Podcast Zoeker

Vakantieverhalen - Relaxen in de hangmat

Vakantieverhalen - Relaxen in de hangmat

Maatschappij & Cultuur  |  22 afleveringen

Speciaal voor de zomer geselecteerde vakantieverhalen. Lekker luisteren naar documentaires en verhalen van NPO Radio 1.

Trees #3 DrugsLuister  

Trees is een app. Trees is een podcast. Trees is veel, maar bovenal is Trees een journalistieke zoektocht, waarbij de journalisten voor en vooral met jou uitzoeken wat jij wilt weten. Deze aflevering: Drugs

Trees #2 BespiedLuister  

Trees is een app. Trees is een podcast. Trees is veel, maar bovenal is Trees een journalistieke zoektocht, waarbij de journalisten voor en vooral met jou uitzoeken wat jij wilt weten. Deze aflevering: Bespied.

Trees #1 OpgebrandLuister  

Trees is een app. Trees is een podcast. Trees is veel, maar bovenal is Trees een journalistieke zoektocht, waarbij de journalisten voor en vooral met jou uitzoeken wat jij wilt weten. Deze aflevering: Opgebrand.

#19 De KafkaknopLuister  

Tientallen grote Nederlandse organisaties – van ziekenhuizen tot de belastingdienst – hebben een Kafkaknop op hun interne website staan. Die Kafkaknop is de laatste strohalm voor medewerkers die kampen met een organisatorisch probleem dat ondanks herhaalde pogingen maar niet wordt opgelost. Radi…

#18 Iets goeds doen, hoe doe je dat?Luister  

Je wilt een tastbare bijdrage leveren aan een betere wereld. Maar... iets goeds doen, hoe doe je dat? Een zoektocht naar wereldverbeteraars.

# 17 Een dag in een kleuterklas Luister  

Wat gebeurt er op een normale schooldag in een kleuterklas? Hoe verdeel je als juf je aandacht tussen kotsende kinderen en de rest van de klas?

#16 MoederheilLuister  

In Limburg was Moederheil een roomskatholiek doorgangshuis voor ongewenst zwangere vrouwen die daar hun kinderen ter wereld moesten brengen. De naam 'Moederheil' roept veel akelige herinneringen op.

#13 Het laatste oerbos van Europa Luister  

In het oosten van Polen staan de oudste oerbossen van Europa. Ze worden deels gekapt met goedkeuring van de Poolse overheid. Hoe zit dat precies? En wat is de culturele en historische waarde van het bos?

#15 Voor altijd duurt een jaar - deel 2 Luister  

Is duurzame liefde een houdbaar ideaal? Pim en Eric gaan het aan. Een bewerkte theatervoorstelling van Simon Heijmans.

#14 Voor altijd duurt een jaar - deel 1 Luister  

Is duurzame liefde een houdbaar ideaal? Pim en Eric gaan het aan. Een bewerkte theatervoorstelling van Simon Heijmans.

#12 De secretaresse Luister  

De functie van secretaresse heeft vandaag de dag allerlei hippe benamingen gekregen. Ooit was er een befaamde opleidingsinstituut voor de opleiding van assistent-juffrouwen van de directeur: Schoevers.

#11 De oversteek Luister  

Een verhaal van de mens achter de boot-migrant die de oversteek waagt naar Europa.

#10 Vergeten strijd om de Gliphoeve Luister  

Het verhaal over het roemruchte verleden van de flat Gliphoeve in de Bijlmer. Het kraken van Gliphoeve was een van de eerste uitingen van zwart activisme in Nederland.

#9 De Kasteelmoord - aflevering 4 Luister  

In 2012 wordt Stijn Saelens dood aangetroffen vlakbij zijn kasteel in West-Vlaanderen. In dit laatste deel van de 4-delige serie De Kasteelmoord blijkt dat de media als speelbal wordt gebruikt door verschillende partijen in deze meest spraakmakende moordzaak van de afgelopen jaren in België.

#8 De Kasteelmoord - aflevering 3 Luister  

In 2012 wordt Stijn Saelens dood aangetroffen bij zijn kasteel. De hoofdverdachte - een keurige dorpsdokter - lijkt Hollandse huurmoordenaars te hebben ingeschakeld. Het is de meest spraakmakende moordzaak in België van de afgelopen jaren. Dit is deel 3 van 4 afleveringen

#7 De Kasteelmoord - aflevering 2Luister  

Heeft Justitie onder druk van de familie van het slachtoffer van de Kasteelmoord een incestklacht proberen te voorkomen? Deel 2 van 4 verhalen over de meest geruchtmakende moordzaak in België van de afgelopen jaren.

#6 De Kasteelmoord - aflevering 1Luister  

In 2012 wordt Stijn Saelens dood aangetroffen vlakbij zijn kasteel in West-Vlaanderen. Zijn schoonvader - de dorpsdokter - is meteen hoofdverdachte. Maar niets is wat het lijkt. Een serie van vier verhalen over de meest spraakmakende moordzaak in België van de afgelopen jaren.

#5 Leve de lelijke eend Luister  

Autofabrikant Citroën introduceerde 70 jaar geleden de 2CV, een kleine, goedkope auto voor mensen met een krappe beurs. Nu is de Lelijke Eend een brok nostalgie op wielen.

#4 De AfsluitdijkLuister  

De langste dijk van Europa is een waterstaatkundig icoon. Een kijkje in de historie van de Afsluitdijk.

#3 Sporen - aflevering 2 Lila Luister  

Deze aflevering van Sporen gaat over drie mensen die de wens delen dat ze een geslaagd mens willen zijn. Maar ook over het onvermogen om dappere keuzes te maken.

#1 Welkom bij de vakantieverhalen van de zomer van 2018Luister  

Mischa Blok - presentator van NPO Radio 1 - heet je welkom bij de uitgekozen vakantieverhalen van deze zomer.

#2 Sporen - aflevering 1 Adam Luister  

Sporen gaat over Margje en Jeroen die langzaam uit elkaar groeien, omdat Adam in het spel komt.