Podcast Zoeker

Voorbij de Anderhalve Meter | BNR

Voorbij de Anderhalve Meter | BNR

Nieuws & Politiek  |  57 afleveringen

In de wekelijkse podcast Voorbij de Anderhalve Meter gaat Maarten Bouwhuis op zoek naar hoe we leven en werken in het nieuwe normaal. Hoe starten de samenleving en de economie weer op?

Is er debat voorbij de anderhalve meter?Luister  

In deze tiende aflevering van de podcast kijkt presentator Maarten Bouwhuis terug. Is het wel normaal die anderhalve meter samenleving? En hoe moet het land vooruit kijken voorbij de anderhalve meter? Het debat over de toekomst van het nieuwe normaal moet snel op gang komen. Met of zonder coronaviru…

Geen event rendabel met anderhalve meterLuister  

De evenementenbranche is blij met de versoepelingen van de coronamaatregelen. Vanaf 1 juli is er geen limiet meer op het aantal personen bij het organiseren van een event. Wel moet de anderhalve meter regel door iedereen gehanteerd worden.

Anderhalve meter is niet normaalLuister  

Het verzet wordt groter tegen de anderhalve meter. Naast de actiegroepen zoals Viruswaanzin.nl is er ook een Break-out Team. Een groep onafhankelijke denkers die elf bouwstenen hebben opgesteld om verantwoord terug te gaan naar een gewone samenleving.

Thuiswerken is het nieuwe normaalLuister  

Tot de kerst is thuiswerken voor veel kantoormedewerkers de norm. Zo ook bij T-mobile. In de 7e aflevering van de podcast Voorbij de Anderhalve meter legt Saskia Bekkers, HR- directeur van het telecombedrijf, uit hoe het kantoor weer opstart.

Voorbij de Anderhalve Meter | Kiezen tussen twee kwaden: studie of tussenjaarLuister  

Deze zomer hebben zich meer eind examenleerlingen ingeschreven voor een studie dan andere jaren. Er kiezen minder scholieren voor een tussenjaar. Omdat de jongeren niet op reis kunnen, gaan ze voor een studie vanaf september. De keuze voor de goede studie is extra moeilijk dit jaar, omdat onderwijsi…

Voorbij de Anderhalve Meter | Alleen code oranje houdt vakantie nu nog tegenLuister  

Kunnen we komende zomer op vakantie? En wordt het ook een beetje leuk of ontspannen? In de vijfde aflevering van de podcast Voorbij de anderhalve meter spreekt Maarten Bouwhuis met Arjan Kers, directeur van TUI Nederland.

Voorbij de Anderhalve Meter | Moeten de ov-concessies worden opengebroken?Luister  

Moeten de lopende aanbestedingen, de zogenoemde concessies in het openbaar vervoer, worden opengebroken? In alle modellen worden de investeringen in duurzaamheid gedekt door groeiende reizigersaantallen. Door de coronacrisis blijven de reizigers weg. Wat betekent dit voor ov-investeringen op de lang…

Voorbij de Anderhalve Meter | Een stuwmeer aan onbekende patiëntenLuister  

In Ziekenhuis Bernhoven in Uden ligt nog maar een handvol coronapatiënten. Maar het opstarten van de reguliere zorg gaat langzaam. In de podcast Voorbij de Anderhalve Meter vertelt ziekenhuisdirecteur Geert van den Enden hoe het ziekenhuis nog lange tijd aangepast moet werken.

Voorbij de Anderhalve Meter | Is corona de aanjager van moderner onderwijs?Luister  

Het basisonderwijs in Nederland vocht de laatste jaren voor meer erkenning, meer salaris voor de docenten en minder werkdruk. Is de coronacrisis een kantelpunt in de strijd die het onderwijs voert? De leraar blijkt nu opeens een vitaal beroep. En ouders waren snel uitgekeken op het thuisonderwijs.

Voorbij de Anderhalve Meter | IKEA breekt online recordsLuister  

In de zes weken dat de IKEA-winkels dicht waren, heeft het meer dan de helft van zijn omzet kunnen behouden met online verkoop. Die groeide met 400 procent ten opzichte van de pre-coronatijd. Dat zegt Paul de Jong, Country Manager IKEA Nederland, tegen BNR Nieuwsradio.

Nieuwe podcast op BNR: Voorbij de Anderhalve MeterLuister  

In de wekelijkse podcast Voorbij de Anderhalve Meter gaat Maarten Bouwhuis op zoek naar hoe we leven en werken in het nieuwe normaal. Hoe starten de samenleving en de economie weer op, en wat betekent dit voor ons dagelijks leven? Voorbij de Anderhalve Meter is de opvolger van de Coronacast.

Coronacast 1 mei | Premier Rutte kan nog geen perspectief biedenLuister  

In de Coronacast een overzicht van het belangrijkste corona-nieuws van de dag. Daarnaast diepen we elke dag een verhaal verder uit. Thomas van Groningen praat je bij. Vandaag onder meer over de persconferentie van premier Rutte na de ministerraad vanmiddag, daarin kon hij ondernemers die graag weer …

Coronacast 30 april | Voetbalwereld zwaar getroffen door coronacrisisLuister  

In de Coronacast een overzicht van het belangrijkste corona-nieuws van de dag. Daarnaast diepen we elke dag een verhaal verder uit. Thomas van Groningen praat je bij. Vandaag meer over de Eredivisie. Een groot aantal clubs in die competitie vraagt staatssteun omdat ze veel financiële schade ondervi…

Coronacast 29 april | We worden er niet gezonder op tijdens de lockdownLuister  

In de Coronacast een overzicht van het belangrijkste corona-nieuws van de dag. Daarnaast diepen we elke dag een verhaal verder uit. Thomas van Groningen praat je bij. Vandaag meer over de gevolgen van de lockdown op onze gezondheid en een oproep om te stoppen met klagen.

Coronacast 28 april | Meer ruimte op IC's & slecht nieuws voor de Dutch Grand PrixLuister  

In de Coronacast een overzicht van het belangrijkste corona-nieuws van de dag. Daarnaast diepen we elke dag een verhaal verder uit. Thomas van Groningen praat je bij. Vandaag meer over de positieve cijfers uit de zorg én de Formule 1, die willen ondanks corona toch weer gaan racen.

Coronacast 24 april | Corona slaat gat in overheidsbegroting & langer steun voor bepaalde bedrijvenLuister  

In de Coronacast een overzicht van het belangrijkste corona-nieuws van de dag. Daarnaast diepen we elke dag een verhaal verder uit. Thomas van Groningen praat je bij. Vandaag meer over de gevolgen van de coronacrisis op de overheidsfinanciën.

Coronacast 23 april | EU-leiders in conclaaf over steun & positief nieuws van de IC'sLuister  

In de Coronacast een overzicht van het belangrijkste corona-nieuws van de dag. Daarnaast diepen we elke dag een verhaal verder uit. Thomas van Groningen praat je bij. Vandaag een uitgebreid gesprek met verslaggever Jesse Pinster over topoverleg tussen EU-leiders over corona-steunmaatregelen.

Coronacast 22 april | Kamer eist strenge voorwaarden aan tweede steunpakket voor bedrijvenLuister  

In de Coronacast een overzicht van het belangrijkste corona-nieuws van de dag. Daarnaast diepen we elke dag een verhaal verder uit. Thomas van Groningen praat je bij. Vandaag over het debat in de Tweede Kamer waarin een meerderheid pleit voor strenge eisen aan bedrijven die straks extra steun krijge…

Coronacast 21 april | Scholen gaan weer open, andere maatregelen verlengdLuister  

In de Coronacast een overzicht van het belangrijkste corona-nieuws van de dag. Daarnaast diepen we elke dag een verhaal verder uit. Thomas van Groningen praat je bij. Vandaag met politiek verslaggever Sophie van Leeuwen over de persconferentie van premier Rutte.

Coronacast 20 april | Kritiek op corona-apps zwelt aanLuister  

In de Coronacast een overzicht van het belangrijkste corona-nieuws van de dag. Daarnaast diepen we elke dag een verhaal verder uit. Thomas van Groningen praat je bij over onder meer de kritiek op corona-apps. Roos Abelman sprak met Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Coronacast 17 april | KapzorgenLuister  

In de Coronacast een overzicht van het belangrijkste nieuws van de dag. Daarnaast diepen we elke dag een corona-verhaal verder uit. Thomas van Groningen praat je bij over onder meer mondkapjes. Bas van Werven sprak onder meer met Boudewijn Poldermans, bestuurslid van de China Business Council.

Coronacast 16 april | Niet te vroeg juichenLuister  

Niet te vroeg juichen, zo kun je de boodschap van premier Rutte vandaag wel samenvatten. In deze Coronacast geeft Connor Clerx het laatste coronanieuws en wordt uitgebreid ingegaan op sjoemelende ondernemers en de NOW-regeling, en natuurlijk op het Tweede Kamerdebat vandaag.

Coronacast 15 april | Hoekstra ziet redding voor KLMLuister  

In de Coronacast een overzicht van het belangrijkste nieuws van de dag. Daarnaast diepen we elke dag een coronaverhaal verder uit. Vandaag bespreekt Connor Clerx het coronanieuws van de dag en spreekt Bas van Werven met minister Wopke Hoekstra van Financiën.

Coronacast 14 april | Sombere boodschap over het steunpakketLuister  

In de Coronacast een overzicht van het belangrijkste nieuws van de dag. Daarnaast diepen we elke dag een coronaverhaal verder uit. Vandaag spreekt Kees Dorresteijn met politiek verslaggever Laurens Boven over de steunmaatregelen van Wouter Koolmees.

Coronacast 9 april | Op 1,5 meter doorsluizenLuister  

In de Coronacast een overzicht van het belangrijkste nieuws van de dag. Daarnaast diepen we elke dag een coronaverhaal verder uit. Vandaag sprak verslaggever Mariëlle Bakker Jan de Ruiter - CEO van Volker Wessels - en project-directeur John van Dongen bij de bouw van de nieuwe Zeesluis IJmuiden.

Coronacast 8 april | Op bezoek bij het FlevoziekenhuisLuister  

Aan het einde van je werkdag zet BNR het belangrijkste corona-nieuws van de dag op een rij in de Coronacast. Daarnaast wordt een specifiek thema nader uitgediept. Vandaag met het laatste corona-nieuws en een bezoek aan het Flevoziekenhuis in Almere. Je hoort Harmen van der Veen:

Coronacast 7 april | 'Het parlement moet ook door'Luister  

Aan het einde van je werkdag zet BNR het belangrijkste corona-nieuws van de dag op een rij in de Coronacast. Daarnaast wordt een specifiek thema nader uitgediept. Vandaag bespreekt Thomas van Groningen met Laurens Boven de situatie in de Tweede Kamer. Hoe opereert het parlement tijdens deze coronacr…

Coronacast 6 april | De achtergronden bij de NOW-regelingLuister  

Aan het einde van je werkdag zet BNR het belangrijkste corona-nieuws van de dag op een rij in de Coronacast. Daarnaast wordt een specifiek thema nader uitgediept. Vandaag bespreekt Kees Dorresteijn met Sophie van Leeuwen de achtergronden bij de NOW-regeling, die Wouter Koolmees vandaag presenteerde.

Coronacast 3 april | Vastgoedbedrijven in de clinch met winkeliersLuister  

Aan het einde van je werkdag zet BNR het belangrijkste corona-nieuws van de dag op een rij in de Coronacast, zodat jij niet alle liveblogs en actualiteitenprogramma's hoeft te volgen en binnen een paar minuten op de hoogte bent. Vandaag met Thomas van Groningen.

Coronacast 2 april | Cao's, ze liggen stilLuister  

Aan het einde van je werkdag zet BNR het belangrijkste corona-nieuws van de dag op een rij in de Coronacast. Mijn naam is Connor Clerx, en dit, is de coronacast van donderdag 2 april. Niet vanuit de studio, maar vanuit mijn woonkamer.

Coronacast 1 april | Kwaliteitseisen van zorgLuister  

Aan het einde van je werkdag zet BNR het belangrijkste corona-nieuws van de dag op een rij in de Coronacast van 1 april, zodat jij niet alle liveblogs en actualiteitenprogramma's hoeft te volgen en binnen een paar minuten op de hoogte bent.

Coronacast 31 maart | Scholen en horeca langer dichtLuister  

Aan het einde van je werkdag zet BNR het belangrijkste corona-nieuws van de dag op een rij in de Coronacast van 31 maart, zodat jij niet alle liveblogs en actualiteitenprogramma's hoeft te volgen en binnen een paar minuten op de hoogte bent.

Coronacast 30 maart | Verlengde maatregelenLuister  

Aan het einde van je werkdag zet BNR het belangrijkste corona-nieuws van de dag op een rij in de Coronacast van 30 maart, zodat jij niet alle liveblogs en actualiteitenprogramma's hoeft te volgen en binnen een paar minuten op de hoogte bent.

Coronacast 27 maart | ProvisieperikelenLuister  

Aan het einde van je werkdag zet BNR het belangrijkste corona-nieuws van de dag op een rij in de Coronacast van 27 maart, zodat jij niet alle liveblogs en actualiteitenprogramma's hoeft te volgen en binnen een paar minuten op de hoogte bent.

Coronacast 26 maart | Curve IC-opnames vlakt nog niet afLuister  

Aan het einde van je werkdag zet BNR het belangrijkste coronanieuws van de dag op een rij, zodat jij niet alle liveblogs en actualiteitenprogramma's hoeft te volgen, maar binnen een paar minuten op de hoogte bent.

Coronacast 25 maart | Het afnemende reproductiegetalLuister  

Aan het einde van je werkdag zet BNR het belangrijkste coronanieuws van de dag op een rij, zodat jij niet alle liveblogs en actualiteitenprogramma's hoeft te volgen, maar binnen een paar minuten op de hoogte bent.

Coronacast 24 maart | Een streep door de examensLuister  

Aan het einde van deze dinsdag zet Connor Clerx het belangrijkste coronanieuws van de dag op een rij, zodat jij niet alle liveblogs en actualiteitenprogramma's hoeft te volgen en binnen een paar minuten op de hoogte bent.

Coronacast 23 maart | Strakkere teugelsLuister  

Aan het einde van deze maandag zet Kees Dorresteijn het belangrijkste coronanieuws van de dag op een rij, zodat jij niet alle liveblogs en actualiteitenprogramma's hoeft te volgen en binnen een paar minuten op de hoogte bent.

Coronacast 22 maart | NL-Alert als wake-upcallLuister  

Aan het einde van deze zondag zet Kees Dorresteijn het belangrijkste coronanieuws van de dag op een rij, zodat jij niet alle liveblogs en actualiteitenprogramma's hoeft te volgen en binnen een paar minuten op de hoogte bent.

Coronacast 21 maart | Overbelasting in Noord-BrabantLuister  

Aan het einde van deze zaterdag zet Kees Dorresteijn het belangrijkste coronanieuws van de dag op een rij, zodat jij niet alle liveblogs en actualiteitenprogramma's hoeft te volgen en binnen een paar minuten op de hoogte bent.

Coronacast 20 maart | Een nieuwe ministerLuister  

Aan het einde van deze bewogen dag zet Connor Clerx het belangrijkste corona-nieuws van de dag op een rij, zodat jij niet alle liveblogs en actualiteitenprogramma's hoeft te volgen en binnen een paar minuten op de hoogte bent.

Coronacast 19 maart | Verpleeghuizen dicht, geen Grand PrixLuister  

Aan het einde van deze bewogen dag zet Kees Dorresteijn het belangrijkste corona-nieuws van de dag op een rij, zodat jij niet alle liveblogs en actualiteitenprogramma's hoeft te volgen en binnen een paar minuten op de hoogte bent.

Coronacast 18 maart | Steeds meer op slotLuister  

Jeangu Macrooy zal Nederland voorlopig niet vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam, dat vandaag definitief is afgelast.

Coronacast 17 maart | We blijven hamsterenLuister  

Aan het einde van deze bewogen dag zet Connor Clerx het belangrijkste corona-nieuws van de dag op een rij, zodat jij niet alle liveblogs en actualiteitenprogramma's hoeft te volgen en binnen een paar minuten op de hoogte bent.

Coronacast 16 maart | Varen op het kompas van de wetenschapLuister  

Aan het einde van deze bewogen dag zet Kees Dorresteijn het belangrijkste corona-nieuws van de dag op een rij, zodat jij niet alle liveblogs en actualiteitenprogramma's hoeft te volgen en binnen een paar minuten op de hoogte bent.

Coronacast 15 maart | Vitale beroepen uitgezonderdLuister  

Aan het einde van de dag zet Kees Dorresteijn het belangrijkste corona-nieuws van de dag op een rij, zodat jij niet alle liveblogs en actualiteitenprogramma's hoeft te volgen en binnen een paar minuten op de hoogte bent.

Coronacast 14 maart | 'We zijn dicht bij een medicijn'Luister  

Aan het einde van de dag zet Kees Dorresteijn het belangrijkste corona-nieuws van de dag op een rij, zodat jij niet alle liveblogs en actualiteitenprogramma's hoeft te volgen en binnen een paar minuten op de hoogte bent.

Coronacast 13 maart | Scholen dicht, maar niet verplichtLuister  

Aan het einde van je werkdag zet Connor Clerx het belangrijkste corona-nieuws van de dag op een rij, zodat jij niet alle liveblogs en actualiteitenprogramma's hoeft te volgen en binnen een paar minuten op de hoogte bent.

Coronacast 12 maart | Nederland werkt thuisLuister  

Aan het einde van je werkdag zet Connor Clerx het belangrijkste corona-nieuws van de dag op een rij, zodat jij niet alle liveblogs en actualiteitenprogramma's hoeft te volgen en binnen een paar minuten op de hoogte bent.

Coronacast 11 maart | Vast in VietnamLuister  

Aan het einde van je werkdag zet Connor Clerx het belangrijkste corona-nieuws van de dag op een rij, zodat jij niet alle liveblogs en actualiteitenprogramma's hoeft te volgen en binnen een paar minuten op de hoogte bent.

Coronacast 10 maart | Week geen evenementen in Noord-BrabantLuister  

In Noord-Brabant zijn de komende zeven dagen alle grote evenementen verboden. Dat hebben de burgemeesters van Tilburg, Den Bosch en Eindhoven vandaag gezegd. Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven noemde het de moeilijkste beslissing in zijn bestuurlijke leven. Kees Dorresteijn geeft je in vier m…

Coronacast 9 maart | Noord-Brabant als broeinestLuister  

In Nederland zijn er 56 nieuwe coronabesmettingen bijgekomen. Dat heeft het RIVM bekend gemaakt. In totaal komt de teller nu op 321 Nederlandse patiënten. Premier Mark Rutte en een groot aantal ministers zijn op dit moment bij elkaar voor een tweede crisisoverleg over het coronavirus.

Coronacast 6 maart: Eerste corona-dode in NederlandLuister  

Aan het einde van je werkdag zet BNR het belangrijkste coronanieuws voor je op een rij. Zo hoef jij niet al de liveblogs en actualiteitenprogramma's te volgen en ben je in een paar minuten op de hoogte. Vandaag meldt Thomas van Groningen onder meer de eerste Nederlandse corona-dode.

Coronacast 5 maart: Inhaaleffect en faillissementenLuister  

Aan het einde van je werkdag zet BNR het belangrijkste coronanieuws voor je op een rij. Zo hoef jij niet al de liveblogs en actualiteitenprogramma's te volgen en ben je in een paar minuten op de hoogte. Vandaag legt Thomas van Groningen uit wat minister Bruno Bruins vanmiddag in de Kamer bedoelde me…

Coronacast 4 maart: Gesloten poli's, vertraagde testsLuister  

Aan het einde van je werkdag zet BNR het belangrijkste coronanieuws voor je op een rij. Zo hoef jij niet al de liveblogs en actualiteitenprogramma's te volgen en ben je in een paar minuten op de hoogte. Vandaag neemt Thomas van Groningen je onder meer mee naar Italië en het OLVG.

Coronacast 3 maart: Uitkomst Crisisoverleg RutteLuister  

Aan het einde van je werkdag word je in een paar minuten bijgepraat over het belangrijkste coronavirus-nieuws van de dag. Zo hoef je niet alle liveblogs en actualiteitenprogramma's door te spitten.

Coronacast 2 maart: Nieuwe besmettingen in NederlandLuister  

Aan het einde van je werkdag word je in een paar minuten bijgepraat over het belangrijkste coronavirus-nieuws van de dag. Zo hoef je niet alle liveblogs en actualiteitenprogramma's door te spitten.