Podcast Zoeker

VPRO Zomergasten

VPRO Zomergasten

Maatschappij & Cultuur  |  28 afleveringen

VPRO Zomergasten voor op je koptelefoon. Lukt het je niet om een hele avond voor de tv te zitten? Of wil je delen uit het gesprek nog eens rustig terugluisteren tijdens het werk, in de auto of in de trein? Dat treft! Want hier vind je de interviews uit Zomergasten bíjna in z’n geheel terug. Alleen de fragmenten hebben we eruit geknipt, want die kan je bij een podcast toch niet zien. Wel leggen we even uit wat je mist aan beeld, zodat je van het gesprek niks hoeft te missen.

Zomergasten Podcast - Hans KlokLuister  

Illusionist Hans Klok is de zesde Zomergast van 2021. Janine Abbring sprak hem op 22 augustus over het variété, de vergankelijkheid van roem, wederopstanding en het talent om je talent te benutten.

Zomergasten Podcast - Alfred BirneyLuister  

Schrijver Alfred Birney is de vijfde Zomergast van 2021. Janine Abbring sprak hem op 15 augustus. Zijn avond ging over de multiculturele samenleving, je thuis voelen, muziek, oorlog en liefde.

Zomergasten Podcast - SevdalizaLuister  

Zangeres, componist en producer Sevdaliza is de vierde Zomergast van 2021. Janine Abbring sprak met haar op 8 augustus. Centraal in haar avond staan een eigen wereld creëren, als vrouw de top bereiken en autonomie.

Zomergasten Podcast - Robert VermeirenLuister  

Hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Robert Vermeiren is de derde Zomergast van 2021. Janine Abbring sprak hem op 1 augustus. Zijn avond ging over de kracht van kwetsbaarheid, zijn verwondering van de mens en het belang van luisteren naar jongeren.

Zomergasten Podcast - Roxane van IperenLuister  

Schrijver en jurist Roxane van Iperen is de tweede Zomergast van 2021. Janine Abbring sprak met haar op 25 juli. Haar avond ging over schuld en onschuld, de strijd om macht en verzet.

Zomergasten Podcast - Floris AlkemadeLuister  

Architect en Rijksbouwmeester Floris Alkemade is de eerste Zomergast van 2021. Janine Abbring sprak met hem op 18 juli. Zijn avond ging over het inzetten van verandering, vrijheid en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort.

Zomergasten Podcast - Adelheid RoosenLuister  

Actrice, theatermaker, dramadocent en schrijfster Adelheid Roosen was zomergast in 1999.

Zomergasten Podcast - Erwin OlafLuister  

Fotograaf Erwin Olaf was zomergast in 2010.

Zomergasten Podcast - Sonja BarendLuister  

Journalist en televisiepresentator Sonja Barend was zomergast in 1999.

Zomergasten Podcast - Ilja Leonard PfeijfferLuister  

Schrijver en classicus Ilja Leonard Pfeijffer is de zesde Zomergast van 2020. Janine Abbring sprak met hem op 23 augustus. Zijn avond ging over feit en fictie, de kracht van taal en het vormen van je identiteit.

Zomergasten Podcast - Carola SchoutenLuister  

Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten is de vijfde Zomergast van 2020. Janine Abbring sprak met haar op 16 augustus. Haar avond ging over hoop, vrijheid en menselijke veerkracht.

Zomergasten Podcast - Jaap GoudsmitLuister  

Viroloog en epidemioloog Jaap Goudsmit is de vierde Zomergast van 2020. Janine Abbring sprak met hem op 9 augustus. Zijn avond ging over de essentie van wetenschap, hard werken en overleven.

Zomergasten Podcast - Nazmiye OralLuister  

Theatermaker, actrice en columnist Nazmiye Oral is de derde Zomergast van 2020. Janine Abbring sprak met haar op 2 augustus. Haar avond ging over open staan voor de ander, verbinding en jezelf leren kennen.

Zomergasten Podcast - Inez WeskiLuister  

Advocaat Inez Weski is de tweede Zomergast van 2020. Janine Abbring sprak met haar op 26 juli. Haar avond ging over de hardheid van de maatschappij, vrij denken en loskomen van de massa.

Zomergasten Podcast - TyphoonLuister  

Rapper Typhoon (Glenn de Randamie) is de eerste Zomergast van 2020. Janine Abbring sprak met hem op 19 juli. Zijn avond ging over kwetsbaarheid, geloof en muziek.

Zomergasten Podcast - Ivo van HoveLuister  

Toneel- en operaregisseur Ivo van Hove is de zesde Zomergast van 2019. Janine Abbring sprak met hem op 1 september. Zijn avond ging over samenleven en -werken, kunstenaarschap en geheimen.

Zomergasten Podcast - Wanda de KanterLuister  

Longarts Wanda de Kanter is de vijfde Zomergasten van 2019. Janine Abbring sprak met haar op 25 augustus. Haar avond ging over verandering van gedrag, omgaan met verlies en strijdbaarheid.

Zomergasten Podcast - Maxim FebruariLuister  

Schrijver, jurist en filosoof Maxim Februari is de vierde Zomergast van 2019. Janine Abbring sprak met hem op 18 augustus. Zijn avond ging over transformatie, bevrijding en schoonheid.

Zomergasten Podcast - Nina JurnaLuister  

Latijns-Amerikacorrespondent Nina Jurna ging op 11 augustus in gesprek met Janine Abbring in de derde aflevering van VPRO Zomergasten. Haar avond ging over revoluties, de (on)uitwisbaarheid van de geschiedenis en zoeken naar je roots.

Zomergasten Podcast - Hanna BervoetsLuister  

Schrijver Hanna Bervoets ging op 4 augustus in gesprek met Janine Abbring in de tweede aflevering van VPRO Zomergasten. Haar avond ging over de verbindende kracht van verhalen, fandom en leven met verlies.

Zomergasten Podcast - John van den HeuvelLuister  

Misdaadverslaggever John van den Heuvel is de eerste Zomergast van 2019. Janine Abbring sprak met hem op 28 juli. Zijn avond ging over misdaad, constant over je schouder te moeten kijken en familie.

Zomergasten Podcast - Esther PerelLuister  

Psychotherapeut en schrijver Esther Perel is de zesde Zomergast van 2018. Janine Abbring sprak met haar op 2 september. Haar avond ging over mensen, hun relaties en hun verlangens.

Zomergasten Podcast - Eric WiebesLuister  

Minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes is de vijfde Zomergast van 2018. Janine Abbring sprak met hem op 26 augustus. Zijn avond ging over grote verbouwingen, tegenslag en vooruitgang.

Zomergasten Podcast - Pieter WaterdrinkerLuister  

Schrijver en Rusland-correspondent Pieter Waterdrinker is de vierde Zomergast van 2018. Janine Abbring sprak met hem op 19 augustus. Zijn avond ging over stereotypes uit Rusland, nostalgie naar de Sovjet-Unie en de waarde van geschiedenis.

Zomergasten Podcast - Marleen StikkerLuister  

Internetpionier en directeur van onderzoeksinstituut Waag Marleen Stikker is de derde Zomergast van 2018. Janine Abbring sprak met haar op 12 augustus. Haar avond ging over de begindagen van het internet, ethiek, wereldeconomie en nieuwe technologieën.

Zomergasten Podcast - Louis van GaalLuister  

Voetbalcoach Louis van Gaal is de tweede Zomergast van 2018. Janine Abbring sprak met hem op 5 augustus. Zijn avond ging over voetbal, zijn relatie met de media, het overlijden van zijn eerste vrouw en zijn blik op de toekomst.

Zomergasten Podcast - Romana VredeLuister  

Actrice en theatermaker Romana Vrede is de eerste Zomergast van 2018. Janine Abbring sprak met haar op 5 augustus. Haar avond ging over magie en betovering. Over autisme, de hunkering naar contact en kunst die niet vanzelf komt.

Zomergasten Podcast - Eberhard van der LaanLuister  

In deze aflevering hoor je de tweede Zomergast van 2017, burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan. Een avond over verdraagzaamheid, vooruitgang en vertrouwen in jezelf. Van der Laan was ten tijde van het gesprek al geruime tijd ernstig ziek. Hij overleed op 5 oktober 2017.