Podcast Zoeker

TRASHLINIE

TRASHLINIE SPECIAL: Hoe de auto met de stad in botsing kwam

TRASHLINIE

14-07-2020

Door de lockdown kon TRASHLINIE even niet de straat op. Vandaar deze Special: een virtuele wandeling door autostad Antwerpen, met Google Street View als vehikel. We volgen het historische spoor dat het automobilisme door deze stad getrokken heeft. Van de ontluikende autocultuur in de vroege twintigste eeuw, langs het naoorlogse massa-automobilisme, naar de autoluwe lente van 2020, waarin we onverwacht het beeld van een meer veilige en schone stad voorspiegeld kregen. De rondleiding wordt begeleid door field recordings zodat de luisteraar-fauteuiltoerist zich sonisch ter plaatse waant. Wandel mee, vanuit uw zetel, door een stad die zich opnieuw moet uitvinden.

Let op: Google Street View is geen neutraal vehikel. Wij gebruiken het, maar het gebruikt ons ook. TRASHLINIE adviseert daarom het gebruik van een Virtual Private Network, beter bekend als VPN. 

‘Hoe de auto met de stad in botsing kwam’ kwam tot stand in samenwerking met Rekto:verso en met ondersteuning van de regeling 'De Wacht-Ruimte' van de Nederlandse Ambassade in België. Met de stem van Anke Verschueren. Coverillustratie door Mario Debaene.