Podcast Zoeker

Werk & Leven

Werk & Leven

Onderwijs  |  54 afleveringen

Heb je het gevoel dat het leven meer is dan afwassen en werken alleen? Wil je eindelijk beginnen leven, in plaats van geleefd worden? En kun je op "play" duwen? Dan is Werk & Leven de uitgelezen podcast voor jou. Copywriter Anouck Meier en journalist Kelly Deriemaeker nemen je mee op hun pad naar meer zeggenschap over hun job en de rest van hun leven. Als zij het de baas raken, dan jij zeker. De West-Vlaamse tongval en de klets humor en zelfrelativering krijg je er gratis bij.

#054 Investeren in jezelf: egoïstisch of broodnodig?Luister  

Investeren in jezelf door opleidingen en coaching, is dat zinvol? Egoïstisch? Of broodnodig? Kelly & Anouck fileren het vraagstuk!

#053 Altijd te vroeg, of altijd te laat? En wat dat over je zegtLuister  

Ben jij team altijd te vroeg of team te laat? Noem jij jezelf always late, but worth the wait, of vind je te laat komen onbeleefd? Het team waarin je zit zegt veel over wie je bent. Kelly en Anouck doen een diepe duik in het thema "op tijd komen", en ontdekken meer dan ze hadden kunnen vermoeden. 

#052 Focus vs. FOMO - social of slowcial mediaLuister  

Social media: we spenderen er uren, dagen, weken, maanden, ja zelfs jaren van ons leven. Maar wat brengt ons dat eigenlijk?

#051 Zelfsabotage en succes Luister  

Sta jij jezelf soms in de weg zonder het goed door te hebben? Kelly en Anouck wel, en ze maakten er een volledige aflevering over die je nu kunt beluisteren. Een aflevering over je gezondheid, je werk, je geld, en nog veel meer onderwerpen waarbij je jezelf kunt saboteren.

#050 5 lessen uit 5 seizoenen Werk & LevenLuister  

Vijf seizoenen, vijftig afleveringen: we zijn #preuslikfjirtig en blikken in deze bijzondere jubileumepisode terug op de 5 belangrijkste lessen in ondernemen én persoonlijke ontwikkeling van de afgelopen jaren. 

#049 Ben jij een vermoeide redder? Luister  

Heb jij het gevoel dat als jij het niet doet, niemand het doet? Dat jij altijd mensen aan het redden bent, en zo voorkomt dat ze in hun eigen ongeluk lopen? En word je daar ook nog eens heel moe van? Dan bestaat de kans dat jij last hebt van reddersuitputting. Kelly en Anouck vertellen er je alles o…

#048 5 strategieën om een (corona) burn-out te vermijdenLuister  

Als burn-outs en een compleet scheefgetrokken balans voor de corona-pandemie al een levensgroot probleem vormden, dan kunnen we alleen maar vaststellen dat voor veel mensen alles nog veel schever is komen te zitten. Wij delen - als ervaringsdeskundigen - onze strategieën om niet aan een corona burn…

#047: plannen in zotte tijden en onze #21voor2021Luister  

Heeft het zin om te plannen in een jaar waarin je zelfs niet weet wanneer je ooit nog naar de kapper zal kunnen? Anouck en Kelly zijn zeker van wel, en delen hun lijst met de 21 dingen die zij in 2021 willen doen. Het wordt wild en ongetemd, en één ding staat op hun beide lijstjes met stip op éé…

#046 Hoe doet ze het? Over vrouwelijk ondernemerschap met Dorien Camps van BossyLuister  

Ondernemende vrouwen inspireren in werk & leven, dat is onze core business. En vrouwelijk ondernemerschap is ook het stokpaardje van de founder van Bossy Magazine, Dorien Camps. Een gesprek over rolmodellen, work/life balance, ondernemen over de generaties heen en veel meer. 

#045 Het antwoordapparaat: al jullie vragen voor Werk & Leven beantwoordLuister  

Wat gebeurt er als je ons luisterpubliek loslaat op een antwoordapparaat? Dan krijg je de boeiendste vragen binnen. Over plannen en organiseren, maar ook over thuiswerken en voor jezelf blijven zorgen terwijl je ook voor anderen zorgt. 

#044 Altijd bang? Je angst en paniek de baas in onzekere tijdenLuister  

Het klimaat, COVID-19, de algehele toestand van de wereld, een mens wordt er niet vrolijker van. Sommige mensen raken zelfs verlamd door angst. Hoe raak je je angst de baas als er alleen maar slecht nieuws lijkt te zijn? Ervaringsdeskundige in angst Kelly geeft tips om er beter mee te leren leven. 

#043 Bang om te beslissen? Zelfvertrouwen en buikgevoel versus logica en je innerlijke criticusLuister  

Als je grote beslissingen te nemen hebt, dan kan je grosso modo twee kanten op. Je kan er zwaar over nadenken en er allerhande analyses op loslaten. Of je kan op je buikgevoel afgaan. Als je het lef hebt, tenminste. 

#042 Van echokamers tot fake news - hoe je kritisch blijft in tijden van desinformatieLuister  

In 2020 vieren fake news en desinformatie hoogtij. Wie moet je als kritische burger nog geloven als er dag in, dag uit een veelheid aan meningen, data en complottheorieën op je afkomen? En is het daarbij nuttig om af en toe eens uit je eigen echokamer te komen? 

#041 Hoe vrouwen getemd wordenLuister  

Wie was je voor de wereld je leerde hoe je moest zijn? Hoe zou het voelen als je uit de mal stapte die de wereld voor je heeft bedacht? Hoe zou het zijn om uit de kooi te stappen waarin je al een tijdje aan het ronddraaien bent, als een cheetah die vergeten is dat er meer is dan dit. Het is een vra…

#040 Het beste advies ooitLuister  

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg? We vroegen het aan onze lieve luistervrienden en selecteerden de leukste inzendingen. Luister hier!

#039 Waarom vrouwen krabben en bijtenLuister  

Hoe komt het dat vrouwen elkaar soms liever naar beneden trekken dan helpen? Waarom gedragen wij vrouwen ons soms als krabben in een mand, en wat kunnen we daaraan doen? In deze aflevering gaan Kelly en Anouck wat dieper in op vrouwenrelaties. 

#038 Perfectionisme is een bitchLuister  

Perfectionisme, bestaat daar een goede versie van, en een minder goede? Of valt dat tegen? Kelly en Anouck spitten het onderwerp uit, en komen tot pijnlijke vaststellingen. 

#037 Anti-racisme en privilegeLuister  

"Ben je blank of ben je zwart? Regen valt niet voor jou apart", zong Isabelle A al bijna 30 jaar geleden. Wat blijft er anno 2020 nog te vertellen over racisme? Heel wat, zo blijkt. Kelly en Anouck onderzoeken in deze aflevering hoe je je bewust kan worden van je privilege en hoe je een anti-racist …

#036 Stoppen met tolereren kan je lerenLuister  

Tolerant zijn is een voordeel, behalve als het in je eigen nadeel werkt. Omdat je als vrouw nog meer op je bord krijgt tijdens een pandemie, bijvoorbeeld. Kelly en Anouck vertellen wat ze niet langer tolereren en waarom, en hopen jou zo te inspireren om wat vaker neen te zeggen en aan de bel te trek…

#035 Ask us AnythingLuister  

Ook in deze aflevering zitten Kelly & Anouck nog in hun kot. Vanuit hun eigen respectievelijke home studio's beantwoorden ze vragen van hun luisteraars aan de lopende band. Van burn-outs en carrièreswitches naar intermittent fasting en imposter syndrome: je kan het zo gek niet bedenken of we g…

#034 Een week in het leven van Kelly en Anouck Luister  

Hoe zorg je er in deze tijd voor dat je meer gedaan krijgt dan werken en zorgen? Kelly en Anouck delen een week uit hun coronaleven, en doen dat vanop een veilige afstand, elk achter hun eigen microfoon, in hun eigen quarantaine. 

#033 Van paniek naar actie: getting shit done in het nieuwe normaalLuister  

Kelly en Anouck hebben het over hoe normaal paniek is in deze vreemde tijd, waarom dat geen reden is om ter plekke te blijven stilstaan, en hoe je net nu tot actie kan overgaan.

#032 Plannen als vorm van zelfzorg in onzekere periodesLuister  

Kelly en Anouck hebben het over hoe hun planning hen in staat stelt om niet alleen hun werk gedaan te krijgen in minder uren dan normaal, maar ook elke dag tijd te maken voor leuke dingen die hun moraal op punt houden tijdens deze quarantaine. 

#031 Hou het hoofd koel in tijden van crisisLuister  

Kelly en Anouck hebben het over hoe zij hun gedachten in bedwang houden nu COVID-19 de zaken aardig door elkaar gooit, en geven tips waarmee jij dat ook kunt doen. 

#030 Niet alle helden dragen een capeLuister  

Anouck & Kelly doen niet liever dan hun luisteraars inspireren. Maar wie inspireerde hén eigenlijk? Wie zijn hun helden? Je ontdekt het in deze laatste aflevering van het seizoen. 

#029 Minimalisme en de magie van minderLuister  

Minimalisme, declutteren, ontspullen: Kelly en Anouck doorgronden de magie van minder spullen en hoopjes om je heen. 

#028 Maak je manifestoLuister  

Anouck en Kelly zijn al jaren enthousiaste fans van het schrijven van manifesto's voor van alles en nog wat. Vandaag vertellen ze je wat ze zijn, waarom ze je kunnen helpen, en hoe je er zelf mee aan de slag kunt. 

#027 - De magie van de jaarlijkse terugblik Luister  

Anouck & Kelly kijken terug op een fantastisch 2019. Ze hebben het over het belang van terugblikken op je jaar met een yearly review. Ontdek waarom dat ook voor jou interessant kan zijn. 

#026: Boost je creativiteit met een strak planLuister  

Kelly & Anouck lijken bij momenten geboren planners. Maar beknot dat niet geweldig hun creativiteit? En mag het soms ook een keertje lekker spontaan zijn? Je ontdekt het in deze aflevering. 

#025 Acht lessen over ondernemerschap die we graag wat vroeger hadden geleerdLuister  

Ondernemen is een stiel apart, daar kunnen Kelly en Anouck over meespreken. In deze episode hebben ze het over de valkuilen en de lessen, het strompelen en jezelf heruitvinden, lichtende voorbeelden uit de ondernemerswereld en wat ze wilden dat ze veel eerder hadden geweten. Ook het belang van een …

#024 Acht strategieën om je leven minder chaotisch te makenLuister  

Hoe stop je met verzuipen in de bezigheden van elke dag? Kelly en Anouck hebben daar in de loop der jaren wel wat strategieën voor ontwikkeld. Van een gezinsvergadering tot meal preppen en een weekmenu opstellen tot het volgen van poetsschema's of het weigeren om zelfs maar in de buurt van een…

#023 Zelfdiscipline en emotioneel volwassen zijn for the win.Luister  

Anouck en Kelly hebben het over hoe ze dingen gedaan krijgen zonder al te veel wilskracht en karakter, en delen hun liefde voor "do it anyway", "do it scared" en Brooke Castillo. 

#022 Digitale detox: sleutel om focus te houden in een wereld vol afleiding?Luister  

Is digitale detox een wondermiddel tegen smartphoneverslaving en een gebrek aan focus? Anouck ging het experiment aan en vertelt er alles over in deze aflevering van de Werk & Leven podcast. Luister nu!

#021 Optimaliseer je ochtendroutine en verander je levenLuister  

Heb jij ook vaak het gevoel dat de dag met je aan de haal gaat? Kelly en Anouck zijn fan van routines, zowel voor 's ochtends als voor 's avonds, en vertellen je er alles over in deze eerste aflevering van seizoen 3.

#020 De aflevering waarvan we niet kunnen geloven dat we hem nog moeten makenLuister  

Anouck en Kelly hebben het over een zak hashtags als #metoo, #youknowme, #genderequality in een aflevering waarover ze amper kunnen geloven dat ze hem nog moeten maken. In 2019.

#019 Being busy is a form of lazinessLuister  

Kelly en Anouck hebben het over planning als een vorm van zelfzorg, en geven tips over hoe zij erin slagen om niet meer te flippen op zondagavond over de shitload aan werk die de week erna moet verzet worden.

#018 Behind every great kid there's a mom who's sure she's screwing it all upLuister  

Anouck en Kelly hebben het over alle zaken waar ze zich als moeder schuldig over voelen. Heb je een minuutje? We praten ook met psychotherapeute Nina Mouton.

#017 A girl should be like a butterfly. Pretty to see and hard to catchLuister  

Waarin Kelly en Anouck het hebben over lichaamshaar en de objectificatie van de vrouw.

#016 Op elk potje past een dekseltjeLuister  

Waarin Kelly en Anouck het hebben over hoe ze hun deksels opscharrelden, en Heleen Debruyne van de podcast Vuile Lakens al onze vragen beantwoordt over polyamorie.

#015 Relight your fire, met een plan voor 2019Luister  

Kelly en Anouck vertellen je alles over hun snode plannen voor 2019!

#014 Geld maakt niet gelukkigLuister  

Waarin Kelly en Anouck het hebben over geld hebben en er geen hebben, en wat dat met een mens en een ondernemer doet.

#013 Do less with more focusLuister  

Waarin Kelly en Anouck vertellen hoe ze meer gedaan krijgen met minder traantjes dan ooit, en wat de podcast daarmee te maken heeft. Plus: een big reveal!

#012 Free your mind and the rest will followLuister  

Waarin Kelly en Anouck zich afvragen of het wel echt draait om wat tussen je oren zit.

#011 Nothing Tastes As Good As Skinny FeelsLuister  

Waarin Kelly en Anouck het hebben over het gewicht van hun lichaam, en hoe belangrijk dat is voor hun dagelijks geluk.

#010 Ask us anythingLuister  

De speciale episode waarin Anouck en Kelly alleen maar vragen van de beste luisteraars ter wereld beantwoorden.

#009 Je moet een flinke meid zijnLuister  

Waarin Kelly en Anouck ontdekken dat ze kampen met een pleaserprobleem, en Lien De Pau hen ter hulp snelt.

#008 Je mag je niet laten gaanLuister  

Waarin Kelly en Anouck het hebben over de momenten waarop ze zich volgens anderen lieten gaan.

#007 Je moet je man ontzienLuister  

Waarin Kelly en Anouck het hebben over taakverdelingen, frustraties en rolpatronen.

#006 Je moet een bloeiend sociaal leven hebbenLuister  

Waarin Anouck en Kelly zich buigen over hun eigen sociaal leven en zich afvragen of en hoe het beter kan.

#005 Get shit doneLuister  

Waarin Anouck en Kelly hun innerlijke productiviteitsnerd volledig de vrije loop laten.

#004 De perfecte moeder is er altijd voor haar kinderenLuister  

Waarin Kelly en Anouck het samen met Mama Van Vijf hebben over al dan niet dagelijks aan de schoolpoort staan, verwachtingen en manieren om ervoor te zorgen dat er altijd een onderbroek is voor elk gezinslid.

#003 Je moet je passie volgenLuister  

Waarin Kelly en Anouck het hebben over hun meanderende carrièrepaden, kinderdromen en die keer dat ze tegen een burnout aanliepen.

#002 Je moet het perfecte huis(houden) hebbenLuister  

Waarin Kelly en Anouck het hebben over hun slabakkende huishoudens, rondslingerende melkflessen en hun grootste werkpunten op het vlak van menage.

#001 Welke work-lifebalance?Luister  

Waarin Anouck en Kelly vertellen waar "Werk & Leven" geboren werd, en wat ze in de toekomst willen doen met hun kakelverse stek op het internet.