Uit de Gouden Kooi

Uit de Gouden Kooi

Maatschappij & Cultuur  |  4 afleveringen

Huub is de brutale jeugdvriend van VPRO Gids-redacteur Elja Looijestijn. Hij leefde twee jaar lang voor het oog van de camera’s in het omstreden realityprogramma De Gouden Kooi. Hoe is het om de hoofdrol te spelen in je eigen soap?

Verras mij  


Afl. 3: Nooit Meer Naar Huis

Luister  

Uit de Gouden Kooi  /  20-08-2020

De Gouden Kooi is voorbij en Huub kan niet meer over straat. Met zijn medekandidaat en kersverse echtgenote Claire moet hij een nieuw leven zien op te bouwen. Dan neemt hij een radicaal besluit.


Afl. 2: Dat Is Toch Fokking Niet Normaal

Luister  

Uit de Gouden Kooi  /  19-08-2020

De Gouden Kooi is omstreden. De realityshow leidt zelfs tot Kamervragen en advertentieboycots. Het gedrag van de kandidaten wordt steeds extremer: geweld, pesterijen en seks zijn aan de orde van de dag. Huub doet daar volop aan mee en schopt het zo tot de finale.


Afl. 1: Oneindig Gevangen In Luxe

Luister  

Uit de Gouden Kooi  /  18-08-2020

Huub en Elja kennen elkaar van de middelbare school en de honkbalclub. Huub is slim en fanatiek, maar zoekt een doel in zijn leven. Dat vindt hij als hij geselecteerd wordt voor een nieuw tv-experiment van John de Mol: De Gouden Kooi. Huub is al snel een van de beruchtste kandidaten.


Trailer: Uit de Gouden Kooi

Luister  

Uit de Gouden Kooi  /  11-08-2020

Podcast over Huub, de brutale jeugdvriend van VPRO Gids-redacteur Elja Looijestijn, die twee jaar lang voor het oog van de camera’s leefde in het omstreden realityprogramma De gouden kooi. Hoe is het om de hoofdrol te spelen in je eigen soap?