We kunnen eten

We kunnen eten

Kunst  |  7 afleveringen

Eindelijk een kook podcast! Hehe. En dan niet waar er over eten gepraat wordt, maar waar daadwerkelijk een gerecht gekookt wordt. Elke aflevering luister je naar amateur kok en food lover; Emilie Majoor die samen met een gast een gerecht kookt. Het tempo van de podcast loopt dus synchroon aan het kookproces waardoor je lekker mee kan koken terwijl je luistert.

Verras mij  


Pasta met portobello, italiaanse worst en porcini

Luister  

We kunnen eten  /  24-12-2022

In deze aflevering maak ik met Nien, mijn zusje zoals jullie nu misschien weten, een pasta met paddestoelen en Italiaanse worst. Perfect voor in dit koude weer. Ook bellen we even met onze moeder om te kijken wat haar allemaal bezig houdt. Bon appetit! Ingredienten Pasta 4 portobello’s Handje...


Geroosterde zoete aardappel met feta-tahin

Luister  

We kunnen eten  /  19-11-2022

In deze aflevering sta ik met de Gisbert in de keuken. Hij is de maker van de podcast en hij woont ook nog eens in mijn straat. We maken vandaag van geroosterde zoete aardappelen met mijn go-to spread van feta, tahin en kruiden. Hiervoor heb ik altijd alle ingrediënten in huis en dat raad ik jullie...


Marmelade kip

Luister  

We kunnen eten  /  29-10-2022

In deze aflevering maak ik met mijn allerbeste vriendin Marie een kippetje uit de oven. En niet zomaar een kippetje maar eentje met een marinade van marmelade met daaronder venkel, bonen en citroen. Mijn favoriete onderdeel zijn de boontjes die helemaal crispy worden van het kippenvet. Bon appetit!...


Gnocchi

Luister  

We kunnen eten  /  15-10-2022

In deze aflevering is 1 van mijn oudste en beste vrienden Matt te gast. Matt is nu chef bij het geweldige restaurant VRR en hij leert mij gnocchi maken.                 Ingredienten Kruimige aardappels Bloem tipo 00 Tuinbonen, liefst dubbelgedopt Groene asperges Peultjes Erwtj...


Pasta met kokkels

Luister  

We kunnen eten  /  01-10-2022

In deze aflevering is Anca, 1 van mijn oudste en liefste vriendinnen met mij aan het koken. Wij maken een heerlijke pasta met kokkels en chorizo, getopt met crispy ansjovis broodkruim. Bon appetit! Ingrediënten Zakje kokkels Chorizo (vega vervanger: 2 tl gerookt paprika poeder)Halve kilo lekker...


Venkel parmigiana

Luister  

We kunnen eten  /  17-09-2022

Vandaag is mijn zusje Nina bij mij en maken we venkel parmigiana. Een wat frissere variant op de aubergine parmigiana. Een enorm verslavend gerecht al zeggen we het zelf. Eet lekker! X EmilieIngrediënten 6 venkel knollen 2 blikken tomaten 2 ansjovisfilets 2 grote sjalotten 2 knoflooktenen 2 b...


Indiase balletjes

Luister  

We kunnen eten  /  17-09-2022

In deze aflevering maak ik met mijn moeder indiaas gekruide gehaktballetjes. Maak er een grote hoeveelheid van want dit wil je nog dagen eten. Ingrediënten1 kg vers gehakt (of vegetarisch gehakt)Verse gember Grote bos verse koriander en/of peterselie 1 ei 2 eetlepels Mild curry paste (Patak of...