordelijk zijn voor het product wat we op de markt brengen"Luister  

Bert van Son is eigenaar van spijkerbroekenmerk Mud Jeans. Na jarenlange ervaring in de kledingindustrie realiseerde hij zich tijdens een sabbatical dat het anders moet én kan. Daarbij is circulariteit volgens Van Son de oplossing: "We willen zelf verantwoordelijk zijn voor…

Daniëlle Curfs: "Een goede scale-up moet vooral de jeugdigheid behouden"Luister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week: Daniëlle Curfs, CEO van Medace, een bedrijf dat biomedici begeleidt om sneller een innovatie naar de markt te brengen. "We kunn…

Marcel Belt: "Voor onze leveranciers is ons merk een opstapje naar de grote spelers"Luister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week: Marcel Belt, oprichter van Green Soap Company waarmee hij de sector van de was en poetsmiddelen wil vergroenen. "Wij willen mens…

Henk Schouten: "Stapsgewijs krijgen we iedereen mee in de eiwittransitie.”Luister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week: Henk Schouten, directeur van familiebedrijf Schouten, één van de grootste leveranciers van plantaardige vleesvervangers van de…

Hugo van Donselaar: ‘Verduurzaming van de toerismebranche vraagt om sterke leiders’Luister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week: Hugo van Donselaar, directeur van Campspace, biedt een duurzaam alternatief aan bewuste reizigers die op zoek zijn naar unieke e…

Jouri Schoemaker: 'Mensen moeten een gezicht hebben bij een onderneming'Luister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week: Jouri Schoemaker, oprichter van Pieter Pot: een online supermarkt die alles in potten aflevert, om zo plastic en andere verpakki…

Milan Meyberg wil festivalgangers de kans bieden feestend de wereld te verbeterenLuister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week: Milan Meyberg, initiator Basecamp Festival. Hij wil festivals regeneratief maken waardoor festivalgangers door te feesten de wer…

Eveline Buter wil als directeur bij Witteveen+Bos de wereld en de natuur beschermen, met kansen voor iedereen.Luister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week: Eveline Buter, directie-lid Witteveen+Bos. Vanuit die rol wil zij de wereld en de natuur beschermen en tegelijkertijd de maatsch…

Drees Peter van den Bosch van cateraar Hutten: “We moeten voor een groot deel afscheid nemen van vlees”Luister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week: Drees Peter van den Bosch, directeur bij cateraar Hutten. "Je kunt de consument niet kwalijk nemen dat hij voor het goedkoopste …

Alice Krekt, directeur klimaatprogramma Deltalinqs: "Je moet vergezichten hebben. Maar je hebt ook tussenoplossingen nodig."Luister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week Alice Krekt: "We vinden het als industrie in Rotterdam leuk om de grootste te zijn. Maar in het geval van onze uitstoot proberen …

Tiemen ter Hoeven, oprichter van Roetz fietsen: “Circulariteit heeft een definitieprobleem.”Luister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week Tiemen ter Hoeven van Roetz. “Ik denk dat je het circulaire model succesvol kan maken als je de gebruiker wat extra’s biedt. …

Nikki Trip en Benito Walker, strijders voor een leefbare wereld voor de toekomstige generatiesLuister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week Nikki Trip en Benito Walker. Allebei streven ze naar leefbare wereld voor jongeren en de toekomstige generatie. Nikki Trip, opric…

Sander van der Wal is positief en kritisch tegelijkLuister  

Nieuwe waardeketens bouwen, groot denken en doen door samen te werken, dat is de werkwijze van managing partner en mede-oprichter Sander van der Wal van &Flux. Hij en zijn bureau zijn volgens de jury voorlopers met een visie, die door andere onvermoede paden te kiezen het sy…

Marieke de Ruyter de Wildt bouwt een blockchain voor het voedselsysteem: "Transparantie kan ook je grootste vijand zijn"Luister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week Marieke de Ruyter de Wildt van The New Fork, waarmee ze pleit voor een transparant voedselsysteem door middel van blockchain. Hoe…

Willem Smelik van Meewind zorgt met duurzame investeringsfondsen dat iedereen kan meedoen aan de energietransitieLuister  

In de Changemakers podcast van Change Inc. gaat presentator Paul van Liempt wekelijks in gesprek met een succesvolle duurzame koploper. Deze week Willem Smelik, oprichter van Meewind, een beheerder van verschillende fondsen die investeren in duurzame energieprojecten en bedr…

Coenraad de Vries (Startgreen Capital): Wij maken ondernemers ‘bankable’Luister  

In Changemakers spreekt Paul van Liempt elke week met mensen die de transitie versnellen. Dit keer Coenraad de Vries. Hij verruilde zijn goed betaalde bankiersbaan voor van Startgreen Capital. Het fonds wil de brug vormen voor ondernemers naar bankfinanciering. Hoe kiezen zi…

Transparantie en samenwerken: zo gaan we volgens Arnoud van Vliet van Zeeman naar een duurzame kledingindustrieLuister  

Transparantie en samenwerken: dat zijn volgens Duurzaamheidsmanager Arnoud van Vliet bij Zeeman belangrijke vereisten om de kledingindustrie te verduurzamen. “Met onze transparante houding willen we een voorbeeldrol aannemen om de andere kledingbedrijven mee te krijgen.”…

Margot Vandevoort maakt plantaardige kaas: "De subsidies op vlees en zuivel moeten er écht af"Luister  

Margot Vandervoort is head of operations & finances bij Willicroft, een start-up die plantaardige kaas maakt van bonen en peulvruchten. "In Nederland is de cultuur om eigen beslissingen te willen nemen veel prominenter aanwezig dan in België" …

Chantal Linders maakt games die mensen gezonder en gelukkiger makenLuister  

In Changemakers spreekt Paul van Liempt elke week met mensen die de transitie versnellen. Dit keer Chantal Linders. Als oprichter en CEO van Greenhabit wil zij mensen met behulp van slimme algoritmes en serious gaming helpen om hun levensstijl blijvend te veranderen. "Gami…

Toezichthouders halen de maatschappij de boardroom binnenLuister  

In Changemakers spreekt Paul van Liempt elke week met mensen die de transitie versnellen. Dit keer Eline Oudenbroek, Jolande Sap en Annemieke Roobeek. Als toezichthouders bij o.a. Alfen, Renewi en Eneco wenden zij hun kennis en invloed aan om de transitie te versnellen. "Wij…

Today's Changemakers 2022 launchLuister  

Dit is Today’s Changemakers. De wekelijkse podcast van Change Inc. Het platform van en voor toekomstmakers.Iedere week gaat Paul van Liempt in gesprek met dé mensen die vandaag al grote stappen zetten. Ze zijn open, niet bang, ze innoveren, ze voegen daad bij woord. Ver…

Today's Changemakers 2022 #1: mobiliteit als energiecentraleLuister  

Today's Changemakers van week 11 verkennen ieder op hun eigen manier de mogelijkheden voor energieopwekking in de mobiliteit. In de podcast vertelt Pieter Willems, oprichter van PowerD waarom hij elektrische voertuigen als een grote virtuele batterij beschouwt en hoe dat bij…

Today's Changemakers 2022 #2: tech in foodLuister  

De Changemakers van week 12 zetten zich vol in voor een duurzamere voedselketen. In de podcast vertelt Ben Pieterse van vertical farm Glowfarms over hoe hij met zijn compagnon een revolutie in de voedselketen in gang zet. De salades en kruiden van vertical farm Glowfarms ko…

Today's Changemakers 2022 #3: Innovatie in de GGZLuister  

Today's Changemakers van week 3 innoveren elk op hun eigen manier de geestelijke gezondheidszorg. Van digitale consulten met een psycholoog tot behandelingen met virtual reality (VR).In de podcast vertelt psycholoog Tara Donker over haar VR-behandelingen voor hoogtevrees en …

Today's Changemakers 2022 #4: Exotisch product, lokaal geteeldLuister  

De Changemakers van week 14 halen alle drie exotische producten naar Nederland. Door hier bananen en vanille te telen, hoeft het van minder ver te komen en scheelt dat CO2 uitstoot. En ze telen zelfs ook al deels klimaatneutraal, met warmte in plaats van aardgas.Rob Baan tee…

Today's Changemakers 2022 #5: Biobased bouwenLuister  

De Changemakers van week 15 zetten zich in voor verandering in de bouwwereld, met meer aandacht voor bouwmaterialen die teruggroeien zoals hout, hennep en vlas. Want alleen op die manier kan de bouw op korte termijn verduurzamen en een bron van CO2-opslag worden.Daan Bruggin…

Today's Changemakers 2022 #6: warmtetransitieLuister  

Changemakers van week 16 zetten zich in voor de warmtetransitie. Want de helft van ons energieverbruik gaat op aan het verwarmen van gebouwen en woningen en het maken van warm water. Daarvoor gebruiken we nog voornamelijk aardgas. Door dat te vervangen door duurzame alternat…

Today's Changemakers 2022 #7: BiodiversiteitLuister  

De Changemakers van week 17 zetten zich in voor het verbeteren van de biodiversiteit. Door menselijk toedoen wordt de biodiversiteit, en daarmee het leven van insecten, bijen en vlinders, namelijk steeds meer bedreigd. Suzanne van Straaten van Sprinklr verkoopt daarom biolog…

TODAY'S CHANGEMAKERS 2022 #8: CO2-metersLuister  

De Changemakers van deze week maken elk op hun eigen manier CO2-uitstoot inzichtelijk.Milo de Vries van CO2ok biedt consumenten de mogelijkheid om hun online aankopen klimaatneutraal te maken.

TODAY'S CHANGEMAKERS 2022 #9: Verduurzaming van de operatiekamerLuister  

Met zijn ruim 35 jaar ervaring binnen het ziekenhuis en in de operatiekamer ziet Joost van der Sijp hoeveel afval er ontstaat. Met GreenCycl wil hij de zorg verduurzamen. Maar bij die opgave loopt Van der Sijp tegen obstakels aan. Zo loopt de wet- en regelgeving voor ziekenh…

TODAY'S CHANGEMAKERS 2022 #10: Last mile deliveryLuister  

Marieke Snoek vindt het belangrijk dat iedereen binnen het bedrijf op de goede plek zit. "Ik kan goed afdelingen aan elkaar knopen. Want hoe groter je wordt, hoe moeilijker dat is." Cycloon bezorgt alles wat direct door de brievenbus kan, als bezorgexpert in de steden. "Zo …

TODAY'S CHANGEMAKERS 2022 #11: Verwaarding afvalLuister  

Jos de Krieger is architect. Hij wil een wereld zonder afval en begint bij de wieken van windmolens. Hij maakt speeltoestellen en straatmeubilair. Ook onderzoekt hij met zijn team de mogelijkheden om nog meer te doen. Denk aan geluidsschermen gemaakt van de wieken van oude w…

TODAY'S CHANGEMAKERS 2022 #12: Nieuwe financieringsvormenLuister  

In 2016 wilde oprichter Cosmas Blaauw een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. “Veel te duur en ingewikkeld”, was zijn conclusie. Daarom besloot hij met Rutger Abbink en Ernst Nolte een alternatief te starten. "Onze missie is om van verzekeren weer een transparan…

TODAY'S CHANGEMAKERS 2022 #13: High TechLuister  

Een machine die energie opslaat in batterijen én waterstof kan maken. Dat is de Battolyser. Hij wordt volledig in Nederland ontworpen en gemaakt. “Wij hebben in Nederland de kans om een speler van betekenis te worden in de groene waterstofeconomie", zegt CEO Mattijs Slee.…

TODAY'S CHANGEMAKERS 2022 #14: Energie uit waterLuister  

Nederland zet voor duurzame energie vooral in op zon en wind. Maar vergeet het water niet. Met innovatieve technieken kunnen enorme hoeveelheden energie uit rivieren, zeeën en oceanen gehaald worden. Deze zogenaamde marine energy technologie staat aan de vooravond van een g…