Wat Schaft de Podcast

#56 Piemonte

Wat Schaft de Podcast
11-11-2021

Ons eerste reisverslag gaat over Piemonte, de culinair interessante streek in het noorden van Italië. Jonas en Jeroen zijn er op bezoek geweest en doen verslag van hun reis en de zoektocht naar de witte wintertruffel. Samen met ons gids Rik Rensen bespreken we de streek en al haar culinaire hoogtepunten.
Naast de truffel is Piemonte ook beroemd om zijn wijnen, de risottorijst uit de Po vlakte, eekhoorntjesbrood uit de vele heuvels, boter, rundvlees en hazelnoten. Ja, Nutella komt ook uit de Piemonte. We nemen je mee naar de streek en vertellen er alles over. Wat er op de kaart in restaurants staat, waar je lekker kunt eten en hoe je de streek zelf kan bezoeken. Want na ons bezoek weten we het zeker: hier gaan we nog vaak terugkomen.
Deze podcast gaat over eten, drinken, koken en uitgaan. Elke 2 weken ontdekken Jonas Nouwen en Jeroen Doucet culinaire classics en tongstrelende trends. Alle recepten en adressen van deze aflevering staat in de shownotes:  https://watschaftdepodcast.com/podcast/piemonte/
Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.