Tussen Pot en Pan

Tussen Pot en Pan

Kunst  |  37 afleveringen

Een kok die praat met koks. In de podcast wil ik te weten komen waar de kok zijn opleiding heeft gedaan, wat zijn ambitie is of was, het idee achter zijn of haar zaak. Doen ze iets in hun vrije tijd en op welke manier loopt dat samen met de zaak. Dus het is niet per se een kookshow? -Nee, dat is het niet. Eten klaar maken, dat moet je zien en kunnen ervaren. Naar mijn mening hebben koks meer te vertellen dan enkel lekker eten te maken. Dat is nu net waar ik naar op zoek ga.

Verras mij  


#36 Céline Jonckheere

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  20-10-2021

Céline opende in de zomer van 2021 een traiteurszaak in de de Langestraat te Brugge, M'adam Traiteur. In deze nieuwe aflevering vroeg ik haar hoe ze tot op dit punt gekomen is. Waar ze haar inspiratie haalde en hoe de opstart verliep. Céline is een spraakwaterval en dat zorgde voor een gezellige b...


#35 Jef Poppe

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  06-10-2021

Van kruidenplukker tot projectmanager bij Hertog Jan. In deze aflevering komt Jef vertellen over hoe hij begon met kruiden plukken in Hertog Jan, toen nog aan de Torhoutse Steenweg. De verhuis naar Zedelgem bracht de nodige uitdagingen met zich mee, want de equipe kwam uit een kleine praktische keuk...


#34 Manon Dumon

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  22-09-2021

Manon is een klein beetje chaos, veel liefde voor lekker eten en met een fraai oog op de maatschappij. Ze volgde geen koksopleiding op de middelbare school maar kookt met haar hart en vol passie. Door haar werk kwam ze allerlei dingen tegen in Brussel, zo kwam ze ook haarzelf tegen. In deze afleveri...


#33 Jean-Luc Heremans & Tim Cornille

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  01-09-2021

Aan het begin van een nieuw schooljaar heb ik 2 gasten in de podcast die beiden lesgeven aan de Hotel -en Toerismeschool Spermalie te Brugge. Na 2 nogal zeer aparte schooljaren lijkt het erop dat 2021-2022 behoorlijk normaal zal starten. Of dat werkelijk ook zo zal zijn valt nog af te wachten. Tim &...


#32 Koffie aflevering met Elliott en Jeroen

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  14-08-2021

Een uitzonderlijke aflevering want deze keer geen chef aan het woord, alhoewel je daar kan over discussiëren. Deze aflevering draait rond 1 product: koffie. Hoe wordt koffie gebrand, hoe stel je een koffiemachine correct af, analyseren van koffie en hoe wordt koffie tegenwoordig benaderd in restaur...


#31 Eli Vandersnickt

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  04-08-2021

't Werftje, een begrip aan de kust en ver daarbuiten. Eli volgde hotelschool in Spermalie en deed nog een extra jaartje Ter Groene Poorte erbij, na ervaringen op te doen in onder andere het Ritz hotel in London kreeg hij de kans om 't Werftje verder te zetten. In de afgelopen 6 jaar maakte hij van h...


#30 Boer Bas (& Guido Francque)

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  28-07-2021

Boer Jens, of was het nu Boer Bas? Jens Mouton is een bio boer uit Ichtegem. Naast het kweken van verschillende groenten heeft hij ook geiten en varkens. Daarnaast heeft hij ook nog Boer Bas, een bio winkel waar je niet enkel zijn groenten kan kopen maar ook andere lokale producten. Sinds kort wordt...


#29 Het Horecavirus

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  14-07-2021

Wat is een goeie opleiding van een mooie maar harde stiel? Hoe maak je jonge mensen warm om met goeie producten te werken? In deze aflevering van de podcast heb ik 2 leraren over de vloer van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Peter en Dries zijn beiden praktijkleraars en dus ook diegenen die jonge...


#28 Mitch Coldenhoff

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  07-07-2021

Mitch Coldenhoff is een Limburgse kerel die al op jonge leeftijd wist dat hij kok zou worden. De kijkstage in het eerste middelbaar vond hij maar niks maar tekenen en de flauwe plezante uithangen deed hij wel graag. Piet Huysentruyt was en is nog altijd één van zijn favoriete chefs waarvoor hij ve...


#27 Alphonse Hamelijnck

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  23-06-2021

Voor het eerst een internationale gast in de podcast. Want Sint Anna ter Muiden ligt net over de grens, vlakbij Sluis. Alphonse is een trouwe gast, nog voor hij met de studies hotelschool begon raakte hij verzeild in "De Vijverhoeve". Hij leerde er "pommes chateaux" draaien waarmee hij de ogen deed...


#26 Andreas Block

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  16-06-2021

Andreas Block is een jonge kerel uit Melle die een mobiele pizzeria heeft, onder de naam Osko. Van donderdag tot en met zondag heeft hij zo zijn vaste plekken waar je pizza kan afhalen. Soms eens op een parking van de bankkantoor, dan weer aan een hostel of bij een zaak die tot over enkele weken nog...


#25 Filip Claeys

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  09-06-2021

Filip Claeys is de chef van restaurant De Jonkman 2** te Sint Kruis, nabij Brugge. Een chef met karakter, altijd de voeten op de grond, soms eens een knipoog maar meestal ook een boodschap. De Jonkman bestaat dit jaar 15 jaar en Filip kan heel wat verhalen vertellen. Wie ooit voor hem werkte draagt...


#24 Lander Hoornaert

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  02-06-2021

Lander Hoornaert is de coördinator van het Brugs food lab, een initiatief van Stad Brugge. Het Brugs food lab is een project dat als doel heeft ons bewust te maken van duurzaamheid als het op eten aankomt. In dat project werkt De Republiek als incubator waarbij Lander de coördinator is. Over duurz...


#23 Lies Forrest

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  26-05-2021

Deze week iets compleet anders, Lies Forrest van Forrest food. Een vegetarische traiteur, wat dat moet voorstellen komt Lies voorstellen in een nieuwe aflevering van de podcast. De traiteurszaak bevind zich in Sint Kruis, onder de kerktoren als het ware maar brengt nieuwe dingen en nieuwe methodes....


#22 Tom Pauwelyn

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  19-05-2021

Mijn gast deze week is wellicht de meest bescheiden kok uit ons land. Tom Pauwelyn werkte voor en bij veel bekende chefs uit zowel binnen als buitenland. Kobe Desramaults, Christian Puglisi, Jason Blanckaert en nog een hele resem. De afgelopen jaren werkte hij zijn eigen stijl uit in Alberte en star...


#21 Niels Dedier

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  12-05-2021

Een gastronomische boetiek. Toegegeven, ik vind het wel goed klinken. Het is niet per se een slagerij, een traiteur dan? Ja, maar met dat ietsje meer. Le Foulard is de zaak die Niels uitbaat samen met zijn vriendin terwijl de mama ook wel geregeld nog komt helpen. Niels studeerde in Spermalie, was "...


#20 Maxine Van Meirvenne

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  05-05-2021

Voor het eerst in deze podcast is het eens geen kok als gaste maar iemand met een bakkerijopleiding. Maxine bakt sinds het voorjaar van 2020 elke week foccacia die nu gekend staan als "baksel by Maxine". Ze werkte als patissier al in 't Zilte en 't Gebaar, waar ze in deze aflevering uitvoerig komt v...


#19 Davy De Pourcq

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  28-04-2021

Waarom er stoofvleessaus op de motorkap van de auto ligt? Het zou de titel kunnen zijn van een boek over de nog korte carrière van mijn gast in aflevering #19. Davy is een beetje een strever en dat is positief bedoeld. Met zaken als Oud Sluis, Hof van Cleve en chef in Volta op zijn CV kan Davy uren...


#18 Michiel Van Colenberghe

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  21-04-2021

Michiel is een jonge chef (24) met een eigen zaak in Tielt. De Traagheid is een totaalconcept waar je naast bloemen en boeken kopen ook gezellig kan lunchen en dineren. In de podcast komt Michiel vertellen over zijn nog jonge carrière, hoe hij bij "De Traagheid" terecht kwam, waar hij de liefde voo...


#17 Pieter Declercq

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  14-04-2021

Bij deze aflevering deden mijn gast en ik iets speciaals. Pieter woont in Loksbergen, nabij Diest en kwam met de trein en de fiets naar Brugge, want na de opname zouden we terug fietsen. Daarom nam ik nog enkele fragmenten op in de ochtend en na onze rit richting Diest. Pieter is een "selfmade" man,...


#16 Diek Vanheerentals

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  07-04-2021

Diek startte op het einde van 2019 zijn eigen zaak, catering bij uw trouwfeest, communie of gewoon bij u thuis in een gezellige unieke sfeer. Maar helaas, hij moest al snel overschakelen op een ander plan dat wonderwel goed uitdraaide. Diek, cook on fire, komt in deze aflevering vertellen over dat i...


#15 Wim Cleenwerck

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  31-03-2021

Als mijn podcast reeks een seizoen had dan is de volgende aflevering de perfect seizoensafsluiter. Wim is namelijk leraar op de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. Enkele gasten die al langs kwam hebben nog les gehad van Wim, waaronder mezelf. In de aflevering stel ik enkele vragen van de voorb...


#14 Michael Vanderhaeghe

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  24-03-2021

Michael is de chef van Hostellerie Saint Nicolas in Elverdinge. Na vele stages in het binnen -en buitenland kwam hij 3-4 jaar geleden terug thuis in het restaurant waar het voor hem allemaal begon. In de podcast hebben we het uitgebreid over die stages, de huidige zaak en hoe dat tot stand kwam. Mic...


#13 Myriam Vandenheuvel

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  17-03-2021

Myriam is chef bij Coeur Catering in Gent. Wat is haar taak als chef, wat komt er allemaal kijken bij het in elkaar steken van een event? Ze heeft een master in Geschiedenis maar deed nog een 1-jarige opleiding in Spermalie in Brugge. Er was ook nog een slecht nieuwsje die ik te melden had aan het b...


#12 Pim Meiresone

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  13-03-2021

5 jaar geleden verhuisden Pim en zijn papa vanuit Antwerpen naar Damme. Daar renoveerden ze het restaurant De Lamme Goedzak en staan sindsdien als goede vrienden in de keuken. Pim is een gedreven en ambitieuze kok, stages in "The Fat Duck" en Geranium zijn hiervan goeie voorbeelden Hij maakt ook dee...


#11 Felix François

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  09-03-2021

Felix François is mijn 11e gast op de podcast, een chef uit Marke (Kortrijk) waar hij samen met zijn vrouw "Het Vliegend Tapijt" uitbaat. Felix nam 10 jaar geleden de zaak over van zijn ouders en zette dat naar zijn hand. In de podcast komt Felix de Kortrijkse knibbels voorstellen, hij vertelt over...


#10 Sander Van De Walle

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  06-03-2021

In deze aflevering komt Sander vertellen hoe hij na trouwe dienst in Sel Gris eindelijk z'n eigen zaak kon openen. Restaurant Caillou in Knokke, waar hij wordt bijgestaan wordt door Camille, de gastvrouw. We hadden elkaar al een eindje niet meer gezien waardoor het een extra lange en gezellige babbe...


#9 Dries Cracco

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  02-03-2021

Restaurant Franco Belge is een restaurant dat uitgebaat wordt door 2 jonge chefs, Dries en Tomas zijn 2 goede vrienden die samen een jongensdroom 5 jaar geleden in werkelijkheid brachten. Ze hielpen zelf mee aan de verbouwingen van een oude huishoudwinkel en maakten er een restaurant van. In de podc...


#8 Vilhjálmur Sigurdarson

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  27-02-2021

Vilhjálmur is een chef van Ijslandse origine die samen met z'n vrouw, Joke, een restaurant uitbaat in Gent met als naam Souvenir. Vili vind ik persoonlijk een heel inspirerende persoon en is altijd te vinden voor een korte maar serieuze babbel. In de podcast komt hij vertellen over wat "diversity i...


#7 Elien Verhulst

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  23-02-2021

Elien is een jonge dame van 22 die samen met haar schoonvader de keuken runt van restaurant Vlass in Middelkerke. Haar vriend en schoonmama nemen de zaal voor hun rekening. Ik vroeg haar of ze haar verhaal wou komen doen op de podcast, zij vroeg me of er daar voorwaarden aan verbonden zijn. :) "Nee,...


#6 Guillaume Noël

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  20-02-2021

Guillaume kan je bijna zien als meubilair in restaurant Sans Cravate (Brugge). Na een jaartje in de Lijsterbes wou hij dichter bij huis komen en vond zo een job in het toen nog kleine zaakje in de Langestraat. Doorheen de jaren zag hij er veel komen en gaan, Guillaume maakte zelf ook even een uitsta...


#5 Kenzo Caster

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  16-02-2021

Kenzo baat samen met zijn ouders een bistro uit in Brugge. Hij is een jonge ondernemer die weet wat hij wil en ook zeker wat hij niet wil. In de zaak wisselt hij af tussen keuken en zaal, soms helpt hij eens bij de papa en op andere momenten helpt hij bij zijn moeder in de bediening. In de podcast k...


#4 Quinten Monteyne

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  13-02-2021

Van alle koks die al gepasseerd zijn heeft Quinten geen echte koksopleiding, of toch misschien wel. Na enkele jaren Latijn en college van Menen zag hij een vacature bij Sans Cravate in Brugge. Dat kon gekoppeld worden met een leercontract en zo leerde hij de kneepjes van het vak. Tot ongenoegen van...


#3 Lien Vandeputte

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  09-02-2021

Lien Vandeputte werkte nooit voor een werkgever, na haar school begon ze een broodjeszaak waar je op zondag goeie Vlaamse kost kon krijgen. Na 2 jaar wou ze meer dan enkel broodjes smeren en verloor ze haar hart aan een brasserie in de Brugse binnenstad. Ze begon met de typische brasseriekeuken, zoa...


#2 Noah Vanneuville

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  06-02-2021

Noah Vanneuville opende midden december 2020 zijn "broodhuys" in Brugge. Waarom hij toen per se wou openen komt hij vertellen bij mij op de podcast. Ik sprak hem over zijn tijd in Blue Hill farm in New York, waarom hij naar Byron bay vloog vanuit Sydney en we hadden het ook over tartaar van  buikve...


#1 Lissy Vermeulen

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  02-02-2021

Mijn eerste gaste is Lissy Vermeulen, zij is de sous-chef van "De Republiek" in Brugge. Naast haar job doet ze als bijberoep "Alis Comfortfood". In deze aflevering hebben we over bokkepoten, vanilleijs als ontbijt en wat is etsen?  alis_comfortfood https://www.boerbas.be/ https://republiekbrugge.be...


#0 Wie is Sven en wat is deze podcast?

Luister  

Tussen Pot en Pan  /  30-01-2021

In deze korte aflevering vertel ik een beetje over mezelf en wat ik momenteel doe. Ik vertel ook kort waarom ik deze podcast gestart ben. Met deze podcast wil ik op zoek gaan naar het verhaal achter koks, zowel mannen als vrouwen. Welke opleiding hadden ze, waar hebben ze gewerkt. Ik sluit niet uit...