WSDP | Het Menu

WSDP | Het Menu

Kunst  |  85 afleveringen

Wil jij elke dag lekker koken, maar weet je vaak niet wat te maken? Wij helpen je op weg. Elke zondag geven we je 3 gerechten voor door de week, in het seizoen, veel vega en veel vis. In minder dan een kwartier genoeg inspiratie voor op het Menu. De links naar de recepten staan in de shownotes en kun je meteen je aan de slag.

Verras mij  


#85 Vriezerproof Enchiladas / En papillotte / Nieuwe aardappels

Luister  

WSDP | Het Menu  /  12-05-2024

Chef Annie pakt in en pakt uit deze week. Met Tex Mex enchilladas die zich goed laten invriezen, kabeljauw in een pakje van ome Joris Bijdendijk en als laatste schuift ze aardappels en radijs in de oven. Voor een salade dus. Het menu van deze weekEnchilada's met zwarte bonen en zoete aardappelKabel...


#84 Indiaase gebakken rijst / worstvlees / pubers die koken

Luister  

WSDP | Het Menu  /  05-05-2024

Chef Jeroen is met zijn 17 jarige zoon gaan zitten om te kijken wat hij wil maken als hij een week alleen thuis is. En naast de pizza en friet, wordt er ook gekookt. Met classics van ome Nick Toet en een classic van Paulami Joshi.Het menu van deze weekButter Chicken van Nick ToetPasta met venkel en...


#83 Fesenjan / Kokoscurry / Aleppo peper

Luister  

WSDP | Het Menu  /  28-04-2024

Twee keer aubergines, twee keer noedels, dat lijkt dubbelop maar is heel handig als je een kleiner huishouden hebt. En bovendien zijn de gerechten zo verschillend en lekker, dat je het hele menu met plezier maakt. Zelfs als je de recepten moet verdubbelen.Het menu van deze weekKokoscurrynoedelsFesen...


#82 Takikomi Gohan / Instagram / Zwartebonen

Luister  

WSDP | Het Menu  /  21-04-2024

Jesse heeft een gerecht op Instagram gevonden en een Japans gerecht met Nederlandse twist dat je bovendien in de rijstkoker kan bereiden. Dat zijn de pareltjes waar wij naar zoeken!Het menu van deze weekKabeljauw in zwartebonensausCambodjaans Kip CurryTakikomi GohanEen productie van Wat Schaft de Po...


#81 Asperges / lunch / sate uit de oven

Luister  

WSDP | Het Menu  /  14-04-2024

Het aspergeseizoen is vroeg dit jaar. Paniek bij de kwekers, enthousiasme bij team Wat Schaft De Podcast. Chef Jonas zet zijn toque op en maakt er een heel cheffie gerecht van, klassiek met een twist met dank aan Eric Swaghoven van restaurant Valuas. Ter compensatie avocado toast en kipsaté uit de...


#80 Groentecurry / Kimchi / Kliekjes

Luister  

WSDP | Het Menu  /  07-04-2024

Jeroen zit in zijn kliekjes fase. Alles in de keuken wordt beoordeeld op herbruikbaarheid, da’s niet alleen duurzaam maar zorgt ook voor een lekkere lege koelkast. Met recepten van Janneke Vreugdenhil, Jamie Oliver en van onszelf. Het menu van deze weekPasta met bloemkool en kaasMaak je groentela...


#79 Koken uit Brutto

Luister  

WSDP | Het Menu  /  31-03-2024

Restaurateur Russel Norman heeft veel invloed gehad op de restaurant scene in London. Zijn dood kwam dan ook als een enorme schok. Gelukkig heeft hij vlak voor zijn overlijden een heerlijk kookboek gemaakt: Brutto. Reden genoeg om drie topgerechten uit te maken.Het menu van deze weekSoep van pasta,...


#78 Gnocchi anders / Zoete aardappelstoof / Winterse panzanella

Luister  

WSDP | Het Menu  /  24-03-2024

Chef Annie was in februari een paar weken in de zon en kan nu dus weer wat winterse gerechten hebben. Nou vooruit, nog een keer. En dan op naar de lente! Die gnocchi zijn vast een voorschotje.Het menu van deze weekKrokante gnocchi met tomaat, basilicum & mozzarellaZoete AardappelstoofWinterse panzan...


#77 Met Lynn De Keuken In

Luister  

WSDP | Het Menu  /  17-03-2024

Lynn van der Vorst is niet alleen heel populair op Instagram, ze kan ook verdraaid goed koken. Deze week deelt ze de beste doordeweekse recepten uit haar boek Met Lynn De Keuken In. En ze zet Jeroen aan om ook doordeweeks eens een toetje te bakken. Lekker!Het menu van deze weekGeroosterde zalm met s...


#76 Hongaarse Kip / Pot Noodles / Taco Rice

Luister  

WSDP | Het Menu  /  10-03-2024

We vallen deze week van de ene verbazing in de andere. Paprikapoeder blijkt niet van paprika gemaakt te zijn, pot noodles kun je zelf maken en taco rijst bestaat ook in Japan. Snel luisteren hoe dat zit.Het menu van deze weekHongaarse Paprika KipZelfgemaakte pot noodelsOkinawa Taco RiceEen productie...


#75 Amerikaanse vis / Snelle Kaasfondue / Vega stamppot

Luister  

WSDP | Het Menu  /  03-03-2024

Verrassende lichte gerechten met vis en vega, de belofte van de lente hangt in de lucht. En tussendoor nemen we afscheid van de winter met een super makkelijke kaasfondue, het populairste recept van de website.Het menu van deze weekCajun Blackened Fish (vis)Mont'Or KaasfondueStamppot Van Rode Biet M...


#74 Beige koken / Zweedse balletjes / Orzo

Luister  

WSDP | Het Menu  /  25-02-2024

Chef Annie heeft een topper van culigoeroe Alison Roman, een pasta gerecht met chorizo én gehaktballetjes die je aan de Billy doen denken.Het menu van deze weekOrzo met geroosterde paprika en chorizoDillige bonenstoof met kool en gebakken uitjesZweedse gehaktballetjes met aardappelpureeEen producti...


#73 Bimi / Zalm / Dahl

Luister  

WSDP | Het Menu  /  18-02-2024

Chef Jesse kiest voor een heerlijk zalm gerecht en heeft een seizoenssontheffing met groene asperges en suger snaps. Dat mag af en toe best. Zijn boerenkoolstamppot is een variatie op een Francesca Kookt klassieker, dat kan dus niet misgaan.Het menu van deze weekGeroosterde zalm met soja-honingsausB...


#72 Tray bake / Prei / Baked Beans

Luister  

WSDP | Het Menu  /  11-02-2024

Van Rukmini hebben we natuurlijk een tray bake, Vanja heeft een knallende gnocchi met een twist en Brit Jamie maakt proper Britisch baked beans. Maar dan wel met Jeroen’s twist.Het menu van deze weekTamarinde-spruitjes met pinda's en sjalotGnocchi met crème van prei en saffraan en hazelnootBaked...


#71 Pasta Carbonara / gedroogd eekhoorntjesbrood / kippastei

Luister  

WSDP | Het Menu  /  04-02-2024

Chef Jonas was helemaal geïnspireerd door de Italiaansige recepten van vorige week. Jonas haalt zijn eigen Italiaanse repertoire tevoorschijn en zet een klassieke pasta en een klassieke risotto op het menu. Hij heeft ze helemaal in de vingers en legt uit hoe je dat snel en super lekker maakt.Het me...


#70 Pasta / Polenta / Pizza

Luister  

WSDP | Het Menu  /  28-01-2024

Chef Jeroen is verliefd. Op Italopop, het nieuwe Italiaanse boek van Vanja van der Leeden. En zoals je verwacht van Vanja trekt ze zich niets aan van de conventies, maar is het toch herkenbaar Italiaans. Andiamo!Het menu van deze weekParmezaanpolenta met cavolo nero, ei en crispy chili oilCalamarata...


#69 Halloumi burger / Lasagne zonder oven / Boerenkool

Luister  

WSDP | Het Menu  /  21-01-2024

Deze week 3 vegetarische gerechten maar dan net anders. Chef Jesse maakt hamburgers met een pattie van halloumi, maakt lasagne in een pan en een lekker gerecht met bruine rijst. Ja echt.Het menu van deze weekPompoen en halloumi burgersPaddestoelen lasagne zonder ovenKazige boerenkool met rijstEen pr...


#68 Japans voor door de week

Luister  

WSDP | Het Menu  /  14-01-2024

Deze week maken we 3 gerechten uit Japan. Moeilijk welnee, Japans koken is vrij simpel en daarvoor hoef je ook niet heel veel ingrediënten te kopen. Jonas legt uit hoe je deze door de week maakt en hoe je een versie met vlees maakt of geheel vegetarisch. ItadakimasuHet menu van deze weekOyakadon of...


#67 Seizoensgroenten / Mosterdkaviaar / Ovenquinoa

Luister  

WSDP | Het Menu  /  07-01-2024

Deze week een (bijna) vegetarisch menu met allemaal groenten die nu in het seizoen zijn. Boerenkool op zijn Indiaas, een winterse soep met kool of wortelen uit de oven.Het menu van deze weekIndiaase Boerenkool en doperwtenstoofWinterse soep met groene kool en boontjesHoningworteltjes & pastinaken me...


#66 Uienstoof / Cassoulet / Koolraap

Luister  

WSDP | Het Menu  /  31-12-2023

De laatste aflevering van 2023 en de eerste van Het Menu op Wat Schaft De Podcast feed, je zou er bijna nostalgisch van worden. Het menu van deze weekFrietje Uien-BierstoofCassoulet VegetalienStamppotje Koolraap met witlof en walnotenKookboekBoergondisch van Eva Posthuma de Boer kan je hier bestell...


#65 Last Minute Christmas

Luister  

WSDP | Het Menu  /  24-12-2023

Binnen 24 uur een kerstmenu verzinnen en maken? Geen punt. We hebben de redactie van Allerhande gebeld en gevraagd welk recept we zeker moeten maken. Weet je ook zeker dat je alles gewoon bij de supermarkt kan halen.Het menu van deze weekBlinikrans met bietjes en linzensaladeGestoofde eendebout met...


#64 Harissa Kip / Calzone / Oesterzwam

Luister  

WSDP | Het Menu  /  17-12-2023

Hoe verzinnen ze het toch? Elke week weer iets lekkers. Deze week mansplaint Chef Jesse een fenomenaal menu aan Annie. Die heeft kritische vragen maar is toch enthousiast. Waarover, vraag je? Nou over alles.Het menu van deze weekKippedijen met harissa en fetaCalzone met groenten en twee kazenOesterz...


#63 Fish Pie / Bloemkool Tacos / Okra

Luister  

WSDP | Het Menu  /  10-12-2023

Vis in een romige saus met aardappelpuree, pittige bloemkool op tacos en een slim roerbakgerecht met Okra en Aubergine. Helaas kan niet iedereen deze week bij Jonas eten, maar je kan wel zijn recepten koken!Het menu van deze weekFish PieTacos met Chili-bloemkoolAubergine met OkraKookboekenWokbijbelT...


#62 Matar Paneer / Ui / Solo koken

Luister  

WSDP | Het Menu  /  03-12-2023

Chef Annie heeft weer drie toppers verzameld deze week. Een heerlijk indiaas vegetarisch gerecht maken, een warme soep voor druilerige dagen en een hack om te koken voor jezelf.Het menu van deze weekMatar PaneerUiensoepChili Tahina NoodlesEen productie van Wat Schaft de Podcast. Muziek van Mell & Vi...


#61 Miso linzenstoof / Pumpkin spice / Taleggio

Luister  

WSDP | Het Menu  /  26-11-2023

Chef Annie zit in de specerijenkast deze week. Met kruidkoek, pumpkinspice en citroentijm schopt ze de knollen en pompoenen wakker. En als uitsmijter een stoofpot met miso, linzen en pastinaak. Say wot? Lekker hoor.Het menu van deze weekPompoen cacciatoreZoete aardappels uit de oven met TaleggioMiso...


#60 Enchilada / Pancit / Chowder

Luister  

WSDP | Het Menu  /  19-11-2023

Chef Jesse maakt vega Enchillada’s die je zo uit de oven tovert. Daarna heeft neemt hij ons mee naar de Filipijnen voor een heerlijk noodle gerecht met kip en veel groenten. We sluiten af met een chowder van aardappel en erwten. Niet zo dik als erwtensoep, maar wel een volwaardige maaltijdsoep. Ne...


#59 Spaghetti kabeljauw en tomaten / Mac & Cheese / Biryani

Luister  

WSDP | Het Menu  /  12-11-2023

Kabeljauw met pasta blijkt super simpel en lekker te zijn. Chef Jonas legt je uit hoe je dit eenvoudige en heerlijke gerecht maakt. Van de Mac & Cheese maakt hij een lichtere variant. Zijn Kipbiryani ondertussen is veel sneller dan de traditionele bereiding en bijna net zo lekker. Rond de wereld in...


#58 / Pasta e Ceci / Julius Roberts / Kardemom

Luister  

WSDP | Het Menu  /  05-11-2023

Chef Annie kan The Farm Table van chef Julius Roberts niet wegleggen. Deze voormalige chef heeft het drukke Londen achter zich gelaten en is boer geworden in Zuid Engeland. Klassieke gerechten en duidelijke recepten nemen je mee naar deze plattelandsdroom. Chef Annie is er al.Het menu van deze weekJ...


#57 Zuurkoolstamp op zijn Koreaans / Kip met patat / Shoarma

Luister  

WSDP | Het Menu  /  29-10-2023

Gochujang hoeven we eigenlijk niet meer uit te leggen. En anders Google je even. Maar Zuurkool met Gochujang vraagt wel enige toelichting. Gelukkig is daar alle ruimte voor nu we nog maar drie recepten doen. Kan Chef Jeroen ook meteen even uitleggen hoe hij Kip Patat Appelmoes voor grote mensen maak...


#56 Knolselderij met Chimichurri / Recepten uit beste kookboeken 2023

Luister  

WSDP | Het Menu  /  22-10-2023

Alle recepten deze week komen uit de genomineerden voor Het Food & Friends Gouden Kookboek 2023. Als juryleden zitten Jonas en Jeroen tot over hun oren in die boeken en hebben heerlijke doordeweekse recepten uitgekozen.Het menu van deze weekSajoer Lodeh Bowl met ZeekraalMosselen in de pan, snel en s...


#55 Risotto met mosselen / Dahl / Andijvie

Luister  

WSDP | Het Menu  /  15-10-2023

Op het eerste gezicht zijn de gerechten van deze week klassiekers, maar als je beter kijkt zie je dat elk gerecht iets slims heeft. Jonas bereidt de Dahl in de oven, zorgt dat de Andijviestamp crunch houdt en geeft de risotte smeuigheid zonder kaas of boter. Jonas de keukentovenaar.Het menu van deze...


#54 Mexicaans vervoersmiddel / Cheat gyoza / Vijgenseizoen

Luister  

WSDP | Het Menu  /  08-10-2023

Gyoza’s maken en niet vouwen? Chef Annie kan het. Wel de smaak, niet het gepiel. En ze legt meteen uit dat een quesadilla geen gerecht is, maar een filosofie. Als uitsmijter pakt ze de laatste Nederlandse venkel en laatste Europese vijgen mee. Het menu van deze weekRijstbowl met Gyoza-vullingQues...


#53 Pad Thai / Weken of niet weken / Fuchsia Dunlop

Luister  

WSDP | Het Menu  /  01-10-2023

Thais, Indiaas en Chinees, Jesse draait er zijn hand niet voor om en heeft bij elk gerecht ook nog een tip zodat de gerechten meer beter worden. Vanaf deze week ook maar drie gerechten die allemaal top zijn. Want meer is niet altijd beter.Het menu van deze weekPad thai met garnalenKidneybonenstoof v...


#52 Schoenmakerskip / TikTok recepten

Luister  

WSDP | Het Menu  /  24-09-2023

Chef Jeroen heeft zich suf gescrolled op zoek naar goede recepten op TikTok en Instagram Reels. Veel Amerikaanse recepten met een Italiaanse inslag. En speciaal voor jullie hebben we de recepten uitgeschreven als de maker dat niet had gedaan.Het menu van deze weekPasta al forno AS RomaTijgereieren m...


#51 Indonesische kokosrijst met chilitofu / Aardappelsalade

Luister  

WSDP | Het Menu  /  17-09-2023

Chef Annie heeft deze week weer vijf toprecepten gevonden. Klassiekers met een twist en shortcuts die perfect zijn voor door de week. Klikken is koken!Het menu van deze weekGeroosterde paprika’s, met chilipeper, citroen en knoflookbonenAardappelsalade met bruine boterCourgette fritters met tahin m...


#50 Salade van gerookte makreel, rode biet & radijs / olijven

Luister  

WSDP | Het Menu  /  10-09-2023

Jonas is terug van vakantie en heeft ontzettend zin om zelf te koken. Haal je groenteachterstand in met een heerlijke salade, een curry met restjes groenten en de Koreaanse poke bowl. Veel smaak, veel groenten en makkelijk te maken, dat is Bestellen Kan Altijd Nog.Het menu van deze weekCarbonara met...


#49 Zachte Smokey Aubergine / Jamie Oliver

Luister  

WSDP | Het Menu  /  03-09-2023

Jamie Oliver heeft een nieuw boek: 5 ingrediënten Mediterraan en dat past perfect bij Bestellen Kan Altijd Nog. Snelle en duidelijke gerechten die iedereen lekker vindt. Wat wil je nog meer voor een doordeweekse dag?Het menu van deze weekRisotto met snelle ratatouillePaddestoelen StroganoffZachte s...


#48 Spanakopita / Bijna-uit-je-voorraadkast-pasta

Luister  

WSDP | Het Menu  /  27-08-2023

De gerechten van deze week komen uit vakantielanden rond de Middellandse Zee, met veel groenten en barsten van de smaak. Brits Isrealische chef Ottolenghi is de ster van de show met liefst twee recepten.Het menu van deze weekGroene asperges van de BBQ, radijsjes & burrata met basilicum & citroenPapa...


#47 Gehaktballen / Tarbot

Luister  

WSDP | Het Menu  /  20-08-2023

Chef Jeroen onthult zijn beste gehaktballenrecept en legt uit hoe het zit met wilde en gekweekte Tarbot. Ter afwisseling pittige Indonesische Aubergines en een helemaal plantaardige soep.Het menu van deze weekRevolutiesoepBeste GehaktbalThe Stew, een snelle versieTerong BeladoTarbot met morillesKook...


#46 Big Mac Taco’s / Orzo

Luister  

WSDP | Het Menu  /  13-08-2023

Chef Jonas breekt lekker de week door op maandag viral tiktok Big Mac taco’s te maken en sluit ‘m af met een klassieke chicken picata met orzo. Het menu van deze weekBig Mac Taco’s (Smashburger)Noedels met bamboescheuten & auberginePissaladière met ui, tomaat en ansjovisPortobello’s & zach...


#45 Shakshuka / Eenpanstantanmen

Luister  

WSDP | Het Menu  /  06-08-2023

Deze week niet alleen antwoord op de vraag hoe je een kip smeuïg houdt en of je vis in een omelet kan doen. Daarnaast vertelt Jesse alles over Shakshuka, eieren in tomatensaus.Het menu van deze weekDronken kip met walnoten en bosui-olieShakshukaGele Gazpacho met mais en mangoEenpanstantanmen met Pi...


#44 Taco’s met biefstuk en chimichurri / Courgette

Luister  

WSDP | Het Menu  /  30-07-2023

Chef Annie heeft weer een fijn weekmenu met veel groenten, veel smaak en een aantal verrassende wendingen. Bovendien slimme tips over courgettes raspen, biefstuk bakken en eieren pocheren. Kortom, een lekkere en leerzame aflevering.Het menu van deze weekAubergines in kaneel met feta, olijven & gekru...


#43 Salade haricots verts met nectarines / warm weer eten

Luister  

WSDP | Het Menu  /  23-07-2023

Met warm weer heb je zin in anders eten. Hoe ga je daar het beste mee om? Want elke dag BBQen of pizza bestellen is ook niet ideaal? We geven je recepten en trucs om zonder zweet een lekkere maaltijd op tafel te zetten.Het menu van deze weekSalade haricots verts met nectarinesBietjesrisotto uit de o...


#42 Panzanella / Groenten op de BBQ

Luister  

WSDP | Het Menu  /  16-07-2023

Chef Jonas neemt ons mee van Italië naar China met tussenstops in het midden oosten en Indonesië. Want als wij nog niet op vakantie kunnen, zetten we de vakantie gewoon op tafel.Het menu van deze weekPanzanellaBloemkoolsteaks met kardemom & pittige citroenfetaRavioliplaat met kerstomaatjes en basi...


#41 Crying Tiger Salade / Hasselback

Luister  

WSDP | Het Menu  /  09-07-2023

Jeroen wil wel weten waarom een Tijger moet huilen van deze salade, of er een Nederlands woord is voor chowder en waarom de pompoen denkt dat hij een aardappel is. Maar vooral hoe je al die lekkere dingen nu maakt.Het menu van deze weekThaise Crying Tiger Salade met kleefrijstCorn ChowderRomige kikk...


#40 Frizzled Kikkererwten / Salmorejo

Luister  

WSDP | Het Menu  /  02-07-2023

Annie is deze week in sublieme vorm. Met licht gerechten met veel groenten, perfect voor het warme weer. Met een klein stukje brood erbij voor de klein eters en een groot stuk voor de grote eters. Het leven is niet zo ingewikkeld.Het menu van deze weekKikkererwten salade met feta/halloumi van Alliso...


#39 Garnalen-kokoscurry / Guacamole

Luister  

WSDP | Het Menu  /  25-06-2023

Het was deze week moeilijk kiezen omdat er zoveel lekkere dingen voorhanden zijn. Met het kookboek van Welmoed, de bami van Francesca en een heerlijke curry. Mag ik nog een keer opscheppen?Het menu van deze weekCitroenrisotto met gekaramelliseerde venkelRiver cafe courgette pastaSnelle TexMex taco...


#38 Risotto met courgettes en pesto / Oestersaus

Luister  

WSDP | Het Menu  /  18-06-2023

Deze week hebben we een zomers menu waarvoor de BBQ aan mag.Het menu van deze weekPulled Aubergine PitaRisotto met courgettes en pestoLamsburger à la Cuisine CarineClaypot chickenLoaded bloemkoolsteaksBestellen Kan Altijd Nog is een productie van Wat Schaft de Podcast. Muziek van Mell & Vintage Fut...


#37 Pompoengratin met Gorgonzola en salie / Foodies Magazine

Luister  

WSDP | Het Menu  /  11-06-2023

Deze week is Bas Erkens te gast van de redactie van Foodies Magazine. Hij heeft een heerlijk menu voor jullie samengesteld:Het menu van deze weekRomige venkelpasta met worstPompoengratin met Gorgonzola en salieSobanoedelsalade met edamame en sugarsnapsTian met broccoli, courgette en venkelGarnalen i...


#36 Gnocchi Tteokbokki / Roerbakken

Luister  

WSDP | Het Menu  /  04-06-2023

Jesse is in een Italiaanse stemming met risotto, spaghetti en gnocchi die hij een Koreaanse draai geeft.Het menu van deze weekPad Thai met KipRisi e bisiGroenten TajineSpaghetti vongole met pittige ndujasausGnocchi tteokbokkiRisi e Bisi en de Gnocchi TTeokbokki komen uit Welmoed’s Wilde Keuken, he...


#35 Bami Goreng / Zeekraal

Luister  

WSDP | Het Menu  /  28-05-2023

Jeroen heeft per ongeluk een vrijwel helemaal vegetarisch menu gemaakt. Maar er zijn ook zoveel heerlijke groenten te krijgen.Het menu van deze weekSpaghetti met courgette, rozijnen en pistacheWitte asperges met krieltjes, ham, ei en peterselieboterZeekraalstamppot met DilleBami Goreng van Maureen T...


#34 Yaki Udon Noodles / Krokante Zalm

Luister  

WSDP | Het Menu  /  21-05-2023

Jesse rekent op lekker weer en heeft een menu gemaakt wat je ideaal buiten kan eten. Smaakvolle gerechten, maar eenvoudig om te maken.Het menu van deze weekYaki Udon NoodlesCaesar Salad Soft TacosThaise gebakken ei saladeGnocchi Traybake met feta en tomaatKrokante Zalm en Hete Honing BowlBestellen K...


#33 Garnalen in pittige Padang Saus / Gerookte Tofu

Luister  

WSDP | Het Menu  /  14-05-2023

De lente laat zich eindelijk zien, dus we hebben lekkere lichte gerechten met artisjok, asperges en avocado. Garnalen met pittg-zoete saus sluiten de week af met een knal.Het menu van deze weekFatteh met ArtisjokCitroen-aardappelschijfjes met avocado, gerookte zalm en srirachadressingBiowinkelsalade...


#32 BBQ kip en Mexicaanse mais / Nick Toet

Luister  

WSDP | Het Menu  /  07-05-2023

Gastchef Nick Toet heeft het menu voor deze week gemaakt met op vrijdag een lekker BBQ gerecht.Het menu van deze weekLauw warme bloemkoolsalade met vinaigretteGado gado EtenmetNick stijlFish and chipsPasta ArrabiataGerookte kippendijen met mexicaanse maisBekijk alle kookvideo’s van Nick Toet op yo...


#31 Vega Butter Chicken / Halloumi

Luister  

WSDP | Het Menu  /  30-04-2023

Chef Annie steekt deze week bijna elke dag de oven aan met heerlijke resultaten.Het menu van deze weekOrzo met geroosterde paprika'sPlaattaart met asperges, erwtjes en gruyèreVega butter chicken met HalloumiTraybake met Kip, feta, dille, citroen en harissayoghurtSpeltsalade met appel, biet, gerookt...


#30 Misokip met aubergines / Kimchi

Luister  

WSDP | Het Menu  /  23-04-2023

Chef Jonas kookt deze week lekker licht met veel groenten. Wat dacht je van hartige Chinese groene asperges met biefstuk? Of een snelle pasta met tonijn en eigeel? Precies waar je zin in hebt. En op vrijdag schenk je jezelf een TGIF drankje in en schuif je kip met miso in de oven.Het menu van deze w...


#29 Sobanoedelsalade / Mango egel

Luister  

WSDP | Het Menu  /  16-04-2023

Wat staat er op het menu? Chef Annie aka @annie.meal begint de week snel en licht, maar maakt dat op vrijdag goed met een heerlijke Marokkaanse lamsbout. En laat het vrijdag nou net Eid al-Fitr oftewel Suikerfeest zijn. Dus als je daarna nog trek hebt, eet dan vooral een zoet toetje!Het menu van dez...


#28 Penne alla Vodka / Mise en place

Luister  

WSDP | Het Menu  /  09-04-2023

Zoals we van Jesse gewend zijn maakt hij deze week weer een heel internationaal menu met een TikTok klassieker, de lievelings van vegan backpackers in Thailand en Ramadan classics nummer 1. Kortom on-trend, inclusief en fakking lekker.Het menu van deze weekPenne alla VodkaVegan Pad ThaiSoep van lent...


#27 Surinaams gehakt met broccoli en witte rijst / Francesca Kookt!

Luister  

WSDP | Het Menu  /  02-04-2023

Francesca van Berk schrijft al 10 jaar eenvoudige maar heel lekkere recepten. En dat doet ze goed, getuige de honderdduizenden mensen die maandelijks haar recepten opzoeken. Ook voor ons heeft ze een slim menu met een paar echte Francesca klassiekers gemaakt. Het menu van deze weekMac and Cheese me...


#26 Kreeft met Friet / Oosterscheldekreeft

Luister  

WSDP | Het Menu  /  26-03-2023

Terwijl de kersenbloesem in bloei staat en de paashaas ons tot vervelens toelacht, kijken wij vooral uit naar een ander seizoen. Het kreeftseizoen is Nederland is kort maar krachtig. Wij vertellen je alles over deze koning van de Nederlandse delicatessen. Het menu van deze weekTarte Tatin van rode...


#25 Faking Eend / Ramadan

Luister  

WSDP | Het Menu  /  19-03-2023

Annie Taselaar maakt vandaag haar debuut bij Bestellen Kan Altijd Nog. Met een millennial menu en wat voor menu. Helemaal vega ook nog op een klein Spaans worstje na dat in de pasta is geslopen. Annie, wanneer kom je weer?Het menu van deze weekWinterse panzanella met bonen, venkel en sinaasappelJack...


#24 Japanse curry / Linzen

Luister  

WSDP | Het Menu  /  12-03-2023

We hebben weer een paar verrassend lekkere recepten voor jullie. Pindasoep is al een klassieker, maar de Japanse curry kan dat zeker worden. En feestelijk het weekend in met Sint Jacobsschelpen. LekkerrrrrrrrrrHet menu van deze weekKikkerwertenplaat met groenten en knoflooksausPindasoepJapanse curry...


#23 Tishreeb / De Dikke van Dam

Luister  

WSDP | Het Menu  /  05-03-2023

Jesse Burkunk neemt je deze week mee naar Oekraïne, Bagdad en Sluis. Het is een creatief menu, creatief in a good way zeg maar. Maar de uitsmijter is natuurlijk we de Tishreeb van de Iraakse Nigella onze eigen Sara Shawkat. Met Taco’s nota bene. Het menu van deze weekSergio Hermans Linguine met...


#22 Zuurkoolschotel / Gebakken rijst

Luister  

WSDP | Het Menu  /  26-02-2023

Zuurkoolschotel van zelfgemaakte zuurkool, Jonas doet het gewoon. Maar je kan ook gewoon een zakje kopen hoor. Gebakken rijst kan je niet uit een zakje halen, maar wel makkelijk zelf maken. Als je je aan Jonas’ gouden tips houdt. De Fettucine met walnootpesto tenslotte is een winterse variant op...


#21 Witlof ham en kaas / Margarita

Luister  

WSDP | Het Menu  /  20-02-2023

Meestal doen we maar een keer vlees, maar deze week mogen we een keertje extra. Want al die wintergroenten doen het zo goed met spek en ham…mmmm. We breken de week met vegetarische taco’s en leggen je meteen even uit hoe je een margarita maakt. Heb je iets om naartoe te leven.Het menu van deze w...


#20 Soep van geroosterde wintergroenten / Hotdogs

Luister  

WSDP | Het Menu  /  13-02-2023

Februari is culinair toch altijd een beetje uitzitten. Chef Jesse to the rescue met Nederlandse comfort food en twee heerlijke Aziatische gerechten. Zo kook jij jezelf uit de winterdepressie.Het menu van deze weekPompoensoep met appelDubujorim - pittig gestoofde tofuHotdogs in Aziatische stijlStampp...


#19 Papa al Pomodoro / Mayonaise

Luister  

WSDP | Het Menu  /  06-02-2023

Alle kolen zijn volop in het seizoen, maar Hollandse Boerekool loopt op zijn einde. Vrijdag is het warme truiendag en Jeroen heeft heerlijke recepten van Francesca Kookt, Mara Grimm en Miljuschka. Daarna mainsplainen we mayonaise.Het menu van deze weekPapa al Pomodoro - oud brood met tomaatPasta met...


#18 San Francisco Noodles / Voorraadkast koken

Luister  

WSDP | Het Menu  /  30-01-2023

Woensdag is het 1 februari en gaat de vlag uit bij iedereen die Dry January en Veganuary heeft volgehouden. Wist je trouwens dat ruim 70% van onze gerechten vegetarisch is? Want een cordon blue met gebakken aardappels kan je zelf wel verzinnen.Deze week schuift Jesse Burkunk voor het eerst aan. Hij...


#17 Gado Gado / Chipotle

Luister  

WSDP | Het Menu  /  23-01-2023

We gaan weer op de Aziatische tour deze week, met rijst en groentegerechten uit Japan, Indonesië en Amsterdam Noord. Niet te zwaar maar barstensvol smaak. En tussendoor pittige kip met maïs, bonen en kaas. Het menu van deze weekOyakodonGado gadoChipotle chilikip met mais, zwarte bonen en fetaUmam...


#16 Makreelcurry / Eten uit blik

Luister  

WSDP | Het Menu  /  16-01-2023

Deze dagen vragen het maximale van onze creativiteit, om gezond, in het seizoen en lekker te eten. Maar het is heel goed gelukt. We hebben weer 5 heerlijke gerechten voor je, die je snel op tafel zit en waar de zon in je pannetje zit.Het menu van deze weekKaasfonduehoningworteltjes & pastinaken met...


#15 Spruitjesschotel met mosterd en kaas / Spruiten

Luister  

WSDP | Het Menu  /  09-01-2023

We hebben nog een week geprobeerd om de januari realiteit te negeren. Maar er is geen ontkennen aan. De maand van blue monday, dry january en goede voornemens is hier. Wij slepen je er met frisse moed doorheen, met gezond comfort food en onze vrolijke tune. Het menu van deze weekLasagne di cavolo ...


#14 Pittige Spaghetti Vongole / Nduja

Luister  

WSDP | Het Menu  /  02-01-2023

We beginnen 2023 niet al te ingewikkeld. We hebben immers met zijn allen weer volop genoten van kerst en oud en nieuw nu alle corona maatregelen achter ons liggen. Om de week rustig te beginnen hebben we een simpel, maar een smaakvol menu samengesteld. Het menu van deze weekSpaanse Omelet (Tortilla...


#13 Paddenstoelensoep / Oliebollen

Luister  

WSDP | Het Menu  /  26-12-2022

Wat zetten we in deze vierdaagse week op tafel? Lichte gerechten, soepjes, salades. Want met het kerstmenu achter de kiezen en de oliebollen aan de horizon doen we het even rustig aan. En toch hebben we er weer wat leuks van weten te maken. Want er is nooit een excuus om slecht te eten. Toch?Het men...


#12 Pasta e Ceci / Ons kerstmenu

Luister  

WSDP | Het Menu  /  19-12-2022

We hebben weer drie vegetarische gerechten uit de hoge hoed getoverd, die alle drie zelf vegan te maken zijn. Zo maken we mentaal vast ruimte voor het vlees van de kerst. En daar hebben we het natuurlijk ook over. Want we hebben een masterlijk kerstmenu, al zeggen we het zelf.Pasta e CeciCongee met...


#11 Quiche Loraine / Kerstplanning

Luister  

WSDP | Het Menu  /  12-12-2022

Deze week moet je je kerstmenu gaan maken. Als je tenminste kerst viert. En als je gaat koken. Daarom gerichte tips hoe je dat zo chill mogelijk kan doen. Culinair gaan we dus even left field en eten we comfort food als Bruine Bonen met Rijst en Quiche Lorraine. Maar die dan van culi god Paul Bocuse...


#10 Vegan Boerenkool / Boerenkool

Luister  

WSDP | Het Menu  /  05-12-2022

Wij zetten mentaal de landing vast in richting de kerst. De agenda loopt vol met borrel, feestje en dingen die dit jaar nog afmoeten. Simpele gerechten dus, met veel smaak en een gezond graag. Een beetje anticiperen op het naderende vreetfeest.Het menu van deze weekVegan BoerenkoolDandan-noedelsKapu...


#9 Okonomiyaki / Dashi

Luister  

WSDP | Het Menu  /  28-11-2022

De kalender zegt december, maar het weerbericht zegt oktober. We kiezen dus gerechten die passen bij het Nederlandse weer en seizoen. Knolselderij, pompoen en snijbiet. Variatie komt uit Japan - met een pannenkoek deze keer - en uit het Midden Oosten. Vol verwachting klopt ons hart!Het menu van deze...


#8 Pasta carbonara / Oesterzwammen

Luister  

WSDP | Het Menu  /  21-11-2022

Comfort food, dat is wat wij willen met koud en nat weer. Oerhollandse erwtensoep, klassieke carbonara en een winterse salade met bloemkool. Vrijdag crashen we met fast food, maar dan wel vega met oesterzwammen. Vette bek, schoon geweten.Maandag: Tray bake met biet en bataatDinsdag: ErwtensoepWoensd...


#7 Ribollita / Brood

Luister  

WSDP | Het Menu  /  14-11-2022

Ribollita is de bezemwagen van de groentela, met fried rice kan je alle koelkastbakjes legen. Jeroen legt die Ribollita haarfijn uit en we hebben het over brood bij en in de maaltijd. Spits je oren voor de heerlijkheden van deze week:Maandag: Ribollita (Toscaanse maaltijdsoep met palmkool of savooie...


#6 Pasta Broccoli en ansjovis / Kookboeken

Luister  

WSDP | Het Menu  /  07-11-2022

In vijf gerechten gaan we de wereld rond, vijf landen, drie continenten. Jonas onthult zijn signature pasta gerecht en we hebben het over kookboeken. Daar is het namelijk de week van.Dit staat er op het menu:Maandag: ChopChop saladeDinsdag: Tarka Dahl met NaansWoensdag: Pasta Broccoli en ansjovisDon...


#5 The Stew / Tofu

Luister  

WSDP | Het Menu  /  31-10-2022

Weinig vlees en vis deze week, maar dat mis je niet. Top recepten uit de New York Times, Sstevige smaken, veel groenten en frisse kruiden.Maandag: Linzensalade met pompoen, feta en beurre noisette dressingDinsdag: The Stew, kokos-gember stoof met kikkererwten en spinazieWoensdag: Pasta met venkel en...


#4 Surinaamse Bami / Rijstkoker

Luister  

WSDP | Het Menu  /  24-10-2022

Deze week is een tussenweekje. Na Halloween begint de snoep- en eetmarathon. Hierrrrrr is het menu:Maandag: Tagliatelle Ragu (Snelle Bolognese)Dinsdag: Knolselderij Steak met blauwe kaas (en ovenfriet)Woensdag: Claypot chicken uit rijstkokerDonderdag: Surinaamse bami van Francesca KooktVrijdag: Riso...


#3 Indiase Butter Chicken / Taco’s

Luister  

WSDP | Het Menu  /  17-10-2022

De herfstvakantie is begonnen in Noord. De week ziet er net wat anders uit. We gaan appeltaart bakken, eten voor het eerst dit seizoen kaasfondue en we maken een heerlijk Indiaas gerecht. Hierrrrrr is het menu:Maandag: Lumache con tonno - Pastaschelpen met tonijnDinsdag: Butter Chicken van Nick Toet...


#2 Pittige Aubergines / Aubergines bakken

Luister  

WSDP | Het Menu  /  10-10-2022

Het is de tweede week van oktober en het is herfst. Appels, paddestoelen, gehaktbal en pittige Aubergines van Vanja van de Leeden. Hierrrrrr is het menu:Maandag: Risotto met eekhoorntjesbrood en tomatenDinsdag: Chili sin carne met garnituurWoensdag: Terong Belado met rijst naar recept van Vanja van...


#1 Hutspot met klapstuk / Rijstnoedels

Luister  

WSDP | Het Menu  /  03-10-2022

Onze eerste aflevering is op 3 oktober, Leids ontzet, dus we weten hutspot. Het paddestoelen seizoen in volop bezig, terwijl venkel en vijgen op hun einde lopen. Hierrrrrr is het menu:Maandag: Hutspot met klapstuk naar recept van Janneke VreugdenhilDinsdag: Taco's met geroosterde paddestoelen auberg...