Waarom? Daarom!

Waarom? Daarom!

Wetenschap & Geneeskunde  |  77 afleveringen

Waarom is de lucht blauw? Waarom kunnen schepen drijven? Waarom spreken we niet allemaal dezelfde taal? Alle kinderen gaan door een waarom-fase. Ouders, leerkrachten, tantes en nonkels zitten met de handen in het haar. Ze hebben geen idee wat ze moeten antwoorden. Daarom schakelen Maarten & Dorothee elke week de hulp in, van de man die alle antwoorden in zich heeft: Lieven Scheire.

Verras mij  


S3E39: Waarom krijgen we een raar gevoel als we verliefd zijn?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  14-06-2022

Kriebels in de buikSee omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E38: Waarom schuift onze verjaardag elk jaar een dag op?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  07-06-2022

Het ene jaar zijn we jarig op maandag, het volgende op dinsdag. Waarom schuift onze birthday elk jaar toch weer een weekdag op? Tijd om terug in de tijd te keren met Lieven Scheire voor het antwoord!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E37: Waarom hebben egels stekels?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  31-05-2022

Ze zijn zo schattig, maar toch ook wat gevaarlijk: egeltjes. Maar waarvoor dienen die stekels nu? Lieven Scheire knows!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E36: Waarom hebben mannetjespauwen een mooie staart en vrouwtjes niet?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  24-05-2022

Het leven is niet eerlijk voor : mannetjespauwen kunnen pronken met een prachtige staart en vrouwtjes niet. Hoe dat komt? Lieven Scheire knows best!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E34: Waarom is het boven op de berg kouder dan beneden?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  20-05-2022

Bovenop de berg is het een pak kouder dan beneden, terwijl de zon daar nochtans dichterbij is? Hoe dat komt, weet maar één man: Lieven ScheireSee omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E35: Waarom groeien bloemen enkel in de lente en zomer?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  17-05-2022

Als het mooi weer is, worden we overspoeld met een overvloed aan bloemen, maar hoe komt dat? Dat het enkel in de lente en de zomer fleurig is in onze tuin? Lieven Scheire knows!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E33: Waarom prikken kwallen?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  03-05-2022

Laat je niet misleiden door de schoonheid van kwallen, want ze zijn allesbehalve plezant als ze jou prikken. Maar waarom doen ze dat nu? Lieven Scheire weet het antwoord!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E32: Waarom lijkt het alsof je minder weegt onder water?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  26-04-2022

We voelen ons altijd als een pluimpje in het water, en dat heeft een reden. Lieven Scheire to the rescue!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E31: Waarom legt de ene kip witte eieren en de andere bruine?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  19-04-2022

Nee: 't is niet omdat een kip witte pluimen heeft dat ze ook witte eieren legt. Lieven Scheire legt uit hoe het komt dat sommige kippen witte eieren leggen en andere bruine.See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E30: Waarom is mijn mama allergisch aan bijen?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  14-04-2022

De mama van Daemy is allergisch aan bijen. Maar hoe komt dat? Uiteraard kan niemand dat beter uitleggen dan Lieven Scheire! See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E29: Waarom hebben we moedervlekken?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  25-03-2022

Die bruine vlekjes op onze huid: wie zijn ze, wat doen ze en wat drijft hen? Lieven Scheire weet het!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E28: Waarom doen dieren een winterslaap?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  15-03-2022

Een vraagje voor Lieven Scheire van klas 6a uit basisschool 'De Springplank': waarom doen dieren een winterslaap? En het antwoord is ontzettend interessant!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E26: Waarom heb ik dezelfde kleur ogen als mijn ouders?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  22-02-2022

Goeie vraag, Dario! De tiener wil graag weten waarom zijn ogen dezelfde kleur hebben als die van zijn ouders en daar is de man met alle antwoorden, Lieven Scheire, weer!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E25: Waarom is buiten spelen gezond?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  15-02-2022

Lommeke en Karsten spelen graag buiten, maar waarom is dat nu gezond? Lieven Scheire to the rescue!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E24: Waarom krijgen poezen meer kittens dan mensen baby's?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  08-02-2022

Voortplanten is toch niet logisch he: katten kunnen wel 4 kittens krijgen per zwangerschap terwijl mensen (meestal) maar ééntje op de wereld brengen. Hoe komt dat?See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E23: Waarom laten we scheetjes?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  01-02-2022

Het lichaam is toch iets ongelofelijks, he? Luisteraar Rik wil weten waarom wij in hemelsnaam scheetjes laten. Thank God for Lieven Scheire!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E22: Waarom zijn er zoveel vulkaanuitbarstingen?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  25-01-2022

Vulkaanuitbarstingen zijn momenteel heel actueel, maar waarom bestaan ze toch als ze zoveel kunnen verwoesten? Gelukkig hebben we Lieven Scheire, de man met alle antwoorden.See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E21: Waarom hebben ijsberen het niet koud in de sneeuw?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  18-01-2022

Ijsberen zijn de max maar elke dag leven in een Noordpoolklimaat? Het zou niks voor ons zijn. Hoe komt het dat deze beer het nooit te koud heeft bij extreme vriestemperaturen? Lieven Scheire to the rescue!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E20: Waarom zijn melktanden niet van melk gemaakt?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  11-01-2022

"Omdat een broodmes ook niet van brood gemaakt is." Oké Lieven Scheire, maar nu effe serieus: waarom zijn melktanden niet van melk gemaakt?See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E19: Waarom zitten er kleurrijke streepjes in mijn tandpasta?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  21-12-2021

Vroeger was tandpasta volledig wit, maar tegenwoordig is het binnenin onze tube versier met strepen in alle kleuren en geuren. Waarom? Wij presenteren u: Lieven Scheire met het antwoord.See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E18: Waarom zzzoemen muggen?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  14-12-2021

Dat ze vreselijk irritant zijn, dat weten we. Maar waarom zoemen muggen ook? Lieven Scheire in da house om dit mysterie uit het leven te helpen!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E17: Waarom wrijf je in je ogen als je moe bent?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  07-12-2021

Wanneer het tijd is om in ons bed te kruipen, beginnen we hard in onze ogen te wrijven. Maar heb je er eigenlijk al eens over nagedacht: waarom doen we dat? Hoge nood aan Lieven Scheire, dus!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E16: Waarom heeft een spin 8 poten?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  30-11-2021

Vieze beestjes, die spinnen! Maar waarom kruipen ze rond op 8 poten? Lieven Scheire is de man die ons kan helpen!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E15: Waarom moeten we elke dag slapen?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  23-11-2021

Als kind vond je het vreselijk: bedtijd. Zo ook de kleine Hannah. Zij vraagt zich af waarom we elke dag moeten gaan slapen? Lieven Scheire to the rescue!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E14: Waarom heeft een regenboog zoveel kleuren?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  16-11-2021

Niks mooier dan een regenboog! Maar vanwaar haalt 'ie al zijn kleuren? Uiteraard weet Lieven Scheire hoe dat komt!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E12: Waarom komen baby's er onderaan uit?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  15-11-2021

Een vraag voor alle ouders die het al heel hun leven uitstellen: waarom komen baby's er onderaan uit? Lieven Scheire helpt je uit de nood met zijn antwoord!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E13: Waarom drijven eenden?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  09-11-2021

Goeie vraag! Eendjes kunnen niet zinken, maar hoe kan dat eigenlijk? Lieven Scheire graaft in zijn geheugen en komt met dé uitleg.See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E11: Waarom heeft mijn oma grijs haar?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  26-10-2021

Lieven Scheire legt uit waarom je oma grijs haar krijgt!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E10: Waarom bewegen onze armen wanneer we wandelen?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  19-10-2021

Onze armen bewegen automatisch mee wanneer we wandelen, maar hoe komt dat nu juist? Lieven Scheire to the rescue!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E9: Waarom mag je geen ijsje eten als ontbijt?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  12-10-2021

Ten eerste: Lieven Scheire weet echt een antwoord op alles. Ten tweede: wie zegt er hier dat je geen ijsje bij het ontbijt mag eten? ;)See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E8: Waarom piept het in mijn oor?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  05-10-2021

Geen vraag te veel voor Lien Scheire! Vandaag willen we voor eens en voor altijd weten: waarom piept ons oor soms toch?See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E7: Waarom plakt lijm?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  28-09-2021

Er is toch geen enkele vraag die Lieven Scheire niet kan beantwoorden, he! Deze week verdiept hij zich in lijm en hoe het toch komt dat dat toch elke keer blijft plakken. Interessant!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E6: Waarom hebben honden een natte neus?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  22-09-2021

Ze zeggen wel eens: gezonde honden hebben een natte neus. Maar hoe zit dat juist? Thank God for Lieven Scheire.See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E5: Waarom kunnen we niet alles onthouden?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  14-09-2021

Ons brein durft ons al eens in de steek te laten, maar wat is de oorzaak daarvan? Lieven Scheire is dé man die we nodig hebben!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E4: Waarom geeuwen we met onze mond open?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  07-09-2021

Het is oh zo aanstekelijk: geeuwen! Lieven Scheire legt uit hoe het komt dat dat steeds met onze mond wijdopen moet gebeuren.See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E3: Waarom is lachen gezond?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  31-08-2021

We horen het wel vaker: lachen is gezond. Maar hoe komt dat nu precies? Onze man, Lieven Scheire, legt uit hoe de vork aan de steel zit.See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E2: Waarom is de zee soms ver en soms dicht?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  25-08-2021

Eb en vloed, het is een natuurfenomeen dat wat uitleg vraagt en wie kan dat nu beter dan Lieven Scheire?See omnystudio.com/listener for privacy information.


S3E1: Waarom weent baby Pippa zo vaak?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  17-08-2021

Maarten is net papa geworden van Pippa en dat brengt volgens Leon veel lawaai met zich mee. Waarom huilt zijn zusje zo vaak? Lieven Scheire to the rescue!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S2E20: Waarom hebben wij snottebellen?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  15-06-2021

Vies, maar we hebben ze allemaal: snottebellen. Hoe komen ze terecht in onze neus? Lieven Scheire to the rescue!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S2E19: Waarom bliksemt het?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  15-06-2021

Niets dat Lieven Scheire niet weet! Hij legt uit waar bliksem nu eigenlijk precies vandaan komt.See omnystudio.com/listener for privacy information.


S2E18: Waarom steken wespen?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  01-06-2021

Hatelijk, die wespen bij onze BBQ's! Waarom lijken de rakkers het toch altijd op ons gemunt te hebben? Lieven Scheire legt het uit!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S2E17: Waarom zijn bladeren groen?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  25-05-2021

Leon Vancoillie zit met veel vragen! Gelukkig kunnen we altijd op Lieven Scheire rekenen voor een goed onderbouwde uitleg. Deze week: waarom zijn bladeren altijd groen?See omnystudio.com/listener for privacy information.


S2E16: Waarom hebben mensen geen vacht?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  18-05-2021

Een goede vraag van kleine Mauro: waarom hebben mensen geen vacht? Lieven Scheire to the rescue!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S2E15: Waarom dromen we?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  11-05-2021

Er is toch geen enkele vraag die Lieven Scheire niet kan beantwoorden, he! Deze week verdiept hij zich in dromen. Interessant!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S2E14: Waarom valt een vliegtuig niet naar beneden?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  04-05-2021

Het blijft fascinerend: een vliegtuig in de lucht. En hoe het komt dat die niet neerstorten? Daar weet Lieven Scheire meer over!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S2E13: Waarom is zeewater zout?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  20-04-2021

Vanwaar komt al dat zout in de zee nu toch? Lieven Scheire verlost ons uit ons lijden! ;)See omnystudio.com/listener for privacy information.


S2E12: Waarom verrimpelen onze vingers in bad?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  31-03-2021

Goeie vraag! Elke keer we een bad pakken, komen we eruit alsof we 100 jaar zijn. Maar die verrimpelde vingers en tenen, hoe komt dat toch? Lieven Scheire to the rescue!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S2E11: Waarom zijn hondjes schattig?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  23-03-2021

Maarten zijn hondje, Loes, is té schattig. Dat ziet iedereen, ook Leon. Maar hoe komt dat nu? Lieven Scheire to the rescue!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S2E10: Waarom dragen sommige mensen een bril en anderen niet?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  17-03-2021

Leon vraagt zich af hoe het komt dat zijn mama een bril draagt en zijn papa niet ... Lieven Scheire legt het uit!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S2E9: Waarom krijgen sommigen een broertje en anderen een zusje?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  09-03-2021

Goeie vraag, Leon! Waarom kan je eigenlijk niet kiezen of je een broertje of zusje krijgt? Lieven legt het uit!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S2E8: Waarom rammelt onze buik als we honger hebben?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  02-03-2021

Het is zo normaal dat onze buik gromt wanneer we honger hebben, maar ooit hebben we ons daar vragen bij gesteld. Net zoals kleine Mona! Gelukkig is Lieven Scheire er met antwoorden.See omnystudio.com/listener for privacy information.


S2E6: Waarom hebben we moedervlekken?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  10-02-2021

Die kleine vlekjes op je huid: vanwaar komen die toch? Gelukkig weet Lieven echt een antwoord op alles, dus ook op deze vraag!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S2E5: Waarom heb je de hik?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  02-02-2021

Vanwaar komt dat toch, die hik altijd? Lieven Scheire legt het uit als nooit tevoren!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S2E4: Waarom komen er bubbels in water als het kookt?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  26-01-2021

Leg het maar eens uit aan je kinderen: waarom komen er bubbels in water als je het kookt? Lieven Scheire to the rescue!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S2E2: Waarom wordt spaghetti slap als je het kookt?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  19-01-2021

Goed opgemerkt, Leon! We kopen spaghetti hard maar door die slingers te koken, worden ze plots slap ... Hoe komt dat toch?! Dankzij Lieven Scheire heeft Maarten opnieuw rust gevonden aan de eettafel!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S2E1: Waarom word ik alleen ouder en niet jonger?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  11-01-2021

Een terechte vraag van kleine Leon: hoe komt het dat we enkel ouder worden en niet jonger? Lieven Scheire to the rescue!See omnystudio.com/listener for privacy information.


S1E21: Onze pupillen zijn zwart van kleur. Waarom zien we dan kleuren en niet zwart?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  19-06-2019

Met de Foute 528 volgende week is dit alweer de laatste keer dat Lieven Scheire langskomt in de show. Hij beantwoordt een vergezochte vraag van Siem. Maar dat zijn natuurlijk de leukste. See omnystudio.com/listener for privacy information.


S1E20: Waarom groeien onze nagels de hele tijd?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  18-06-2019

Een goeie vraag van Lize, 8 jaar. Haar mama Cindy stuurde die door. Hoe zit dat precies met die nagels? Waarom voelen we het niet als we ze knippen? Zijn nagels en haar eigenlijk hetzelfde? Groeien nagels verder als we sterven? Veel vragen, gelukkig heeft Lieven veel antwoorden.See omnystudio.com/li...


S1E19: Waarom worden sommige papa's kaal en andere niet?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  29-05-2019

We kregen deze vraag van mama Ine. De vraag is van haar dochter Zoë. Lieven Scheire beantwoordt ze met veel plezier. Maar heeft hij ook wetenschappelijk bewijs voor zijn antwoord? Of blijft het bij gissen? Als je zelf nog een vraag hebt voor Lieven Scheire kan je die steeds doorsturen via de Q-app...


S1E18: Waarom moet je huilen als je een ui snijdt?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  22-05-2019

We zeggen liever "ajuin", maar officieel moeten we "ui" zeggen. Hoe dan ook. Waarom huilen we als we een ui snijde,? En vooral, wat kan je ertegen doen? Lieven heeft heel wat truukjes in deze aflevering. Als je zelf nog een leuke waarom-vraag hebt, stuur ze zeker gratis door via de Q-app, met de has...


S1E17: Waarom kan je wortels zaaien als ze geen zaadjes hebben?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  15-05-2019

Kindervragen zijn soms heel eenvoudig, terwijl het antwoord vaak erg moeilijk is. De waarom-vraag van deze week komt van Merel. Het antwoord is deze keer vrij eenvoudig. Een wortel is een wortel. Of komt er toch nog meer bij kijken? Als je zelf nog een leuke waarom-vraag hebt, stuur ze zeker gratis...


S1E16: Waarom is gras groen?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  08-05-2019

De vraag deze week komt van Matthis. Zijn mama Veerle heeft die doorgestuurd. En ze is even eenvoudig als geniaal.  Waarom is gras groen? Het perfecte voorbeeld van een kinderlijk eenvoudige vraag, die je je als volwassene nooit zou stellen. Heb je zelf nog zo'n vraag, laat het ons dan weten. Dat k...


S1E15: Waarom kan je dronken worden van alcohol?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  06-05-2019

Ook op 1 mei wil Lieven Scheire ons helpen om kindervragen te beantwoorden. De mama van Noah heeft een vraag doorgestuurd. Als jij zelf nog een leuke waarom-vraag hebt, kan je ze altijd doorsturen via de Q-app met de hashtag #waaromdaaromSee omnystudio.com/listener for privacy information.


S1E14: Waarom krijgen mensen koortsblaasjes?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  24-04-2019

Alexander is vijf jaar, en zijn mama Lieselot stuurde zijn uitstekende vraag door. Waarom krijgen mensen koortsblaasjes? En geraak je er ooit nog vanaf? Lieven Scheire legt het heel helder uit.  Heb je zelf nog een leuke vraag? Stuur ze door via de Q-app met de hashtag #waaromdaarom.See omnystudio....


S1E13: Waarom wandelen mensen op twee benen?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  03-04-2019

Luisteraar Kenny heeft de hulp nodig van Lieven Scheire. Hij weet niet wat te antwoorden op de vraag van zijn zoontje Siem. Maar krijgt hij ook een antwoord van Lieven?See omnystudio.com/listener for privacy information.


S1E12: Waarom kraakt sneeuw als je erin stapt?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  27-03-2019

Het is al lang gestopt met sneeuwen, de lente is begonnen. Maar Tess blijft zich afvragen waarom sneeuw kraakt als je erin stapt. Haar mama Josephine had Lieven Scheire nodig om het antwoord te geven.  Heb je zelf een vraag, stuur ze zeker door via de Q-app. Gebruik de hashtag #waaromdaarom en Liev...


S1E11: Waarom hebben mensen verschillende kleuren?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  20-03-2019

Waarom hebben mensen verschillende kleuren? 't Is een vraag van Noah die zijn mama An doorstuurde. We leren heel wat bij over de geschiedenis van de mens en het belang van Vitamine D. Zelf ook een vraag? Stuur ze naar ons via een berichtje in onze Q-app. Gebruik de hashtag #waaromdaarom en dan kan L...


S1E10: Waarom hangen appels aan een stengel en zitten ze niet gewoon op de tak

Luister  

Waarom? Daarom!  /  13-03-2019

Waarom hangen appels aan een stengel en zitten ze niet gewoon op de tak? Zo eenvoudig mogen de vragen zijn! Stuur ze door via de Q-app en gebruik de hashtag #waaromdaarom. Lieven Scheire geeft een antwoord dat ons leidt naar de Britse spoorwegen en het Amerika van de late negentiende eeuw.See omnyst...


S1E9: Waarom hebben we sproeten?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  20-02-2019

De vraag van Merel werd doorgestuurd door papa Erik. Ze is even kort als eenvoudig maar je hebt er waarschijnlijk nog nooit over nagedacht. Waarom hebben we sproeten? Als je zelf een goeie waarom-vraag hebt, stuur ze dan door via de Q-app met de hashtag #waaromdaarom. See omnystudio.com/listener fo...


S1E8: Waarom zijn er meer rechtshandigen dan linkshandigen?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  13-02-2019

Mama Linda heeft deze vraag van Ennes ingestuurd. Het antwoord brengt ons bij linker- en rechterhersenhelften, asymmetrische lichamen en tattoos op borstkassen. Als je zelf een goeie waarom-vraag hebt, stuur ze dan door via de Q-app met de hashtag #waaromdaarom. See omnystudio.com/listener for priv...


S1E7: Waarom hebben we tien vingers?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  06-02-2019

Ilona was aan het tellen op haar vingers en dacht: "Waarom heb ik eigenlijk tien vingers?" Haar papa heeft ons de vraag doorgespeeld. Het antwoord van Lieven Scheire doet je twijfelen aan heel wat zekerheden :-) Als je zelf een goeie waarom-vraag hebt, stuur ze dan door via de Q-app met de hashtag #...


S1E6: Waarom leven de dino's niet meer?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  30-01-2019

Luisteraar Sophie speelde deze vraag van haar zoontje Axel door. Lieven begon met het zaaien van verwarring. Leven de dino's écht niet meer? Als je zelf een goeie waarom-vraag hebt, stuur ze dan door via de Q-app met de hashtag #waaromdaarom. See omnystudio.com/listener for privacy information.


S1E5: Waarom lachen we eigenlijk?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  23-01-2019

Mama Nathalie wist echt niet waar ze moest beginnen toen haar dochter Iris met deze vraag afkwam. Lieven Scheire... wist het eigenlijk ook niet! Maar hij deed een goede poging. Als je zelf een goeie waarom-vraag hebt, stuur ze dan door via de Q-app met de hashtag #waaromdaarom. See omnystudio.com/l...


S1E4: Waarom kunnen papegaaien praten en andere vogels niet?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  16-01-2019

Papa Kevin zat met de handen in het haar toen dochter Jolie deze vraag stelde. Waarom praten papegaaien zo goed? En wist je dat er ook andere vogels zijn die fantastisch imiteren? Lieven laat ook een crazy voorbeeld horen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.


S1E3: Waarom heb je 's ochtends prutjes in je ogen?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  14-01-2019

De vraag deze week komt van Zoë. Ze is doodsimpel, maar veel volwassenen kunnen er niet deftig op antwoorden. Lieven Scheire to the rescue! Je hoort Lieven elke woensdagmiddag bij Maarten en Dorothee op Qmusic.See omnystudio.com/listener for privacy information.


S1E2: Waarom spreken we niet allemaal dezelfde taal?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  14-12-2018

De vraag deze week komt van Thomas. Zijn mama Heidi heeft die ingestuurd.See omnystudio.com/listener for privacy information.


S1E1: Waarom worden sommige diertjes in een eitje geboren en andere niet?

Luister  

Waarom? Daarom!  /  05-12-2018

Deze week komt de vraag van Ward. See omnystudio.com/listener for privacy information.