Podcast Zoeker

Voor een fitter en gezonder leven

Voor een fitter en gezonder leven

Gezondheid & Fitness  |  86 afleveringen

In deze podcast serie interviewt team FIT.nl coaches en experts met inspirerende verhalen en handige tips om meer uit jezelf te halen.

Maakt het verbeteren van je uiterlijk je gelukkiger? - Liesbeth Woertman, em. prof. kwaliteit psychologie onderwijsLuister  

Word je gelukkiger als je aan je uiterlijk werkt? En wat is schoonheid precies? We vragen dit aan emeritus hoogleraar Liesbeth Woertman. Zij weet veel van zelfbeeld, sociale vergelijking en zelfacceptatie.

Hoe zwaar moet ik trainen voor optimaal resultaat?Luister  

Hoe zwaar moet je trainen voor optimaal resultaat? Wat is het verschil tussen trainen op spierkracht en spiermassa? Kun je ook met een licht gewicht sterk en gespierd worden? FIT-coaches Jeroen en Erik bespreken de laatste wetenschappelijke inzichten in combinatie met praktische tips.

Het effect van stress en voeding op buikklachtenLuister  

In hoeverre heeft je voedingspatroon effect op je buikklachten? Onder- of overschatten we bepaalde stofjes of producten? En wat is de rol van stress en beweging op je darmstelsel. We vragen dit aan diëtist Claire Orth. Zij is gespecialiseerd in het helpen van mensen met maag- en darmproblematiek.

Is zelfcontrole de sleutel voor succes & een slank lijf?Luister  

Hoe belangrijk is zelfcontrole voor je leefstijl & gewoontes? Zorgt veel zelfcontrole voor meer succes en een slank lijf? FIT-coach Erik en Jeroen geven antwoord aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten.

Wat is de optimale trainingsfrequentie voor meer spiermassa en kracht?Luister  

Word je sterker en gespierder als je vaker traint? Is zes keer per week beter dan drie keer per week? FIT-coaches Jeroen en Erik bespreken de meest recente wetenschappelijke artikelen in combinatie met hun jarenlange coachingservaring.

Vrije wil: iedereen die succes heeft, is een geluksvogel - Filosoof & schrijver Jurriën HamerLuister  

Bestaat de vrije wil? En in hoeverre kun je trots zijn op jezelf, als die niet of amper bestaat? Of moet je dankbaar zijn? We vragen dit aan filosoof & schrijver Jurriën Hamer. Hij is schrijver van het boek 'Waarom schurken pech hebben en helden geluk'. Daarom de vraag: is alles wat we bereiken gel…

Q&A over snel afvallen, creatine & het effect van je je telefoon op je trainingLuister  

Werkt snel afvallen het jojo-effect in in de hand? Wat is het effect van je telefoon op je training? FIT-coaches Jeroen en Erik bespreken vijf prangende lezersvragen en de twee meest interessante FIT-artikelen van de maand.

Hoe ga je om met tegenslagen? Levenslessen van Arie BoomsmaLuister  

Hoe zet je door tijdens lastige periodes? Wat zijn de tricks die Arie Boomsma gebruikt om gemotiveerd te blijven en zijn eigen koers te blijven varen? We vragen hem in deze nieuwe aflevering in de reeks Levenlessen.

Hoe verander je (hardnekkige) gewoontes? - FIT-coaches Erik & JeroenLuister  

Hoe ontstaan gewoontes en hoe help je klanten met het veranderen van leefstijlgewoontes? Je hoort het in dit gesprek tussen FIT-coaches Erik & Jeroen:

Is eenzaamheid schadelijker dan roken? Interview met Prof.dr. Lilian LechnerLuister  

Hoe schadelijk is eenzaamheid? We vragen dit aan hoogleraar gezondheidspsychologie Lilian Lechner van de Open universiteit. Daarnaast bespreken we de stelling of de individualiserende samenleving eenzaamheid versterkt.

Hoe pas je motiverende gespreksvoering toe? Interview met onderzoeker Trijntje VollinkLuister  

Hoe coach je een klant, vriend of familielid? Hoe stel je de juiste vragen en luister je zodat diegene zich gehoord voelt? We vragen dit aan Trijntje Vollink. Zij is onderzoeker bij de Open Universiteit en weet veel van motiverende gespreksvoering en gezondheidsbevordering.

Wat is goed leiderschap - Filip Boen - professor beweeg- sportpsychologieLuister  

Wanneer ben je een goede leider? Kun je een betere leider worden binnen een team? We vragen dit aan hoogleraar beweeg- en sportpsychologie Filip Boen. Hij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar verschillende leiderschapstechnieken.

Hoe word ik een betere personal trainer? Interview met Wouter MiddelbosLuister  

Waar moet je op letten bij het coachen van sporters? Wat zijn de meestgemaakte fouten? We bespreken dit met coach en opleider Wouter Middelbos.

Je leven omgooien: hoe word je digital nomad? - Interview met Danny PostmaLuister  

Hoe gooi je je leven om en word je digital nomad? Wat zijn de voor- en nadelen van digitaal werken? Danny geeft veel praktische tips en deelt zijn inspirerende verhaal.

Bestaat de spaarstand? Interview met Stefan Camps, PhD. expert in energiemetabolisme en voeding.Luister  

Hoe groot is het effect van de spaarstand? We vragen dit aan een expert op dit gebied. Stefan Camps weet alles over het effect van voeding en beweging op je energiebahoefte.

Meer spierkracht? 5 tips waardoor je meer progressie boekt - Krachtsportcoach Nick FennemaLuister  

Meer resultaat in de sportschool? Meer spierkracht en spiermassa? Luister dan naar deze aflevering met krachtsportcoach Nick Fennema. We geven 5 tips om beter te trainen.

Supermarktsafari: hoe een verpakking en inrichting jou kan misleiden? Gesprek tussen Neeke & JeroenLuister  

De supermarkt is een verleidelijke omgeving. Hoe weersta je dit? Waar moet je allemaal op letten? En hoe lees je een etiket? FIT-coach Jeroen gaat in gesprek met diëtiste Neeke.

Creatine Q&A: meer spierkracht en is het veilig? En nog veel andere interessante vragen.Luister  

Wat is het effect van creatine op je spierkracht en spiermassa? En wat zijn de nadelen van het gebruik? FIT-coaches Erik en Jeroen gaan in gesprek over dit populaire supplement.

Hoe help je een klant die te veel stress ervaart? Q&A met Elian GoettschLuister  

Wat zijn de beste technieken om een gestreste coachingsklant te helpen? We vragen dit aan docent, stress- en vitaliteitsexpert Elian Goettsch. Hij weet veel van de onderwerpen stress, slaap en ademhaling.

5 valkuilen bij coaching en afslanken - FIT-coaches Jeroen & ErikLuister  

De afgelopen jaren merken we dat veel coaches en diëtisten het lastig vinden om klanten te helpen. Veel klanten vallen terug in oude patronen. Hoe kan dit? Wat zijn de grootste valkuilen bij coaching? Hoe help je klanten beter?

Wat zijn de gezondheidseffecten van bruin vet? - Prof.dr. Patrick RensenLuister  

Is bruin vet gezond? En wat is het effect op je vetverbranding. Wij vagen het aan hoogleraar Patrick Rensen van de Universiteit van Leiden.

Levenslessen van ex-topmilitair Sander Aarts - Tegenslagen, stress en kwetsbaarheidLuister  

Wat gaat er door je heen als je aangevallen wordt tijdens missie in oorlogsgebied? En hoe ga je om met extreme druk en tegenslagen? We vragen dit en andere interessante onderwerpen aan ex-topmilitair Sander Aarts.

Q&A: low load training & the mind-muscle connection - Interview with Brad Schoenfeld, PhDLuister  

Is low load training effective? Can you build or maintain your muscle mass with only doing AMRAP push-ups? Is the mind-muscle connection an effective instrument in your toolbox during COVID? We ask this and other interesting questions to Brad Schoenfeld. He is an educator and well known researcher w…

Nieuw onderzoek: wat is de beste oefening voor de bilspier en sprintprestaties? Bespreking door FIT-coach Jeroen en Erik.Luister  

Afgelopen maand verscheen een interessant artikel waarbij de hip thrust, squat en split squat vergeleken werden op effect van de activatie van de bilspier en sprintprestaties. FIT-coaches Jeroen en Erik bespreken de interessante uitkomsten van dit onderzoek.

Vetcelstress: de reden waarom afslanken zo lastig is? Hoogleraar Edwin MarimanLuister  

Hoe kan het dat afslanken zo lastig is? En waarom valt meer dan 80% van de mensen terug in het jojo-effect? Coach Jeroen en Erik vragen het aan hoogleraar Edwin Mariman. Hij weet veel van het effect van afslanken op de vetcellen.

Q&A: hoe word je een betere coach? - Jarno Voorintholt (Fysiek trainer bij FC Groningen)Luister  

Hoe word je een betere coach? Heb je meer kennis of ervaring nodig? En hoe train je sporters die al veel ervaring hebben? We vragen het aan fysiek trainer Jarno Voorintholt. Hij is voor de 2de keer te gast en vertelt zijn nieuwe inzichten.

Feit of fabel: aanleg om overgewicht te ontwikkelen - Coach & Erik & JeroenLuister  

In hoeverre speelt aanleg een rol in de kans op overgewicht? Coach Erik en Jeroen behandelen de meest bekende theorieën en gaan in de de rol van de omgeving en het biopsychosociaal model.

Betere sportprestaties door een foam roller? - Bewegingswetenschapper Remco KuipersLuister  

Herstel je sneller door het gebruik van een foam roller? Is het net zo effectief als een goede reksessie? En wat gebeurt er als je op een foam roller ligt? En ten slotte bespreken we hoe je een foam roller gebruikt. We vragen dit aan fysio en bewegingswetenschapper Remco Kuipers.

Levenslessen: van een alcohol- en drugsverslaving naar een marathon - Interview met Klaas BoomsmaLuister  

Is het mogelijk om het roer volledig om te gooien? Klaas Boomsma bewijst dat het kan. Hij struggelde meer dan 20 jaar lang met een drank- en drugsverslaving. Sinds een paar jaar loopt hij marathons en is hij gestopt met roken, alcohol en drugs. Wij vragen hem naar zijn lessen. Hoe is hem dit gelukt?

Sneller en slanker door het ketogeen dieet? - Onderzoeker Remco Kuipers, MSc.Luister  

Sneller en slanker door het ketogeen dieet? En val je er sneller door af? Hoe werkt dit vetrijke dieet precies? We vragen het aan Remco Kuipers. Hij is bewegingswetenschapper, onderzoeker en docent.

Goede voornemens: 10 meest gemaakte fouten - FIT-coaches Erik & JeroenLuister  

Wil jij 2021 goed beginnen? Heb jij goede voornemens? Luister hier naar de beste tips om 2021 goed van start te gaan. Coach Erik en Jeroen geven een aantal handige tips om gezonder te eten, af te slanken en minder je mobiel te gebruiken.

Raak je snel spiermassa kwijt bij een inactieve periode of ouderdom? - Onderzoeker Cas FuchsLuister  

Wat is het effect van een inactieve periode? Raak je snel spiermassa kwijt als je niet traint of in het ziekenhuis ligt? En hoe zit het als je ouder wordt? Onderzoeker Cas Fuchs van de universiteit van Maastricht geeft antwoord op deze en nog meer interessante vragen.

Q&A: Zorgen eiwitten voor het slapen voor extra spiergroei?Luister  

Maakt het ook uit of je eiwitten vooral in de ochtend of avond eet? Herstellen je spieren sneller wanneer je vlak voor het slapen een bak kwark wegwerkt? Coach Jeroen neemt de laatste wetenschappelijke inzichten door en geeft een aantal handige tips.

Herstel je sneller door een koud bad of sauna? Interview met onderzoeker Cas FuchsLuister  

Hoe effectief is een koudwaterbad? En helpt een sauna om sneller te herstellen? We vragen het aan onderzoeker Cas Fuchs van de Universiteit van Maastricht. Hij weet alles van spierherstel en heeft zelf onderzoek gedaan naar dit onderwerp.

Slaap: alle feiten en fabels. Interview met slaaponderzoeker Annemarie Luik, PhDLuister  

Hoe belangrijk is slaap? Wat is het gevaar van een slaaptekort? En kun je slaap inhalen? We vragen deze en nog veel meer interessante onderwerpen aan slaaponderzoeker Annemarie Luik van het Erasmus MC Universitair Medische Centrum.

Hoe word je het fitste koppel van Nederland? - CrossFit atleten Nienke van Overveld & Jeremy ReijndersLuister  

Hoe presteer je op het toppen van je kunnen? Hoe combineer je cardio, kracht en allerlei uitdagende oefeningen? CrossFit topathleten Nienke van Overveld & Jeremy Reijnders geven hun beste tips hoe ze het maximale uit hun sport en voeding halen. Leer van het fitste CrossFit koppel van Nederland!

Sportvoeding bij duursporten: hoe pak je dit aan? Interview met voedingsexpert Nurdin PattipilohyLuister  

Ben jij een duursporter en wil je meer uit je sport halen? Luister dan naar deze aflevering met voedingscoach Nurdin Pattipilohy. Hij geeft allemaal handige tips voor duursporters.

Waarom jij ook zo moeten gewichtheffen? Introductie met team We Lift!Luister  

Altijd al willen gewichtheffen? In deze aflevering hoor je wat de voordelen zijn van gewichtheffen. Robert & Collin van We Lift vertellen de basic over deze interessante en onderbelichte sport.

Meer spierkracht? Werk aan je zwakke punten! Interview met bewegingswetenschapper Bryan WoltersLuister  

Merk je dat je vastloopt met je training en maar niet sterker wordt? Luister dan naar deze aflevering met coach en bewegingswetenschapper Bryan Wolters. Hij legt uit waarom het zo belangrijk is om te werken aan je zwakke punten en hoe je na jarenlang trainen nog progressie kunt maken in de sportscho…

Is kennis over gedrag belangrijker dan voedingskennis? Discussie met gedragswetenschapper Roel HermansLuister  

Vandaag gaan we samen met gedragsonderzoeker Roel Hermans in op het belang van gedrag voor een succesvolle afslankpoging. Wat zijn succesvolle methoden om gezonder te eten en succesvol af te slanken? Het gesprek sluit af met een stelling: "In hoeverre is de obesogene omgeving de bepalende facor voor…

Anabolic window & nutrition timing - Alan AragonLuister  

Does the anabolic window exist? And how important is nutrition timing? We can only ask this to one person: nutrition scientist Alan Aragon. He is known for his expertise on nutrient timing and the anabolic window.

Afvallen is een risicofactor voor overgewicht - Discussie tussen Freek Verbeet en FIT-coaches Erik en JeroenLuister  

Zijn afslankpogingen een risicofactor voor overgewicht? En hoe kan het dat een dieet niet werkt? Waarom valt iedereen weer terug in oude patronen? En wat kun je hier tegen doen? FIT-coach Erik en Jeroen gaan in gesprek met afslankexpert Freek Verbeet.

Is blauw licht het nieuwe roken? Interview met PhD en onderzoeker Babette BaisLuister  

Is blauw licht het nieuwe roken? Vandaag bespreken we de meestgestelde vragen over daglicht en de effecten op je mentale gezondheid. Je krijgt het antwoord op vragen zoals: werkt een blue light blocking brill? Hoe laat moet je een scherm dichtklappen voordat je gaat slapen? FIT-coach Jeroen gaat in …

Hoe word je een betere wielrenner? Wielrencoach en YouTuber Jasper VerkuijlLuister  

Wil je een betere wielrenner worden? Luister dan naar deze interessante aflevering met wielrencoach, YouTuber en piloot Jasper Verkuijl. Hij vertelt je alle belangrijke informatie om sneller te worden op je tweewieler.

Hoe voorkom je te veel stress en een burnout? Interview met psycholoog en en stressexpert Thijs LaunspachLuister  

Wat is stress en hoe voorkom je stress? Psycholoog en stressexpert Thijs Launspach geeft handige tips om gelukkiger door het leven te gaan. Hoe houd je je leven in balans?

Hoe belangrijk is mentale training om optimaal te presteren? - Sportpsycholoog Mark SchulsLuister  

Meer weten over sportpsychologie? Luister dan naar deze podcast met sportpsycholoog Mark Schuls. Hij vertelt je alles over het belang van mentale training. Met vragen zoals: Hoe ga je om met een tegenslag en hoe blijf je gemotiveerd? Wat zijn technieken die je als sportpsycholoog toepast?

Durf meer jezelf te zijn - Interview met TV-presentator Jaap JongbloedLuister  

Hoe blijf je jezelf en ga je om met het oordeel van miljoenen mensen? Coach Jeroen vraagt TV-presentator Jaap Jongbloed naar zijn ervaringen en tips in de mediawereld. Verder gaan we in op het onderwerp jong blijven en zijn nieuwe gezondheidspodcast.

Rekken & lenigheid: wat is de beste methode? - Bewegingswetenschapper Gerard van der PoelLuister  

Vandaag vertellen we je alle belangrijke informatie over rekken. Wat is de beste methode? Moet je de pijngrens opzoeken of ontspannen voor een optimale reksessie? Bewegingswetenschapper en inspanningsfysioloog Gerard van der Poel beantwoordt al deze en nog veel meer interessante vragen.

Hoe maak je een topsporter nog beter? Interview met fysiek trainer Paul Lammers, MSc.Luister  

Wat kun je leren van een topsporter? Wat zijn de beste trainingsmethodes? Hoe raak je niet overbelast? En tot slot hoe word je ook topsportcoach? Deze en andere interessante onderwerpen bespreken we met topsportcoach Paul Lammers.

Calisthenics & mobility: tips & myths - Coach Dan JeongLuister  

Do you want to improve your mobility, strength & calisthenics? Todays interview is with coach and athlete Dan Jeong. He shares his knowledge about topics related to strength and flexibility.

Q&A over supplementen: welke stofjes werken wel en niet?Luister  

Welke supplementen zijn effectief om af te vallen en meer spiermassa op te bouwen? Coach Jeroen beantwoordt de meestgestelde vragen van lezers.

Emotie-eten: wat kun je hieraan doen? Q&A met diëtiste Neeke SmitLuister  

Geschat wordt dat 30% van de mensen last heeft van emotie-eten. We zien dit in de praktijk zowel bij mannen als vrouwen. In deze aflevering beantwoordt diëtiste Neeke Smit vragen zoals "wat is emotie eten?" en “wat kun je hier aan doen?". Neeke heeft zich gespecialiseerd in emotie-eten en heeft h…

Hoe combineer je cardio- en krachttraining? Q&A met coach Jeroen & ErikLuister  

Je wilt meer spiermassa, spierkracht én een betere conditie. Maar hoe combineer je krachttraining en cardio in je trainingsschema? Coach Jeroen en Erik bespreken het in deze aflevering.

Q&A: Nutrition, sleep & lessons from scientists - Danny Lennon, MScLuister  

Todays show is an interview with Danny Lennon. Danny is an educator in the field of nutrition and host and founder of a popular podcast and coaching company called Sigmanutrition. He interviewed 300+ experts in the field of nutrition and science. With his background and network he has a good overvie…

Lenigheid versus kracht: zit dit elkaar in de weg?Luister  

In hoeverre is het handig om aan je flexibiliteit en mobiliteit te werken als je sterker wilt worden? Is het handig om uren yoga te doen als je beter wilt worden in de squat en bench press?

Word je lui van sporten? Interview met hoogleraar Anton ScheurinkLuister  

Is overgewicht een gevolg van te veel eten of van te weinig bewegen? Hoe reguleren onze hersenen het eetgedrag? En wat is het effect van sporten op onze hersenen? We vroegen het aan Anton Scheurink. Hij is hoogleraar Neuroendocrinologie aan de universiteit van Groningen.

Sporten voor en na je zwangerschap: wat mag wel en niet? Interview met pre- en postnataal fitnessexpert Romana SernoLuister  

Wat mag wel en niet tijdens en na je zwangerschap? Romana Serno van Sterkher is pre- en postnataal fitnessexpert en beantwoordt alle vragen rondom sporten & zwangerschap.

Zelfontwikkeling: 3 beste tips - Interview met podcasthost Thomas de VriesLuister  

Wat kun je leren van topsporters, coaches en topondernemers? We vroegen het aan podcasthost Thomas de Vries. Hij interviewde veel interessante mensen. Wat kunnen we daarvan leren?

Eiwitinname en spiermassa: hoeveel, hoe vaak en welk type? Podcast met onderzoeker Nikita AlexandrovLuister  

Als je serieus aan krachtsport doet om spieren op te bouwen, dan weet je dat eiwitten hier een belangrijke rol in spelen. Helaas gaan hier nog veel fabeltjes over rond. Daarom strikten we voor onze nieuwe podcast onderzoeker Nikita Alexandrov, om de meestgestelde vragen over eiwitten te beantwoorden…

Is intermittent fasting gezonder? Podcast met hoogleraar Sander KerstenLuister  

Hoe effectief is intermittent fasting? Is dit eetpatroon gezonder dan een gewoon voedingspatroon? Val je hierdoor sneller af? We vroegen het aan hoogleraar Sander Kersten.

De perfecte houding. Bestaat die? Podcast met fysiotherapeut Bart Jan GeertsLuister  

Bestaat er zoiets als een perfecte houding? Werkt foam rolling en een massage voor betere sportprestaties? Kun je afvalstoffen wegmasseren? We vroegen het aan fysio Bart Jan Geerts. Hij deelt de belangrijkste fabels in de wereld van de fysiotherapie.

Hoe effectief is mindfulness? Podcast met Marloes HuijbersLuister  

Werkt mindfulness? Wat zijn de voor- en nadelen? We vroegen het aan psycholoog, mindfulness trainer en onderzoeker Marloes Huijbers.

Val je sneller af als gevolg van een koolhydraatarm dieet? Interview met het VoedingscentrumLuister  

Werkt het koolhydraatarm dieet beter dan een regulier voedingspatroon? Val je er sneller door af? Je hoor het in dit interview met het Voedingscentrum.

Heb je een diploma nodig als personal trainer? Interview met Ronald Wouters van NL ActiefLuister  

Mag iedereen zich personal trainer noemen? Ook zonder een diploma? We vroegen het aan Ronald Wouters van NL Actief. Dit is de branchevereniging van de erkende en ondernemende sport- en beweegbedrijven in Nederland

Wat zijn de levenslessen van een Ironman wedstrijd? Podcast met Jacob VeenstraLuister  

In deze aflevering gaan we in gesprek met Jacob Veenstra. Hij is coach en triatleet en vertelt in deze podcast over de levenslessen en ervaring van de voorbereiding op de Ironman.

Nederlandse overheid wil overgewicht aanpakken, maar werkt dit wel? Podcast met Marten HoukesLuister  

De helft van de Nederlanders is te zwaar. Sterker, als we niet ingrijpen, zal dit groeien tot tweederde in 2040. De overheid gaat dit probleem aanpakken, maar dit zal bij lange na niet genoeg zijn, is de conclusie van Marten Houkes na grondig onderzoek. Coach Erik en Jeroen waren razend nieuwsgier…

Waarom hebben steeds meer mensen last van stress? Podcast met psycholoog Bert DonkerLuister  

In deze podcast behandelen we het thema stress. Uit een onderzoek van het CBS blijkt namelijk dat het aantal mensen met stressklachten tussen 2015 en 2017 met zo’n 3 procent is gestegen. Dat verbaast ons niet want iedereen zegt tegenwoordig dat ze het zo druk hebben. Maar hoe kan dat eigenlijk, wa…

Hoe word én blijf je de fitste man van NL? Podcast met Auke ToussaintLuister  

Vandaag gaat Jeroen in gesprek met Auke Toussaint. Auke is CrossFit atleet en was in 2016 de fitste man van Nederland. Hij vertelt je over de lessen die hij heeft geleerd van het presteren op het toppen van je kunnen. Hoe zorg je ervoor dat je alles uit jezelf haalt maar niet geblesseerd of overtrai…

Kun je gezonder eten dan de Schijf van vijf? Podcast met Astrid Postma-Smeets van het VoedingscentrumLuister  

Vandaag gaan Erik en Jeroen in gesprek met Astrid Postma-Smeets. Zij is Expert Voeding & Gezondheid van het Voedingscentrum. In deze aflevering bespreken we de beoordeling van voedingsonderzoek, de rol van het Voedingscentrum en de toekomst van voedingsadvies in Nederland. 

Is het ongezond om 's avonds laat te eten? Podcast met professor Andries KalsbeekLuister  

Deze week gaan Erik en Jeroen in gesprek met hoogleraar Andries Kalsbeek van de Universiteit van Amsterdam. Andries is gespecialiseerd in chronobiologie en heeft interessant onderzoek gedaan naar de invloed van de biologische klok op eetgedrag, overgewicht en gezondheid. 

Waarom iedereen moet powerliften - Podcast met Sytske & Kevin IronLuister  

Deze week een podcast met Kevin en Sytske Iron. Beide zijn coach en fanatieke powerlifters met jarenlange ervaring. In deze podcast delen ze praktische tips hoe je sterker wordt, op welke manier je het beste met blessures omgaat en waarom ze hun eigen sportschool zijn gestart. Een must listen als je…

Waarom is gezond eten zo lastig? Podcast met hoogleraar Anne RoefsLuister  

Deze week gaan Erik en Jeroen in gesprek met Anne Roefs. Anne is hoogleraar eetstoornissen en obesitas aan de universiteit van Maastricht.  Ze heeft veel onderzoek gedaan naar de psychologische oorzaken van overgewicht. Momenteel onderzoekt ze of een app kan helpen om gezonder te leren eten.

Hoe onderscheid je je in de branche als diëtist? Podcast met Neeke SmitLuister  

Wil je meer weten over het werk van een diëtist? Wat doet een diëtist precies? Deze week gaat coach Jeroen in gesprek met FIT-diëtiste Neeke Smit. Zij legt uit hoe je mensen het beste kunt helpen. 

Hoe zet je een succesvol online coachingsbedrijf op? Podcast met Richard BellLuister  

Deze week gaan coach Erik en Jeroen in gesprek met Richard Bell. Richard is coach, ondernemer en geeft diverse cursussen en over sport en voeding. We hebben hem in deze podcast met name gevraagd naar zijn ervaring bij het opzetten van een eigen bedrijf.  Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: hoe ga je als…

Hoe leer je kinderen een gezondere leefstijl aan? Podcast met Tom Steffens van FITgaaf!Luister  

Deze week gaat coach Jeroen in gesprek met Tom Steffens. Tom heeft zijn loopbaan een paar jaar geleden volledig omgegooid en is overgestapt van een goede functie bij de Universiteit naar een baan als maatschappelijk verantwoord ondernemer met zijn bedrijf FITgaaf. Hierbij probeert hij de leefstijl b…

Hoe motiveer je mensen om succesvol af te slanken? Podcast met coach Freek verbeetLuister  

Deze week een podcast met Freek Verbeet. Freek is afslankexpert, trainer & ondernemer. Voorheen had Freek zelf obesitas en het is hem gelukt om 50 kilo af te vallen. Inmiddels heeft hij een gezond gewicht. Dit motiveerde hem om zich hier volledig in te verdiepen om anderen zo goed mogelijk te helpen…

Hoe maak je een profvoetballer nog beter? Podcast met fysiek trainer Jarno VoorintholtLuister  

Jarno Voorintholt is kracht- en conditietrainer van het eerste elftal en de jeugd van FC Groningen. Hij heeft veel interessante dingen te vertellen over training, coaching en mindset. Het inspirerende aan het verhaal van Jarno is dat hij het maximale uit sporters wil halen en echt liefde voor het va…

Een gym zonder slapende leden? Dat kan! Podcast met Willem HilberdinkLuister  

Deze week spreek ik met coach en ondernemer Willem Hilberdink over het opzetten van een CrossFit box. Welke lessen heeft hij geleerd en welke tips kan hij startende ondernemers meegeven? Waarom interview ik Willem? Nou, om meerdere redenen maar met name omdat ze bij Unscared écht voor kwaliteit gaa…

Waarom is afslanken zo lastig? En wat is wel een succesvolle methode? Podcast met Erik HuizengaLuister  

Deze week spreekt FIT-coach Jeroen met coach en collega Erik Huizenga over het onderwerp afslanken en gewoonteverandering. Erik heeft de afgelopen jaren honderden mensen geholpen om af te vallen. En hij weet hoe lastig het kan zijn om blijvend gewicht te verliezen. Geschat wordt dat maar 10-15% van …

Hoe val je op een gezonde manier af? Interview met Marloes Korver-WaardijkLuister  

Deze week spreken ik samen met collega Erik met diëtiste en sportprofessional Marloes Korver-Waardijk. Ook wel bekend als Optimavita en inmiddels een bekende Youtube’r. Super interessant dus wat ze allemaal doet. Zij vertelt onder andere over: hoe je op een gezonde manier afslankt en je gewoontes…

Hoe sportpsychologie je helpt om nog beter te presteren. Interview met Hoogleraar Nico van Yperen!Luister  

Hoe haal je meer uit je sportprestaties? Hoogleraar sportpsychologie Nico van Yperen doet onderzoek naar welke mentale factoren een sportprestatie beïnvloeden. Hierbij moet je denken aan allerlei mentale technieken zoals procesdenken, leren focussen en het omgaan met druk. In deze podcast geeft hij…

Wat is coaching eigenlijk? En hoe help je mensen om hun leefstijl te veranderen? In gesprek met Willemijn Nunnikhoven.Luister  

In deze podcast volgt een interview met Willemijn Nunnikhoven. Zij is coach en heeft haar eigen fitnessopleiding. Hierbij helpt ze mensen om gezonder te leven en verandering aan te brengen in hun leven. We spreken met haar over het aanleren van gezonde gewoontes en hoe je mensen zo goed mogelijk kan…

Hoe word je een betere coach en krachtsporter? Interview met coach en ondernemer Wouter Middelbos.Luister  

In deze podcast komen onderwerpen voorbij zoals: moet je altijd met een correcte techniek trainen? Wat zijn de meest gemaakte fouten die Wouter terugziet in de gym. Hoe haal je meer uit je krachttraining? En hoe ziet de toekomst van de fitnessindustrie er uit?

Hoe haal ik meer uit mijn training? Podcast met coach en atleet Nick Fennema!Luister  

Het is weer tijd voor een nieuwe podcast. Vandaag een interview met coach en atleet Nick Fennema. Hij is bewegingswetenschapper, (topsport)coach en combineert powerlifting met bodybuilding. Oftewel een super interessante combinatie waar ik veel van kan leren. En ik gok jullie ook. Nick is één van …

Hoe maak ik de volgende stap met krachttraining? Podcast met Emile Veenstra & Ruben van Eek!Luister  

Tijd voor een nieuwe podcast. Deze keer twee interessante gasten: Emile Veenstra en Ruben van Eek. Ruben combineert powerlifting met bodybuilding en coacht mensen naar topniveau met zijn bedrijf Better Stronger. Emile Veenstra heeft op nationaal ervaring met powerlifting en traint momenteel voor een…

Wat leer je van een burnout? Interview met Tonny LoorbachLuister  

Wij volgen de succesvolle internetondernemer Tonny Loorbach al een paar jaar. Een paar weken geleden postte hij een opvallend bericht over zijn herstel van een burnout met een foto van een prachtige fysieke transformatie. Dit was voor ons de aanleiding om Tonny te interviewen over zijn leefstijl, le…