Podcast Zoeker

YAAP Podcast || Sport- en Prestatiepsychologen

S01E04: Peter Zijerveld - Talentcoach KNWU

YAAP Podcast || Sport- en Prestatiepsychologen

14-12-2020

In deze aflevering hebben we een hele bijzondere gast. Als oud-topsporter heeft hij zijn sporen verdient in het wielerpeloton in de jaren 80. Daarna ging hij door als innovatief triatleet, resulterend in nationale en Europese titels in een sport die nog in de kinderschoenen stond. Ook was hij één van de eerste renners die voor de tijdrit met een aerodynamische helm experimenteerde. Alleen was dit zo nieuw, dat niemand nog had verteld dat de punt die daarop zit niet naar voren maar naar achteren moest wijzen. Over dat verhaal in deze aflevering meer.

Het zegt wel iets over de man die we spreken: hij is een pionier, een man met een visie. Een visie op talentontwikkeling in de sport, en nog specifieker in het wielrennen. Deze ideeën zijn meegenomen in de nieuwste Talentvisie 2030 voor de wielersport, en daarover gaan we het uitgebreid hebben. En welke rol speelt de sportpsychologie in dit verhaal? Luister en geniet, van ons gesprek met Peter Zijerveld.

We maken deze podcast met heel veel plezier, maar we krijgen af en toe wat hulp om het te kunnen blijven doen. Deze aflevering werd mogelijk gemaakt door de steun van Trainersmagazine: vakblad, oefenstof en webinars voor de moderne voetbaltrainer.