Podcast Zoeker

Tosca Menten - Het fragment

Tosca Menten - Het fragment

Kinderen & Familie  |  10 afleveringen

Kinderboekenschrijfster Tosca Menten neemt je mee naar haar boeken. Zet je oren open, ga zitten op je krent en luister!

17 maart Wraak van Lorre - hoofdstuk 0 en 1 met liedjeLuister  

Tosca Menten leest hoofdstuk 0 en 1 van het boek 'De wraak van Lorre'. Luister en lach! Inclusief het liedje Ik ben Lorre.

Het Fragment 18 november 2019 De Gouden KokosnootLuister  

De Gouden Kokosnoot is een familieprijs van de familie Kokos. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan het familielied dat het afgelopen jaar de grootste blunder heeft gemaakt.

Het Fragment 24 oktober 2019 Siem en Struis en de waanzinnige schuimbomLuister  

Karel Meur gaat verkleed als kwarttante Carola een week oppassen bij Siem, om te weten te komen waar Siems vader en moeder hun geurtjes maken. Maar Siem laat zich niet uithoren. Om aan te pappen gaat Karel Siem helpen eieren rapen op de struisvogelboerderij.

Het Fragment 12 oktober 2019 Siem Subliem en Het Rode GevaarLuister  

Een fragment uit Siem Subliem en Het Rode Gevaar. De parfumfabriek van Siems vader heeft een geweldig nieuw geurtje gemaakt. De concurrent van Siems vader, Karel Meur, wil het geurtje namaken, maar hij komt er maar niet achter welke geheime stofjes erin zitten. Totdat meneer Frtitz van zijn laborato…

Het Fragment 7 oktober 2019 De wraak van LorreLuister  

Op een dag komt er een groene papagaai aanvliegen bij Jop Poffermans. Hij vliegt niet meer weg en Jop is dolblij dat hij een eigen huisdier heeft. En Lorre kan nog prachtig zingen ook! Maar… al snel wordt er aangebeld. Een vreemde meneer wil Lorre kopen om geld met Lorres zingen te verdienen. Ze s…

Het Fragment 5 oktober 2019 Siem Subliem en het ei van JannesLuister  

Siem is zoon van twee parfumpfabriekdirecteuren, maar tot hun verdriet hij ruikt niks en wil hij altijd naar de stinkende struisvogelboederij naar de overkant. Daar krijgt Siem op zijn verjaardag een eigen struisvogeltje. Dolblij gaat hij dat thuis vertellen.

Het Fragment 4 oktober 2019 Luuk Nootje - Expeditie half miljoenLuister  

Een fragment uit Luuk Nootje, expeditie half miljoen. De familie Nootje heeft iets geerfd van een onbekende oom. Een secretaris van een vreemd Genootschap nodigt hen uit om daarover te komen praten.

Het Fragment 3 oktober 2019 - De bowlingbal - Gedicht uit Streepjescode BlauwLuister  

Gedicht over een vervelende bowlingbal uit het doe- en gedichtenboekje Streepjescode Blauw van Tosca Menten

Het Fragment 2 oktober 2019 Dummie de mummie en de gouden scarabeeLuister  

Fragment uit Dummie de mummie en de gouden scarabee. Als Goos en Klaas een mummie hebben gevonden in Goos' slaapkamer, nemen ze hem mee naar beneden en laten ze hem tekeningetjes maken. Opeens begint de mummie te praten....

Het Fragment TuneLuister  

Dit is de tune van de podcast