Podcast Zoeker

Weet ik veel

Weet ik veel

Maatschappij & Cultuur  |  19 afleveringen

Hoe vind je de liefde van je leven? Wat is de sleutel tot succes? En hoe kun je de wereld redden? Weten wij veel. In deze podcast van Cosmopolitan gaan Josephine en Esther op zoek naar antwoorden op al jouw weet ik veel-vragen.


Over je eigen bedrijf starten en dicht bij jezelf blijven met Cathelijne BlokLuister  

Hoe start je je eigen bedrijf én blijf je doen waar je zelf in gelooft? Weet jij veel. In deze aflevering gaan Josephine en Esther in gesprek met Cathelijne Blok over ondernemen, netwerken via Instagram en leidinggeven aan een jong team. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de pr…

Over vrouw zijn in de zakenwereld met marketingvrouw Chanel LodikLuister  

In deze aflevering gaan Josephine en Esther in gesprek met marketingadviseur en diversiteitsconsultant Chanel Lodik. We spreken haar over zaken doen, diversiteit, het volgen van je hart en hoe je écht die loonsverhoging krijgt waar je zo hard voor hebt gewerkt.  Zie het privacybeleid op https://…

Over carrière, ambitie en werkdruk met Ginny RamkisoenLuister  

Hoe vind je de baan van je dromen, en wat is succes voor jou? Weet jij veel. In deze aflevering gaan Josephine en Esther in gesprek met Ginny over het vinden van geluk in je werk, handige sollicitatietips en work-life balance.

Cosmo's Luistermagazine: Sporten als selfcareLuister  

Zeg eens eerlijk, waarom sport jij? Omdat je 'dun en strak' wilt zijn? Of omdat je er blij van wordt? We focussen ons vaak op de fysieke kant van sporten, terwijl het ook zó chill is voor je geest. Schrijver Tatjana Almuli legt uit waarom het de hoogste tijd is om juist hier de nadruk op te leggen.

Cosmo's Luistermagazine: Hoe het is om hoogsensitief te zijnLuister  

Prikkels komen hard binnen, ervaringen zijn intens en emoties van anderen kunnen je helemaal leegzuigen. En vaak heb je even tijd nodig voor je dit weer verwerkt hebt. Hooggevoeligheid kan lastig zijn, maar er zitten ook een hoop positieve kanten aan.

Cosmo's Luistermagazine: Stop. Don't Panic.Luister  

Ja, maar... Wat als? Houden 'wat-als'-gedachten je 's nachts wakker of schiet je zó in de stress van een onverwacht probleem dat je niet meer helder naar een oplossing kunt zoeken? No worries. We hebben tips voor je.

Cosmo's Luistermagazine: Creëer je eigen gelukLuister  

Geluk iets wat je overkomt? Niet helemaal. Onze omgeving, acties en ons gedrag bepalen indirect hoe we ons voelen. Psycholoog Marcelino Lopez legt uit hoe dit werkt.

Over genderidentiteit met Mandy en RoosLuister  

Hoe ben en blijf je helemaal jezelf, ondanks kritiek en de mening van anderen? Weet jij veel. In deze aflevering gaan Josephine en Esther in gesprek met Mandy en Roos over identiteit, gender en omgaan met kritiek.

Cosmo's Luistermagazine: Ja, ik wil! (maar echt)Luister  

Het aantal scheidingen neemt af. De reden? Millennials kiezen veel bewuster voor trouwen dan voorgaande generaties. Waar al dat scharrelen wel niet goed voor is geweest.

Cosmo’s Luistermagazine: OnderhuidsLuister  

Jarenlang werd het leven van Kate beheerst door cystische acne. Ze vond steun in de ‘skinpositivity’-beweging. Maar zodra de huidproblemen afnamen, keerde diezelfde beweging zich tegen haar.

Cosmo's Luistermagazine: BFF gezocht Luister  

Journalist Mariska ging de hort op om leuke nieuwe mensen te ontmoeten. Maar laat vriendschap zich wel zo makkelijk vinden?

Over dicht bij jezelf blijven met Jamie LiLuister  

Hoe blijf je nou écht dichtbij jezelf, zonder je te veel te laten leiden door anderen? Weet jij veel. In deze aflevering gaan Josephine en Esther in gesprek met Jamie Li over luisteren naar je gevoel, dichtbij jezelf blijven én je niet te veel aan te trekken van anderen.

Cosmo's Luistermagazine: Ideaal of doodeng? Apps nemen het over. Luister  

Robot take-over

Cosmo's Luistermagazine: Swipen naar de ware Luister  

Hoe digitaal daten échte liefde verjaagt.

Cosmo’s Luistermagazine: Saving Queen BLuister  

Schrijver Tom Hofland neemt ons mee naar 2073

Over body positivity met Mayra LouiseLuister  

Mayra Louise over body positivity

Over (innerlijke) schoonheid met Amanda RijffLuister  

We spraken beauty-expert Amanda Rijff over innerlijke en uiterlijke schoonheid. Hoe ziet ze de beauty-wereld veranderen en wat is volgens haar innerlijke schoonheid?

Over bewuster leven met Nina PiersonLuister  

Nina Pierson over duurzaamheid en bewuster leven.

Over zelfliefde met Gwen van PoortenLuister  

Hoe leer je nou écht van jezelf houden? Weet jij veel. In deze aflevering gaan Josephine en Esther in gesprek met Gwen van Poorten over het leren van jezelf te houden en te accepteren wie je bent. Hoe doe je dat, waar begin je en wat zijn handige tips om meteen mee te beginnen? Zie het privacybele…