Podcast Zoeker

YAAP Podcast || Sport- en Prestatiepsychologen

S01E02: Esther Pardijs - Documentairemaakster en topsport moeder

YAAP Podcast || Sport- en Prestatiepsychologen

30-11-2020

Wat doe je als je kind sporttalent blijkt te hebben en al op extreem jonge leeftijd in een wereld vol verwachtingen, spanningen en teleurstellingen terecht komt? Hoe begeleid je je kind het beste, terwijl je als ouder - vaak tegen wil en dank - met precies diezelfde gevoelens te maken krijgt?

Dit zijn twee vragen waar documentaire maakster en topsportmoeder Esther Pardijs mee rondliep. Daarom maakte Esther de documentaire TURN! Waarin ze haar talentvolle zoontje volgt, de wijze waarop ze hem zelf begeleid en andere ouders die in het zelfde topsportschuitje zitten.

En meen, wat heeft deze documentaire veel losgemaakt: een nominatie voor een Gouden Kalf, kreten als subliem, confronterend en hartverscheurend en wat Esther Pardijs heeft losgemaakt is dat we het er allemaal over eens zijn dat het ontwikkelen van talent anders moet. Luister en geniet, van ons gesprek met powervrouw Esther Pardijs.

We maken deze podcast met heel veel plezier, maar we krijgen af en toe wat hulp om het te kunnen blijven doen. Deze aflevering werd mogelijk gemaakt door de steun van Trainersmagazine: vakblad, oefenstof en webinars voor de moderne voetbaltrainer.