Van Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten
Kunst | 33 afleveringen
POWERED BY MEUG & Negroni.be Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails. Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.
S3 #3 Alistair Walker (Infrequent Flyers)
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 07-05-2024
Another English episode! Our guest for today is Alistair Walker of the Alistair Walker Whisky Company, known for its range of Infrequent Flyers bottlings. Alistair's whisky journey began in January 1997, when took on a job at the sales and marketing department of Burn Stewart Distillers. At that tim...
S3 #2 Sam Nagels (Brouwland)
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 18-04-2024
In deze aflevering hebben we opnieuw een gast uit de bierwereld op bezoek, Sam Nagels van Brouwland. Maar het zou de Van Dyck & Van Dyck-podcast niet zijn als er ook over andere dranken gebabbeld wordt, afwijken daar zijn wij namelijk goed in! Waar Sam Nagels goed in is, is brouwen maar vooral ook ...
S3 #1 Bert Kruismans (Tournee Generale)
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 07-04-2024
De smaakadvocaten ontvangen deze keer een rechtvaardige rechter! Onze gast van vandaag heeft weinig introductie nodig. Bert Kruismans is een van 's lands beste en bekendste comedians. Ken je 'm daar niet van, dan ken je hem misschien als tv-quizzer. Hij werd niet alleen de grote winnaar van het derd...
S2 #16 Ronald Mengerink (De Dochter van de Korenaar)
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 21-03-2024
In deze aflevering gaan de heren Van Dyck en Van Dyck semi-internationaal. Ze moesten immers 2 landsgrenzen over om ter plaatse te geraken, maar kwamen toch terug in België terecht. In Baarle-Hertog bij brouwerij De Dochter van de Korenaar meer bepaald. Samen met zijn vrouw Monique de Baat is brouw...
S2 #15 Irish Bingo met Paula Rutten, Benny Janssens en Tom Verbruggen
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 29-02-2024
In de nasleep van onze aflevering met Chris Hayes van Teeling Distillery stuurde Chris ons nog een cadeau'tje. Het afgewerkte product van het sample dat hij bijhad voor de podcast-opname: Teeling Crystal Malt. We kregen de fles in avant-première want op het moment van de opname van déze aflevering...
S2 #14 Chris Hayes (Teeling Whiskey)
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 07-01-2024
Another international guest, so again in English! We're delighted to have the European brand ambassador for Teeling Whiskey as our guest today. Chris Hayes is a familiar face which we're always happy to see on spirit fairs or elsewhere, so we're glad to have him on the podcast! Once home to over 37...
S2 #13 James Pithie (James & Whisky)
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 21-12-2023
Geboren met Schotland in het hart, zo omschrijft James Pithie zichzelf. Niet enkel in het hart, maar ook in zijn genen. James is geboren en getogen in België, maar heeft zoals zijn naam al doet vermoeden Schotse roots langs vaders' kant. Het ruige landschap, de vriendelijke mensen, de prachtige spi...
S2 #12 Chris Lauriers (Scotch Malt Whisky Society) - "Ik doe niets liever dan op mijn bek gaan als het over whisky gaat"
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 07-12-2023
In deze aflevering bezoeken we de GVR van de Belgische drankenindustrie, Chris Lauriers. Chris is een van die mensen die van in het prille begin van de podcast op ons lijstje stond van mensen die we zeker eens wilden uitnodigen, en in onze 28e aflevering is het eindelijk zo ver! Chris is bij vele wh...
S2 #11 Shilton Almeida (M&H Distillery)
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 21-11-2023
Another English episode! For those in the whisky industry, our next guest needs little introduction: Shilton Almeida is a familiar face at whisky festivals. Born in India, relocated to Scotland, and working for an Israeli distillery, Shilton has covered many miles in the wonderful world of whisky. R...
S2 #10 Yochen Verbeeck (eigenaar cocktailbar Hootch)
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 21-10-2023
Heistenaar Yochen Verbeeck werd voor zot verklaard toen hij als jonge ondernemer samen met een vriend een high end-cocktailbar wilde openen in zijn thuishaven Tijdens de corona-pandemie bovendien. Nu 2 jaar later, hebben Yochen en zijn kompaan Diego bewezen dat cocktailbars ook buiten de grootste...
S2 #9 Lander Van Hoye (Bottleneck / Winelovers)
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 07-10-2023
Lander Van Hoye is al van in het begin een Meug-vriend. Met Bottleneck is hij intussen een referentie in de wijnwereld, en importeert en verdeelt hij absolute topwijnen uit onder andere Slovenië en Bulgarije. Afgelopen zomer was hij te gast in de tuin van Jeroen voor een tasting van Oost-Europese w...
S2 #8 Dominic Verstappen (Independent Bottler BYOB-C & Klubb23)
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 07-09-2023
Hoewel Dominic Verstappen zichzelf geen whisky-nerd laat noemen, wordt er toch serieus wat generd over whisky in deze aflevering! Op professioneel vlak zette Dominic zijn eerste stappen in de wereld van whisky als mede-oprichter van BYOB-C oftewel Bring Your Own Bottle Club. Na het organiseren van p...
S2 #7 Vincent Schietse (Brown-Forman)
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 21-08-2023
Vincent Schietse heeft zijn passie voor dranken ontdekt tijdens zijn studies 'Sommelier Conseil' aan de Université du Vin in Suze-La-Rousse, Frankrijk. Na wijn ontdekte Vincent ook zijn liefde voor gedistilleerde dranken. Al bijna 10 jaar is Vincent terug te vinden in de wondere wereld van spirits....
S2 #6 Billy Walker (Master Distiller The GlenAllachie)
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 07-07-2023
Opnieuw een Engelse aflevering, maar ook weer een geweldige gast! Tegenwoordig staat hij vooral bekend als Master Distiller bij The GlenAllachie, maar dat is slechts een van zijn prestaties in de whiskyindustrie. Al meer dan 5 decennia (!) lang creëert hij enkele van de meest begeerde whisky's ter...
S2 #5 Ruben Luyten (Whiskynotes / Sherrynotes)
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 21-06-2023
In deze aflevering hebben we opnieuw een van de beste whiskybloggers ter wereld te gast! Dit keer moesten we er zelfs niet tot in Frankrijk voor rijden, want Ruben Luyten, de man achter WhiskyNotes is een Belg! Daarbuiten is hij ook - niet een van de beste maar - de allerbeste sherry-blogger ter wer...
S2 #3 Annabel Thomas (Founder & CEO Nc'Nean Whisky)
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 21-03-2023
In deze aflevering van onze podcast hebben we Annabel Thomas als gast. Annabel is de founder en CEO van Nc'nean, een distilleerderij aan de westkust van Schotland die op een duurzame manier whisky produceert. In 2013 besloot Annabel haar baan op te zeggen om fulltime te focussen op Nc'Nean en de dis...
S2 #2 Luc De Raedemaeker (Beer Matters & Tasting Director Brussels Beer Challenge) - 20 jaar geleden stonden we op eenzame hoogte, nu niet meer
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 07-03-2023
Luc De Raedemaeker is de ultieme biermeester! Als docent Bierkunde weet hij quasi alles over het gouden drankje en levert hij zijn expertise aan Belgische magazines zoals Hopper, Zytholoog en Vino Magazine, evenals aan het Chinese Hops Magazine en het Amerikaanse All About Beer. Bovendien is hij lid...
S2 #1 Stijn Deschacht (Host Over Eten Podcast & Tequila- en Mezcal-kenner) - Terroir is meer dan alleen bodem
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 21-02-2023
In deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Van Dyck & Van Dyck hebben we Stijn Deschacht op bezoek. Stijn is een vat vol kennis over eten en heeft een onstilbare honger naar meer. Hij noemde zijn podcast en culinaire nieuwsbrief dan ook respectievelijk 'Over Eten' en 'Honger naar meer'. Al...
#16 Kathleen Van den Berghe (Château de Minière) - Wijn wordt gemaakt op de wijnstok en niet in de kelder
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 07-12-2022
Van je passie(s) je beroep maken, dat moet het motto geweest zijn waarmee Kathleen Van den Berghe 12 jaar geleden aan haar avontuur in de Loire begon. Natuur, kunst, eeuwenoude gebouwen renoveren en vooral heel lekkere wijn maken. Dat is wat Kathleen professioneel doet sinds ze in 2010 'Château de...
#15 Live op MEUG Tasting Festival - Part 2 - Sven De Kleermaeker (De Koninck/Duvel Moortgat) - Philippe Wouters (Mondovino) - Sebastiaan Vandendael (Rum Babs)
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 21-11-2022
Deze special - deel 2 van 2 - werd voor een live publiek opgenomen op het Meug Tasting Festival. Daarom wijken we een beetje af van ons vaste concept: Deze keer slechts 1 Smaakadvocaat (Yannick) en niet 1 gast maar 3 gasten na elkaar. Waar we niet van afwijken is dat we iets lekkers proeven en steed...
#14 Live op MEUG Tasting Festival - Herman Van der Meij (Diageo), Stephan Van de Velde (Bierkapitein) en Reinout Moonen (Domein Walterus)
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 07-11-2022
Deze special werd voor een live publiek opgenomen op het Meug Tasting Festival. Daarom wijken we een beetje af van ons vaste concept. Deze keer slechts 1 Smaakadvocaat (Yannick) en niet 1 gast maar 3 gasten na elkaar. Waar we niet van afwijken is dat we iets lekkers proeven en steeds starten met dez...
#13 Joren Nuyts (The Roots independent bottling) - Soms neemt het leven een onverwachte wending
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 21-10-2022
In december 2020 stond de wereld even stil voor Joren Nuyts. Dat was voor hem een signaal dat het leven te kort is om je dromen niet na te jagen. Joren droomde over eigen bottelingen van whisk(e)y en andere spirits. In september 2022 realiseerde Joren die droom en lanceerde hij zijn eerste release v...
#12 Kris Boeckmans (Café Fringale) - ☕️ & ????♀️
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 07-10-2022
Ex-profwielrenner Kris Boeckmans is wellicht de snelste van alle gasten die we reeds op bezoek kregen in onze podcast. Intussen is Kris op wielerpensioen en ruilde hij de ene passie voor een andere: koffie! Hij creëerde eigen koffie-blends en biedt een selectie van single origin koffies aan die j...
#11 Jeroen en Yannick (Meug & Negroni.be) - Reizen met Jeroen
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 21-09-2022
Na 10 afleveringen waarin we telkens een gast op bezoek hadden die zichzelf voorstelde, kregen we steeds vaker de vraag om onszelf eens voor te stellen! Dat doen we in deze special waarin we zelf te gast zijn in onze eigen podcast. Deze keer niet met 2 drankjes, maar met maar liefst 7 drankjes. We...
#10 Steffi Vertriest (njam! - Thee.be) - Thee is boeiender dan wijn!
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 07-09-2022
In deze aflevering gaan smaakadvocaten Jeroen en Yannick buiten hun comfort zone van alcoholische dranken. Ze hebben niemand minder dan creatieve duizendpoot Steffi Vertriest te gast. Bij het grote publiek is ze vooral bekend als tv-kok van njam!, als een van 's lands populairste food bloggers en...
#9 Serge Valentin (Whisky Fun) - Is whisky nog steeds fun?
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 21-08-2022
Another international episode! This time our guest is a leading global authority in the world of spirits, most particularly whisky. He's known for his straight-talking rock 'n' roll spirit reviews, he's been dubbed 'le mâitre incontesté du whisky' and he's a 'Keeper of the Quaich' (a title reserve...
#8 Maarten Weyn (De Weynbrouwerij) - Bier brouwen op gevoel of met wetenschap?
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 07-08-2022
In deze aflevering worden de Smaakadvocaten eventjes de Maakadvocaten, want ze hebben Maker Maarten Weyn op bezoek. Maarten is een bekend figuur in de Belgische maker community en bij het bredere publiek ook bekend van zijn passages op televisie in Team Scheire en als co-host van de podcast Nerdland...
#7 Margaux Balemans (Sommelier Le Sanglier des Ardennes) - Met uitsterven bedreigd?
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 21-07-2022
Piepjong maar al een palmares om u tegen te zeggen! Aanstormend talent Margaux Balemans is pas 22 jaar maar heeft al een ferme reputatie opgebouwd in de Belgische wijnwereld. In 2020 werd ze verkozen tot Junior Sommelier of the Year en op haar CV pronkt onder meer tweesterren-restaurant The Jane. Nu...
#6 Lucie Stroesser (Douglas Laing & Co International Sales Manager) - Scotland is a better country than France
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 07-07-2022
Alweer een internationale aflevering, dus opnieuw in Engels! Maar deze keer gewoon op Belgische bodem opgenomen. Te gast in deze aflevering: Lucie Stroesser, International Sales Manager bij Douglas Laing & Co. Bij Van Dyck & Van Dyck zijn we fan van straffe madammen, en dat mag van Lucie zeker gezeg...
#5 Pieter Knapen (Malternative Belgium) - Cognac is de beste spirit ter wereld
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 14-06-2022
Vandaag op de beklaagdenbank: Pieter Knapen (Malternative Belgium) Als zaakvoerder van Malternative Belgium heet Pieter Knapen ons welkom in zijn shop in Hasselt en dompelt hij ons onder in de wondere welkom van oude Cognacs. Het is duidelijk: Pieter is schuldig aan extreme gastvrijheid! Bewijsstuk...
#4 SPECIAL - Joao Vicente (Gonzalez Byass Brand Ambassador) - Poolside Interview
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 23-05-2022
De Van Dyck & Van Dyck Smaakadvocaten Podcast is amper 4 afleveringen oud en gaat nu al internationaal! Enfin, 1 Van Dyck dan toch, want deze special wordt enkel door Jeroen gehost. Met veel plezier ging Jeroen in op de uitnodiging van Gonzalez Byass en Cinoco om Jerez te bezoeken tijdens de Feria d...
#3 Patrick Nijs (Wijnfaktorij - Urban boutique winery) - Wijnmaken in België, daar moet je gek voor zijn
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 09-05-2022
Wijn maken in België?! Moet je daar niet een beetje gek voor zijn? Patrick Nijs is niet enkel wijnmaker, maar vooral ook wijnbouwer. Wat hem betreft mag je zelfs gewoon 'boer' zeggen, want 90% van het werk dat in zijn wijnen kruipt doen Patrick, zijn assistente Helen en zijn kompaan Aaron op het ve...
#2 Thomas Timmermans (Rémy Cointreau cocktail ambassador) - Bartenders zijn liquid chefs
LuisterVan Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten / 22-04-2022
Vandaag op de beklaagdenbank: Thomas Timmermans van Rémy Cointreau Thomas Timmermans is amper 26 jaar oud én toch al een oude rot in de vak. Alvorens hij de leeftijd bereikt had dat hij legaal alcohol mocht drinken maakte hij al zijn eigen bier. Nadien nam hij een bocht richting de wijn, om uite...